Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Vålerengaobligasjonen

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Vålerengaobligasjonen

  Det var mange av oss som fikk utdelt flyer før kampen på søndag. Tok en liten titt på den blekka og sitter med følgende spørsmål:  - Hva i alle dager er forbindelsen mellom Vålerenga og russiske rubler/amerikanske dollar?  Det finnes overhode ikke noe argument for å gi dette produktet navnet "Vålerengaobligasjonen". Vålerenga får naturligvis halvparten av tegningsbegyrene, men det er prisen som Nordea må betale for å få tilgang til merkevarenavnet Vålerenga!  Må si jeg er meget skuffet over denne saken. Er vi blitt så forbanna komersielle at vi selger vårt gode navn og rykte til alle og enhver som er villige til å betale? Bør vi ikke forlange at det er en viss sammenheng mellom produktet og Vålerenga om de skal bruke navn som "Vålerengaobligasjonen"?  Det hører jo også med til historien at slike strukturerte produkter har fått hard kritikk i blandt annet bladene Dine Penger og Dagens næringsliv.  "Den viser at disse produktene er veldig god forretning for bankene, og tilsvarende dårlig for kundene, sier Knut Boye, førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole til Dagens Næringsliv."  Til dem som står bak dette: Skjerp dere! Ikke misbruk Vålerengas navn og rykte på denne måten!

 • #2
  Re: Vålerengaobligasjonen

  Finnes det noe mer info om dette produktet? Det er ikke noe "farlig" i en ordinær obligasjon, det er et vanlig lån gjennom en børs (ikke bank).  NB! Knut Boye viser ikke til en standardisert obligasjon, men til et sammensatt produkt av (ofte) flere typer derivater.
  +++

  Comment


  • #3
   Re: Vålerengaobligasjonen

   Knut Boye viser til slike produkter som "Vålerengaobligasjonen" hvor hele poenget er forhold mellom f.eks to valutaer.

   Comment


   • #4
    Re: Vålerengaobligasjonen

    Ja, det er greitt. Men har du noe mer informasjon om denne obligasjonen utover at den er dum?
    +++

    Comment


    • #5
     Re: Vålerengaobligasjonen

     Sitat: Den tir, 11 april 2006 14:12 skrev FrodeAS:     > Ja, det er greitt. Men har du noe mer informasjon om denne obligasjonen utover at den er dum?     Kun det som stod i blekka som ble utdelt. Det som irriterer meg er at vi får slike tilbud som de kaller "Vålerengaobligasjonen" når det ikke finnes noen som helst kobling mellom Vålerenga og produktet.     Når det i tillegg er snakk om et produkt som har fått mye pepper i økonomiske og finansrelaterte blader og aviser så blir jeg ekstra sur.     Her spiller man på supporteres følelser og kjærlighet til klubben for å selge et dårlig produkt!

     Comment


     • #6
      Re: Vålerengaobligasjonen

      Her er litt info:      http://www.nordea.no/sitemod/default...spx?pid=401554      Men husk at det er ikke produktet det er noe i veien med. Det er prisen som vi må betale for produktet som er for høy.      Om du sender en mail til K Boye, så får du sikkert svar på om dette produktet er for høyt priset også.      +++

      Comment


      • #7
       Re: Vålerengaobligasjonen

       Produktets kvalitet er dog en side av saken. Jeg ønsker også svar på hvilken forbindelse det er mellom Vålerenga og dette produktet (les: russiske rubler og amerikanske dolar).       Er vi blitt så billige? Hva er det neste geniale produktet vi skal få slengt i trynet? En lokal produsent av fiskebåter i sameland som i samarbeid med Vålerenga lanserer neste modell som "Vålerengabåten"?

       Comment


       • #8
        Re: Vålerengaobligasjonen

        Sitat: Den tir, 11 april 2006 14:33 skrev Slemtiger:        > Sitat: Den tir, 11 april 2006 14:12 skrev FrodeAS:

        >

        > > Ja, det er greitt. Men har du noe mer informasjon om denne obligasjonen utover at den er dum?

        >

        > Kun det som stod i blekka som ble utdelt. Det som irriterer meg er at vi får slike tilbud som de kaller "Vålerengaobligasjonen" når det ikke finnes noen som helst kobling mellom Vålerenga og produktet.

        >

        > Når det i tillegg er snakk om et produkt som har fått mye pepper i økonomiske og finansrelaterte blader og aviser så blir jeg ekstra sur.

        >

        > Her spiller man på supporteres følelser og kjærlighet til klubben for å selge et dårlig produkt!        Det er vel egentlig her sakens dillemma er. At disse AIO'ene ofte er meget dyre, og lite gunstige for investorer(veldig mye skjulte kostnader) er en ting, det andre er at Vålerengas navn blir benyttet opp mot noe som absolutt ikke har noe med det vi driver og jeg antar faktisk ingen i Vålerenga har noen som helst peiling på hvilken vei rublen skal mot dollaren over en 3 års periode. Etter min mening er dette rett og slett meget svak markedsføring og uetisk markedsføring.Det går faktisk an å tape på en slik obligasjon, dersom den er lånefinansiert (noe som er særdeles populært både fordi man trenger lav egenkapital og fordi selgerne da også får provisjon av lånet). Putt heller penga i noe bedre og gi heller noen ekstra kroner til Enga om man vil.

        When the facts change, so does my opinon

        Comment


        • #9
         Re: Vålerengaobligasjonen

         Det bør også nevnes at lillestrømsupportere har fått et lignende "tilbud" fra Nordea om å kjøpe "lillestrømobligasjoner"!         Comment


         • #10
          Re: Vålerengaobligasjonen

          Sitat: Den tir, 11 april 2006 15:12 skrev Ravnen:          "og jeg antar faktisk ingen i Vålerenga har noen som helst peiling på hvilken vei rublen skal mot dollaren over en 3 års periode."

          Bare for å legge til noe her. Valutakurser er umulig å forutsi, selv for 'ekspertene' noen måneder frem i tid. Jeg har studert økonomi noen år, og det eneste vi vet om valutakurser er at vi ikke vet så veldig mye.          Etter å ha lest brosjyren til Nordea, så er den også ekstremt vinklet for å selge produktet. Det er bare to linjer på slutten av side to, hvor de antyder at de kan ta feil.          Enig med Ravnen, bruk disse pengene på noe fornuftig          +++

          Comment


          • #11
           Re: Vålerengaobligasjonen

           Sitat: Den tir, 11 april 2006 15:23 skrev FrodeAS:           > Sitat: Den tir, 11 april 2006 15:12 skrev Ravnen:

           >

           > "Etter å ha lest brosjyren til Nordea, så er den også ekstremt vinklet for å selge produktet. Det er bare to linjer på slutten av side to, hvor de antyder at de kan ta feil."           Naturligvis. De er selgere, ikke julenisser! Det er veldig skremmende hvordan de har klart å misbruke Vålerengas navn i denne saken.           Comment


           • #12
            Re: Vålerengaobligasjonen

            Ja, men det er lovverk som regulerer hvordan de skal "dokumentere" forventet avkastning og risiko til slike produckter.            Når risikoen stort sett består av to linjer i slutten av dokumentet, kan en begynne å lure på hvor godt dette lovverket er.

            +++

            Comment


            • #13
             Re: Vålerengaobligasjonen

             Det er én ting som er veldig forutsigbart: At verdien til yen kommer til å synke... http://www.klanen.no/snakk/images/sm...s/icon_lol.gif
             in Absinthia

             Comment


             • #14
              Re: Vålerengaobligasjonen

              Sitat: Den tir, 11 april 2006 15:12 skrev Slemtiger:

              > Er vi blitt så billige? Hva er det neste geniale produktet vi skal få slengt i trynet? En lokal produsent av fiskebåter i sameland som i samarbeid med Vålerenga lanserer neste modell som "Vålerengabåten"?

              Vålerengabrødet? http://www.klanen.no/snakk/images/sm.../icon_wink.gif              At ting som ikke naturlig hører sammen, blir blandet i reklamesammenheng er kanskje noe som hører med hvis man aksepterer at reklame er en del av finansieringen?              Synes heller at det er problematisk at/hvis det er slik at folk investerer penger i dette fordi de tror at det må være noenlunde greit når Vålerenga-navnet er med i saken, men hvor Nordea tjener seg fett og folk kunne fått bedre betingelser ved andre produkter. Kan ikke mye om økonomi, men jeg reagerte på at speakeren sa noe som (husker ikke ordlyden) at dette var en investering det var umulig å tape på - for så mye har jeg fått med meg, at det rett og slett ikke finnes. Det kom vel også en bitteliten relativering helt til slutt.

              Et viktig poeng er også at det er lettere og mindre risikofullt for den jevne Vålerengasupporter å vurdere kost/nytte ved Vålerengabrødet enn ved obligasjonen.

              Beaker

              Comment


              • #15
               Re: Vålerengaobligasjonen

               "At ting som ikke naturlig hører sammen, blir blandet i reklamesammenheng er kanskje noe som hører med hvis man aksepterer at reklame er en del av finansieringen?"               - -               Joda, det kan være greit i generell markedsføring på landsbasis, men her snakker vi om markedsføring mot et bitte lite segment, nemlig de mest trofaste supporterne til Vålerenga.               Man bør være veldig forsiktig med å "lure" supporterne til å kjøpe et slikt lureprodukt som "Vålerengaobligasjonen" egentlig er. Er det slik at klubben ønsker at de beste supporterne skal få forakt for klubbnavnet etter å ha blitt lurt inn i slike prosjekter?               Å markedsføre Vålerenga som klubb for å få folk til å handle supporterutstyr, kampbilletter og Vålerengabrød er helt ok så lenge det skjer på det sentrale østlandet. Man hadde kanskje stussa om man markedsførte Vålerengabrødet i sameland?

               Comment

               Working...
               X