Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Tyskland - Publikumslandet

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Toy S [Utestengt]
  replied
  Int å lese åssen tyskera får til en sånn publikumsøkning...

  Her har vi sliti i årevis for å få opp snittet på Engens kamper, så noe av det de bruker der nede bør vi følge litt opp...
  Potensialet vårt er jo der, kjernen i Klanen er der allerede, spillestil begynner vi å få, orden på økonomi osv, eneste som mangler nå er snitt opp i mot 20 tusen...

  Greier vi det med noen tyske metoder mon tro ?
  Hmmmm....

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  SSV Jahn Regensburg 0:1 Dynamo Dresden.

  Jaragett, da var det match med lokalklubben.

  Dro ut kl 10 for å skaffe meg billett, kampen begynte kl 14. Det er ikke mye fotballfeber i denne byen, jeg tror Regensburg aldri har vært høyere enn 3. nivå. Folk holder generelt med FC Bayern eller Nurnberg her.

  Først reiste jeg ned i gamlebyen, til tippesjappa ved siden av katedralen, men han hadde ikke fler billetter igjen. Hoihoi tenker jeg, kanskje det blir mye folk. Men nei sa'n, han pleide bare å selge en liten bunke. Siden det var så fint vårvær tok jeg beina fatt til Jahnstadion som ligger en halvtime utenfor gamlebyen. Regensburg er 2000 år gammel, og stadion ser ut som den ble bygget ca ved samme tid. Minner egentlig om Melløs bare uten løpebaner, men det virker som det har vært det engang for tribunene er liksom utformet etter det. Jeg var tidlig ute og ruslet rundt. Massivt politioppbud, med innkalte enheter fra byene rundt (ifølge skiltene på bilene).

  I billettluka hang det masse små-ultras i tenåra med skyggelue og buksa nedpå ræva og så tøffe ut. Jeg punga ut 10 euro og fikk stehplatze på seksjon H. Som skulle vise seg å egentlig være hele langsiden. Jahnstadion ligger innesperret mellom masse boligblokker og Weltenburger-bryggeriet. Faktisk må bortefansen gå igjennom bryggeritomta for å komme til tribunen, mens min inngang lå klemt mellom to boligblokker.

  Jeg følte jeg tiltrakk meg litt oppmerksomhet fra smårolling-ultrasene når jeg labba rundt der med kamera. Klar det lyser undercover-snut av en skjeggete 33-åring med mage. Men disse gutta er nok ikke de mest hardcore jeg har vært borti, de gikk nemlig i tog til stadion sammen med tyggis-bertene sine og synes de var tøffe, mens de ble skygget uten å merke det av en sivilsnut på trådsykkel med earpiece. Jeg bare nikket og smilte til snuten og han smilte igjen. Han var vel fornøyd med at han hadde blitt satt til å passe de smårollingene og ikke de tilreisende.

  Totalt kom det vel ca 12-1300 Dynamofans til matchen. Dynamo er en stor klubb med supporterklubber over hele Tyskland, fra Hamburg til Munchen. Jeg føler instinktivt at jeg ikke liker dem, sikkert fordi de spiller i gult. Men de var jo da også særdeles rånete, litt som de aller mest harry elementene fra Klanen. Trøkk og aggro skal det være, men når de synes det er kult å pepre motspillere som prøver å legge corner etter 10 minutter uten at det har skjedd noe som skal tilsi at det kan gjøres er man kanskje litt i overkant atal? Lokalbefolkninga er nok mer vant til å spille mot FC Heidenheim og andre smålag, for jeg så mye av den samme skeptiske skulinga mot Dynamo-folket som jeg har sett tidligere i øya til folk fra småsteder rundt om i Norge når Klanen er på besøk.

  En kul ting er at tyske fans er veldig flinke til å henge opp bannere. Dynamo hadde massevis, så når hardcore-gutta fra Ultras Dynamo og Young Boys Dresden dukka opp var det ikke mer plass over reklameplakatene. De fikk lov å hoppe over gjerdet så mye de ville for å henge opp bannere så lenge de klatret tilbake etterpå. Men Regensburg har tydeligvis Norske vakter med tippeligaerfaring, for når YB skulle henge opp over reklameplakatene var det stopp. En myndig mann med kaktuser under armene begynte å dra vekk banneret de hang opp, og folk klikka i vinkel. Det oppsto en del knuffing og fire sekunder senere hadde 10 mann hoppet inn på indre bane. Ingen slag ble delt ut, men de fikk sagt klart i fra at de bannerne skulle henge. Og det fikk de.

  Dynamo kjørte kasteruller til 2. omgang, ikkenoe morro i 1. Etter scoringa ble det en del feiring med røyk.

  Nivået på matchen var overraskende lavt. Mye kjemping men de fleste spillerne var totalt fraværende når det gjelder teknikk. Pasninger i hytt og gevær, og noenganger fomlet de bort ballen mens de løp. Det jeg så idag minnet om middels Adecco, og kanskje ikke det engang.

  Aner ikke hvem Tore Andreas Gundersen fra Kongsvinger bestakk for å få proffkontrakt med den klubben, men å få betalt for å spille fotball på det nivået er ikke mange nordmenn forundt.

  Etter kampen ble alle fra Dresden marsjert igjennom byen tilbake til jernbanestasjonen av beredskapstroppen, som sperret av alle veikryss midt på lørdag formiddag. Med knappe 5000 tilskuere MÅ sikkerhetsopplegget til matchen ha kostet mer enn billettinntektene. Men sånn er det når man har bønder fra øst-europa på besøk

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  I morgen tar jeg turen til Jahnstadion for å se Jahn Regensburg - Dynamo Dresden i 3. bundesliga. Jeg har lest at politiet har forbudt glassflasker og bokser på toget mellom Dresden og Regensburg i tidsrommet før og etter kampen skal spilles. Dresden har jo rimelig rabiate fans og de fra Sachsen er alt annet enn glade i Bayern så dette kan jo bli interessant.

  Har også lest at i 2008 var det opptøyer i Regensburg når de kom ned her. Dynamo er i form, og formgjøkene til Dresden ser ut til å forvente mellom 2500 og 3500 tilreisende.

  Stadion ser jo koselig ut:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ching_2010.jpg

  Leser i Mittelbayerische Zeitung at politiet her nede ikke tar noen sjanser og varsler høyrisikokamp med tungt oppmøte. De anbefaler også beboere i området om å flytte bilene sine til et trygt sted(!) da folka fra Øst-Europa liker å ramponere biler når de er på bortetur.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  http://www.youtube.com/watch?v=yRZZ3TTFSPc

  Filmsnutt fra Frankenstadion: (Demp lyden på PC'n)

  Leave a comment:


 • Evol
  replied
  Originally posted by skog View Post
  FC Nurnberg - FC St.Pauli
  Lange strekninger med fri fart og en snitthastighet på 170 gjorde at turen gikk smertefritt.


  Man venner seg liksom aldri til at noe slikt overhodet er mulig ...

  Takk ellers for flott innlegg. Detaljer som klær og hvilken låt spilt i spesielle situasjoner krydrer det hele utmerket!

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Originally posted by Ronny La Rock View Post
  Jeg ser forøvrig at polizeilaget Dresden har en nordmann, Tore Andreas Gundersen, en 25åring fra Flisa, som har spilt 3 sesonger fra 2007-2010 for bøffla.
  Jøss, det er interessant. Men hvorfor ikke, hvis du ikke er god nok for tippeligaen er det vel greit å være proff på et lavere nivå. Dresden er jo sett på som en slags sovende storklubb, men de sliter med det alle andre i øst gjør. Fraflytting, dårlig lokaløkonomi osv. Blir ikke mye spons der i gården.

  Leave a comment:


 • Ronny La Rock
  replied
  Knallbra skrevet Skog.
  Jeg ser forøvrig at polizeilaget Dresden har en nordmann, Tore Andreas Gundersen, en 25åring fra Flisa, som har spilt 3 sesonger fra 2007-2010 for bøffla.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  FC Nurnberg - FC St.Pauli

  Da var det klart for Bundesliga igjen. Igjennom Brune Stjerne-klubben på Bohemen i Oslo klarte jeg å få billett til Borteseksjonen til St.Pauli mot Nurnberg.

  Jeg valgte å ta bilen oppover fra Regensburg hvor jeg holder til, ca en time syd for Nurnberg retning Østerrike siden jeg ville tilbake fra matchen relativt raskt for å feire Fasching (Tysk karneval. Jeg vil anbefale alle å ta en tur til Køln for å oppleve dette, mye fetere enn kommers-oktoberfest i Munchen).

  Da var det bare å sette GPS'en til park and ride-anlegget i Altdorf utenfor Nurnberg. Denne stasjonen er endestasjonen på linja Frankenstadion ligger. Lange strekninger med fri fart og en snitthastighet på 170 gjorde at turen gikk smertefritt. Gratis parkering ti skritt fra togperrongen til Nurnberg S-bahn (lokaltog), samt at matchbilletten fungerer som togbillett til alle lokaltogene i Nurnberg tre timer før kampstart gjør at det er ganske greit å reise med bil til fotballkamp i denne byen.

  Når man ankommer Frankenstadion stasjon krysser man først et slags brakkland bestående av noen forlatte boligblokker, ugress og noe som ser ut som hytter laget av hjemløse eller noe sånt inn i et skogholt. Ikke akkurat stilig. Deretter passerer man et partyområde for de mer rånete Nurnbergfans, gutta som går med bayersk alpelue og olavest på match. Det består av en del halvråtne boder og et partytelt hvor de spilte - jeg kødder ikke - Black Velvet med Alannah Myles. Videre krysser man langsiden på racerbanen Norisring, og da er man på området mer kjent som Zeppelinfeld.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Zeppelinfeld
  Her er det historisk sus, det første som kommer til syne når man snur huet til høyre er denne byningen:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedi...98-animate.gif

  Videre gikk jeg inn til Frankenstadion, nå kjent som easyCredit-Stadion til protester fra Ultras Nurnberg som henger opp egne Max-Morlock-Stadion bannere i en slags stille protest.

  Jeg la merke til at det var langt mer politi her denne gangen enn når jeg så Nurnberg-Gladbach. Allikevel er det god steming, og ikke så voldsom segregering som jeg forventet. Folk er blide, og under oppholdet mitt i Tyskland har jeg fått et inntrykk av at St. Pauli har overraskende mye cred blandt andre fans, til tross for at de nå er i 1. Bundesliga. Ikke så mye Norsk jantelov mot de som våger å være annerledes der. Jeg tror Tyske fans er veldig oppmerksomme og skeptiske til kommersialiseringen av fotballen, noe som også gjenspeiles i aksjoner for å beholde 51%regelen osv.

  Allikevel er det interessant å se alle de forskjellige alternative folkene som følger St. Pauli. Det er egentlig et sammensurium av alle slags alternative folk. Rockere, pønkere, frikere, tilogmed kvinnfolk i lakk og lær. Alle samlet i en slags happy-go-lucky stemning jeg ikke har opplevd siden Vålerenga på 90-tallet når vi var skrap og klar over det. Inne på stadion har jeg fått tildelt sete i "sitteseksjonen" ved siden av ståtribunen som domineres av Ultras St.Pauli. Her står alle allikevel, og det er rimelig høy alkoholføring. Selv om jeg var alene er det ikke vanskelig å snakke med disse folka, særlig ikke når de finner ut at du er alene og utlending. Jeg havna i en gjeng fra Wurzburg som var med i Sud-Zecken, en St.Pauli klubb for sør-tyskland, hovedsakelig Bayern og Baden-Wurttemberg.

  Det er vanskelig å anslå hvor mange St.Pauli fans det var der, men det var massevis av dem overalt utenfor vår tildelte sone, så det kan fort bli en del, kanskje 2000.


  Tok noen bilder fra tribunen:
  http://i52.tinypic.com/ap9ny8.jpg
  http://i52.tinypic.com/2wp8dpz.jpg

  Kampen kan vel egentlig forbigåes i stillhet, stemninga var meget bra for hjemmefansen sin del med utsolgt kamp, 46.000 tilskuere og 3-0 før 20 minutter er spilt, og speaker med Storhamar håndball-munndiare hvor man roper fram og tilbake med alt fra etternavn og stilling osv. Sånt er artig i Tyskland. Allikevel kjører man den stilen vi i Klanen gjorde før: Vi er dårlige, men vi er kulere enn dere allikevel.

  Deprimerende match, men alt i alt en veldig positiv opplevelse, det var også interessant å se at St.Pauli-fans fikk fritt gå rundt stadion etter matchen stort sett uten pepper og hets fra feirende Nurnberg-fans. Her har vi Nordmenn en del å lære for å si det mildt.

  Neste match for min del nå blir vel til Lørdag, når Jahn Regensburg tar imot Dynamo Dresden i 3. Liga. Sachsen-Bayern kamp mot en gul-svart klubb med særdeles atale fans kan jo bli spennende.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest replied
  Fått sikret meg billett til bortetribunen på Nurnberg - St. Pauli 5. Mars (sitteplass, desverre). Det kan bli morsomt.

  Vurderer også å debutere med lokalklubben Jahn Regensburg neste helg da de møter Carl Zeiss Jena i 3. Bundesliga.

  Leave a comment:


 • Erlink_gammel
  replied
  Originally posted by DooRaaG View Post
  Det hadde vi 16. Mai 2010.

  Men tilbake til topic.. Veldig bra innlegg Plaum!
  Fortsett slik.
  Samt en litt enkel en på Bislett en gang

  Leave a comment:


 • DooRaaG
  replied
  Originally posted by Olum View Post
  Når har vi hatt mosaikk på en ståtribune?
  Det hadde vi 16. Mai 2010.

  Men tilbake til topic.. Veldig bra innlegg Plaum!
  Fortsett slik.

  Leave a comment:


 • -Christer-
  replied
  Originally posted by Olum View Post
  Når har vi hatt mosaikk på en ståtribune?
  Var vel mot Aalesund hvis jeg ikke husker helt feil!

  Leave a comment:


 • Olum
  replied
  Når har vi hatt mosaikk på en ståtribune?

  Leave a comment:


 • Plaum
  replied
  Mainz - Werder Bremen, lørdag 05.02.2011

  Mainz er en koslig by på 200 000 innbyggere litt utenfor Frankfurt. Laget i byen er 1. FSV Mainz 05, som spiller kampene sine på Stadion am Bruchweg med drøye 20 000 i tilskuerkapasitet. Siden Mainz gjør det så skarpt i Bundesliga for øyeblikket (ligger på 3. plass) var kampen selvsagt for lengst utsolgt. Men det ordner seg for snille gutter, og vi hadde knapt kommet oss av toget før vi fikk ordna oss billetter, atpåtil til normal pris.

  Det er helt tydelig en litt annen kultur for når man drar på stadion i Tyskland for når folk flest i Norge såvidt rekker å komme til Kjerka var Stadion am Bruchweg smekkfull når vi ankom en drøy halvtime før kampstart. Det var nesten så folk himlet med øynene når vi forsøkte å skvise oss forbi for å nå plassene våre. Og dette var på familietribunen!

  Kampen kom i gang og det var tydelig at Mainz hadde mest selvtillit av de to lagene. Hvordan et lag som Werder, med spillere som Pizarro, Mertesacker, Frings, Silvestre og Marin, kan prestere så dårlig som de gjør er utenfor min fatteevne. Mainz kjørte kampen og kom til mange sjanser, putta ett og burde punktert kampen allerede i første omgang. Flere mål lot derimot vente på seg, og det var Werder som til slutt klarte å komme til en sjanse, og Pizarro stadfestet resultatet til 1-1 med kampens siste spark på ballen. Ran.

  Om laget underpresterte på banen så leverte Werder fansen på tribunen. Vel 1000 stk hadde tatt den lange turen fra Bremen. Også disse var organisert med de ivrigste nederst rundt capoen. De holdt det gående kampen igjennom til tross for at laget deres til tider ble rundspilt av Mainz. Etter ca 15 min fyrte de av en god del pyro bestående av røyk, bluss, blinkere og stobos (hvite/gule bluss som lyser vilt mye mer enn vanlige bluss). Tidspunktet for fyringa virket helt tilfeldig. Bilde av pyroen.

  Fansen til Mainz fylte hele kortsiden (ståtribune) og talte vel drøyt 4000 stk. Også brukbart med liv herfra, men det var tydelig at de ikke hadde like mange ivrige som Werder. De ivrigste (Ultras Mainz) var plassert litt lenger opp på tribunen over en av inngangene, her stod også capoen deres. Dette førte til noe komplikasjoner rent organisatorisk da folk under måtte snu seg om de ville se capoen, men det førte også til mer trøkk bakfra.

  Mainz er kjent for å være en karneval by, og det så man tydelig på folk på tribunen. Her var det nok av oppfinnsomme antrekk. Man hadde også hentet inspirasjon fra Norge med noen svære kubjeller som låt noe helt forjævlig. Klappere var også å finne flere steder.

  Det var interessant å se at stadion hadde to store provisoriske stillasjetribuner, og ingen storskjerm. Det tyske fotballforbundet virker noe mer imøtekommende for småklubber enn NFF er for småklubber i Norge (og våre småklubber er jo mye mindre enn de tyske småklubbene).

  Etter 3 kamper i Bundesliga har tribunelivet helt klart imponert meg, men det er én ting vi er bedre på i Norge, nemlig tifo! Bortsett fra pyroen til Werder har jeg ikke sett én eneste tifo. Nå er det jo klart at det er vanskeligere å arrangere mosaikk på et ståfelt, men det er ikke umulig (noe ET har bevist) og det er selvsagt mange andre måter å arrangere tifo på enn mosaikk.

  Håper og tror at ET fortsetter det gode arbeidet i år!

  Leave a comment:


 • lasse1910
  replied
  Originally posted by Roger`n View Post
  Jeg og en kompis har lurt på å dra en langhelg og se litt bundesliga, noen tips om åssen man kjøper billetter med null kunnskap i tysk???
  De fleste klubbene (hvertfall de jeg sjekka), har nettsider som er veldig enkle å finne frem på, selv om man ikke kan tysk.
  På disse sidene finner man også informasjon om billettsalg osv. Ved å finne frem til "tickets" kommer man til en billettbestillingsside. Denne er, etter hva jeg har erfart, som regel på tysk, og kan være vrien om du har null tyskkunnskaper. De har derimot som regel en "ticket hotline" man kan ringe.
  Jeg ville anbefale deg å ringe dem og høre med de.

  Leave a comment:

Working...
X