Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Tyskland - Publikumslandet

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • skog
  Guest replied
  http://www.aftenposten.no/100Sport/m...d#.U6vqJfmSzD5

  Union igjen Se VM fra sofaen.

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  http://templosdelfutbol.com/2014/04/...l-sankt-pauli/

  Bilder av tribunen St. Pauli vurderte å bygge på Millerntor. Ble for dyrt/vanskelig, ikke overraskende.

  Kanskje noe for nye Vålerenga Park

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  https://www.youtube.com/watch?v=6vu4S5MhECk

  Köln feirer.

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  http://youtu.be/dLQhwLrUPIs?t=1m1s

  Köln rykket opp i kveld, og noen av spillerne avbryter pressekonferansen for å dynke treneren i øl, uten at han lar seg affisere av det.

  Se denne videoen mens du minnes oppstyret rundt det at Molde-spillere ble sett med ølflasker i hånda når de feiret seriemesterskapet.

  Lukas Podolski så kampen i sin egen VIP-losje i Köln.
  https://twitter.com/AlexChaffer/stat...41321074151424

  Banestorming:
  https://twitter.com/tancredipalmeri/...51652568039424

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  http://www.theguardian.com/football/...al-ticket-cost

  FC Bayern subsidierer fansens billettpriser til bortemøtet med Arsenal med nesten 75.000 pund.

  Leave a comment:


 • Cubbis
  replied
  Det ser jo bare helt fantastisk ut. Litt snodig, men likevel ganske rått.

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  FC Union fortsetter med sin underlige tradisjon - å fylle stadion for å synge julesanger uten at det er match.

  27.000 fremmøtte.

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  St. Pauli har bygget ny tribune med masse ståplasser. Dekorert av fans.

  http://www.millerntor.net/ost/juli-13/

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  FC Union Berlin: a remarkable club with their very own Christmas tradition

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  http://www.guardian.co.uk/football/d...iga-noisy-fans

  Glimrende sak om den siste 12/12 protesten og hva Borussia Dortmund gjør.

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  Trøbbel i publikumslandet

  http://www.dagbladet.no/2012/11/28/s...liga/24586183/

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  SSV Jahn Regensburg 1-0 Chemnitzer FC

  Da er jeg i Regensburg for å skrive masteroppgave. En tur på Jahn Stadion var obligatorisk idag. Med tre serierunder igjen i 3.liga ligger nyopprykkede Chemnitz på kvalikplass til 2. liga og Regensburg ett poeng bak. Så dette var i aller høyste grad spennende.

  Chemnitz var under DDR-tida kjent som Karl-Marx-Stadt, og er etter det jeg hører en av de mest nedkjørte byene i Øst med mye arbeidsløshet og høyreekstremisme (Det er her de oppkalte naziklesbutikken Thor Steinar "Brevik"). Det ble rimelig bra trøkk på tribunen, som forventet, med storinnrykk fra Chemnitz som ikke ligger så fryktelig lagt unna. Fans fra lagene i øst pleier ofte å hate litt ekstra når de kommer nedover til Bayern. Mange i øst-tyskland føler seg forlatt og uglesett av resten av Tyskland, og når de kommer nedover til en av tysklands mest velstående og idylliske byer, i en region som er veldig konservativ og katolsk i tillegg så er det nok ekstra motivasjon. Mange i resten av tyskland hater Bayern på grunn av den særegne kulturen, og det gjelder nok spesielt de i øst.

  Innmarsj:


  Matchen var ganske dårlig, nivået i 3. liga er ikke spesielt imponerende. Det er ganske tilfeldig at Regensburg vant til slutt med en scoring sent i 2. omgang. I tillegg følte nok Chemnitz at de ble litt bortdømt, spesielt fordi Regensburg kom med en del dårlige forsøk på filming osv etterhvert. Regensburg har omtrent ingen fankultur å snakke om og har såvidt jeg veit aldri vært over 3. nivå. De fleste i byen holder egentlig med FC Bayern. Derfor må det være ekstra irriterende for Chemnitz-fansen som holdt trøkket oppe i hele kampen, å tape for en vesentlig mindre klubb med fans som står og gnir seg i barten og egentlig ikke bryr seg så mye. Høres kanskje kjent ut for en Vålerenga-supporter.

  Etter matchen bestemte en del av dem seg for å la frustrasjonen gå utover alt og alle og stormet banen. Dårlig vakthold fra Regensburg gjorde at de klarte å løpe igjennom den store indre banen i svingen og godt ut på matta mot dommeren før noen fikk fatt på dem. Dette trigget en stri strøm av folk som var tydeligvis motivert for bråk, inntil en del av de løp langs løpebanen forbi der jeg sto for å angripe den lille ultrasgjengen til Regensburg. Der og da innså jeg hvor farlig det er med gamle stadioner. Dersom Chemnitzfolka hadde kommet seg over barrieren og inn på vår tribune hadde det kun vært 6 politifolk mellom oss og dem, og den eneste utgangen fra langsiden jeg sto på var helt borte på kortsiden på andre sida, dvs var det ca 4000 personer mellom meg og den porten. Dette kunne gått skikkelig ille dersom det ikke hadde vært en sluse imellom oss og bortefansen. De dørene var ulåste men det sto noe politi i slusa så de ikke kom seg igjennom.
  Tysk politi er hyggelige så lenge du ikke er på fotballkamp eller politisk markering. Da er det best å være snill gutt.

  Vi ble mer eller mindre evakuert fra tribunen av polizei mens de prøvde å få kontroll på indre bane. Hva som skjedde etterpå vet jeg ikke, men jeg hørte sirener i over en time etterpå så jeg tror det smalt ganske bra. Særlig siden togstasjonen er 20 minutters gange fra stadion, det er gode muligheter for å gå på en liten rampage slik Dynamo Dresden gjorde for en del år siden. Uansett vant Regensburg, og har kamper mot to bånnlag igjen. Det kan faktisk gå mot en historiske kvalifiseringskamper i Regensburg.

  Leave a comment:


 • Baggins
  replied
  Herlig fra Magdeburg i Regionalliga Nord forleden etter at Magdeburg hadde gått fem på rad uten å score.

  http://www.101greatgoals.com/blog/af...e-the-goal-is/

  Syns jeg ser for meg denne i Gaza...

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  Ny helg, ny match

  SV Babelsberg 03 0-0 FC Carl Zeiss Jena, 3. Liga.  Har bodd i Berlin en liten periode. Har lagt merke til en del merker og ting og tang rundt omkring ang Babelsberg 03. Spesielt på et konsertsted som heter SO36 og en del andre steder hvor det henger mye alternative folk. Blandt annet på St. Pauli-kneiper. Det skulle vise seg at denne klubben, som ligger i en fortsat til Potsdam utenfor Berlin, er et slags øst-tysklands St. Pauli. De spilte mot den gamle storheten(?) Carl Zeiss Jena. Hvis det høres kjent ut er det kanskje fordi det sikkert står Carl Zeiss Jena på linsa på mobilen eller kameraet ditt.

  Babelsberg har rykket opp et par divisjoner på bare noen år, og jeg er litt usikker på om dette er et bevisst forsøk på å bygge opp en slags St. Pauli 2.0, men det virker som om miljøet rundt den klubben har vært sånn i ganske lang tid. De holder til på Karl-Liebknecht-Stadion, som også er hjemmebanen til den fremgangsrike kvinneklubben FFC Trubine Potsdam. Under DDR-tida het de Motor Potsdam, og såvidt jeg skjønner starta de omtrent på bar bakke etter gjenforeningen men vokste veldig fort utover 90-tallet. Sannsynligvis har denne utviklingen kommet på fansens premisser, litt som Union, og derfor har mijøet rundt klubben utviklet seg raskt. I motsetning til Union er denne klubben åpenbart venstreorientert, antirasistisk og antisexistisk. De kjører gay pride opplegg og røde stjerner om hverandre, og på tribunen er det mye folk med St. Pauli-utstyr også. På klubbens hjemmeside kan man stemme hvilke låter som skal spilles i pausen, og der går det stort sett i venstreorientert punk. Og hvis du lurer på hvem Karl Liebknecht er, så var han en av grunnleggerne av det tyske kommunistpartiet og en samarbeidspartner til feministen Rosa Luxemburg. Det navnet har nok stadion og gata utenfor båret siden lenge før muren falt, dog. Forøvrig har stadion snåle lysmaster som kan knekkes sammen hydraulisk på midten av en eller annen grunn.

  Uansett, til kampen mot Jena kjørte klubben forhåndssalg for fem euro for både stå og sitteplasser. Jeg kjøpte bilett til Nordkurve som ikke er noen kurve, men en del av langsida ved bortefansen. Babelsberg er nest siste stopp på S-bahn sørvest ut av berlin til Potsdam, og stadion er 10 minutters gange. Fint vær med 18-19 grader og fotball var topp, men jeg skjønte aldri hvorfor de kun solgte lettøl på stadion. Mulig det var noe sikkerhetsopplegg.

  Fotballen var veldig hei-hå for å si det mildt, var mere guts enn ferdigheter, og kampen endte 0-0 men kunne like gjerne endt 4-4. Stadion minner egentlig mest om gamle åråsen bare med mindre sittetribuner, men det var bra besøk, bortimot 7000 tilskuere på den lille stadion lagde brukbart med liv. Imponerende oppmøte fra Jena også, de ser omtrent fortapt ut med 9 poeng opp til trygg plass etter denne matchen. De er bare en av flere gamle æreverdige klubber fra Øst-Tyskland som sliter. Babelsberg er de ni poenga foran, superjevn tabell mao.

  Leave a comment:


 • skog
  Guest replied
  1. FC Union Berlin 1-1 MSV Duisburg

  Union Berlin er en av mange klubber som har en ganske spesiell fortid i Tysk fotball. Klubben kan spores helt tilbake til starten av 1900-tallet, men ble som alle andre Tyske organisasjoner og sportsklubber nedlagt av de allierte i 1945. De gjenoppsto og ble faktisk delt med en Union-klubb i øst og en i vest-berlin. Klubben i vest var en stor suksess til å begynne med, mens Union i øst kjempet en håpløs kamp mot Stasi-kontrollerte Dynamo. Dynamo ble Unions erkerival, siden Union ble et slags fristed for de som opponerte mot regimet. Union ble også etterhvert støttet av FDGB, en fagforening som riktignok var en del av DDR-systemet men var kanskje litt mer liberal.

  Idag er Union en av tysklands kultklubber på linje med Babelsberg 03 og St. Pauli og et hipster-alternativ til Hertha BSC. De har vært et jojo-lag mellom 2 og 4. nivå, men var faktisk i UEFA-cupen en tur som tapende cupfinalist på begynnelsen av 2000-tallet. De siste årene ser de ut til å ha stabilisert seg som 2. liga-lag. De kalles Eiserne Union (Jern-Union) etter klubbens arbeiderklasse-røtter.

  Stadion ligger i Köpenick, ca en halvtime med lokaltog ut i forstedene i øst.

  Matchen endte 1-1, nedrykkstruede Duisburg burde være glad for at de fikk med seg poeng selv om Union utligna på slutten. Union brant bla ei staffe.

  Jævlig bra trøkk på kampen, 18000 på den lille stadion lagde mye mere leven enn 40.000 på et halvtomt Olympiastadion når Hertha spiller. Det er ståtribune langs hele den ene langsiden og den ene kortsiden, faktisk så det ut som om det bare var en bitteliten langside på andre siden som hadde sitteplasser.

  Øl selges på stadion, 3 halvlitere for 10 euro og 15 euro for matchbilletten er ganske hyggelig. Det frister til gjentagelse.

  Last edited by ; 12.03.2012, 12:12.

  Leave a comment:

Working...
X