Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Stemningstråd: Klanen vs godsetunionen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #91
  Originally posted by Evol View Post
  Den dør ut fordi folk slutter å synge (nå er sangen ferdig- mentalitet). Den får et kjempetrøkk igjen fordi noen nettopp nekter den å dø ut, men drar på videre, hardere, høyere. Capoenes jobb skal jo nettopp være dette, det å pushe folk litt ekstra. Folk stanser opp når sidemannen stanser opp (sidemannens forbannelse), men hvis sidemannen drar på som faen igjen, så følger folk etter. Uansett er problemet å få bukt med jævlig mye bortkasta lungekapasitet på Vålerengamatcher generelt. Her ser jeg Capo/er utelukkende som en konstruktiv løsning. Vi har et enormt potensiale, men vil aldri nå det med arma i kors.
  Men man kan ikke starte dem på nytt i evigheter. Øl og vold og kom igjen enga er to av veldig få sanger som lar seg "restarte" på denne måten. Når da Capo blir presentert som en løsning på å hindre andre sanger å dø ut, blir inntrykket at det skal brukes feil slik FrankO beskrev.

  Å starte "riktige" sanger, altså at man tar tempen på stemninga, er humoristiske, får med seg folk og matcher humøret på tribunen og banen er drit vanskelig. Det er kjempekrevende. Når man overlater det til et sangfelt er det flere som irettesetter hverandre. Om du overlater det til en capo, øker sjansen for dårlig timing. Om du skal rekruttere capoen i et av miljøene som oftest bommer på denne stemninga, da skal det mye til å lykkes.
  Det viktigste er å delta, men det morsomste er å vinne.

  ACAB - Allways Carry A Bible

  Comment


  • #92
   Ja, ser poengene dine her. Timing og evne til å ta tempen på stemninga er essensielt. Og jeg er nok ikke den eneste som heller ønsker ingen capo enn en ræva capo. Ei heller tenker jeg at capoens viktigste jobb skal være å hindre sanger å dø ut, men å få flest mulig med på dem. Har aldri sett for meg et voldsomt stilskifte heller, men mer en smidig overgang til en ny æra. Vår variasjon i sanger er uansett unik og bør forvaltes med kløkt og smartness. Likevel. En viss dynamisk tilnærming til hvordan vi skal fremstå utad i fremtiden mener jeg er helt nødvendig for ikke å visne hen fullstendig som tribunemotstander. Derfor er jeg tilhenger av nye ideer, men ønsker dem selvfølgelig mest mulig konstruktivt implementert. Og samarbeid må alltid være overordnet.

   Støtter forøvrig fullt ut lørdagens "228" løsning med Ikaros foran, Sirkus i midten og gamlekara bakerst. På tide at det gjør vondt å møte enga igjen, på og utenfor banen.

   Comment


   • #93
    Originally posted by Evol View Post

    En viss dynamisk tilnærming til hvordan vi skal fremstå utad i fremtiden mener jeg er helt nødvendig for ikke å visne hen fullstendig som tribunemotstander. Derfor er jeg tilhenger av nye ideer, men ønsker dem selvfølgelig mest mulig konstruktivt implementert. Og samarbeid må alltid være overordnet.

    Støtter forøvrig fullt ut lørdagens "228" løsning med Ikaros foran, Sirkus i midten og gamlekara bakerst. På tide at det gjør vondt å møte enga igjen, på og utenfor banen.
    Her treffer du meget godt.

    Vi trenger ikke å være helt dramaqueens når det gjelder innføring av nye elementer i tribunekulturen.
    Hadde ikke tifo vært trumfa igjennom rundt 96-98,så hadde man vel også synes det hadde vært ødeleggende nå.

    Capo har det vært kjørt på med på 228 en stund og på mange bortekamper.
    Og jeg mener det er et absolutt must på en såpass bred tribune som Vestbredden og da selvfølgelig i samarbeid med sangstarterne oppover på tribunen.

    Et eksempel:
    VI(med klapp) er Vålenga-Oslo by St.Hallvard menn.
    Capo(ene)bidrar til at alle hever henda, før sangstarter oppe på tribunen kjører igang sangen.

    Kjør på.
    EVIG VIF

    Comment


    • #94
     Capo er greit, så lenge det forekommer uten ropert. Det er flaut og harry.

     Trommer bør derimot ikke skje, selv om enkelte elementer i Klanen ønsker. Det store flertallet virker å være i mot det, og det vil dermed ikke være et stemningsøkende element.
     - LGRW

     Comment


     • #95
      Er enig med FrankO i det meste her!


      MEN:
      - Capo kan være en ålreit løsning, sålenge capoen ikke blir en maktsykt diktator-lignende person(Tror ikke personen hadde fått holde på lenge hadde det utvikla seg den veien). Må ha litt rom for Klanens(først og fremst GAMLEGUTTAs) spontanitet og uforutsigbare humor, så det er bakdelen med capo. Samtidig kan en capo fungere bra for å få med seg fler på sangene! En litt "tilbaketrukken"/indirekte tilnærming av en capo er jeg interessert i prøve ut.

      Forekommer trommer steller jeg meg på en annen tribunedel. Seinest mot Aafk var det en liten guttegjeng(unge karer ala ikaros/sirkus) som stod på øvre del og dunka løs alt dem hadde på reklameskiltene og brukte det som en slags tromme ved enhver aneldning. Dette var veldig lite populært og skapte stor frustrasjon hos mange(inkl. meg) litt til høyre for 105. Demotiverende faktor for mange som lot seg irritere og glemte og synge.

      ikaros/sirkus bør begrense bruken av evighetssanger da folk tydeligvis får nok av det etter et par runder og melder seg av sangen. Start noen gamle slagere og få med folk igjen, så kan man variere mellom gode gamle(og nye) sanger og "evighetssanger". Viktig med variasjon, begge veier. Trenger noen 'evighetssanger', bare ikke la dem bli syngi i evigheter!
      KOM IGJEN ENGA

      Comment

      Working...
      X