Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Quizanalyse 13. november del 1

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Quizanalyse 13. november del 1

  Her er en analyse av svarene som ble avgitt i quizen 13. november hvor 27 lag fullførte to omganger:

  12 lag plasserte rektor Sigurd Grønmo på riktig plass ved Universitetet i Bergen, 6 lag ville ha ham ved Ås, 5 i Tromsø, 2 ved UiO og 1 på hver av stedene Trondheim (NTNU) og Stavanger. Enda bedre gikk det på spørsmålet om hvilken politiker som forsøkte å bli president i cricketforbundet i 2007. 16 lag satset riktig på Abid Raja, mens feilsvarene fordelte seg på Chaudry (5), Mahmoud (3), Malik, Sharif og Sjeik.

  Samtlige lag fikk poeng på spørsmålet om 7 kommuner med ulikt navn som har ordet ”sand” i seg. 5 lag måtte nøye seg med 1 poeng, 21 lag klarte 5 eller 6 riktige og fikk 2 poeng. Men så fanfare: TRRRRRAATTTTATATTATTAAAA! Den gode bader en ugle klarte som eneste lag å sette samtlige 7 – meget imponerende. Hederlig omtale går til Besserwissers, Papirtigrene og Hovedstyret som kunne Forsand, samt til Abel Tasman, Beautyschool Dropouts, Heltinner og Gledespikene & Hurraguttene som alle skrev Sandøy.

  Ser vi på hvordan de ulike ”sand”-kommunene fordelte seg på svararkene, ser det slik ut:

  Kristiansand 27
  Sandnes 27
  Sandefjord 26
  Sande 26
  Lillesand 25
  Sandøy 5
  Forsand 4

  Av feilsvar fantes Sandnessjøen (som er administrasjonssenter i Alstahaug kommune) på 14 ark, Sandane (som er administrasjonssenter i Gloppen kommune) på 11 ark og Sørumsand (som er administrasjonssentrum i Sørum kommune) på 6 besvarelser. I tillegg foreslo 6 lag Sand, mens ett lag hadde Øysanden (som jo er ganske nær det riktige Sandøy)

  Bare tre lag hadde ikke noe forhold til kjøpesenteret Grønland Basar, og alle disse tre lagene satset på Tøyen senter.

  Odd Norstoga var langt mer kjent som Sissel Kyrkjebøs partner enn Rein Alexander var som Bettans. Norstoga stod på samtlige svarark, mens Alexander måtte nøye seg å være nedskrevet av 16 lag. Disse 16 fikk naturlig nok 2 poeng. Bettan bør vel ellers kunne være ”The Cougar” (jfr. spm. 36) i en norsk versjon av realityprogrammet. Før slepte hun rundt på Jan Werner og hun har opptrådt med Alexander Rybakk (noe 8 lag satset på som svar). Det kom også forslag på at turnépartneren til Bettan kunne være Rolness og Jöback.

  Tande-P ble ønsket god tur til Sverige av 23 lag, 3 lag ville sende ham til Spania, mens ett lag valgte (?) å svare blankt.

  Hele 25 lag visste at det var John Wayne som hadde spilt i ”Stagecoach” fra 1939 og ”Rooster Cogburn” fra 1975. Ett lag satset på at 9-årige Clint Eastwood hadde en barnerolle i førstnevnte film, mens det siste feilsvaret var Henry Fonda (1905-1982).

  Spørsmål 8 lød ”hva slags produkt er nylanserte Adidas Oslo”. Ben Cartwright og i særdeleshet Flat fredag kunne beskrive skoen i detalj, mens 16 andre lag også var godt innenfor sko-begrepet. Øst for Engas mest omtåkede medlem holdt hardt på at Adidas Oslo var amfetamin, fjærpenngjengen i Las Cucarachas holdt på veske, det var forslag på jogge-, trenings- og grilldress, treningsrute (er det et produkt?) og skidress.

  21 lag klarte å stokke ”is bad man alone” til å bli Osama bin Laden. 4 lag hater anagrammer dypt og inderlig og svarte blankt. Besserwissers tryllet frem den kjente personen Amanda Bilsone, mens Menn bekreftet det mange har hatt mistanke om lenge, nemlig at dysleksien er langt fremskreden. Nelson Mandela var ikke riktig svar før i andre omgang. Menn kan imidlertid som alle andre lag på Bohemen kjenne igjen en trolldeig hvis den hopper opp foran dem.

  Det største landet blant de som oppstod etter oppløsningen av Jugoslavia er Serbia, uavhengig om man regner med Kosovo, noe som 15 lag gikk for. Videre rekkefølge er for øvrig Kroatia, Bosnia, Makedonia, Slovenia, Montenegro og så eventuelt Kosovo. 7 lag satset på Bosnia, 3 på Kroatia, 1 på Slovenia og 1 på Makedonia.

  17 lag visste at det var Golda Meir som var statsminister i 1969 og ikke Trygve Bratteli (2 lag), Edward Heath (6 lag) eller Anker Jørgensen (2 lag). 15 lag klarte ”Salmer og sanger vi gjerne hiver” som navnet på Prima Vera-albumet som på ett ord nær hadde samme navn som et radioprogram. Blant feilsvar her kan nevnes ”Brakara”, ”Har du lyst har du lov”, ”Salmer og sanger vi gjerne glemmer” (det er stang ut), ”Zero”, ”Hallo i luken” og min personlige favoritt ”Lurekassen”.

  QM Grønningen startet mykt og forsiktig: Samtlige lag fikk poeng på spørsmålet om på hjørnet av hvilke gater Standard ligger. 24 lag klarte både Øvre Slottsgate og Prinsensgate, mens 3 lag måtte nøye seg med ett poeng.

  Kongehusetes fødselsdager har Bohemen-quizerne god kontroll på. Alle unntatt ett lag fikk to poeng. Man kan vel anta at Laget på Stiklestad mistet interessen for kongebursdager etter 1030.

  At det var en bjørn som var første frier til Reveenka kunne 19 lag, mens 7 holdt på ulven. Da gjenstår det ett lag med feilsvar. Dette laget ble for en del år siden norgesmestere i quiz. Til tross for det tror Gledespikene & Hurraguttene at det var haren som fridde til reveenka. Hurra-hei-og-hopp-jeg-er-så-glad-i-dag!

  Spørsmål 17 var en tretrinnsrakett om Pippi Langstrømpe. Rakettkonseptet ble for vanskelig å forstå for nykommerlaget 160 gram uten ost som ikke fikk med seg at man skulle velge ett av vanskelighetsnivåene. Besserwissers fikk ikke godkjent sitt svar ”sjørøverkaptein” og misset dermed på 2-poengeren. De ble overgått av tittelforsvarerne I dårligste laget som utelot ett av Pippis seks navn og dermed bommet på 3-poengeren. Resten av lagene hadde god balanse mellom kunnskap og ambisjonsnivå. Ett lag safet inn en 1-poenger, 9 lag fikk 2 poeng, og 14 lag fikk 3 poeng.

  3 lag satset på at Turkmenistan grenser til Svartehavet, mens resten fikk poeng ved å gå for Det kaspiske hav. På samme måte ble 3 lag poengløse på spørsmål om øvelsene Jesse Owens vant OL-gull i, mens resten kunne 100 meter, 200 meter, lengde og 4 x 100 meter stafett.

  Avstandsbedømmelsen fra Ullevål Sykehus til fire steder i Oslo hadde man imponerende god kontroll på. 16 lag fikk full score og 11 hadde to i riktig rekkefølge.

  Så er det på tide med fanfare igjen: Tromme-tromme-tromme-dadaDAAA! Ben Cartwrights vender tilbake er det eneste laget som vet at det er ”Sorgenfri” av Jo Nesbøs bøker som heter ”Nemesis” på engelsk. Ellers gikk det i diverse romaner i eller utenfor Nesbøs forfatterskap: Flaggermusmannen (4), Rødstrupe (9), Frelseren (5), Snømannen (4), Fienden (1), Gjøkeredet (1) og Kodenavn Hunter (1). I tillegg var det én blank besvarelse.

  Lagene kom fint til hektene igjen på spørsmål 22 da samtlige visste at det er Haggis som er Skottlands nasjonalrett. Alle unntatt tre lag visste at det er i filmen ”Notting Hill” vi møter rollefigurene Anna Scott, William Thacker og Spike. Sotahjørnet ser heller ”Pretty Woman”, Laget på Stiklestad ser ”Pirates of the Caribbean”, mens Harry Quizna knasker popcorn til ”A Clockwork Orange”.

  Samtlige lag vet også hva det svenske ordet ”kisse” betyr. Så får man heller overlate til den enkelte å tolke om det betyr noe at Eli Hagen velger å svare det smårøffe ”pisse”, Harry Quizna og Bubbles ”urinerer”, Hjørnet i baren ”tisser/urinerer”, Den gode bader en ugle ”tisser/pisser/urinerer”, mens Besserwissers ”pisser/tisser/later vannet/urinerer”.

  Første omgang ble avsluttet med at man skulle gjenkjenne Eric Clapton og deretter skrive årstallet han var født. Clapton stod på 25 svarark og av disse hadde 10 lag også riktig fødselsår (1945). 2 lag ble uten poeng. Samtlige feilsvar må sies å være i nærheten ettersom spennet var fra 1940-1949.
  Christian Flermoe

  IDL

 • #2
  "A Clockwork Orange" er så nærme "Notting Hill" både i tematikk og genre, at det nesten bør kunne godkjennes som et riktig svar. Vi ble riktig nok litt i tvil da Kjell ymtet noe om holde oss i romantikkens verden etter spørsmålet, men det finnes jo voldsromantikere der ute.

  Ellers mener jeg vi var ett av fire lag som skrev Forsand, men som ikke har fått hederlig omtale (det er navngitt tre lag) av QM i quizanalysen. Det er både skuffende og ikke minst dypt urettferdig. Vi er lei av å bli urinert på, for å si det sånn.

  Til spurveugla og parallellen DnB-DnB NOR (se resultattråden) vil jeg bare si: HÆ???

  Heter det ikke DnC lenger?
  Jan Quizna
  Jeg var så stygg som liten, at de hadde bare negativene av meg i familiealbumet.

  Comment


  • #3
   Verden er urettferdig, Jan. Harry Quizna er et lag som ikke har godt av for mye oppmerksomhet noe jeg har forsøkt å ta hensyn til i analysen.
   Christian Flermoe

   IDL

   Comment

   Working...
   X