Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Quizanalyse 13. november del 2

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Quizanalyse 13. november del 2

  Andre omgang startet med et spørsmål om hvilken person som FN har vedtatt skal få sin egen dag 18. juli. 22 lag gikk for Nelson Mandela og fikk poeng. Andre forslag var Hammarskjöld (2), Walesa (1), Darwin (1) og Gandhi (1).

  12 lag visste både at boken til Märtha heter ”Møt din skytsengel” og at medforfatteren heter ”Elisabeth Samnøy”. 10 lag visste én av delene, mens 5 lag fikk en 0 i rettekolonnen.

  Å navngi dommerne i ”Skal vi danse” delte feltet i tre nesten like store deler. 8 lag kunne alle 4, 10 lag kunne 2 eller 3 dommere og 9 lag kunne 1 eller ingen dommere. Hvis vi skal vurdere kjendisfaktoren basert på hvem som flest kan navnet på blir resultatene disse:

  Trine Dehli Cleve 25
  Tor Fløysvik 18
  Christer Tornell 12
  Karianne Stensen Gulliksen 8

  Det var svært mange alternative forslag til dommere – Sjölin, Harr (4), Elena (2), Sandberg, Eriksen, Sjølie, Rygel (4), Christer, Salberg (2), Fugelvik, Svensson, Brink, Hansen, Solberg, Christensen, Lindell, Johansen og Andersen.

  5 lag klinte til og gikk for 4 poeng i 4-trinnsraketten om fagpressetitler. Prostatakreft er nok ikke noe særlig, men kunnskap om ”Profo-nytt” betaler seg. Ett lag satte 3-poengeren om at bladet ”Kretsløp” handler om gjenvinning. Her gikk tre lag i fellen ved å satse på at det hadde med hjerte- karsykdommer å gjøre, mens ett lag mener ”Kretsløp” handler om fengsler. 12 lag sikret to poeng ved å skrive at ”Agenda 3:16” handler om tro, verdier, kristendom eller lignende. Las Cucarachas benyttet anledningen til litt egen forkynning ved å svare ”kristenfaenskap”, et svar juryen galant godkjente. 3 lag fikk 1 poeng for å skrive at HMS-magasinet handler om helse, miljø og sikkerhet.

  Ikke uventet er quizere på Bohemen vel bevandret i de dype skoger. At Kigali Lubanga og general Bababu var Fantomets fiender visste 23 lag, mens 2 lag foreslo Mandrake, 1 gikk for Tin Tin og 1 for Viggo (Har Viggo noe særlig med fiender da? Plommesen og Parker med kontraktene til nøds, men general Bababu, neppe).

  Undertegnede hadde på forhånd en teori om at spørsmålet om hva programmet som skal få frem en tekst på en skjerm kalles, ville avsløre hvilke lag som består av nerder. I så fall er det hele 16 nerdelag på Bohemen, og det har jeg vondt for å akseptere. Andre forslag enn det korrekte ”Hello World” var Read me (2), Ct, Visual Basic (2), Basic, Ipsum lorem, Hyper Text, Command Prompt, Com dir og HTML-kode.

  Samtlige visste at Ståle Solbakken har lenger tid igjen på kontrakten enn Erik Hamrén. På spørsmålet om hvor borettslaget Nedre Haugen ligger hadde 21 lag Furuset eller Haugenstua. Noen lag ville heller at det skulle ligge på Nordstrand, Bjerke (2), i Groruddalen, på Stovner eller på Lindeberg.

  Bøler består av høyblokker og asfalt, og ingen fra Bølermafian har begitt seg inn i Østmarka på turveiene ved Haraløkka. Man kan derfor ikke forvente at dette laget skal vite hvilken farge en ballblom har. Det er imidlertid et faktum at alle andre lag vet at den er gul.

  9 lag visste at ”The great society” var Lyndon B. Johnsons oppfinnelse. Feilsvarene ble spredt tynt på andre amerikanske presidenter som Lincoln (2), Roosevelt (3), Eisenhower, Truman, Washington, Kennedy (2), Carter (2), Adams, Clinton, Wilson (2), Ford og Nixon.

  Noe bedre gikk det på spørsmålet om på hvilken TV-kanal man kan se ”The Cougar”. 18 lag fikk poeng for TV3, mens det ble null for svarene TV Norge (5), Viasat 4 (3) og Zebra.

  QM Grønningen lullet så quizerne inn i en falsk trygghetsfølelse ved først å la alle få poeng på at en ”å” er en elv på dansk. Så klinte han til med hvilke to som døde i samme år av Per Aabel, Jens Book-Jensen og Leif Juster. Bare 7 lag fikk satt de to førstnevnte på arket.

  Spørsmål 41 var i den ofte undervurderte kategorien ”Vei din bartender”. Barmann Konupek vil nok se med interesse på en del lags svar her. Loosers + Tøsete piker, Menn og Bubbles kjenner sin bartender best og var de eneste lagene som fikk poeng. Hjørnet i baren, som er blant lagene med best utsikt til objektet, ble så forvirret at de endte med fire overstrykninger og intet svar. Placeboeffekten (91 kilo), Heltinner (90 kilo) og Øst for Enga (88 kilo) mener at Konupek bør gå i cruiservekt, mens Sixpack ser den feiteste barmannen og gir stakkars Stefan 117 kilo å slite med.

  Å plassere landene Senegal, Mali, Sudan og Etiopia fra vest til øst gikk greit for 25 lag, 1 lag fikk ett poeng. Alle visste at Percy og Baldrick hører hjemme i ”Blackadder”/”Sorte Orm” og 25 lag vet at Nidar lager kremtopper. Å svare bare Bergene ble ikke godkjent, og å hevde at kremtoppene kommer fra Minde i Bergen er helt feil.

  Som nevnt tidligere holder Bølermafian seg unna naturen og kan derfor ikke en eneste elv med tilhørende vann. 14 lag visste at Lysakerelva kommer fra Bogstadvannet, at Skarselva kommer fra Øyungen og at Akerselva kommer fra Maridalsvannet. 12 lag klarte 2 riktige og fikk 1 poeng.

  En viss bluferdighet trenger seg på på spørsmålet om hva en creampie er. Det kan fastslås quizerne kan sine ting – 21 lag fikk poeng på spørsmålet ved hjelp av ord som sæd, sperm, sprut, vagina, høna, vulva, musa, renne, tyte, dryppe etc. Svar som spermkladd/stor ansamlig av sæd, sæd midt i fleisen/ansiktssprut og cumshot ble underkjent av den kyndige quizmasteren.

  Fra dette spørsmålet var veien kort til Penthouse Playboys og deres juleshow ,og også her var det 21 lag som fikk poeng. ”Sammen for livet”, ”Førjulskveld”, ”Kvelden før kvelden” , ”Frelsesarmeens show” og i særdeleshet ”Jul i Skomakergata” var feilsvarene her.

  At Jan Fredrik Baksaas er konsernsjef i Telenor visste 26 lag og 25 lag var enig i QMs forklaring på at det var Kalle som skulle ut når det var snakk om Paul, Anna og Kalle Anka. Loosers + tøsete piker og Bubbles ville ha ut Paul, sistnevnte lag med begrunnelsen at han ikke har juleshow på svensk TV.

  Quizen ble rundet av med Talk Talk som 22 lag dro kjensel på. Andre mente å høre Depeche Mode, Bros, Alison Moyet, 10 brødre og New Order.
  Christian Flermoe

  IDL

 • #2
  må bare si Kudos for analysene du gjør christian. meget lystig og opplysende lesning :-)

  erik, som nå også kan lese gitt..

  Comment


  • #3
   Takk for det! Jeg håper jo det kan være til glede og nytte, ikke minst for kommende quizmastere. Det er ikke bra hvis det blir for mange spørsmål som ingen lag kan svare på, ei heller hvis det blir for mange som alle vet. For egen del tar jeg nesten alltid feil på et par spørsmål mht. hvor lett eller vanskelig det er. Denne gangen var det særlig overraskende at så mange greide "Hello world"-spørsmålet. Et par karer med briller hevdet selvsagt at dette var en planke, men slik vil det alltid være.
   Christian Flermoe

   IDL

   Comment


   • #4
    Dobbel-kudos

    Slenger på en kudos herfra også! Analyser er nesten som å være på quiz :-)

    Og en liten trøst når man for en gangs skyld finner det opportunt å befinne seg et annet sted enn Bohemen en fredags kveld.

    HurraHilde

    Comment


    • #5
     Juleshow svaret til Bubbles er genialt

     Jeg synes Bubbles burde få poeng for å stryke Paul med god begrunnelse.

     Og, joda. Analysen er som å være med selv. Liker det godt når QM tar seg tid til dette.
     Skriv livet med kulepenn!

     Comment


     • #6
      det er en "møkkajobb" men den gir mye innsikt til oss andre som også har quizer av og til. Som Christian sier; her er det mye å lære om hva folket kan og ikke kan...

      Comment


      • #7
       Masse skryt

       for quizanalyse, det har sikkert tatt litt tid... Morsom lesning!

       Comment

       Working...
       X