Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Quizanalyse 1. omgang 13.10.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Quizanalyse 1. omgang 13.10.

  Det var i alt 29 lag med i begge omganger. Det viser seg at quizen inneholdt en håndfull skikkelige nøtter, men stort sett var det mange som klarte mye.  1. Vi begynte med en litt vrien en - 8 lag visste, eller gjettet, at det var tirsdag som var den skumleste dagen i spansktalende land. Her hadde alle 1/6 sjanse til å svare riktig. Forutsatt at de svarte.  2. Forsamlingen er vant til å handle billig, og 27 lag kunne plassere billigmerker til riktig butikkjede.  3. Mange er gode på hovedsteder. 20 lag fikk full pott for å kunne 5 hovedsteder på W. 7 lag fikk ett poeng og bare to lag var poengløse her.  4. 22 lag hadde lest Colin Dexters bøker om Inspector Morse.  5. Spørsmålet om kjendis med duftlys var dagens vanskeligste. Bare to lag (Bobler og Tvangstenkere) klarte å gjette seg fram til det riktige homofile svaret, som var Elton John. Et overveldende flertall av lagene valgte metroseksuelt, og det er tydeligvis mange som ønsker å parfymere hjemmene sine med duftlys som "spansk gress", "te med melk","nye nike-sko", "spray-tan" og "spicy silikon".

  Dersom PR-agenten til Beckham leser dette, kommer det på markedet før dere aner!  6. 11 lag skjønte at filmselskapet som delte navn med Burmas tidligere hovedstad het Mandalay. Rangoon var mest poplære feilsvar.  7. 10 lag har en forensic detective i magen, og visste at teltbuer og denslags finnes på fingertuppene.  8. 20 lag visste at det var Ivana Trump som sa "Don't get mad - get everything!"  9. 17 lag kan både alfabetet og engelske tall, og fant ut at forty er tallet hvor bokstavene står alfabetisk.  10. Det er ganske gøy å spille monopol, det bør mange gjøre litt oftere. Spørsmålet om hvilke to gater som kommer før og etter Gratis Parkering viste seg å være vrient. Bare tre lag klarte begge. De fleste visste at det dreide seg om en orange og en rød gate, og de fleste kombinasjoner av disse seks gatene var å finne.  11. 23 lag hadde lest japaske tegneserier og visste at de kalles manga.  12. At engelskmennene har en litt pussig tradisjon for å feire dronningens bursdag var kjent for 21 lag. Å gi poeng for svaret "Muhammed" her, var i overkant generøst.  13. 24 lag har radio, og kjente igjen Erik Faber  14. 19 lag skjønte at koordinatene som ble oppgitt førte til øygruppen Azorene. Mange ville til Kanariøyene.  15. 25 lag visste at en taufabrikk kalles en reperbane. Påfallende mange lag valgte tysk skrivemåte her, og la til en h...  16. Filmspørsmålet om hvilken oscarnominert skuespillerinne som ga stemme til E.T. var også en nøtt. 4 lag satte det korrekte Debra Winger på arket.  17. Mens "Det Beste" på engelsk var grei skuring. 27 lag hadde hørt om Reader's Digest.  18. Mange (23) skjønte også at Maria med det lange og vanskelige russiske navnet var Maria Quisling. Bare ett lag stavet navnet hennes med z.  19. 22 lag visste at fotballspilleren man skulle fram til var bursdagbarnet Andre Bergdølmo. Opptil flere mente å huske at Ståle Solbakken hadde vært innom Ajax.  20. Spørsmålet om Panamakanalens retning var et lurespørsmål, siden Mellom-Amerika er så krokete. Likevel svarte 11 lag korrekt sørøst.  21. 22 lag visste at "Hurra for deg" er skrevet av Margrethe Munthe. Takk til piker og omegn for vakker sang!  22. Hele 27 lag vet å komme seg frem her i verden, og vet dermed også hva forkortelsen GPS står for.  23. Man er glad i tung, gitarbasert rock på Bohemen, og 18 lag visste at jubilanten Sammy Hagar var mannen som tok over som vokalist i Van Halen etter David Lee Roth.  24. 27 lag visste også at tv-serien "Etaten" foregår i plan- og bygningsetaten.  25. Nokså vrien musikk: 11 lag kjente igjen bandet Styx. Her var det fabelaktig spredning i feilsvarene: Fra Dubliners via Travis til Uriah Heep.
 • #2
  Re: Quizanalyse 1. omgang 13.10.

  Sitat: Den man, 16 oktober 2006 16:00 skrev TrineIDL:  > 15. 25 lag visste at en taufabrikk kalles en reperbane. Påfallende mange lag valgte tysk skrivemåte her, og la til en h...

  >

  _________________________  Bare for å kommentere dette... for å komme fra norsk til tysk stavemåte skal du føye til en e og en h midt i, samt fjerne en e til slutt, slik at det blir Reeperbahn.
  mvh

  Ogni M
  ____________________
  Jord, luft og ildvann.

  Comment

  Working...
  X