Resultater fredagsquiz 19.09.2014

Alle svarark er nøye gjennomgått, og all feilretting er rettet opp. Resultatlista ser slik ut:

1. I Dårligste Laget - 59 p
2. Hovedstyret av 1914 - 57 p
3. Tvangstenkerne - 55 p
4. Gledespikene og Hurraguttene, Leger uten etiske grenser - 54 p
5. Sixpack - 52 p
6. Heltinner - 51 p
7. Eli Hagen - 50 p
8. Las Cucarachas, Facebook-Høgre - 49 p
9. Øst for Enga - 48 p
10. Beauty School Dropouts - 47 p
11. Menn - 46 p
12. Sotahjørnets Venner - 45 p
13. Harry Quizna, 30-tallskameratene - 42 p
14. Den Gode Bader en Ugle, Unge Piker, Luscos, 40 p
15. Tynn i håret, tykk i hodet - 38 p
16. 4Ever Blowing Bubbles - 35 p
17. Beauty School Teachers - 32 p
18. Del Piero - 27 p
19. Byråkretene - 25 p

Tre spørsmål ga 100% uttelling, og det var sangeren på spørsmål 25, Frank Sinatra, spørsmålet om hvem som er leder for Sosialdemokraterna, og antakeligvis Sveriges neste statsminister, Stefan Løfven, og spørsmålet om hvor ski-VM skal avholdes neste år, som er Falun.

Kveldens vanskeligste spørsmål var folkediktet om Olav og Kari, som kun tre lag hadde hørt om. Hele ti lag mente svaret var Bendik og Årolilja, mens seks lag svarte Kvitebjørn kong Valemon. Ingen av lagene på topp tre hadde rett svar!

På spørsmålet om etter hvilken superhelt Nicolas Cage har oppkalt sin sønn, Superman, Hulken, Batman eller Wonder Woman, svarte fem lag Wonder Woman, altså Diana Prince. Gøyalt! Rett svar var forøvrig Superman, hvis fødenavn er Kal-El. Ikke at det er noe mindre galskap å kalle sin sønn Kal-El enn Diana, men dog.

Et annet spørsmål som skapte forvirring blant folket, var spørsmålet om et annet navn på Mozarts serenade nr. 13 for strykekvartett og bass i G-dur. 12 lag hadde rett svar, Eine kleine Nachtmusik, mens veldig mange andre foreslo Måneskinnssonaten. Av Beethoven.

Fotballspørsmål byr også på problemer på Bohemens fredagsquiz. Eller kanskje det var geografien som satt ut enkelte på spørsmålet om sesongens Premier Leagues nordligste, sørligste og vestligste lag. Beauty School Teachers synes i alle fall at Sunderland er både lengst nord og lengst sør. Den Gode Bader en Ugle meldte at om ikke Hull var riktig svar på det aller sørligste laget, så er det i hvertfall veldig langt sør. Nei, det er ikke det. Ikke på noen måte. Sixpack hadde, i tillegg til å ha de tre rette lagene, Newcastle, Southampton og Swansea, også valgt å briefe litt ved å ta med det østligste laget, Norwich, i parentes, så det gjelder selvsagt ikke. Byen Norwich ligger veldig langt øst. Fotballaget Norwich City ligger i skrivende stund på 2. plass i Championship.

Forfatteren av filmatiserte og bestselgende bøker som Flaskeposten og The Notebook var overraskende ukjent for mange av lagene. Av de fire lagene i toppen var det kun Tvangstenkerne som hadde Nicholas Sparks på arket. Det hadde også laget på 19. plass, Byråkretene, og åtte andre lag.

At et korstroll er en sjøstjerne visste kun seks lag, mens hele 13 lag mente det var en edderkopp. De tenkte nok på korsedderkopp.

Tor og jeg hadde en hyggelig kveld som quizmastere, og håper at folket også hygget seg - til tross for en litt vanskelig quiz.

Bonger gikk til vinnerlaget IDL, og i tillegg ble Harry Quizna og Luscos trukket ut.

Takk for oss!

Tor og Vibeke