Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Quizanalyse 1. omgang

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Quizanalyse 1. omgang

  28 lag deltok på quizen, og nedenfor følger en analyse med kommentarer:

  Det utdelte 8 poengs kunst-/tegneseriespørsmålet ga de fleste lagene en god start. 6 lag fikk full pott, 10 lag fikk 7 poeng, 7 lag fikk 6 poengn og 5 lag fikk 5 poeng. Samtlige lag satte Munch, The Simpsons, Asterix og Da Vinci. At det var Théodore Géricault som hadde malt Medusas flåte (Asterix-bildet) var det kun 6 lag som hadde (Abel, Lag A, IDL, Sixpack, Besserwissers og Hovedstyret). En del svarte Delacroix, et forslag som slett ikke er så verst all den tid maleriet er omringet av Delacroix-bilder der det henger i Louvre. 26 lag gjenkjente The Far Side/Larsons gale verden (Da Vinci-parodien), 25 lag plasserte Snoopy i hundehuset (2 gikk for Pluto) og 17 lag visste at Christo var kunstneren som hadde kledd huset til Snoopy. Det lukter for øvrig lange øyne og juks (i beste fall sløvhet) av laget som har svart Christo på Asterix-tegningen. Ett lag er veldig ”tjommi” med kunstnere og kaller Leonardo for Leo, andre lag lanserte kunstnere som Christian Krohg, Rafael, Michelangelo og den for undertegnede fullstendig ukjente Cobberfield (!).

  Rajendra Pachauri bød på små problemer som vinner av Nobels fredspris/leder IPCC. 26 lag hadde det rette svaret, mens ett lag plasserte ham i kirkeasyl og ett lag svarte blankt. Det gylne kompasset var også et lett spørsmål for mange 24 lag hadde riktig svar. Hovedstyret av 1914 følte behov for å imponere omgivelsene og la både amerikansk og engelsk tittel på romanen. Heller ikke fargen i kirkeåret fikk mange lag ut av fatning. 24 lag hadde det korrekte lilla/fiolett, 3 satset på hvit og 1 lag på grønt. Harry Quizna kan ha vært i ferd med å sprekke som lag på dette spørsmålet – gjentatte overstrykninger før man endte på riktig svar tyder på friske diskusjoner.

  Lekre damer i badedrakt har sannsynligvis vært ganske flittig diskutert rundt bordene. Modellen som var på forsiden i 86, 87, 88, 94 og 06 var Elle Macpherson. Bohemen-lagene fordelte sine svar slik:

  Elle Macpherson: 8
  Vendela Kirsebom: 5
  Cindy Crawford: 8
  Michelle Pfeiffer: 1
  Hedi Klum: 1 (Hun var 13 år i 1986, men i den bransjen er vel det meste mulig)
  Christie Brinkley: 1 (Hun var 52 år i 2006)
  Claudia Schiffer: 2
  Katarina Witt: 1
  Eks-kona til Koss: 1

  19 lag klarte Ebba the movie. 4 lag feiget ut og svarte blank. Ellers gikk det i Ebba story, Ebba the film (close, but no cigar), Abba is dead og CocaColaCowboys. Rydder man bort korslagte sverd, ekeløv, sølvkors, kjeder og annet skrammel får vi at 10 lag vet at høyeste grad av St. Olavs orden er storkors. Ellers gikk det i de to lavere gradene kommandør og ridder, og det hjelper selvsagt ikke å brøle at kongen er stormester, Sotahjørnet.

  De kvinnelige olympiske gullvinnerne i moderne ”tid” gikk bra for de fleste. 18 lag fikk 2 poeng, 7 lag fikk 1 poeng, mens 3 lag ble poengløse. Gunn Rita Dahle Flesjå er den i særklasse minst kjente gullvinneren (13 lag hadde henne på arket), mens de vanligste feilsvarene var Liv Grete Skjelbreid Poirée og Marit Bjørgen. Irene Dalby har ikke olympisk gull og ”Siren med jolla” er dessverre for upresist.

  27 lag hadde fått med seg Michael Schumachers uortodokse taxitur, mens det siste laget satte Niki Lauda i drosjen. Anders Jahre som Kosmos-eier og mann med mulig skjult millionformue gikk greit for 25 lag. Et blankt svar, Blystad og Bastø var feilbeholdingen på dette spørsmålet. Brødrene Amundsen, Bastiansen, Larsen og Dahl ble sikkert plassert i VVS-/rørleggerbransjen av 26 lag, mens feilsvarene sa kontorrekvisita og steinindustri. At det var Finn som hunden av Finn og May i TV-programmet ”Hundeskolen” klarte 18 lag. For spesielt interesserte kan det nevnes at de røk ut av programmet på søndag.

  Que será, será med Doris Day var det 20 lag som visste. Feilsvarene inkluderte Marlene Dietrich, Vera Lynn, Nora Brockstedt og Julie Andrews. Alle unntatt ett lag kom fram til Tom Lund som navnet på rollefigur i ”Nissene på låven”, mann født 1950 med statue av seg i Akershus, og for- og etternavn som sammen skal kunne være dekkende for rebusen ”Trær uten innhold”. Laget som bommet satset nok mest på rebusen og gikk for Tom Skog.

  Norsk firma med logo i midtsirkelen i svensk ishockey var vanskelig. 7 lag gikk for Statoil, 8 for det riktige Telenor, 1 lag for kunstgjødselprodusenten Yara, 1 blank og hele 11 for DnBNor. Sistnevnte er for øvrig tungt engasjert i svensk ishockey gjennom sponsoratet av Tre Kronor. Sotahjørnet slo til med nok en fin lagprosess. 3 svar, inkludert det korrekte, stod på arket. Samtlige svar var overstrøket. 11 lag har hatt nok dollar mellom hendene til at de klarte å rangere Lincoln, Jackson og Grant riktig etter verdi, mens kun 7 lag visste at Brasil hadde hatt to presidenter som het Pedro. Mexico (7), Filippinene (2), Etiopia (2), Portugal (5), Ungarn, Bolivia, Peru og Argentina var feilsvarene.

  22 lag fikk plassert Heather Locklear og Pamela Anderson riktig i kjeden hvor Tommy Lee og Kid Rock stod på plass 2 og 4. Noen hadde ikke fått med seg at riktig plassering av navnene var nødvendig for å få poeng, ett lag garderte ved å sette Pamela Anderson begge steder og fire lag tok prinsipiell avstand fra den slags trash-spørsmål ved å svare blankt. Kevin Rudd har gjort uutslettelig inntrykk på Bohemen-quizerne. Alle lag visste at han var ny statsminister i Australia. 20 lag visste at Bare Egil heter Hegerberg til etternavn, mens Sotahjørnet fortsetter sin policy med å stryke ut riktige svar for isteden la spørsmålet stå ubesvart.

  JenniferJohn og BritneyBobs danske originalnavn var verre. Noen gikk for egenkonstruerte navn som PetraPer, KlaraKlaus, BirteBjarne og JanneJonas, mens andre satset på duoer som Klabb og Babb, B1 og B2, Tuppen og Lillemor, Smitt og Smule og Bert og Ernie. Andre feilsvar var Teletubbies og Byggmester Bob. 13 lag hadde imidlertid fått med seg KatjaKaj og BenteBent og fikk poeng. 16 lag har muskler i spiserøret og får poeng, mens 12 lag bare lar ting skli rett ned. Alfonseri er ikke spritsmugling, mafiavirksomhet, løsgjengeri, heleri eller bedrageri, men hallikvirksomhet. Dette visste 21 lag.

  Så til en alvorlig sak: Jeg har allerede nevnt spørsmålet om høyeste grad av St. Olavs orden. På spørsmål 24 ble det spurt om hvilken dato som er frigjøringsdag. 4ever blowing bubbles’ svar på disse to spørsmålene er hhv. Jernkorset og 9. april. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si til dette. Er et av Bohemen-quizens mest populære lag egentlig befolket av nynazister eller har historieundervisningen i Drammen, Moss, på Manglerud eller hvor nå disse menneske kommer fra vært fullstendig fraværende?

  ”Begin the Beguine” var en ikke uproblematisk avslutning på første omgang. 9 lag klarte Sammy Davis jr. Ellers gikk det i Frank Sinatra, Dean Martin, Tony Bennett, Bing Crosby, Kåre Conradi, Michael Bublé, Nat King Cole samt ”langoddseren” Gregory Peck. Kryss i taket for Sotahjørnet som strøk en haug med feilsvar og satte Sammy Davis jr.
  Christian Flermoe

  IDL
Working...
X