Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Quizanalyse 2. omgang

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Quizanalyse 2. omgang

  17 lag valgte 1952, 1953 eller 1954 som et årstall Einar Gerhardsen (Gerhasjen) ikke var statsminister (staaschminster), og alle unntatt ett lag kom fram til Joshua tree. 2 lag tror at Ivar Dyrhaug er en kommune i Telemark og en by i Alaska i tillegg til å være programleder. Resten satset på Nome. Det kyrilliske alfabet gikk også greit for de fleste. B tilsvarer V svarte 23 lag.

  3-trinnsraketten om musikkinstrumenter var ikke bare enkel. 7 lag fikk 3 poeng ved å gjenkjenne beskrivelsen av en hurdy gurdy, 12 lag safet inn 2 poeng og gikk for lutten, mens 1 lag måtte ty til 1-poengeren pan-fløyte. Alle hadde forsøkt å få poeng. Ett lag svarte på samtlige spørsmål, men dessverre var alle svarene feil, andre satset på ukulele istedenfor lutt, mens hele fire lag skrev lirekasse istedenfor hurdy gurdy. Østligste og vestligste lag som har vunnet Champions League var også en nøtt for mange. Porto stod på svararket til 19 lag, mens 14 hadde Bayern München. Liverpool (8) og Benfica (1) var feilsvar i vest, mens de østlige feilsvarene fordelte seg på Dynamo Kiev, Juventus, Galatasary, Milan og Røde Stjerne. 12 lag hadde begge lagene på plass, 9 lag hadde ett lag, mens 7 lag ble poengløse.

  22 lag vet at grunnstoffet det er mest av i luft er nitrogen. Hydrogen og oksygen var grunnstoff som også ble foreslått i tillegg til karbondioksid. Så bar det ut i fjellheimen, og kun 7 lag vet at Lom og Luster er kommunene hvor toppene til Norges 10 høyeste fjell befinner seg. Lom var i særklasse best kjent av disse kommunene og fant veien til 22 svarark, mens kun 8 lag hadde Luster på blokka. Ellers gikk det i underlige kommuner og steder. Vi nevner i fleng: Glitre, Lesja, Fagernes, Årdal, Vågå, Rondane, Dovre, Stryn, Skjåk, Vinstra, Gaupne og Rjukan.

  Tilbakemeldinger etter quizen tyder på at det ble diskutert heftig ved bordene om hvilken vei kvinner og menn snur seg når de møtes i en trang passasje. Svarformuleringene fra en del lag har også vært temmelig tvetydige noe som førte til at det ble vanskelig å rette. I gjennomgangen etter quizen har undertegnede forsøkt å tolke svarene i beste mening. Bohemen-lagene faller i 3 av 4 kategorier ettersom ingen lag mente at både kvinnen og mannen snur ryggen mot hverandre. Lagene fordeler seg slik:

  De feilvendte 0 poeng (Mannen snur ryggen til kvinnen og kvinnen vender brystet mot mannen): Blond Blondere og Brunette, I hvert fall ikke sist, Beautiful dropouts, Øst for Enga, Lag A, Las Cucarachas og Harry Quizna.

  De sprengkåte 1 poeng (Mannen snur brystet mot kvinnen og kvinnen vender brystet mot mannen): Jens Bjørheim’s, IDL, Singer Ultras, Menn, Stiklestad, Tvangstenkerne, Heltinner, Sixpack og Besserwissers.

  Poengjegerne 2 poeng (Mannen snur brystet mot kvinnen, kvinnen vender ryggen mot mannen): Abel Tasman, Sotahjørnet, Bubbles, Luscos, Piker, G & H, Eli Hagen, Hjørnet i baren, Ben Cartwrights, Gay metall gym, Hovedstyret og Cometene.

  Alle unntatt ett lag satset på Kurt Oddekalv som mannen i cowboyantrekk på Bali. Frederic Hauge har sluttet med den slags. Så klinket QM Dahl til med 5 spørsmål om Afrika. Bohemens eksperter på Afrika er Ben Cartwrights og Besserwissers som var de to eneste lagene med full pott. Hovedstyret var eneste lag i tillegg til disse to som hadde hørt om unionen mellom Senegal og Gambia, men de bommet på Lagos som den byen som er i ferd med å gå forbi Kairo som Afrikas største. 8 lag fikk 4 poeng, 7 lag fikk tre poeng, 10 lag fikk 2 poeng og 1 lag måtte nøyes seg med 1 poeng. 11 lag visste at Mauritania var det romerske navnet på området i Nord-Afrika, samtlige lag visste at Toto hadde en hit med Africa, 25 lag visste at elefanten i Dyrene i Afrika er brannkonstabel og 17 lag satset på Lagos på storbyen i vekst. Et lag foreslo Lhasa på byen. Det er muligens lydlikt, men ellers et temmelig dårlig svar.

  Elementærpartikkelen proton var elementært for 23 lag, mens fem lag fordelte seg på ion, nøytron, blank (2) og hydrogen (!) på spørsmålet om hvilken partikkel som finnes i kjernen av et hydrogenatom. Samme antall lag dro kjensel på Stranglers på musikkspørsmålet. Underlige svar som The Beatles, Brown Sugar og Gerry & the Pacemakers var blant feilsvarene. 1 lag satset på Unni Lindell som forfatteren bak Snømannen, resten fikk poeng for å svare Jo Nesbø. Bare ett lag unnlot å svare croupier på hvem som holder orden på innsatsene ved et rulettbord. Feilsvaret rouler holder imidlertid en viss klasse.

  Etter quizen ble undertegnede kontaktet av flere som lurte på hvorfor svaret på spørsmålet om hvilken valuta Judas fikk betalt i ikke var sestertier. Jeg sliter fortsatt litt med å svare på det. Det nærmeste jeg kommer er vel at det bare er sånn, de aller fleste kildene mener det forholder seg slik. Det ble for øvrig gjort oppmerksom på at det ikke finnes noe historisk bevis for det og at spørsmålet var basert på hva som var vanligste myntenhet i området på den tiden. Jens Bjørheim’s, Piker og Las Cucarachas er Judas-ekspertene på Bohemen. Feilsvarene fordelte seg på mynter og kakepynt på følgende måte: Sestertier (8), talenter (5), dinarer (8), dukater, forinter og egyptiske korinter. Laget Blond Blondere og Brunetten summerte spørsmålet greit opp ved å svare gærninger.

  Trashkunnskapene er muligens oppskrytte blant fredagsquizeren ettersom bare 6 lag visste at døtrene til Mona Grudt og Klaus Sonstad heter Milla. En haug andre navn ble foreslått. At Christer Torjussen, Inga Marte Torkildsen og Simone har oppfordret folk til å bli organdonorer var det 9 lag som hatt fått med seg. Feilsvar inkluderte kondomer, vold mot kvinner, fjernadopsjon eller fadderordninger for Plan Norge, Amnesty, prostitusjon, P4, klinikk for seksuell opplysning, kokain, Frelesesarmeen, Redd Barna, kvinner i styrer og miljøvennlige tamponger. Phthirus pubis er flatlus og det visste 24 lag. Noen mener det er en skilpadde, mens andre forslag var døgnflue, sommerfugllarver og enhjørning.

  7 lag visste at Q-meierienes lettmelk har en fettprosent på 1. Menn byr på den feteste lettmelken med 3,5 %. At SIFO står for Statens Institutt for forbruksforskning visste 21 lag. Andre forslag var luftforskning, oppvekst, opplysning, folkehelse og opplæring. Jiggs and Maggie ble til Finbeck og Fia for 23 lag. Andre fikk det til å bli Tommy og Tigeren, Bertolf og Mia, Dagobert og Blondie, Snøfte og Alma og Skipper´n. Kosovo-kunnskapene er upåklagelige – samtlige lag visste at Pristina ligger an til å bli ny hovedstad. Lussekattene er vel i havn hos 23 lag som vet at safran kommer fra en krokus, mens 4 lag satset på orkidé og ett lag på lupiner. 11 lag avsluttet quizen med poeng ved å svare Icehouse på musikkspørsmålet. Roxy Music ble foreslått av 10 lag, og også Bowie, Spandau Ballet, The Cars, Midnight Oil, Japan, Duran Duran og INXS var å finne på svarark.
  Christian Flermoe

  IDL

 • #2
  Bare rompen?

  Var fredagsquizen tel Flermoe og Dahl bare rompen? Her har landets fremste quiznerder hatt en quiz sammen - og så kommer det ingen eneste kommentarer på nettet. Var quizen deres bare rompen?

  Oksa var dessverre frarøvet sin tilstedeværelse, men han registrerer iallfall at Flermoe har en kjempeflott og omfattende quizanalyse. Heller ikke det er det noen som kommenterer!

  Sjølsagt er jeg, som blir refusert hver eneste dag i Norge, fullstendig klar over at ytringsfriheten er like trang som forhuden min, men skriver man "rompen" istedenfor "rauva", så er sjansene store for at debattinnlegg passerer både i Aftenposten og på hjemmesida tel Bohemen.

  Oksa
  (absent in body, present in spirit)

  Comment


  • #3
   Slett ikke..

   quizen var langt i fra rumpen, snarere tvert i mot. Det er nemlig ikke ofte man hører quizgeneral Dahl (det rimer faktisk litt også!) snøvle under fremføring av spørsmålene sine. Selv hadde jeg ikke trodd at jeg noen gang skulle få høre den samme si "ja, ja...." som quizmaster, men verden står som kjent ikke til påske. Hadde han sagt "hei og hå" er jeg ikke sikker på om baren hadde blitt stående.

   Rangering (eller sette i rekefølge som Grønningen sier) er er jo populært, og jeg må nok si at denne kvelden kanskje kommer opp mot det de som var så heldige å få med seg Zeppelin-konserten i London nylig opplevde; "One Night Only!

   But then again maybe not...

   jebsen

   Comment


   • #4
    Rollemodell.

    Oksa er en av mine helter og store forbilder.
    Det han gjør prøver jeg med vekslende hell og etter beste evne å etterligne.
    Så også drekking av akkevitt.
    Jeg var på julebord på fredag og gikk derfor dessverre glipp av quizen, men jeg lå så absolutt ikke på latsida av den grunn, nei den tida jeg skulle ha vært på quiz ble ubenhørlig brukt til å spise julemat, prate piss med gutta og ja, drekke øl og alt for mye akkevitt.
    Resultatet så alle som var på Bohemen fra 22.30 og utover...

    Jeg ber derfor om unnskyldning til alle jeg forulempa, antasta og generelt prata alt for mye vissvass med.
    Sorry det var ikke meg, det var kong gammal Oppland som hadde tatt bo inne i hjernen min.
    Mulig Oksa greier å styre dette djevelens vann, men jeg fikser det tydeligvis ikke.
    Aldri mer!
    Hørt den før?
    Heretter blir det rolig sipping til øl og cider mens veloverveide ytringer forlater min munn.
    Lenge leve de intelektuelle samtalene!
    Framtida begynner idag.

    Å faen.
    Glemte i farta at det er dartjulebord i morgen og sportsquizavslutning i kveld.
    Framtida begynner på fredag!
    Eller noe sånn.

    KjellG.
    En sjappe med akkevitt og det var det.

    Comment

    Working...
    X