Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

G10

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • G10

  Da er det endelig mulig å skryte av en slitsom, men gøyal quiz sist fredag.  Men Besserwissers vil ha et poeng til!  G10 ble definert som Norges gruppe i WTO-forhandlingene. Det er selvfølgelig korrekt.  Problemet er at G10 er en mer generisk betegnelse enn for eksempel G7, for ikke å si G35, så flere svar bør her godkjennes. Vi svarte at G10 er betegnelsen som brukes om 10 vestlige valutaer, inkludert yen.  Se for eksempel  http://www.hisse.net/forum/attachmen...chmentid=23752 ,  tabell side 2 ("Table I: G10 Forecast Revisions"), der det fremkommer at de ti valutaene er euro, US-dollar, yen, canadiske dollar, australske dollar, newzealandske dollar, pund, sveitserfranc, svenske kroner og norske kroner,  eller  http://www.fpq.qc.ca/finance/doc/autres_2004/0214.pdf.

  Dette svaret kan ikke være for sært i en quiz der det faktisk spørres etter initsjal pøblik åffering!

  Den første definisjonen av G10 på google som ikke er skrevet med rart alfabet, er for øvrig denne:  "The Group of Ten is made up of eleven industrial countries (Belgium, Canada, France, Germany, Italy, Japan, the Netherlands, Sweden, Switzerland, the United Kingdom and the United States) which consult and co-operate on economic, monetary and financial matters", fra BIS, Den internasjonale oppgjørsbanken. Det svaret må også godkjennes.

 • #2
  Re: G10

  >>Da er det endelig mulig å skryte av en slitsom,

  >>men gøyal quiz sist fredag.  Sett fra Bubbles bordet har nok QM'ene vært ekstremt heldig

  med at forumet har vært utilgjengelig. Men det slår vel

  faktisk ikke ned som noen bombe at vi hater kvisser

  som faller i smak hos Besserwissers.  Faktisk så er forrige fredag det nærmeste vi har vært

  en nær grabben opplevelse på en god stund. I hetens øyeblikk

  gikk jeg på Grønningen på fredag og krevde bilde av QM'ene

  lagt ut på websidene til Bohemen før quizzen slik at man kunne

  vurdere om mulighetene er store for en bortkastet kveld.  For å være litt mer konkret i den quizfaglige kritikken så

  synes vi flere av spørmålene hadde en feil poengivning som

  bare QM rookier gjør, det var meningsløse introer av svada på

  en rekke av spørsmålene, de fleste spørsmålene var for

  veldig spesielt interesserte og de enkle var alt for enkle

  og svar opplesningen var på grabben nivå da de mest bedritne

  nerdespørsmål ble begynt med og svaret var jo selvfølgelig.....  På Bubbles poengskala kvalifiserte dette til møkk. Nå skal

  man jo helst være snill mot qm'ene da Grønningen tydligvis

  begynner å få færre og færre av de, men noen ganger klare

  man tydligvis ikke å lime igjen.  -Morten

  Comment


  • #3
   Re: G10

   Dette var nok ingen høydare nei, men sånt skjer fra tid til annen.

   Noen GrabbeniGrabben-quiz var det i imidlertid mine øyne definitivt ikke.   Det blir ofte et problem når to ferskinger skal holde quiz, stort sett blir ting for vanskelig for alle andre enn de aller beste lagene i lokalet, men de kan jo alt.   Framover skal det satses hardt på at det må være en skikkelig veteran blant de to som skal holde quizen.

   En som veit litt om hva folket vil ha.   Alle som holder quiz gjør selvsagt så godt de kan, problemet er bare at det er vanskelig å levere en god quiz som alle i lokalet kan leve med.

   Ja det er nærmest umulig.   Samtidig oppfordrer jeg alle gamle travere til å melde seg til tjeneste.

   Jeg gikk rundt i lokalet på fredag og gjorde diverse avtaler med forskjellige folk om framtidige QM-jobber.

   Litt full ble jeg og glemte å skrive opp disse "avtalene"...   Hvem skal holde quiz sammen med meg neste fredag?

   Ingen, eller fikk jeg med meg en eller annen?   Lista framover ser foreløpig sånn ut:   17.mars: Stokken og Engen.

   24.mars: KG og ?

   31.mars: Therese og Thomas.

   7.april: Rotta og Byom.

   14.April: Jepsen og ?

   21.april: Muligens Vibeke Bubble og Helge Hurragutt.   Resten av året er ledig.

   Meld dere til tjeneste!   KjellG.

   Comment


   • #4
    Re: G10

    7. april ser jeg det kan lønne seg å sette av gooood tid til quizen og smøre seg med en skjønn tålmodighet. Gi dissa to en mikrofon og et sett med bonger hver så er det umulig å stoppe kjeften på noen av dem. Mulig jeg skylder på streng mann denne fredagen så jeg faktisk ikke kan møte opp.
    Cecilie Pike

    Comment


    • #5
     Re: G10

     Vi bohemenquizere blir tydeligvis aldri lei av diskusjonen om hva som er en god quiz. Jeg klarer ikke å la være å mene noe jeg heller... Det er fint at Besserwissers hygget seg med quizen på fredag. Det gjorde ikke IDL, selv om vi vant. Jeg skal ikke dissikere (eller disse) quizen ned til minste detalj, men jeg vil nevne et par ting: For det første var dette en quiz laget av gutter for gutter, noe resultatlisten også viste. Heltinner, Piker, Cucharchas og Bubbles plasserte seg godt under sine vanlige resultater. For det andre gjorde quizmasterne noe som jeg personlig synes er det aller stussligste: De valgte å gjøre musikkspørsmålene til et personlig korstog for å fremme "Den dritkule musikken som bare jeg har hørt om, og som det pinadø er på tide at noen spiller på Bohemen!"

     Noterer meg for øvrig at Morten ikke liker lange svada-introer. Det gjør ikke jeg heller. Er det noen som gjør det? Tror ikke det. Herved går en oppfordring til quizmastere i nær og fjern fremtid om å notere seg dette!     Trine

     - trist å miste Jepsen, selv om han går til VIF

     Comment


     • #6
      Re: G10

      Kjære Kjell!      Jeg ser at du ikke husker filla av hvor overordentlig hjertelig glad og takknemlig du var for at jeg ville være QM sammen med deg den 24. Det er muligens en sammenheng mellom hvor glad du ble, og hvor dårlig du husker. Det er altså deg og meg neste uke.      Trine

      Comment


      • #7
       Re: G10

       Sitat: Den tor, 16 mars 2006 11:09 skrev TrineIDL:

       ----------------------------------------------------

       > For det første var dette en quiz laget av gutter for gutter, noe resultatlisten også viste. Heltinner, Piker, Cucharchas og Bubbles plasserte seg godt under sine vanlige resultater. > Trine

       > - trist å miste Jepsen, selv om han går til VIF

       ----------------------------------------------------       Hjørnet i baren har flere kvinnelige enn mannlige deltagere og gjorde det bedre enn vanlig. Da er spørsmålet: Er vi unntaket fra regelen, eller motbeviser det poenget ditt?       Jeg synes quizzen var helt ok.

       mvh

       Ogni M
       ____________________
       Jord, luft og ildvann.

       Comment


       • #8
        Re: G10

        Det beviser eller motbeviser vel egentlig ingenting, annet enn at du og/eller resten av HIB hadde en god kveld. Det er fint at folk har det fint!        T

        Comment


        • #9
         Re: G10

         Nok en gang: Glad over å ikke ha vært der denne dagen, men det hadde jo vært hyggelig også, da!

         Og siden vi Quizna`er har hatt en sabbats-serie og til og med stilt med farmerlag og tomanns(!)-lag ved enkelte anledninger, kan vi ikke si annet enn at vi gleder oss til avslutningen, og, ikke minst, til ny seriestart.         Håper på knallbra høytflyvende Engen-quiz!
         Harald Quizna
         "Vi curler Deres kone, kjøler Deres pjolter og installerer Deres ledninger. Vi anbefaler oss!" (Reklameskilt i Bygdø curling-hall)

         Comment


         • #10
          Re: G10

          Menn hadde bare menn på laget og vi gjorde det ikke akkurat fantastisk.

          Og til deg Trine Aalborg BK. som har mista Jepsen men fått deg en fredagsquizpartner den 24.vil jeg si at jeg gleder meg veeldig.

          Jeg tror vi her snakker om en quiz som nesten kommer til å gå like inn i historien.          KjellG.

          Glad nå.

          Comment


          • #11
           Re: G10

           Tvangstenkerne består som kjent av 5-6 sprengkåte, høyfrekventonanerende, testosteron-drevne trailermenn med påfallende liten evne til å lytte til våre livspartnere, i den grad vi gidder å ha noen (det forstyrrer den livsviktige symbiosen mellom mykstekt Grandis servert på pappen og elleve menn som markeringsforvarer seg mot elleve andre). Altså var vi meget fornøyde med fredagens guttequiz.           I det hele tatt har quizen tatt seg opp de siste to gangene. Vi håper at morgendagens quiz svulmer av møkkamusikk som bare vi har hørt om, klassiske one-linere fra pornografiens verden, våpen, jakt og skitt fiske.           Skitt fiske.

           Comment


           • #12
            Re: G10

            Synes quizzen var grei jeg. Den var vel verken bedre eller verre enn mye annet som har forekommet.            Det er ikke så lett å lage quiz første gangen så man bør vel prøve å være litt positive når noen forsøker seg. Ellers ender vi vel opp med at de samme folka lager quiz hver gang. Da er det bedre med litt variasjon.            Det hadde vært fint med en resultatliste.

            Comment


            • #13
             Re: G10

             Almanakken min stemmer tydeligvis ikke. Jeg har skrevet opp at Ingri og eg skal ha quiz 7. april. Ikke i følge Kjells liste. Vel, da får vi ikle oss den liturgiske farge, sort, for langfredag og holde en kristelig, men dyster quiz.             jebsen

             Comment

             Working...
             X