Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Quizrevolusjon

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Quizrevolusjon

  Nå har det ikke skjedd en dritt på denna hjemmeside dem siste tre dagene, så for at man ikke må bruke rustfjerner for å få den i gang igjen, skal jeg foreslå at man f. eks. i sommerferien kan prøve ut noe nytt, for at ikke quizen skal bli like lutrygga og hvithåra som Oksa.  Det fins quizer der man får utdelt alle spørmåla og får en tidsfrist på å svara på dem, f.eks en time på hver omgang. Det er lov å bruke alle hjælpemidler, som leksikon og mobiltlefon. Sjølsagt må vanskelighetsgraden bli deretter.  Akkurat som det blir litt kjedelig å eta kneippbrød med gjeitost hver dag, eller å elske den samma person tre ganger i uka gjennom et langt liv, så kunne det væra artig å variere quizen litt av og tel.  Nå veit jeg at Van Dahl vil væra den første tel å senda detta forslaget utafor den tarpeiske klippa, men Engen slår det gnister av innimellom. Detta må jo også væra noe for dem kretaive jentene på Bohemen.  Som en som befinner seg på den siste oppløpssida i livet, er det litt selsomt å se hvor konservative testosteronbombene og fjortisjentene er når dem lager quiz. Verden og quizen må gå framover. Det er Oksa og hans viagravenner som skal velsigne fortida. Overlat det tel oss, for det kan vi!  Så skal dere få ei lita historie med på kjøpet tel slutt. Jeg er gavmild sånn:  Den 16. mai døde kanskje den mest ekte vål'engagutten som levde nå. Arne Mustad Sørensen levde hele sitt lange 85 årige liv på Vål'enga. Han var med i alle år i historielaget vårt. I motsetning tel noen av oss andre, var Arne en gluping. Han var så glup at han begynte på Oslo katedralskole - før krigen, og det var den gang like sensasjonelt som om VIF skulle vinne mesterligaen neste år. Av dem 30 gutta i klassen min på Vål'enga , var det bare tre eller fire som fikk examen artium, og det var etter krigen, og vi var lykkelige om vi fikk begynne på Vahl eller Teisen. Oslo katedralskole visste vi ikke hva var for noe.  Dessverre fikk Arne ødelagt sin "intelekutelle karriere" ved å få tuberkulose i tenåra, men han var med å starte foreninga for hjerte- og lungsjuke. Han er visstnok det første æresmedlemmet i den foreninga.  Arne levde opp tel ortaket: En gang vål'engagutt - alltid vålengagutt. En hedersmann er dau!

  Oksa

  (opprørsk quizolog- og nekrologfyr)
 • #2
  Re: Quizrevolusjon

  Idl kondolerer.  Når det gjelder quiz er det du skriver faktisk noe jeg har tenkt på en god stund. Jeg har regnet med at en del lag ikke ville være interessert i dette siden en del av det sosiale aspektet forsvinner. Jeg vurderte derfor å kjøre dette utenom Bohemen. Jeg er usikker på om dette fungerer, men man kan jo prøve. En annen ting er at dette stiller store krav til de som lager spørsmål (nei, jeg tenker ikke på deg Oksa, du har jo tusenvis av slike spørsmål klare), og jeg er heller ikke sikker på om Arne Scheie er veldig begeistret for 200 anrop fredag mellom 1800 - 2100. Forøvrig sjekket jeg en gang, det fantes et usikret trådløst nett på Bohemen.  At det derimot er behov for litt spenstige sommerquizer er jeg helt enig i. Selv vurderer jeg å lage en quiz om bleier og kvalitets- og fargeutviklingen på avføringen til nyfødt barn. Ikke akkurat en dødare kanskje...  jebsen

  Comment


  • #3
   Re: Quizrevolusjon

   Lester!

   Du er som skapt tel å væra quizmaster for en sånn kveld, eller for en omgang. En slik quiz kan jo setta en liten pirrende spiss på sommerkvelden for gressende enker og enkemenn. Nå trur ikke jeg at dette konseptet er bærekraftig på Bohemen. Jeg bare foreslår litt forandring en kveld, for forandring fryder, som jenta sa da hu blødde neseblod.   Nå har jeg ikke sugd denna idéen av mitt eget oksebryst, for jeg veit at denne varianten har vært en landsomfattende restaurantquiz, der jeg sjøl er blitt oppringt.   Sjøl holder jeg meg tel den belgiske blå-varianten med tredelte spørsmål.

   Oksa

   (banebryter - metafor for rallar)

   Comment


   • #4
    Re: Quizrevolusjon

    Spenstig quiz blir det fort om vi lager en stripp variant. svarer laget feil ryker ett plagg fra samtlige på laget. har selv bytta klær på bohemen engang og veit at det spriter opp tilværelsen...    mulig det blir litt mer konsentrasjon når du veit at du ender opp med like mye klær som vår herre skapte deg med om du svarer feil...

    hva kvinnegruppa ottar og sjenkekontoret samt politiet måtte mene om dette får vi ta en annen gang..kanskje vi blir bura hele gjengen fordi vi var så casual kledd;-)    erik, nå også med klær(til alles beste)
    Alt du hører er sant, eller iallefall godt løyet!!

    Comment


    • #5
     Re: Quizrevolusjon

     For meg holder det at quizmasterne lager bra quizer og at folk koser seg før, under og etterpå.

     En bra quiz?

     Vel, en fasit på hva som er en god quiz for alle finnes ikke, men en god sommerquiz bør være litt spretten og vågal, ja muligens tidvis rett og slett semi-grisete.     På sommeren tar folk ting litt mer på hæl`nog er trolig åpne for litt annerledes action.

     Flere rangeringsspørsmål, bare rangerinsspørsmål kanskje.?

     Ikke nødvendigvis, men o-la-la for en ide!     Hvis Oksa vil holde en omgang syk sommerquiz er det helt ok for meg.

     Kanskje jeg kan holde den andre?     KjellG.

     Siste ytre.

     Comment

     Working...
     X