Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Spørsmål om regler

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Spørsmål om regler

  Sikkert for sent for nummeret som kommer nå, men i forrige nummer ber dere om innspill vedr. regler. Forstår det slik at dette ikke bare gjelder nummeret som kommer nå, derfor:  1) Hilke regler gjelder vedr. "angrep på keeper"? Finnes det ekstra beskyttelse for keeperen, eller gjelder bare det som gjelder ved alle luftdueller? Hvis det finnes spesielle regler, gjelder disse kun i et visst område, f.eks. 5-metern?  2) I forrige nummer forklarer Rune Pedersen rundt ev. offside når ballen kommer fra det forsvarende laget. Han legger stor vekt på at ballen må være spilt _bevisst_ tilbake i retning eget mål. "Ved en tilfeldig stuss innom en forsvarer oppheves offsiden ikke og vanlige regler gjelder".

  Følgende konstruerte eksempel: Forsvarsspiller A skal klarere og slår ballen framover, men treffer forsvarsspiller B, som står 3 meter foran ham, i ryggen. Ballen blir returnert mot eget mål hvor en angrepsspiller står i offsideposisjon og er alene med keeper. Her skal det altså blåses offside fordi forsvarsspillerne ikke bevisst spiller ballen tilbake? Rart.  Takk!

  Beaker

 • #2
  Re: Spørsmål om regler

  Det er vel ikke helt sånn det er ment, men det er mer betimelig å spørre rundt det annullerte målet vårt i Aalesund.  Glenn står plassert i offsideposisjon, men er ikke med i spillet når det blir skutt mot det andre hjørnet av målet enn der Glenn står, og er dermed ikke i offside i det skuddet avfyres. Skuddet hadde gått i mål om ikke en forsvarsspiller hadde blokkert det og styrt skuddet vekk fra mål.  Et tvilstilfelle helt klart: Det kan helt klart sies at blokkeringa styres bevisst i retning bort fra mål. Og siden det er en bevisst styring, så er vel heller ikke Glenn i offside og målet skulle således vært godkjent.
  in Absinthia

  Comment

  Working...
  X