Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Speider eller ei? [Var Ryktetråd 2011]

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Tror det beste vi kan gjøre er å samarbeide med Osloklubbene, være flinke til å invitere på prøvespill og sånt.

  Synes ikke vi bør legge opp til å utvikle alle fra miniputtalder. Det vi heller bør gjøre er å sørge for at de vi mener kan bli gode nok får et godt nok tilbud i sin klubb. Og heller hente de hvis ikke de har det.

  Det betyr å dele kompetanse med Osloklubbene, sende Freddy eller noen andre for å møte ungene og inspirere dem til å bli gode nok for VIF, osv.

  Vi trenger selvsagt speidere, men det kan være inkludert i stillingene til trenerstab hos yngre lag. Glem ikke at det er noe som heter kretslag, så vi trenger jo ikke se hver eneste aldersbestemte kamp for å finne talentene. Det er svært sjelden noen blir skikkelig gode uten minst å ha vært på kretslaget.

  Det er viktigere å ha et godt nettverk og bli tipset om unge talenter enn det er å finne dem selv. Det virker både tungvint og dyrt.

  Comment


  • #17
   Nå vil jo martin prøve å overtale Freddy til å ta et år til. Hvis det er ambisjonsnivået, er det vel egentlig bortkasta å bruke penger på Scouting. Kanskje vi burde ansette en sleip selger istedet, så kanskje vi kunne bli kvitt spillere som LIS, Dawda Leigh, Solli, Kone og Boa.
   Er rimelig frustrert og forbanna etter å ha sett dagens møkka kamp.

   Comment


   • #18
    Noen som sitter med reelle tall på hvor mye en speider koster? Det er vel en del ekstrautlegg som fly o.l.
    FULL PAKKE!

    Comment


    • #19
     Originally posted by Mølla View Post
     Noen som sitter med reelle tall på hvor mye en speider koster? Det er vel en del ekstrautlegg som fly o.l.
     Det er vel like lurt spørsmål som "Hva koster en spiller". Med speidere som med spillere er det sånn at du i utgangspunktet får det du betaler for.

     Comment


     • #20
      Originally posted by KjellH View Post
      Det er vel like lurt spørsmål som "Hva koster en spiller". Med speidere som med spillere er det sånn at du i utgangspunktet får det du betaler for.
      Naj, tror du det? Ligger dem ikke på lønnstrinn 18 da, på Statens lønnsregulativ?

      Som jeg skrev over her, så er det nok greit å starte med østlandsområdet hvis vi skal knytte til oss en speider. Burde ikke koste mer enn 1,5-2 mill i året å ha en som reiste rundt og så 100 kamper på nivå 2.div, Adecco og junior.

      Ser rett og slett ingen grunn til å bruke vesentlig mer på en speider i Europa eller Afrika, da får vi heller benytte oss av det nettverket vi har av agenter og speidere som jobber fritt.

      Comment


      • #21
       Jeg tror flere her har et litt naivt bilde av hvordan talenter på Østlandet finnes.

       I Norge følges de opp ganske tett med kretslag og aldersbestemte landslag. Spillere som ikke en gang er på kretslag har sannsynligvis en svært liten mulighet til å bli grusomt gode. En og annen er det kanskje, men svært sjelden.

       I stedet må vi gjøre de som har talent enda bedre. Da kan vi ha samarbeidsavtaler med klubbene i Osloområdet og hjelpe deres unge spillere opp til 12-13 års alder og ta over selv derfra.

       Så er det det med å tilby de spillerne vi faktisk henter muligheten til å bli enda bedre. Det er et ganske stort skritt å gå fra 2.div til toppen av norsk fotball. Alexander Ruud Tveter var jo sett som et stort talent i Follo. Men ville han ha blitt så mye bedre av å spille 2.div for oss? Vi skal jo ikke samle på talenter bare for å ha dem. Skal vi kjempe i toppen må nok mange av de viktigste spillerne hentes som "ferdig vare". Vi har simpelthen ikke råd til å være en klubb som gir talenter alt for mange sjanser for å se om de er gode nok. Vi skal ha resultater her og nå. Og da er det kanskje best å la Ruud Tveter finne ut om han er god nok i Fredrikstad og ikke her.

       Vi bør ha tre, fire spillere på førstelaget som vi har utviklet selv i den forstand at de kommer senest i slutten av tenårene og får sin Tippeligadebut hos oss. Og så bør plassene 16-20 i troppen være våre beste juniorer som i det minste er gode nok til å spille enkeltkamper eller noen minutter nå og da. Om noen av dem griper sjansen og etablerer seg er det bra, ellers bør de byttes ut etter et år eller to.       Men jeg tror vi har god greie på talenter på Østlandet som det er i dag.

       Comment

       Working...
       X