Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Spillestil halvveis i 2011

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #46
  Syns vi bare skal droppe, dette "midtstopper"-spillet når vi går i angrep. Og heller angripe med offensive backer, vi har en i Stoor (Som er en glimrende back offensivt, men vi ødelegger han med å holde han igjen) og med en offensiv back på venstre har da spillere som Bojan og Fegor muligheten til å spille mer sentralt. Ettersom de ikke er noen vinger i det hele tatt, det blir bare komisk. Mitt ønske i hvertfall: Gå i angrep med Stoor og en ny offensiv venstreback og dropp midtstopperne for vi blir straffet hver JæVLA kamp pga av det!

  Comment


  • #47
   Originally posted by St. Hallvards Menn View Post
   Syns vi bare skal droppe, dette "midtstopper"-spillet når vi går i angrep. Og heller angripe med offensive backer, vi har en i Stoor (Som er en glimrende back offensivt, men vi ødelegger han med å holde han igjen) og med en offensiv back på venstre har da spillere som Bojan og Fegor muligheten til å spille mer sentralt. Ettersom de ikke er noen vinger i det hele tatt, det blir bare komisk. Mitt ønske i hvertfall: Gå i angrep med Stoor og en ny offensiv venstreback og dropp midtstopperne for vi blir straffet hver JÆVLA kamp pga av det!
   Jeg synes vi ikke skal droppe å bruke midtstopperne i angrep, men vi må kunne variere spillet vårt. Det har ofte vært både plass og overtall for back og ving i år, men vi stopper bevegelsen fremover og slår tilbake til midtsopper. Det kan selvfølgelig skyldes at ballen går for sakte - og at man da ombestemmer seg når overtallet blir borte.

   Comment


   • #48
    Vi mangler rytme, og uten rytme fungerer ikke den spillestilen vi prøver å spille. Den kanskje største grunnen til at vi mangler rytme er at vi ikke har noen kanter som beveger seg i rom, slik vi hadde i fjor. Og det skyldes ene og alene martin sin tanke om flest mulig sentrale midtbanespille på banen samtidig. Trur siden han sjøl var sentral midtbanespiller at han er litt for glad i disse. Mot Sogndal hadde vi én ving på banen, og han spilte høyreback som ikke fikk lov å gå i angrep. Så til neste match må vi ha vinger på plass, hvis ikke må vi spille annerledes, for det funker jævli dårlig sånn vi gjør det nå. Og da ender det opp med at fellah, singh, ogude, bojan, veigar, berre og hæstad søker ball i midten, og ingen går i rommene som oppstår på kantene. Ække lett å ha 7 spillere inni halvsirkelen foran 16metern til motstanderen og tru at det blir lett å score når også motstanderen har 8 spillere i det samma området. Hva har skjedd med vingspillet vårt?

    Comment


    • #49
     Med list, eller lemping...

     Gang på gang har vi sett det.
     Ballen går fra en midtbanespiller og bakover, og så sendes den frem og tilbake mellom backene. Vi drar opp ballbesittelsen noe voldsomt. Fett nok, da har ikke motstanderen ballen. Men hvorfor skal vi drøye tida i bakerste ledd fra 10 minutter ut i kampene?

     I år har jeg sett minst 30 eksempler på at vi har ballen nesten oppe ved cornerflagget, og 2 pasninger senere er den tilbake hos en midtstopper.
     Manglende bevegelser og dårlig samhandling. Javel, det er tydelig at det må jobbes med de to tingene. Men her kommer en helt sinnsyk ide...
     Hva om vi prøver å bytte ut den sista pasningen fra midtbane til midtstopper, med noe så rart som en litt lang kurvet ball OPPOVER? Ok, det var kanskje ikke et løp, men om vi slår noen baller den veien i steden, så får vi ihvertfall noen dueller og de som tror de er nær nok kan sette igang et løp, skape rom, og skape NOE...
     Ja, det vil bli noen flere balltap, men de vil være på de minst farlige stedene, altså langt oppe i banen. Men både Fellah, VPG og til og med Kone kan vinne en duell eller to.
     Spillestilen vår ja....Hvor mange ganger slo vi ikke lange crossere mot Shelton? Er det forbudt å slå de litt kortere til andre? Er det brudd på stilen?
     Per idag så velges samme løsning hver gang noen med ballen i beina settes under press: Spill bakover. Det er bare denne jeg vil til livs, kan man ikke klinke ballen på skrått fremover isteden, med litt høyde på, evt både høyde og skru?

     Så enkelt er det, så får vi vurdere formasjon og spillervalg samtidig..Jeg går gjerne inn i køen sammen med de som mener at det er dumt å spille en fast formasjon når man ikke har spillere til det. Jeg mener Kone & VGP er et spisspar. Så den er grei. Så har vi
     Nielsen - (velg ut to blant Singh / Bojan / Fellah / Ogude) - Berre på midtbanen. Og vi skal ha innlegg fra både Nielsen og Berre, fra cornerflaget omtrent, samt et og annet dribleraid.
     Bakerst er det vel vanskelig å ha så mange andre enn
     Nordvik - Strandberg - Muri - Stoor , men her er det jo noen skader for tiden som man må ta høyde for. Nordvik kom på overlap 2 ganger i går, men endte opp uten alternativer, og ballen ble, ojsann, spillt tilbake til Muri / Strandberg. Stoor kommer gjerne på overlapp hos Berre, han er ikke vond å be.

     Men spillere på overlapp hjelper så lite når ballen alltid skal slås bakover igjen. Da går overlappere i offside faktisk, og løpene stopper opp.
     For det ER løp. Faktisk. Det ER spillere som beveger seg. Men det skal spilles støtte og støtte og støtte. Og det er bakover bakover bakover.

     Gaaaahhhhhh!
     For de som kan styre sitt eget lag:
     vif.managerleague.com

     Comment


     • #50
      Hvorfor sammenligner vi oss hele tiden mot Barca?

      Hvorfor sammenligner vi oss hele tiden mot Barca? Stikk fingern i jorda. VI har ikke x antall miliarder i omsettning. Vi er ikke ett lag alle spillere i hele verden ønsker seg til. Vi har ikke 22 superspillere, og vi kommer heller aldri til å få det. Vi er fra ett land der ski er nasjonalsport.

      Det er kun Barcelona som kan spille som Barcelona. Enkelt og greit. Selv andre store lag i Europa behersker ikke dette, og da er det vel litt illusjon og tro at vi som har mindre omsetning enn lønna til messi skal klare det.

      Vi må spille etter forutsettningen våre. Nå har vi spilt ræva hele sesongen, og da er det vel snart på tide å ta konsekvensen av det? Skal vi noen gang ha ett håp om å komme oss til Ligaspill i Europa må vi også beherske en kynisk spillestil. Nå er det på tide at vi øver på det. Få inn igjen 451 som vi startet å hente poeng med i fjor, og når gutta har fått igjen troa og tempo så går vi gradvis over til mer ballbesittelse igjen. Jeg skulle selvfølgelig like mye som alle andre ønske att vi spilte som i fjor høst hver kamp, men det er å gi bort poeng når vi møter ett bedre lag, eller ett kontringslag. Spesielt nå som ting ikke sitter i det hele.

      Akkurat nå er vi alle treneres drøm og møte. Stillestående småspill med en treg forsvarsrekke. Ikke så rart vi ligger der vi ligger.

      Comment


      • #51
       Nå er ikke akkurat lagene vi møter i Norge noe Real Madrid eller Man Utd heller da. Barcelonas suksess er bygget opp gjennom talentarbeid og å være tro mot egen spillestil i mange mange år. Flesteparten av stjernene deres er fra egen talentutvikling.

       Comment


       • #52
        Originally posted by Dybings View Post
        Hvorfor sammenligner vi oss hele tiden mot Barca?
        Kom med én link i 2011 hvor noen i Vålerenga sammenligner oss med Barcelona.

        Comment


        • #53
         http://www.vpn.no/vpn-spesial/2011/0...ga-spillestil/

         Comment


         • #54
          Åpenlyst..!!

          Jeg føler årets problem er ganske åpenlyst...

          Helhjertet innsats..


          Er det sånn at gutta er redde for å bli slitne for da kan man bli bytta ut?

          Det er hverken farlig eller skam over å bli bytta ut fordi du har løpt og blødd for drakta!!!
          -pat-

          Comment


          • #55
           Originally posted by pat View Post
           Jeg føler årets problem er ganske åpenlyst...

           Helhjertet innsats..


           Er det sånn at gutta er redde for å bli slitne for da kan man bli bytta ut?

           Det er hverken farlig eller skam over å bli bytta ut fordi du har løpt og blødd for drakta!!!
           Det handler ikke om dette i det hele tatt. Det kan kanskje se sånn ut noen ganger, men det blir sånn når sjøltilliten er på bånn og det er stor usikkerhet rundt hvordan man skal spille.

           Det er jo komplett usannsynlig at hele laget plutselig fra en sesong til en annen skulle slutte å være interessert i å vinne kamper..

           Comment


           • #56
            Hmm.. hang ikke helt med i den analysen der må jeg innrømme..

            Comment


            • #57
             Originally posted by Alex Malager View Post
             Hmm.. hang ikke helt med i den analysen der må jeg innrømme..

             Enig. Ble litt tynn suppe, og ser ikke poengene her..

             F.eks:


             Dersom man har en plan om å dyrke fram et lag og en spillestil som er unik i Norge, hvorfor kvitter man seg da med ungdommen som har fått denne filosofien inn fra de begynte å skille seg ut som lovende talenter?


             MA har da ikke vært her så lenge at de som nå er solgt/utleid har vært i hans system som junior og yngre. Dette er jo snakk om de som i dag er g14, g16 og junior?? Det er jo de som er resultat av denne filosofien som skal gå dypt inn i yngres avd.
             negativ optimist!

             Comment


             • #58
              Prøver meg med en liten tanke;

              ---------Lars-------------
              Stoor-Muri-Strandberg-Hagen
              -----Ogude-Singh-----------
              -------Gunnarson----------
              Bojan--Nielsen---Fellah----

              Ville vært morsomt å prøve ut denne lagoppstillingen, angrepsrekka er alle i dårligere posisjoner enn de er vant til, men alle innehaver ferdigheter som tillsier at de kan spille bra der.

              Nielsen er den eneste som passer som en god target spiss som jobber mye med og uten ball. Koné jobber for lite, er for treig og for lite klinisk i avslutningsfasen.
              Fellah og Bojan på hver kant kan faktisk gå bra, Fellah er driblesterk og god 1 mot 1, akkurat det vi trenger på kanten. Bojan har gjort jobben sin god på høyrekant når han har prøvd, han får også utnyttet innleggsfoten sin bedre.
              Stoor og Hagen jobber med opp som offensive backer mens Muri og Strandberg står igjen. Dette vil gi en helt ny dimensjon i angrepet våres og vi kan variere mere!

              Håper ihvertfall Martin tørr å gamble litt, utnytte spilleres kvaliteter og prøve å terpe og variere angrepsmulighetene våres. Sesongen er over, men vi har fortsatt mange kamper å vise at vi kan spille god fotball på!

              Comment


              • #59
               Problemet vårt offensivt fra ifjor, er at vi mangler ferdigheter offensivt som vi hadde ifjor. Vi hadde Bengt, Moa og Shelton, som kunne bidra med hendholdsvis luftstyrke/oppspillspunkt, målfarlighet/bakromspasninger og fart/raid. De to førstnevnte får vi tilbake igjen med Koné tilbake i form, og Mos tilbake på laget til neste år. Det vi mangler er farten på kanten som vi har mistet i Shelton. Håvard Nielsen er enda ikke klar til å ta over, og blir ofte usynlig i kampene våre. Vi må derfor ha inn en ny kant, både fordi vi ikke har noen toppvalg der, men også fodri vi er tynne ute på sidene.

               Vi har pr nå. Berre, Nielsen og Dawda som rene kanter, med Bojan, Fellah og Sid som kan gjøre en jobb der ute. Det er masse folk som er middels gode på den posisjonen. Her trenger vi en ny, som kan gjøre folk som Dawda til kriseløsning og Nielsen til reserve.

               Har foreslått Muhamed Keita i "Spillerkjøp i Sommer", men han er enda uferdig og ustabil, på samme måte som Håvard Nielsen. Sliter litt med å finne alternativer der ute. Tror likevel at kombinasjonen Nielsen/Keita i hver sin match kan fungere godt.

               Comment


               • #60
                Originally posted by thorstein View Post
                Jeg tror han er en stor tilhenger av den kontinentale Barca/Ajax-stilen
                Det å sette disse to lagene i samme bås burde media ha sluttet med for 20 år siden.
                På 70-80tallet når Cruijff dro til Spania var det sånn.
                Men ikke idag, absolutt ikke.

                Barca slår bl.a ikke høye baller. Ikke lange baller. De tar ikke cornere.
                De bruker lang tid, der Ajax bruker 4 pasninger fra egen 16 m til motstanderes mål under en kontring bruker Barca 40.

                Comment

                Working...
                X