Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Vil ha kunstgress på Ullevaal

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Vil ha kunstgress på Ullevaal

  Vil ha kunstgress på Ullevaal

  Oslo (ANB):Fotballpresident Sondre Kåfjord mener at kunstgress på Ullevaal stadion er eneste løsning for det dårlige gresset på landskamparenaen.  http://www.siste.no/fotball/article2273744.ece

  https://m.youtube.com/watch?v=jkhpZoPOfZI

 • #2
  Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

  Ja, for en skikkelig gartner og noen som har peil på gress (ikke den typen man røyker, men den man spiller på) ville nok vært ille å få inn...  Dusteforbund.

  Comment


  • #3
   Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

   Kunstgress på Ullevål bør utgå med tidenes høyeste kneløft! Enda en grunn til å få på plass vår egen stadion.. og det fort!!!
   Møt opp på Jordal! Året rundt med Vål\'enga

   Comment


   • #4
    Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

    Sitat: Den ons, 06 september 2006 21:35 skrev murt:    > Kunstgress på Ullevål bør utgå med tidenes høyeste kneløft! Enda en grunn til å få på plass vår egen stadion.. og det fort!!!    ---    Ikke for å helle noe malmurt i begeret. Men jeg mener å huske at man tar høyde for kunstgress på vår eventuelle nye stadion. Skammelig såklat, men debatten er nok ikke død selvom vi få stadion...

    [url]www.digitalsport.no[/url]

    Comment


    • #5
     Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

     Håper å slippe å oppleve kunstgress på ullevaal elller evt. nye stadionen. Eliteseriefotball skal spilles på naturgress, med mindre det er nødvendig pga klima!

     Comment


     • #6
      Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

      Sitat: Den tor, 07 september 2006 01:09 skrev viffvoff:      > Sitat: Den ons, 06 september 2006 21:35 skrev murt:

      >

      > > Kunstgress på Ullevål bør utgå med tidenes høyeste kneløft! Enda en grunn til å få på plass vår egen stadion.. og det fort!!!

      >

      > ---

      >

      > Ikke for å helle noe malmurt i begeret. Men jeg mener å huske at man tar høyde for kunstgress på vår eventuelle nye stadion. Skammelig såklat, men debatten er nok ikke død selvom vi få stadion...

      >      Det der har jeg også lest, og jeg synes det er skammelig at vi i det hele vurderer kunstgress på vår kommende storstue.

      Vi holder tross alt til i Oslo - ikke Finnmark.

      Må gå an å skaffe flinke baneansvarlige folk + god undervarme (+ evt. skyvbart tak, men den diskusjonen kan tas seinere).

      Comment


      • #7
       Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

       Skyvbart tak og undervarme er ikke nok. Det trengs lys - masse lys. Kanskje det største problemet for stadioner er å få nok lys. Ved sesongstart hadde Stabæk den flotteste gressmatta. Hvorfor? Jo, stadion får sollys over hele banen hver bidige dag. Den har jo ingen tribuner som skygger.       Derfor: Drivhus må til.
       in Absinthia

       Comment


       • #8
        Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

        Sitat: Den tor, 07 september 2006 14:15 skrev Hjesus:        > Skyvbart tak og undervarme er ikke nok. Det trengs lys - masse lys. Kanskje det største problemet for stadioner er å få nok lys. Ved sesongstart hadde Stabæk den flotteste gressmatta. Hvorfor? Jo, stadion får sollys over hele banen hver bidige dag. Den har jo ingen tribuner som skygger.

        >

        > Derfor: Drivhus må til.        I så fall synes jeg det er veldig rart at Aker Stadion og Viking Stadion pleier å ha meget brukbart gress, mens Lerkendal (som har åpne hjørner) ser ut som en potetåker i enkelte deler av sesongen.

        Comment


        • #9
         Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

         Sitat: Den tor, 07 september 2006 14:17 skrev Marsh:         > Sitat: Den tor, 07 september 2006 14:15 skrev Hjesus:

         >

         > > Skyvbart tak og undervarme er ikke nok. Det trengs lys - masse lys. Kanskje det største problemet for stadioner er å få nok lys. Ved sesongstart hadde Stabæk den flotteste gressmatta. Hvorfor? Jo, stadion får sollys over hele banen hver bidige dag. Den har jo ingen tribuner som skygger.

         > >

         > > Derfor: Drivhus må til.

         >

         > I så fall synes jeg det er veldig rart at Aker Stadion og Viking Stadion pleier å ha meget brukbart gress, mens Lerkendal (som har åpne hjørner) ser ut som en potetåker i enkelte deler av sesongen.         ____________________________         Er ikke så rart. Kommer an på høyden av tribunene, hvordan stadion står vendt og som Hjesus påpeker - om de bruker drivhus.         Viking Stadion har vel tatt i bruk drivhus på hjul? Store varmelamper som går over matta.         Et annet poeng er visstnok utlufting, man må sørge for å gi gresset nok luft. Dette har vært et problem på mange arenaer, deriblant AmsterdamArena.

         Comment


         • #10
          Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

          Det er ingen som helst grunn til å legge kunstgress på hverken Ullevaal eller vårt framtidige stadion. Senest under kampen mot Moldova framsto Ullevaal-matta som en av landets beste. I tillegg går vi mot et mildere klima, spesielt på vinterstid, noe som vil føre til mye mer kontinentale velstvilkår for gresset.          Det er med andre ord IKKE EN ENESTE GOD GRUNN til i det hele tatt å vurdere kunstgress på noen av de nevnte arenaer.          Forholdene forrige høst, som tydeligvis har satt seg som griller i hodet på enkelte, var et ekstremt engangstilfelle,

          forårsaket av en vanvittig rovdrift. Når et stadion er nødt til å være vert for to tippeligalag, i tilegg til å arrangere landskamper, cupkamper for to klubber, samt cupfinaler for både herrer og damer, sier det seg selv at matta må bli deretter. Det var i fjor høst også uvanlig mye regn i forkant av cupfinalene.

          Ingen andre stadia hadde klart dette hardkjøret noe bedre enn Ullevaal.          Konklusjon: Naturgress er klart å foretrekke, både når det gjelder m.h.t. skader, bakterienedbryting (spytt, oppkast, snørr, blod m.m.), spillernes preferanser, tradisjon, gjestende lags ønsker m.m. Og vedrørende det siste; Hvis Norge skal gjøre seg forhåpninger om å være med å arrangere er EM eller VM, er dette bare å glemme med en eventuell kunstgressbane.

          Comment


          • #11
           Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

           Sitat: Den tor, 07 september 2006 14:36 skrev Muppetkokken:

           >

           > Er ikke så rart. Kommer an på høyden av tribunene, hvordan stadion står vendt og som Hjesus påpeker - om de bruker drivhus.

           >

           > Viking Stadion har vel tatt i bruk drivhus på hjul? Store varmelamper som går over matta.

           >

           > Et annet poeng er visstnok utlufting, man må sørge for å gi gresset nok luft. Dette har vært et problem på mange arenaer, deriblant AmsterdamArena.           ---           Det nyeste jeg har klart å finne om dette konseptet er fra 2003:           http://www.aftenposten.no/nyheter/sp...icle692731.ece           Er det noen som vet noe mer om hvordan dette har utviklet seg og hvor utbredt bruken har blitt? Ut fra denne artikkelen virker det jo som om dette gir oppsiktsvekkende gode resultater til en lav pris.

           Comment


           • #12
            Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

            Tillater meg å sitere Kjetil Siems meninger om kunstgress, som i mine ører er "spot on"            [Dette er ikke tillatt. Spesielt ikke uten kildehenvisning. Den nevnte teksten kan beskues på http://kjetilsiem.nettblogg.no/29040...unstgress.html

            -mod.]            Comment


            • #13
             Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

             Det er to gode argumenter for kunstgress etter min mening.             1.Du kan spille e-cup og rl på vinterstid med et perfekt banedekke.             2.Man ødelegger ikke matta ved å leie ut stadion til konserter etc.             Når stadion vår er oppe så vil det nye type kunstgress være enda bedre og jeg er 95% sikker på at det blir banedekke på vår nye hjemmebane
             Blårøde brødre

             Comment


             • #14
              Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

              Sitat: Den fre, 22 september 2006 14:06 skrev ThomasEnga:              > Det er to gode argumenter for kunstgress etter min mening.

              >

              > 1.Du kan spille e-cup og rl på vinterstid med et perfekt banedekke.

              >

              Det løser nok problemet med banen, men kulda vil alltid være her i Norge. I 20 blå stiller ingen opp for å se fotball om man aldri drømmer så mye.

              > 2.Man ødelegger ikke matta ved å leie ut stadion til konserter etc.              Pt har vel aldri dette vært noe problem da dette ikke er en type forretningsaktivitet som er mye benyttet. At det kan bli det er en annen sak.              > Når stadion vår er oppe så vil det nye type kunstgress være enda bedre og jeg er 95% sikker på at det blir banedekke på vår nye hjemmebane              Dessverre har du nok rett. Det som ikke nevnes og skrives mye om er jo at fotballen som spilles ikke er den samme. På både godt og vondt. Alle som har spilt på kunstgress vet at spillet blir anderledes. Ta en sklitakling og man har brannsår en måned etterpå.

              Kunstgress er kommet for å bli det innser jeg også og det kommer til å ta over i Norge om ikke drivhusffekten redder oss fra dette. Men at noen virkelig klarer å påstå at det er bedre å spille på et slikt underlag er intet annet enn utroligt. Mulig man ikke har prøvd begge deler. For intet underlag er bedre enn topp gressbane.              When the facts change, so does my opinon

              Comment


              • #15
               Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

               Ingenting er bedre å spille på en en god gressbane ja. Enig der, men kustsgress er mye bedre en en DÅRLIG gressbane

               Comment

               Working...
               X