Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Vil ha kunstgress på Ullevaal

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

  >Det er ikke værre enn at kunstgresset må "vaskes" eller settes inn med et bakteriedrepende middel.  Ja til kunstgress! - hvis det finnes - eller kommer en ny type som er nær opp til hvordan gress fungerer under optimale forhold. Da slipper vi at baneforholdene spiller for mye inn på resultatet (og får man videodømming og konsekvente fjerdedommere i forhold til tillegg av tid - så blir jo fotball etterhvert rettfertig i alle kamper...)

  ___________________________________  Ja til at man må bygge tak på alle stadioner, helst før 2008, sånn at bla. regn og snø ikke spiller inn på forholdene. Ja til at man bygger inn alle hoppbakker, sånn at alle får like forhold ï bakken. ja til samme spor og tempratur på alle skirenn, over hele løypa, året rundt. ja til likt kunstgress på alle baner. Ja til upartiske dommere. ja til nytt stadion...... JAAAA...  He he.......  PS. I Bode dyrker man gress alle vil ha....

  Fotball-Norge vil ha dette gresset Bodø/Glimt valgte tydeligvis rett kunstgresstype da naturgresset ble fjernet fra Aspmyra.

  http://www.an.no/sport/article2369168.ece

  – Aspmyra er perfekt

  Aspmyra stadion i Bodø fikk kunstgras i sommer, og AaFK-spillerne var overbegeistret over dekket da de sist søndag sikret eliteseriekontrakten der. Ifølge spillerne er det klasseforskjell på Aspmyra og CLS når det gjelder "gressfølelse".

  http://www.smp.no/default.asp?page=1024&item=751710,1  https://m.youtube.com/watch?v=jkhpZoPOfZI

  Comment


  • #32
   Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

   Sitat: Den fre, 27 oktober 2006 08:16 skrev Bohem1:   > Sitat: Den tor, 26 oktober 2006 23:55 skrev BigMuff.:

   >

   > > Sitat: Den tor, 26 oktober 2006 10:59 skrev michael collins:

   > >

   > > > Sitat: Den lør, 23 september 2006 22:04 skrev BigMuff.:

   > > >

   > > > Ting som spytt, oppkast, blod og svette vil bli liggende oppå overflaten og være en potensiell smittekilde overfor andre spillere.

   > > >

   > > >

   > > > Ja, der kom det endelig et argument som var verdt å lytte til!

   > > >

   > >

   > >

   > >

   > >

   > > Dette er et direkte sitat fra en artikkel i Fredrikstad Blad den 17.1.06, på bakgrunn av hva seriøse forskere har konkludert med, og er- som du selv skriver - et argument som er verd å lytte til.

   > >

   > > Det er for øvrig en av grunnene til at Fredrikstad ønsker å legge naturgress på sitt nye stadion.

   >

   >

   > Det er ikke værre enn at kunstgresset må "vaskes" eller settes inn med et bakteriedrepende middel.

   >

   > Ja til kunstgress! - hvis det finnes - eller kommer en ny type som er nær opp til hvordan gress fungerer under optimale forhold. Da slipper vi at baneforholdene spiller for mye inn på resultatet (og får man videodømming og konsekvente fjerdedommere i forhold til tillegg av tid - så blir jo fotball etterhvert rettfertig i alle kamper...)   Rettferdig muligens, men atskillig kjedeligere.

   When the facts change, so does my opinon

   Comment


   • #33
    Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

    Ikke vil jeg ha kunstgress og ikke vil jeg at Enga skal spille på Ullevål. Forhåpentligvis blir den neste diskusjonen om vi skal ha KG eller NG på vår egen stadion på Valle.

    Comment


    • #34
     Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

     Jeg mener vi i "verdens rikeste land" bør ha råd til å legge nytt gress på våre stadia dersom det skulle trengs. Det faktum at det klimatisk vil bli mildere og mildere vintre her i landet vil imidlertid gjøre dårlige baner til et sjeldnere problem i framtida.

     Det å spandere nytt gress ved behov er helt vanlig praksis i mange andre land, og bør ikke være noen umulighet i rike Norge.I det minste bør toppfotball (TL/1.div.) spilles på naturgress (med varmekabler).

     Comment


     • #35
      Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

      Litt av problemet i Norge når det gjelder gresset er at vi har sesong i vekstsesongen, mens det i utlandet da er pause. Det er like mye det som selve klimaet som er problemet, og det skal bli svært mye varmere før vi kan spille ute på vintern her i Norge.

      Comment


      • #36
       Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

       Tviler på at det blir aktuelt med seriespill vinterstid i Norge de neste hundre årene i hvert fall. Det har vært foreslått å øke TL til 16 klubber - da er det nok mest hensiktsmessig å forlenge den på høstparten. Det ville vel ikke vært populært å krympe spillernes sommerferie, selv om dette er den tida av året hvor banene er på sitt beste.

       Lag som Tromsø burde heller få dispensasjon til å spille inne hvis værforholdene skulle tilsi det. Det er i hvert fall ti ganger bedre med en velbrukt gressbane enn en kunstgressbane med 5(?) cm. snø pluss føyke slik vi så fra Tromsø i dag.

       Å tillate spill på slikt underlag er direkte uforsvarlig. Starts spillere var i hvert fall temmelig oppgitte over forholdene (kanskje ikke så rart siden de tapte, men...)

       Comment


       • #37
        Re: Vil ha kunstgress på Ullevaal

        Kunstgress er ikke farlig

        http://www.nrksport.no/fotball/1.1249240

        Det ikke er flere akutte skader på kunstgress sammenlignet med vanlig gress. Det sier professor ved Idrettsmedisinsk Institutt Roald Bahr.

        Bahr blir sitert med at han har 3 nye studier som viser dette. NISO svarer med «Blant våre medlemmer mener 74% at kunstgress forårsaker mest skader». Mot synsing hjelper ingen forskning ...

        Greit at man ikke vil ha kunstgress, det vil jeg som tilskuer egentlig heller ikke ha så mye av i de øverste divisjonene. Også greit hvis man påpeker at studiene kun gjelder akutte skader og hele spørsmålet om kunstgress er farligere (pga. ev. økt fare for belastningsskader) dermed ikke er avgjort. Men å svare på forskningsresultater med "vi mener noe annet" er en dårlig, men dessverre utbredt, argumentasjonsmåte.

        Beaker

        Comment

        Working...
        X