Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

21. runde i Tippeligaen: Vålerenga - Sandnes Ulf - 31 aug 2012 Kl. 19:00

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 21. runde i Tippeligaen: Vålerenga - Sandnes Ulf - 31 aug 2012 Kl. 19:00

  Glitrende mulighet til å ta 3 poeng om 3 dager.  Jeg sakser skamløst fra artikkelen på vif-fotball.no


  Dommer: Kristoffer Helgerud
  Assistentdommer 1: Ole J. Lillebuen
  Assistentdommer 2: Ivar M. Jahr
  4. dommer: Christian Moen, Løvenstad
  Dommerveileder: Per Arne Larsgård, Sandefjord Ballklubb
  Kampdelegat: Rolf Haugen, Faaberg Fotball

  Tabellposisjon
  Vålerenga: 9 (8-4-8, målforskjell 28-29)
  Sandnes Ulf: 13 (5-5-9, målforskjell 23-34)

  Form hjemme/borte
  Vlerenga hjemme: 4-3-3, målforskjell 12-11 (10. best i Tippeligaen)
  Sandnes Ulf borte: 2-2-5, målforskjell 13-21 (11. best i Tippeligaen)

  Siste fem kamper

  Vålerenga:
  22.07: Stabæk (b) 3-1
  30.07: Brann (h) 1-1
  03.08: Haugesund (b) 2-4
  10.08: Odd Grenland (h) 3-1
  26.08: Molde (b) 0-2

  Sandnes Ulf:
  16.07: Strømsgodset (b) 1-2
  29.07: Viking (b) 0-5
  05.08: Lillestrøm (h) 0-1
  12.08: Stabæk (b) 1-2
  26.08: Sogndal (h) 3-1

  For andre gang i historien spiller Vålerenga en tellende fotballkamp mot Sandnes Ulf. Klubben ble stiftet i 1911 som Sportsklubben Ulf som senere ble til Ulf-Sandnes. I 2004 fusjonerte Ulf-Sandnes med Sandnes FK og ble Sandnes Ulf. Da lagene møttes for første gang i historien i Sandnes i juli vant Vålerenga 2-0 etter scoringer av Håvard Nielsen og Andreas Nordvik. Scoringen var forøvrig Nordviks første i Tippeligaen noensinne.

  Karantener
  Sandnes Ulf: Ingen
  Vålerenga: Andreas Nordvik (3 gule kort)

  Vålerenga har fem spillere som må sone karantene mot Rosenborg om de kommer i dommerens bok mot Sandnes Ulf. Martin Pusic, Mohammed Fellah og Bojan Zajic (2 gule kort), samt Kristofer Hæstad og Ahmed Suleiman (4 gule kort).

  INNBYRDES OPPGJØR (Totalt, VIF nevnt først): 1-0-0, målforskjell 2-0
  STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 2-0, 8. juli 2012 på Sandnes stadion
  (Kilde kampstatistikk: nifs.no)
  Dette er en kamp vi både bør og skal vinne spør du meg.
  Jeg har ikke sett nok av Ulf til å vite hva de har å by på, reint bortsett fra Kamal.
  Jeg baserer mitt ubegrunnede krav om seier utelukkende på tabellsituasjon, samt klubbstørrelse.

  Ulf er hakket dårligere borte enn vi er hjemme, og de klarte å denge Sogndal i helgen, hvilket betyr at spillerne våre ikke bør undervurdere dette laget like mye som jeg gjør

  Jeg håper og tror at Børven putter sitt første for Enga.
  Forsetter laget som mot Molde (minus de første 15-20 minuttene) kan det fort være det blir både ett og to mål på vår nye spiss.

  Gleder meg til å se mer av Diamanka, han var viste lovende takter mot MFK.

 • #2
  Det beste vi kan håpe på nå er vel 4. Plassen, og at Molde tar både serie og cup. Først da er den plassen av verdi. Da må vi selvsagt slå Ulf Fredag. Men nå er jo Viking skikkelig i siget, så fjerde skal bli vanskelig nok det også.

  Jonevret trengte ikke lange tiden for å få skikk på Viking gitt...

  Comment


  • #3
   Tenkte at Sandnes Ulf er en klubb de fleste veit lite om så.... Litt fakta og historie...

   Klubb: Sandnes Ulf (Sportsklubben Ulf, 1911)
   Daglig leder:Tom Rune Espedal
   Hovedtrener: Asle Andersen
   Stadion: Sandnes stadion(1927)
   Hjemmedrakter: Lyseblått/hvitt
   Bortedrakter: Grønt

   Litt historie..
   3. mai 1911 tok ni unge menn initiativ til et møte i Turnhallen, og dette møtet ble starten på Sportsklubben Ulf.
   Nils Voss, som vant OL-gull i turn i 1912, ble Ulfs første formann, og med seg i styret hadde han blant annet Jonas B. Øglænd. Klubbens første regnskap viste en omsetning på 88 kroner og 84 øre – til sammenligning var omsetningen i 2010 på over 14 millioner

   Nytt stadion
   Utover 20-tallet vokser imidlertid idéen om et nytt idrettsanlegg, og i bresjen gikk diplomingeniør Jac M. Petersen. Sandnes stadion åpnet i 1927, og i de to årene byggingen av banen pågikk var Petersen tilstede fem kvelder i uken etter endt arbeidsdag. Han planla, skaffet penger og sist, men ikke minst, deltok aktivt i selve arbeidet.

   Utover 1930-tallet havnet fotballaget på topp tre-plasseringer i klasse A seks år på rad, i tillegg til at det ble etablere rekrutt- og juniorlag. Før krigen fantes det på det meste fire lag i Ulf.

   Sportslig fremgang
   På fotballbanen ble resultatene stadig bedre mot slutten av femtitallet og utover i sekstiårene. I 1956 ble det spilt kvalifisering om opprykk til Hovedserien, Norges høyeste nivå. I første kamp ble Start beseiret 6-3, mens det ble 0-2 tap for Årstad på Brann stadion.

   Fem år senere, i klubbens 50-årsjubileum, deltok man igjen i kvalifiseringsspillet til Hovedserien, men med uavgjort mot henholdsvis Start og Brann glapp opprykket igjen. Som et plaster på såret ble 60-tallet tiåret de himmelblå gjorde seg bemerket i Norgesmesterskapet ved å komme til 4. runde tre ganger. I 1961 ble det 0-1-tap etter ekstra omganger mot Moss. Ryktene vil ha det til at over 7 000 mennesker befant seg på Sandnes stadion denne dagen. I 1963 ble det 1-2-tap i 4. runde for regjerende Norgesmester Gjøvik/Lyn, mens det i 1968 ble 2-1-tap for Brann i Bergen på et fullsatt Brann stadion.

   Også i ungdomsavdelingen grodde det godt fra tidlig 50-tallet, og man utvidet jevnlig med stadig yngre årsklasser. I 1958 ble klubben landets beste klubb i antall ferdighetsmerker og fikk pokal fra fotballforbundet. Guttelag, småguttelag og knottelag sørget for at medlemstallet stadig økte, og ved 50-årsjubileumet i 1961 var man blitt over 250 medlemmer.
   Årsrapporten fra 1967 kunne melde at det aldri tidligere hadde vært så stor aktivitet i ungdomsavdelingen som til da.

   Generasjonsskifte og en smak på toppfotball
   Etter et generasjonsskifte på A-laget mot slutten av 60-tallet tok unge, lovende Sandnes-gutter som Rune Svarstad, Gunnar Vigesdal, Marvid Skjæveland, Kåre Vatne og Rolf Stangeland over stafettpinnen. I 1969 ledet laget sin 3. divisjonsavdeling gjennom hele sesongen, men måtte beseire Bergenslaget Varegg i kvalifisering over to kamper før opprykket til nivå to var sikret.

   Med 1-1 på Sandnes stadion var ikke forventningene store da laget reitse til Bergen, men når Gunnar Vigesdal laget kampens eneste mål i hans kamp nr. 100 for Ulf, kunne jubelen slippes løs. De neste tre sesongene spilte klubben på landets nest-høyeste nivå og møtte jevnlig gamle fotballstorheter som Odd, Mjøndalen, Frigg og Østsiden.

   Skuffelsen med A-lagets nedrykk fra nivå to fikk et plaster på såret når klubbens lovende småguttelaget sikret kretsmesterskapet både i ’72 og ’73. I Norway Cup spilte laget seg helt frem til finalen på Bislett, hvor det ble et knepent tap for danske Lyngby.

   En klubb i vekst
   Det første damelaget hadde blitt etablert allerede i 1973, men det var først på 80-tallet at det tok av med åtte rene jentelag på det meste.
   Medlemstallet vokste til over 600, og klubben gjorde seg bemerket på mange områder.


   Navnebytte og en ny start
   Etter å ha blitt et idrettslag som kun drev med fotball, og med et ønske om å knytte klubben nærmere byen foreslo styret i 1987 å endre klubbens navn. Årsmøtet bestemte dermed enstemmig å endre klubbens navn til Ulf-Sandnes. Høsten 1996 gikk Ulf-Sandnes med i et samarbeid med de andre klubbene i byen i et forsøk på å skape en stabil toppfotballklubb. Sandnes Fotballklubb ble opprettet, og fikk i 1997 overta Ulf-Sandnes’ plass i divisjonssystemet, ettersom de var det høyest plasserte laget av samarbeidsklubbene.

   For første gang på 87 år hadde ikke de lyseblå stilt med eget A-lag, men i 1998 kunne man igjen begynne på ny i 6. divisjon. På tre år ble det tre opprykk, slik at man i anledning klubbens 90-årsjubileum igjen var tilbake i 3. divisjon.

   Sammenslåing til Sandnes Ulf
   I mellomtiden hadde samarbeidsklubben Sandnes FK vært oppe i 2. divisjon, for så å streve noen år i 3. divisjon igjen. Skrantende engasjement og økonomi gjorde at det høsten 2003 ble innledet samtaler om en mulig innlemmelse av Sandnes FK i Ulf-Sandnes. Med sitt unge lag hadde Ulf-Sandnes i 2003 rykket ned til 4. divisjon, mens Sandnes FK spilte seg tilbake i 2. divisjon. Drømmen om 2. divisjonsspill fristet, og eneste betingelsen var navnebytte fra Ulf-Sandnes til Sandnes Ulf. På årsmøtet i februar 2004 ble sammenslåingen vedtatt og Sandnes Ulf med sine himmelblå drakter var klar for nivå 3 i norsk fotball.

   En lang og kronglete vei tilbake mot toppfotballen hadde imidlertid gitt gode muligheter til å la barne- og ungdomsarbeidet vokse frem. I år 2000 ble ”Ulf-skolen” opprett hvor spillere fra 5 til 12 år har felles treningssamlinger i Sandnes idrettspark. Med over 750 klubbmedlemmer og 45 påmeldte lag i serien var Sandnes Ulf blitt større enn noensinne.

   Tilbake til toppfotballen
   Med A-laget i 2. divisjon ble resultatene stadig bedre. Inntoget av Bryne-veteran, og solabu, Asle Andersen på trenersiden, tilførte etterlengtet profesjonalisering og modernisering av A-lagsopplegget. I 2007 kjempet de himmelblå i toppen av tabellen sesongen igjennom, og kronen på verket kom i siste serierunde i et pøsende regnvær foran 2700 sandnesgauker. Klubben var tilbake på nivå to, for første gang på nesten førti år!
   I kjølvannet av sportslig suksess fulgte nye krav til klubben som forbedret stadionanlegg, administrasjonsansatte på heltid og en voksende økonomi. Supporterklubben ”Ulvane” gjorde seg bemerket ved å følge laget landet rundt, og byen Sandnes opplevde et fotballengasjement som hadde ligget i dvale i en mannsalder. Til tross for nedrykk og økonomiske utfordringer reiste laget seg som en fugl føniks av asken og kjempet seg tilbake til norsk toppfotball allerede året etterpå.

   Ved inngangen til 100-årsjubileumet kunne Sandnes Ulf skryte av over 1 000 medlemmer, over 60 påmeldte lag og et A-lag i Adeccoligaen – Norges nest høyeste nivå.

   100-årssesongen ble kronet med et historisk opprykk til Tippeligaen hvor Sandnes Ulf spiller i 2012.


   Yr melder forøvrig...
   http://www.yr.no/sted/Norge/Oslo/Oslo/Ullevål/
   https://m.youtube.com/watch?v=jkhpZoPOfZI

   Comment


   • #4
    Håper virkelig at det var copy paste for din del...

    Comment


    • #5
     He he, sef. Klipp og lim som vi sier på Norsk

     Lenge siden sist jeg har laget en sånn tråd nå
     https://m.youtube.com/watch?v=jkhpZoPOfZI

     Comment


     • #6
      Tippekonkurransen er klar:

      http://forum.klanen.no/entry.php?47-...Ulf-(Runde-21)

      Lykke til!

      Comment


      • #7
       Noe håp om å få se vår nye mann Aaron allerede i denne matchen mon tro?

       Hadde vært spennende å se hva han kan utrette i en match vi (forhåpentligvis) dominerer.

       Alle mann til Ullevaal i morra!

       Comment


       • #8
        Originally posted by g-maZta View Post
        Noe håp om å få se vår nye mann Aaron allerede i denne matchen mon tro?

        Hadde vært spennende å se hva han kan utrette i en match vi (forhåpentligvis) dominerer.

        Alle mann til Ullevaal i morra!
        Martin sier jo i intervjuet at vi sansyligvis får se han i morgen, han starter ikke men er med i troppen. Så ett innhopp på 15-30min skal man ikke se bort i fra.

        Comment


        • #9
         Jeg gir bort to billetter til morgendagens kamp. Det beste ville vært hvis noen har noen venner som IKKE ville dratt på kamp hvis det ikke var for billettene eller hvis noen selv er avhengig av å få billettene for å komme seg på kamp tar de.

         Men men, førstemann til mølla.

         PS! MÅ hentes i sentrum i dag. Send melding til meg her på forumet.

         Comment


         • #10
          Krever ikke bare seier i dag, men minimum 4 mål, for å veie opp mot alle kjempe missene (100%) vi hadde mot Molde, og ikke minst den tafatte kampen vi hadde. Nå MÅ gutta bevise noe. Håper inderlig at Chad og Børven starter foran i en 4-3-1-2 og med Fellah bak, da blir det mål i bøtter og spann
          enga4ever

          Comment


          • #11
           Håper på dette laget i dag:

           Hirschfeld
           Larsen Muri "Pipo" Thomassen
           Diamanka Hæstad
           Fellah
           Berre Børven Zajic.

           Sees på Ullevaal
           EVIG VIF

           Comment


           • #12
            Satser på at følgende lag cruiser inn en komfortabel 4-0 seier i dag:

            Lars
            Larsen Muri Gonzy Thomasssen
            Diamanka Suleiman
            Fellah
            Berre Barret
            Børven

            Børven(2), Fellah, Berre som målscorere.
            Fellah og Barret med 2 assist hver sier spåkula mi`:-)
            Thomas

            -Du skal lytte til selvskryt, Det kommer fra hjertet!

            Comment


            • #13
             Blir ekstremt skuffa hvis det ikke blir 3poeng idag.Bør vinne med 3-4 mål

             Comment


             • #14
              Her SKAL vi ha 3 poeng og Ulfer`n skal kjøres over.Det kreves! Strålende vær i Oslo i dag så allt er booket for en knall kveld Jeg håper "Lillegutt" får et innhopp i dag..er veldig spent på denne nye Nigerianske diamanten

              Lykke til små troll!!

              Comment


              • #15
               Originally posted by MadsAndre View Post
               Her SKAL vi ha 3 poeng og Ulfer`n skal kjøres over.Det kreves! Strålende vær i Oslo i dag så allt er booket for en knall kveld Jeg håper "Lillegutt" får et innhopp i dag..er veldig spent på denne nye Nigerianske diamanten

               Lykke til små troll!!

               møkka dommer. var ikke offside

               Comment

               Working...
               X