Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Reaksjoner: Vålerenga - Tromsø 2-0

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #46
  Originally posted by Daniel37 View Post
  Grunnen til at jeg mener det dessverre er straffe til Tromsø er at jeg mener Grindheim har armen i en, i den sammenhengen, unaturlig stilling. Det er forventet at i den stillingen som Grindheim var i, så vil ikke naturlig stilling å ha armen langs kroppen. Det naturlige vil ha armen utfra kroppen. Men det unaturlige var at han hadde armen for langt ute fra kroppen. Det er klart at det ikke er viljehands, men den handsen gjorde at vi fikk en fordel vi ikke skulle hatt.

  Ergo soleklar straffe.
  Uenig:
  Så lenge det er (kun) viljehands ('armen søker ballen') som skal gi straffespark, så var det ikke straffe. Selv om ballen traff armen aldri så mye.

  Selv ikke alle TL-trenere (og definitivt ikke alle TV-journalister) kan denne regelen -
  Men ikke alle tilfeller er like klare. Men i Grindheims tilfelle, er han så nære ballen som sparkes, at han neppe hadde sjangs til å reagere med å trekke armen til seg.

  En annen greie mht. armer i unaturlig stilling (litt off-topic, men)
  Hvor stort behov har en spiller for å løfte opp albuene når han skal heade ballen med hodet.?? Skulle ønske det fantes en regel á la den mot å gå inn i taklinger med knottene først... Altså - løfter du albuen i en duell, så er det per def ' farefullt spill'

  Comment


  • #47
   Ifølge regelen så var ikke dette straffe. Man kan hevde at det var klønete av Grindheim, at den traff armen, at den hindra en mulig stor målsjanse osv, men det var ikke med vilje.
   Det går klart fram av reprisene fra forskjellige vinkler, men noe av det virkelig merkelige med dette kravet om forsett-regelen er at den bare gjelder for hands. Det stilles overhodet ingen krav til motivasjonen for å hindre en sjanse hvis f.eks Hæstad kommer skliende etter en motspiller i et tydelig forsøk på å nå ballen, men kommer bittelitt for seint og treffer spilleren i stedet. Og det burde det heller ikke. Ureglementerte ting skjer i sikkert 80-90% av tilfellene fordi noen gjør en feil som f.eks å komme litt for seint inn i en takling stort sett uten at dommerne trenger å vurdere om det var meninga å felle eller treffe spillerene i stedet for ballen. Men er det hands så skal dette vurderes, men da ikke for hands som skjer utafor 16-meteren. Bare innafor. Snakk om å lage regler som kløner det til.

   Hvorfor det å hindre en stor sjanse med hånda uten å mene det skal være mye greiere enn å gjøre det med beina er for meg en stor gåte, og bør være enda et argument for å fjerne det tullete kravet om at dommeren skal vurdere motivasjonen til spilleren som gjør noe ureglementert.
   Det beste er å omgjøre regelen til å gjelde at det er straffe uansett forsett og motivasjon, hvis ballen treffer en forsvarendes arm innafor 16-meteren og det forhindrer en målsjanse. Da bør det også være vanskelig for angriperne å bare skyte ballen bevisst i noens arm for å få straffe; handsen må forhindre en målsjanse for å kvalifisere til straffe.

   Comment

   Working...
   X