Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Sesongen 2014

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Sesongen 2014

  Kruttrøyken fra nyttårsaften har lagt seg. Og juleøl, akevitt og ribbe har forhåpentligvis bidratt til at selv om antall tilskuere i fjor gikk ned, så er tilskuermassen stabil. Det er i alle fall på tide å se fram mot neste sesong.

  Så hva skal vi egentlig forvente oss? Ikke alt for mye visstnok. Men det driter jeg i.

  Glemt er det at laget i fjor til tider så ut som de ikke deltok på samme trening. Glemt er det at det var en viss nedrykksfare helt inn i siste serieomgang. Glemt er det at LSK klarte det utrolige, å havne foran oss på tabellen (selv om det var på målforskjell). Og glemt er det at vi har store økonomiske problemer og derfor har lagt ambisjoner om å kjempe helt i toppen bort foran neste sesong.

  I skrivende stund så har vi mistet Lekjaks, Børven og Baffo fra stallen i fjor. Og de vil bli savnet i den rekkefølgen. I tillegg er Bojan visstnok på vei til S08. Som er trist av sentimentale grunner, men ikke like trist sportslig. Alt har en bør-brukes-innen-dato, bortsett fra Morten Berre. Og han regner jeg med at blir med i år også. Hva som skjer med Jan Gunnar Solli er vel ikke klart, men for min del så håper jeg vi finner plass til han i år også. Viste i enkeltkamper at han har noe å bidra med og det er lurt å ha med noe rutine.

  Rundt Ogude er det mer usikkert. Det beste ville vært om han skrev ny langtidskontrakt og fant igjen formen og treningsviljen som gjorde han til en av Tippeligaens beste midtbanespillere, Afrikamester og trolig en plass i Nigerias VM-tropp til sommeren. Men det skjer neppe.

  Økonomiske problemer til tross - vi har hentet fire spillere. Og jeg tror flere kommer. Ikke store navn, men det er like greit. Kan ikke huske sist noen med et stort navn kom inn og løftet oss.

  Stengel er vel det største navnet av de som har kommet, selv om det kanskje ikke er rene sportslige prestasjoner som har bidratt til det. Man skal vel ikke forvente all verden av en 18-åring, men jeg har trua på at han i alle fall vil vise frem noe av det talentet han har alt i år.

  Og hva er vel en Stengel uten en Gunnarsson? Ikke Veigar, men Niklas. I fjor prøvde vi først JGS på høyreback, så Marcel før vi til slutt ga Baffo muligheten. I år håper jeg Niklas Gunnarsson gjør plassen til sin og at han vil forsterke oss.

  Sivert Heltne Nilsen kommer også inn på midtbanen. Vet ikke alt for mye om han, men han går for å være en hardtarbeidende midtbanemann. Ser vel for meg at han skal konkurrere med Hæstad og eventuelt Ogude om en ballvinnerrolle.

  Og til slutt Vidar Örn Kjartansson. Mange synes Børven gjorde det brukbart, men det blir ikke som å hoppe etter Wirkola å skulle erstatte han. Vi får satse på at Vidar The Eagle er bedre enn Eddie The Eagle og at han viser seg å være en brukbar erstatter. Det bør han helst være, for han er vel den eneste spissen i troppen i øyeblikket.

  Så der er fire gode grunner til å tro på et bedre 2014 enn det 2013 var. Men det er flere.

  Vi har ikke mistet noen av virkelig betydning, med unntak av Lekjacs. Det kommer vel en ny inn. Eller kanskje enda bedre, at Jan kommer tilbake. Man skal aldri si aldri og jeg har ikke helt gitt opp håpet om at det løser seg. Kanskje et nytt lån, kanskje vi kan klare å få han til en gunstig pris. Hvem vet? Jeg er i alle fall sikker på at vi skal ha en venstreback også i 2014.

  I fjor ble mye av de dårlige resultatene forklart med at vi var så dårlig trent, uten at jeg helt skjønte så mye av det. Men med en full sesong bak seg og en - forhåpentligvis - vel planlagt sesongoppkjøring så bør vel det være løst.

  Og kanskje er det denne stabiliteten med få utskiftninger og mangel på forventinger som gjør at man likevel får forventninger? For jeg har trua. Litt fordi jeg alltid har det 2.januar. Men også litt fordi vi ikke nødvendigvis trenger å gjøre det så mye bedre for å gjøre det mye bedre.

  Vi hadde en del sure tap i fjor, der vi slapp inn mål sent. Vi ble riktignok utspilt borte mot Molde og hjemme mot Godset. Men ut over det så var det tap med et mål stort sett, de gangene vi tapte. Noe vi ikke trenger å kjøpe et helt nytt lag for å løse, hvis de som er her er villige til å ta den utfordringen.

  En del spillere bør også være revansjesugne i forhold til fjoråret. Jeg har trua på at Calvo gjør en bedre sesong i år enn i fjor. Det samme bør flere andre også gjøre. Med tre rutinerte karer som Muri, Gonzales og Høgh så bør det være mulig å få tettet igjen litt i midtforsvaret hvis man får trent godt en hel vinter?

  I 2003 holdt vi på å rykke ned. Året etter tapte vi gullet på tredje skilleregel. Etter det skuffende 09 så hentet vi vel bare Nordvik fra RBK og plutselig spilte vi som Barcelona. Og det var neppe først og fremst pga Nordvik. Kan noe slikt skje igjen?

  Det lå vel egentlig i kortene at 2013 ikke skulle bli noe kjempeår. Mye misnøye med Martin i 2012 og når han trakk seg, men likevel fullførte sesongen så var nok ikke det beste inngangen til en ny sesong. Legg til den mye omtalte trenerjakten før vi plutselig sto der med Kjetil Rekdal en uke inn i Januar. Samt at Stengel-saken lå der som et negativt bakteppe med sponsorer som trakk seg. Kombinert med de ekstra forventningene 100-års jubileet hadde og den etter hvert dårlige økonomiske situasjonen. Og jubileumskamper mot Barca og Liverpool som også klubben kom litt baklengs inn i.

  Tippeligaen er så jevn og det er så lite som egentlig skiller lagene at jeg håper på et mye bedre år i 2014 enn i fjor. Jeg tror kombinasjonen av stabilitet og reduserte forventninger vil slå positivt ut. Ikke at jeg mener at vi skal være med å kjempe helt i toppen, men man vet jo aldri.

  Godset kan fort få seg en nedtur slik vi fikk etter sølv og gull. Kanskje Deila trekker seg til sommeren fordi han ikke gidder å reise rundt å bli pissa på? Hva som skjer i Molde er jo ikke klart. Ny trener må de i alle fall ha. Hva RBK finner på gjenstår å se.

  Men helt i toppen blir vi nok neppe å finne. Og det er like greit, vi pleier jo ikke å være der heller. Forskjellen i år blir vel at det er færre "utenforstående" og "forståsegpåere" som mener vi burde være der.

  Det har vært tøft å være supporter med tre drittsesonger både på og utenfor banen. Stengelgate, sponsorer som trekker seg, økonomi, skyhøye forventninger som ikke blir innfridd både resultat og spillemessig, trenerjakt med Skjerfet, RimiBowl og Gud vet hva annet.

  Nå er alt det bak oss. Nå er det blanke ark og tre måneder til seriestart. Jeg gleder meg.

 • #2
  Originally posted by Nils_de-Noia View Post

  Så hva skal vi egentlig forvente oss? .
  Etter hva jeg forstår på dette tidspunktet for 1 år siden, så skal visst flere spillere ha kommet tilbake nesten mer smellfeite enn mange av oss supportere. Og de som har sett på oss på tribunene vil konkludere med at opptil flere av oss hadde hatt godt av kontakt med Grete Roede. (I stedet har vi god kontakt med Ringnes, og det hjelper ikke, men det er en annen sak)

  Men nå har det som kjent gått et år. Vi har kakla om nyttårsforsetter, snudd både katter, hunder og kjerringa. Og våre stolte menn (ja deg også Andre Muri) vender hjem til Valle. Og da blir det interessant om hvem av dem som er profesjonell. Hvem av dem som mellom purka (jeg snakker ikke om damene deres), ho ho ho, dårlige julefilmer (bortsett fra Die Hard 1 ikke 4), enda ræva julegaver (ja de var ræva i år, takk tante, jeg har alltid drømt å få husmorporno i julegave) som likevel har dasket rundt (igjen ikke på damene deres) på f.eks en tredemølle og som dermed er ok fit.

  Hvis alle er det, da er det en god start. Da er det game on. Krigen for å løfte dette laget til der de hører hjemme. Vi har fått inn noen nye karer. Jeg er spesielt svak for denne Heltne Nilsen. Han kan best forklares som en DM. Rettere sagt en moderne DM. En DM som er dyktig til å bevege seg og ta ut rom. Det som er synd for Heltne Nilsen er at hvis han gjør jobben sin veldig bra, så er han helt usynlig. For ingen ser sjanser som ikke blir skapt. For de er ikke en realitet. Men de er ikke en realitet fordi en spiller som Heltne Nilsen forhindrer dem å skje. Men som kjent, det er å lettere å få øye på det som skjer enn det som ikke skjer.

  Så er Stengel klar. Har hørt at hans kallenavn skal bli "opsjongoal" (sorry jeg klarte ikke å la være). Han har vist at han har et ferdighetsnivå, hvis han ligger på det nivået så vil han være ypperlig som offensiv midtbane. Bevegelig løpssterk, god oversikt. Så har vi fått en ny høyreback. Gunnarson. Det stemmer Gunnarson og Stengel i Enga (sorry jeg klarer ikke å la være). Men forhåpentligvis en mye mindre sutrende og ikke minst enda mindre fan av mcdonalds enn den forrige utgaven. Men uansett tror jeg vi får inn et trygt valg på backen. Til slutt er det Kjartanson. Ja hva skal man si om han. Bortsett fra at faren hans har Kjartan til fornavn. Han er vårt usikre kort.

  "Børvenshow" er borte. Jan er borte, Baffo er borte og Bojan vil trolig bli borte. Børven var jo spissen og scoret litt. Jan ble veldig god. Det er han som vil bli savnet. Baffo ikke så mye. Idag er det egentlig forståelig hvorfor Baffo kom inn. Det var kun et forsøk og ikke minst så klarte man å spare noen kroner. Bojan skal ha stor takk for det han har gjort. Bojan er vel den eneste spilleren i verden som har endt opp blødende i en duell og prestert å få gult kort på toppen.

  Det vi supportere kan håpe på er at man får inn en slags grunnleggende filosofi i spillet. Et godt tips: Hvis det "kladder seg til" av spillere så er det et tegn på at angripsspillet ikke fungerer. For spillerne beveger seg ikke med en klar tanke. Mer som hodeløse kyllinger. Hvis man så klarer å få endel spillere til å utvikle. Få Calvo til å forstå norsk fotballfilosofi bedre, få en spiller som Kastrati til å ta noen videre skritt, ja da har man plutselig to kanter å regne. Når man så kan ha Grindheim og Nilsen som to defensive midtbanespillere med Stengel som bevegelig foran, så kan det være bra. Nå skal det sies at vi har ingen klar venstreback lengre. Dette var Jan's plass. Nå er det mulig at det er unge Nasberg som blir back med Thomassen som alternativ. Nasberg er spennende, Thomassen ikke fullt så spennende. Usikkerheten er nok gjeldende for midtstopperne også. Håpet er at Høgh skal være mannen som står frem. Det gjorde han i siste hjemmekamp. Det minnet litt om både Johnsen, og Panzer i sin tid, ja så lenge han fikk spille. For en hysterisk linjemann (forøvrig med bostedadresse omtrent på stadioen med togstasjonen) mente at han slo.

  Så har man både Gud og Kongen i mål. Det må vel være et godt tegn. Og den erfarne Lars som back-up.

  Det handler bare om at laget tar noen få skritt. Så vil laget løfte seg en god del.

  Men er det en ting vi har så er det mange talenter for fremtiden. Alle disse 95-96-generasjoner som gjorde at 2.laget vårt klinket til med en lang seiersrekke på våren. Det buttet litt i mot når kampprogrammet kom tett. Vi hadde også et juniorlag som vant sin interkrets (hvor gjennom sesongen ble brukt flere spillere i guttealder) og som vant JET-turneringen (eller det andre den turneringen kalles nå).

  Det blir interessant å se hvem som utgjør rekruttlaget i 2014.

  Men folkens nå er 2013 over. Nå er det 2014 som gjelder. Nytt jævla hvitt ark og nye jævla fargestifter og forhåpentligvis ny innstilling og pågangsmot.

  Kom igjen Rekdal. In Rekdal we trust.

  Comment


  • #3
   Originally posted by Nils_de-Noia View Post
   Kruttrøyken fra nyttårsaften har lagt seg. Og juleøl, akevitt og ribbe har forhåpentligvis bidratt til at selv om antall tilskuere i fjor gikk ned, så er tilskuermassen stabil. Det er i alle fall på tide å se fram mot neste sesong.

   Så hva skal vi egentlig forvente oss? Ikke alt for mye visstnok. Men det driter jeg i.

   Glemt er det at laget i fjor til tider så ut som de ikke deltok på samme trening. Glemt er det at det var en viss nedrykksfare helt inn i siste serieomgang. Glemt er det at LSK klarte det utrolige, å havne foran oss på tabellen (selv om det var på målforskjell). Og glemt er det at vi har store økonomiske problemer og derfor har lagt ambisjoner om å kjempe helt i toppen bort foran neste sesong.

   I skrivende stund så har vi mistet Lekjaks, Børven og Baffo fra stallen i fjor. Og de vil bli savnet i den rekkefølgen. I tillegg er Bojan visstnok på vei til S08. Som er trist av sentimentale grunner, men ikke like trist sportslig. Alt har en bør-brukes-innen-dato, bortsett fra Morten Berre. Og han regner jeg med at blir med i år også. Hva som skjer med Jan Gunnar Solli er vel ikke klart, men for min del så håper jeg vi finner plass til han i år også. Viste i enkeltkamper at han har noe å bidra med og det er lurt å ha med noe rutine.

   Rundt Ogude er det mer usikkert. Det beste ville vært om han skrev ny langtidskontrakt og fant igjen formen og treningsviljen som gjorde han til en av Tippeligaens beste midtbanespillere, Afrikamester og trolig en plass i Nigerias VM-tropp til sommeren. Men det skjer neppe.

   Økonomiske problemer til tross - vi har hentet fire spillere. Og jeg tror flere kommer. Ikke store navn, men det er like greit. Kan ikke huske sist noen med et stort navn kom inn og løftet oss.

   Stengel er vel det største navnet av de som har kommet, selv om det kanskje ikke er rene sportslige prestasjoner som har bidratt til det. Man skal vel ikke forvente all verden av en 18-åring, men jeg har trua på at han i alle fall vil vise frem noe av det talentet han har alt i år.

   Og hva er vel en Stengel uten en Gunnarsson? Ikke Veigar, men Niklas. I fjor prøvde vi først JGS på høyreback, så Marcel før vi til slutt ga Baffo muligheten. I år håper jeg Niklas Gunnarsson gjør plassen til sin og at han vil forsterke oss.

   Sivert Heltne Nilsen kommer også inn på midtbanen. Vet ikke alt for mye om han, men han går for å være en hardtarbeidende midtbanemann. Ser vel for meg at han skal konkurrere med Hæstad og eventuelt Ogude om en ballvinnerrolle.

   Og til slutt Vidar Örn Kjartansson. Mange synes Børven gjorde det brukbart, men det blir ikke som å hoppe etter Wirkola å skulle erstatte han. Vi får satse på at Vidar The Eagle er bedre enn Eddie The Eagle og at han viser seg å være en brukbar erstatter. Det bør han helst være, for han er vel den eneste spissen i troppen i øyeblikket.

   Så der er fire gode grunner til å tro på et bedre 2014 enn det 2013 var. Men det er flere.

   Vi har ikke mistet noen av virkelig betydning, med unntak av Lekjacs. Det kommer vel en ny inn. Eller kanskje enda bedre, at Jan kommer tilbake. Man skal aldri si aldri og jeg har ikke helt gitt opp håpet om at det løser seg. Kanskje et nytt lån, kanskje vi kan klare å få han til en gunstig pris. Hvem vet? Jeg er i alle fall sikker på at vi skal ha en venstreback også i 2014.

   I fjor ble mye av de dårlige resultatene forklart med at vi var så dårlig trent, uten at jeg helt skjønte så mye av det. Men med en full sesong bak seg og en - forhåpentligvis - vel planlagt sesongoppkjøring så bør vel det være løst.

   Og kanskje er det denne stabiliteten med få utskiftninger og mangel på forventinger som gjør at man likevel får forventninger? For jeg har trua. Litt fordi jeg alltid har det 2.januar. Men også litt fordi vi ikke nødvendigvis trenger å gjøre det så mye bedre for å gjøre det mye bedre.

   Vi hadde en del sure tap i fjor, der vi slapp inn mål sent. Vi ble riktignok utspilt borte mot Molde og hjemme mot Godset. Men ut over det så var det tap med et mål stort sett, de gangene vi tapte. Noe vi ikke trenger å kjøpe et helt nytt lag for å løse, hvis de som er her er villige til å ta den utfordringen.

   En del spillere bør også være revansjesugne i forhold til fjoråret. Jeg har trua på at Calvo gjør en bedre sesong i år enn i fjor. Det samme bør flere andre også gjøre. Med tre rutinerte karer som Muri, Gonzales og Høgh så bør det være mulig å få tettet igjen litt i midtforsvaret hvis man får trent godt en hel vinter?

   I 2003 holdt vi på å rykke ned. Året etter tapte vi gullet på tredje skilleregel. Etter det skuffende 09 så hentet vi vel bare Nordvik fra RBK og plutselig spilte vi som Barcelona. Og det var neppe først og fremst pga Nordvik. Kan noe slikt skje igjen?

   Det lå vel egentlig i kortene at 2013 ikke skulle bli noe kjempeår. Mye misnøye med Martin i 2012 og når han trakk seg, men likevel fullførte sesongen så var nok ikke det beste inngangen til en ny sesong. Legg til den mye omtalte trenerjakten før vi plutselig sto der med Kjetil Rekdal en uke inn i Januar. Samt at Stengel-saken lå der som et negativt bakteppe med sponsorer som trakk seg. Kombinert med de ekstra forventningene 100-års jubileet hadde og den etter hvert dårlige økonomiske situasjonen. Og jubileumskamper mot Barca og Liverpool som også klubben kom litt baklengs inn i.

   Tippeligaen er så jevn og det er så lite som egentlig skiller lagene at jeg håper på et mye bedre år i 2014 enn i fjor. Jeg tror kombinasjonen av stabilitet og reduserte forventninger vil slå positivt ut. Ikke at jeg mener at vi skal være med å kjempe helt i toppen, men man vet jo aldri.

   Godset kan fort få seg en nedtur slik vi fikk etter sølv og gull. Kanskje Deila trekker seg til sommeren fordi han ikke gidder å reise rundt å bli pissa på? Hva som skjer i Molde er jo ikke klart. Ny trener må de i alle fall ha. Hva RBK finner på gjenstår å se.

   Men helt i toppen blir vi nok neppe å finne. Og det er like greit, vi pleier jo ikke å være der heller. Forskjellen i år blir vel at det er færre "utenforstående" og "forståsegpåere" som mener vi burde være der.

   Det har vært tøft å være supporter med tre drittsesonger både på og utenfor banen. Stengelgate, sponsorer som trekker seg, økonomi, skyhøye forventninger som ikke blir innfridd både resultat og spillemessig, trenerjakt med Skjerfet, RimiBowl og Gud vet hva annet.

   Nå er alt det bak oss. Nå er det blanke ark og tre måneder til seriestart. Jeg gleder meg.
   Bra skrevet- Jeg gleder meg alltid til sesongstart ikke lov og være skuffa enda!

   Comment


   • #4
    Jeg forventer at vi overrasker positivt! :-) dvs store spillemessige forbedringer siden ifjor. Forventer at forsvaret er bedre samspilt, at vi har et mer uforutsigbart angrepsspill og at lagdelene henger sammen. Forventer faktisk at Calvo tar noen store steg og blir en profil i TL i år! Han bør dominere fram til sommern ihvertfall.. ellers veldig spendt på de nye spillerne våres, og blir interessant å se våre egne talenter i år.

    Comment


    • #5
     Laget begynner å trene nå på mandag.
     Da vil jeg se at man starter med å bygge laget bakfra på banen.
     En meget solid defensiv struktur skal være grunnen for suksessen i 2014.

     Vi har fått inn 4 gode spillere som står for gode holdninger og har bra med talent.
     Både Gunnarsson og Nilsen er kjent for å være treningsmaskiner.

     Jeg er nøktern optimist og gleder meg til å se et VIF-lag med tæl,innsats og hjerte utenpå drakta.
     EVIG VIF

     Comment


     • #6
      Jeg vil se at vi har en generalsponsor på plass, at vi budsjetterer med huet dette året og holder oss unna den spenningen som eksisterer nederst på tabellen ved sesongslutt. Blir mye lagbygging i år også med spillere ut og spillere inn, og håper på en oppgående kurve spillemessig siste delen av sesongen, men den kan for all del komme allerede første match

      Comment


      • #7
       Hvordan ville dere satt opp laget og med hvilken formasjon med 3 måneder til seriestart?

       Mitt forslag i en 4-4-1-1

       Hirchfeld
       Gunnarsson Høgh Gonzalez Thomassen
       Calvo Grindheim Nilsen Stengel
       ---- Fredheim Holm----
       ---- Kjartansson-------
       EVIG VIF

       Comment


       • #8
        4-2-3-1

        ----------------Kongshavn--------------------
        Gunnarsson-Gonzalez-Høgh-Thomassen
        ---------Heltne-Nilsen-Grindheim-----------
        --------Berre-Stengel/DFH-Calvo-----------
        -------------------Kjartansson----------------

        Comment


        • #9
         Kongshavn

         Gunnarson - Høgh - Gonzales - Thomassen

         Stengel - Nilsen - Grindheim

         Kastrati - Kjartan - Calvo


         Har hørt fra stabækhold at Stengel er bedre som sittende midtbane eller som indreløper enn han er i tierrollen. DFH var såpass svak i høst at han må spille seg inn på laget.

         Hvem ligger forresten an til å bli våre 5(?) juniorer som har lov til å spille for førstelaget. Gutta som har skrevet lærlingkontrakt (Nije, Kastrati, Blårud, Nasberg, Iqbal) telles vel ikke med her?

         Tipper Solli, Falk Larsen og Rahmani er på lista. Kanskje Plassen? Singh?

         Comment


         • #10
          Originally posted by Lego View Post
          Hvem ligger forresten an til å bli våre 5(?) juniorer som har lov til å spille for førstelaget. Gutta som har skrevet lærlingkontrakt (Nije, Kastrati, Blårud, Nasberg, Iqbal) telles vel ikke med her?

          Tipper Solli, Falk Larsen og Rahmani er på lista. Kanskje Plassen? Singh?
          På bakgrunn av fjoråret tipper jeg Falk Larsen, Rahmani, Engebretsen, Alba (kommer litt an på om vi får inn ny spiss) og Gaye/Plassen.

          Comment


          • #11
           - Milevis i riktig retning i forhold til samme tid i fjor, sier Rekdal til VIF TV.

           Comment


           • #12
            Originally posted by Lego View Post

            Hvem ligger forresten an til å bli våre 5(?) juniorer som har lov til å spille for førstelaget. Gutta som har skrevet lærlingkontrakt (Nije, Kastrati, Blårud, Nasberg, Iqbal) telles vel ikke med her?

            Tipper Solli, Falk Larsen og Rahmani er på lista. Kanskje Plassen? Singh?
            På bakgrunn av antallet i troppen totalt sett tror jeg de med lærlingskontrakt som i utgangspunktet skal trene med A-laget.

            Optimalt er vel å ha cirka to fulle lag å trene med+ 3 keepere.
            EVIG VIF

            Comment


            • #13
             Originally posted by Feilkast View Post
             På bakgrunn av fjoråret tipper jeg Falk Larsen, Rahmani, Engebretsen, Alba (kommer litt an på om vi får inn ny spiss) og Gaye/Plassen.
             Alba har proffkontrakt og er A-listespiller.
             Jeg tipper vi skal ha to keepere, en forsvarsspiller, en midtbanespiller og en angrepsspiller på B-lista. (Tallet i parantes er alderen spilleren fyller i løpet av året)

             Keeper:
             Marcus Engebretsen (19) er bankers med mindre det hentes en ny keeper. Bak ham er det mer åpent. Eyolf Aarø (17) avslutta som reservekeeper på rekruttlaget og førstekeeper på interkrets. Han imponerte stort både i interkretsserien og i oppvisningskampen mot Hauerseter. Nima Danai (18) og Andreas Dimmen (18) var ute med skader. Hvordan de står nå er jeg usikker på. I fjor var det Danai/Engebretsen som var fjerdekeeper. I år er jeg sikker på Engebretsen som tredde og tipper Aarø som fjerdekeeper.

             Forsvar:
             Anders Plassen (19) tror jeg definitivt kaprer den plassen ut i fra utviklinga i fjor og hvor de sto da de avslutta sesongen på rekruttlaget. Utfordrerne er sannsynligvis Markus Nakkim (18) som blei omskolert fra offensiv midtbane i fjor og klarte seg utmerka, Pio Dingmeijok (18) som blei skada etter en god start i fjor og Simen Olafsen (18) som kom tilbake fra skade på høstsesongen. Jeg føler disse gjorde seg mer bemerka enn Dodou Gaye (19) i fjor, sjøl om ingen av dem kan måle seg med fysikken til Gaye. I fjor kom jo Ivan Näsberg rett inn som 17-åring. Hvis noen av dem skal gjøre det i år har jeg mest tro på Mats Andersen (17); men som sagt. Den går nok helt sikkert til Plassen.

             Midtbane:
             Rino Falk Larsen (18) er det åpenbare valget og som også var ønska inn på lista i fjor; men på grunn av regelverket var det ikke mulig å få ham inn når Mathias Blårud fikk proffkontrakt og dermed gikk ut av B-lista. I hovedsak tror jeg han kjemper med Jesper Solli (19) og Simen Hestnes (18); men også defensiv trygghet i Hassan Rahmani (18) er en mulighet. Så er Tarik Al Moussaoui (17) et kjempetalent; men uansett tror jeg definitivt det blir Falk larsen.

             Angrep:
             Denne plassen er den vanskeligste å spå. Det kommer nok også litt an på hvilke signeringer Kjetil Rekdal får på plass før sesongstart. Niklas Castro (18) er definitivt den giftigste målscoreren. Hanad Absawe (17) kanskje den mest spennende spillertypen som både kan spille spiss, ving og tier. Harmohan Singh (19) kan i utgangspunktet spille både tier og ving og har nok best fysikk av de tre. I tillegg har du Henrik Udahl (17) som også fikk sin debut mot Hauerseter og endte vel med å bli felt og få frispark hver gang han fikk ballen. Her er jeg veldig i tvil og går for Singh fordi han er eldst.
             in Absinthia

             Comment


             • #14
              Originally posted by Hjesus View Post
              Alba har proffkontrakt og er A-listespiller.
              Jeg tipper vi skal ha to keepere, en forsvarsspiller, en midtbanespiller og en angrepsspiller på B-lista. (Tallet i parantes er alderen spilleren fyller i løpet av året)
              Bra gjennomgang. Hvorfor tror du vi skal ha to keepere på lista?

              Comment


              • #15
               Originally posted by Lego View Post
               Bra gjennomgang. Hvorfor tror du vi skal ha to keepere på lista?
               Hadde fire keepere i stallen på alle listene i fjor. Med mindre de henter inn en til eller Marcus Engebretsen får proffkontrakt ut sesongen, så må to av keeperne stå på b-lista. Får vi skade på én keeper og Lars Hirschfeld forsvinner på landslagsopphold, så har vi plutselig ikke keeper på reservebenken.

               Det løser seg sjølsagt om Engebretsen får proffkontrakt. Da går han ut av b-lista og det frigjøres én plass. I så tilfelle tipper jeg at Castro er spilleren som får den ledige plassen.
               in Absinthia

               Comment

               Working...
               X