Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Toppserien: Vålerenga - Arna-Bjørnar - lørdag 29. april kl. 1500

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Toppserien: Vålerenga - Arna-Bjørnar - lørdag 29. april kl. 1500

  5 hjemmekamper igjen i Vallhall nå - før damene åpner vår nye stadion. I de to neste kampene skal Bergen beseires, og først, i dag, Arna-Bjørnar.

  Hva er det som venter oss?
  Styrker: Et ungt, spillende, kontringsvillig lag med aggressivt press og en brukbar angrepsrekke med kompletterende ferdigheter. I sesongåpningen spilte de offensivt med høyt press, mot LSK parkerte de bussen med enkelte kontringer, og behersket også det.

  Arna-Bjørnar melder på sine nettsider at de har ambisjoner om å slå Vålerenga.Jeg ser for meg at særlig tre ting blir viktig for oss for å holde nullen: Kontradekking (vi må hindre A-Bs overganger - inkludert vinne duellene over hele banen som skaper de situasjonene), kantspill (A-B har av og til en tendens til å gå høyt og skape overtall på kant) og dødball (ikke fordi A-B er så fryktelig gode på det, men fordi det dessverre har satt seg en kultur i veggene for å slippe inn dødballmål).

  Svakheter:Vi håper det passer oss bedre å møte et spillende bortelag enn Kolbotn som stort sett holdt ballen en kvart kilometer over midtbanen. Arna-Bjørnar lar seg stresse av høyt press, de tar ofte for stor risiko når de spiller seg opp, oppspillene er heller ikke alltid presise, og det vil dermed bli mange muligheter for gjenvinning for oss. Når de går offensivt med backene etterlater de seg også store rom på kantene.

  Litt spilleroppdateringer:Arna-Bjørnar har flere spillere på vei tilbake fra skade - som nøkkelspillerne Maria Brochmann og Emilie Nautnes. Så vidt vi vet venter de fortsatt på at deres kanadiske forsterkning Emma Fletcher (med flere veldig gode treningskamper i vinter) skal komme til Norge, men ivorianske Josee Nahi er på plass. Sist kamp mot LSK evnet A-B å endre kampbildet med gode innbyttere. Vålerenga må så vidt vi vet klare seg uten Teigen Allen på grunn av karantene. Ellen Wang blir trolig erstatteren på venstre backplass.

  Dagens funfact: En fugl har hvisket meg i øret (og Wikipedia har bekreftet historien) at Vålerengas spiss, Elise Krieghoff, og Arna-Bjørnars keeper, Alyssa Giannetti, er tidligere lagkamerater i universitetslaget Cal Poly Mustangs. Så det er duket for en ekstra duell mellom to amerikanere som kjenner hverandre godt.

  Arna-Bjørnar kom i fjor på plassen foran Vålerenga. De har åpnet med en skuffende uavgjort borte mot Grand Bodø og en positiv uavgjort hjemme mot LSK. Dette kan fort bli en kamp som definerer sesongen litt for Enga, og viser om det overhodet kan være mulig å samle et lag kort tid før seriestart og få det til å funke på noen få uker. Vil så inderlig gjerne at dette laget skal lykkes. Så come on, girls!

 • #2
  Originally posted by jerusalem View Post
  5 hjemmekamper igjen i Vallhall nå - før damene åpner vår nye stadion. (....)
  BLIR det 'damene først' på nye stadion??
  I så fall gledelig! Den vil jeg på!!

  Har du dato og kamp-motstander?

  Og 2-2 mot Arrna-Bjørrnarr er vel godkjent?

  Comment


  • #3
   Originally posted by san Paolo View Post
   BLIR det 'damene først' på nye stadion??
   I så fall gledelig! Den vil jeg på!!
   Må bare spørre, men er dette noe som vil ødelegge for herrene? Typ at damene ønsker hjemmekamp på 16.mai/ 1.serierunde etc så vi blir nødt til å spille borte så det skal være "likt", slik som det var med Lyn på Ullevål? Håper virkelig ikke det

   Comment


   • #4
    Originally posted by san Paolo View Post
    BLIR det 'damene først' på nye stadion??
    I så fall gledelig! Den vil jeg på!!

    Har du dato og kamp-motstander?

    Og 2-2 mot Arrna-Bjørrnarr er vel godkjent?
    Jepp. Damene får nok i hvert fall første offisielle kamp på ny stadion. Lørdag 9. september - mot Kolbotn. Hyggelig om du tar turen! Det bør være mulig å knuse LSKs tilskuerrekord i toppserien ettertrykkelig den lørdagen.

    Comment


    • #5
     Originally posted by Septiktank View Post
     Må bare spørre, men er dette noe som vil ødelegge for herrene? Typ at damene ønsker hjemmekamp på 16.mai/ 1.serierunde etc så vi blir nødt til å spille borte så det skal være "likt", slik som det var med Lyn på Ullevål? Håper virkelig ikke det
     Tviler på at det blir noe problem. Damene spiller stort sett på lørdag og herrene på søndag. Og gutta får nok fortsatt forkjørsrett hvis det skulle kræsje. Ellers kan det hende at det kunne vært kult om vi fikk noen lange søndager på ny stadion med f.eks. damekamp kl. 15 og herrekamp kl. 18 (NFF krever kanskje litt lenger pause?) - og litt gøy på torget mellom slagene.

     Comment


     • #6
      Toppserien, 9. serierunde (faktisk): Vålerenga – Arna-Bjørnar 2-2 (2-2)

      Kampfakta:
      0-1 (7) Ingrid Altermark
      0-2 (14) Ine Wedaa
      1-2 (32) Aivi Luik (Johanne Fridlund)
      2-2 (37) Theresa Nielsen (Johanne Fridlund)

      Kampen:
      «Nu kör vi!» proklamerte Vålerenga-trener Kjell Gustad i et glitrende intervju før avspark, og det var mer som vakte assosiasjoner til omreisende svenske tivoli i en berg- og dalbane av en førsteomgang. Vålerenga tok tidlig kommandoen, styrte kampen og kom til et par vasse åpningssjanser, blant annet et stolpeskudd av Synne Sofie Christiansen. Men i det vi Vålerenga-supportere trodde vi hadde satt oss godt til rette for å oppleve en behagelig togtur inn i et eventyr av en fotballkamp, skulle de neste sju minuttene i stedet bli en krysning av loopen og et spøkelseshus. Sekunder etter to Vålerenga-sjanser ble alt vendt på hodet da bergenserne kontret. Elise Stenevik fikk, upresset, tre ballen inn bak Jennie Nordin, raske Ingrid Altermark kom seg inn bak 7 (!) VIF-spillere og touchet så vidt ballen så den rullet inn i målet bak Michelle Betos.

      Litt uvel i magen kunne vi se bitcha igjen ta kommandoen, før bergensernes «Formula Rossa», Amalie Eikeland, fosset fra Ingrid Søndenå, en 30-graders pasning fra dødlinja sklei gjennom Vålerenga-forsvaret og Ine Wedaa fikk fulltreff på sleggemaskina og hamret, nådeløst effektivt, inn 0-2 på gjestenes andre kontring. Fortsatt var bare 14 minutter var spilt. Og så mye mer så vi heller ikke til strilenes angrepsspill før hvilen.

      Den siste halvtimen eide Vålerenga igjen kampen, og etter en drøy halvtime fikk vi endelig betalt. Arianna Romero demonstrerte kunsten med å kombinere defensiv avklaring med god offensiv pasning i ett spark. Ballen landet hos Johanne Fridlund som med en god korketrekkervending spilte gjennom Aivi Luik. Australieren kom alene med keeper og en twist’n’turn senere var Arnas sisteskanse satt sjakkmatt.

      Utligningen kom etter 10 trekk i Vålerenga-laget, der ballen ble ført oppover vår høyreside. Et fint kryssløp av kaptein Gunnhildur dro med seg A-B-laget mot høyre. Vår danske ving Theresa Nielsen trakk seg i stedet innover i banen og opphevet tyngdekraften et lite øyeblikk med en finte og et katapultrykk, spilte en karusellvegg med Johanne Fridlund og vips var hele Arna-Bjørnar-laget svimle og utslått av g-kraft, og Theresa kunne putte ballen inn i den låvedøra som åpnet seg. Festfotball i Vallhall!

      «Vill ni åka mera?» Etter 45 minutter med Thundercoaster i angrep og bamselotteri i forsvar og 15 minutter påfyll av popcorn og sukkerspinn virket de to lags trenere fast bestemt på å svare nei på spørsmålet, og tivoliet rullet bort fra Valle. Kjell Gustad tilførte forsvaret mer fart og Morten Røssland satt inn en ekstra kvinne i midtbaneleddet for å demme opp for motstandernes angrepsspill, og med det ble mange av rommene som var åpne i 1. omgang stengt, og andre omgang bød mest på halvsjanser, dødballer og en og annen småstygg A-B-takling. Vålerenga hadde trykket, men fant ikke veien fram til de største mulighetene og gikk også tilsynelatende litt tomme mot slutten av kampen. Til slutt reddes vi fra et ufortjent tap av «årets takling» av Tina Dalgård.

      Kommentaren:
      Arna-Bjørnar burde slås hvis vi hadde ambisjoner om å kjempe i toppen. Det lyktes vi ikke med. Kampbildet blir som forventet. (Kampen var nærmest en parodi på Arna-Bjørnars to første kamper - førsteomgangen like vill og gal som deres kamp mot Grand Bodø, og andre omgang handlet om å parkere bussen etter en målrik åpning – som mot LSK). Som fryktet slet vi med å henge med på kontring, og vi lyktes ikke med å forsvare verken bakrommet eller kantene. Lenge fremstod vi som frynsete bakover og ineffektive framover. Heldigvis fant jentene fram til tidvis gnistrende angrepsspill, og kjempet seg inn i kampen. Kjell Gustad gir åpenbart uttrykk for at han ikke har fått nok tid til å jobbe med dette laget, og vi håper klubbens hemmelige økonomiske velgjørere har litt tålmodighet til å gi dette prosjektet mer tid enn én sesong. Det er veldig mye som er lovende i dette Vålerenga-laget. Oppdrag én er å stoppe enkle kontringsmål. Vi håper det fortsatt kan være tid nok til at vi kan være med å kjempe om medalje, en god stadionåpning og gode prestasjoner i cupen. Så langt sesongbeste på både banen og tribunen.

      Børsen:

      Michelle Betos 5 – et par fine redninger, men også noen litt hasardiøse utspill

      Ingrid Søndenå 4 – henger ikke helt med når A-Bs hurtigtog setter fart og har noen skikkelig marerittminutter hvor hun straffes hardt, men offensivt er hun god, og jeg vet faktisk ikke om jeg har sett henne slå så mange vellykkede pasninger i en omgang før. Noen krempasninger, og er involvert i utligningsmålet
      Jennie Nordin 5 – svak førsteomgang, sliter innledningsvis langs bakken, spiller seg kraftig opp etter hvilen og har god kontroll på A-Bs sterke spissinnbytter, Josee Nahi
      Arianna Romero 8 – rett og slett en veldig god kamp, bidrar også til vårt reduseringsmål
      Ellen Wang 5 – har stort sett kontroll defensivt, litt variabelt framover

      Aivi Luik 5 – flott skåring, ellers mindre dominerende enn på sitt beste, savner flere initiativ uten ball, kunne ha kommet igjennom flere ganger enn på goalen
      Gunnhildur Jonsdottir 8 – meget god kamp av vårt midtbaneanker, både defensivt og offensivt. Gjør noen feil i siste del av kampen
      Stephanie Verdoia 8 – vinner ballen igjen og igjen og tar stadige initiativ uten ball som er nær ved å gi uttelling, kunne og burde blitt brukt enda mer

      Theresa Nielsen 7 – konstant uromoment på vår høyreside som skaper ubalanse på egenhånd, men i dag stopper hun også opp (to ganger i første omgang) noen av våre beste overganger, og blir derfor også et bilde på at vi noen ganger blir for omstendelig. Noen kan kanskje spandere en utgave av Drillos «Effektiv fotball» som neppe var en del av hennes pensum i Danmark. 2-2-målet er fantastisk håndverk av Theresa.
      Johanne Fridlund 8 – hun er tilbake! Vår mest lekne tekniker var et lite mareritt for tilreisende bergensere, to herlige målgivende som åpnet opp gjestenes forsvar
      Synne Sofie Christiansen 5 – veldig varierende i dag, noen gode involveringer, men mister litt oversikten når hun fører ball selv og det ødelegger flere av våre overganger i dag

      Innbyttere:
      Tina Dalgård 6 – har brukbar kontroll hjemover, én fryktelig pasning og - årets takling
      Maren Hauge og Celin Bizet Ildhusøy får noen gode minutter, sistnevnte nær skåring.

      Comment

      Working...
      X