Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Toppserien: Kolbotn-Vålerenga 0-2 - og den ensomme korist

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Toppserien: Kolbotn-Vålerenga 0-2 - og den ensomme korist

  Toppserien, 5. serierunde: Kolbotn-Vålerenga 0-2 (0-1)

  Kampfakta:
  0-1 Gunnhildur Yrsa Jónsdottir (Aivi Luik) (22)
  0-2 Theresa Nielsen (Johanne Fridlund) (47)
  Gult kort: Theresa Nielsen og Maren Hauge

  Tribunen: "Den ensomme korist på Sofiemyr"
  «Fra den dag vi ble født, til den dag vi ser vår slutt…»
  Et eller annet sted bak lyden av våte dekk mot våt asfalt og det som fremstår som full storm via en dårlig kameramikrofon, høres en klar røst. Tilsynelatende helt alene. Rundt ham på tribunen er det dørgende stille. Noen ser sikkert litt rart på ham. For det er åpenbart brudd på de sosiale kutymene for 16. mai-kamp på Follo. Men han synger ufortrødent videre. Om å se på Vål’enga i all slags vær. Om drager og kule klær. Og schwina ifra Lyn. «I Oslo by – i Oslo by, der herjer vi – der herjer vi». Han må både starte og svare selv i en slags enmanns-kanon. Etter Vålerengas andre mål kan vi høre en ensom korist hoppe alene på tribunen i møkkaværet på Sofiemyr. «Står’u stille ær’u ikke Vål’enga». Når vi passerer 80 minutter begynner stemmen å synge på siste verste. Et lite øyeblikk frykter jeg at dette virkelig er dagen han må se sin slutt. Men han kommer fryktelig tilbake. I samfulle 90 minutter sang han. Og jeg tror ekkoet fra enmannskoret fremdeles ljomer over Kolbotn.
  «…skal vi stå og kjempe på for vårt lag i kongeblå.»

  Vi var brukbart skrudd på, vi som prioriterte Ullevaal i dag, men supporterprisen 16. mai vil jeg gjerne sende til vår ensomme soldat som gikk i krigen mot Kolbotn. For meg er dette en av de sterkeste supporterprestasjonene siden vi stod igjen i regnværet og sang i over en time etter kampen da vi rykka ned mot Sogndal i 2000. Kudos!

  Kampen
  Kampen åpnet, som ventet, med Vålerenga-dominans, og heading i tverrliggeren like etter avspark. Farlig ble det også etter 21 minutter da Jennie Nordins skudd så vidt ble blokkert til corner. Den fant veien til Gunnhildur Jonsdottirs hode og hun fant åpningen hun trengte for å sende Oslos stolthet tre plasser oppover på tabellen. Førsteomgangen var ellers preget av flere VIF-brudd høyt i banen og en serie upresise pasninger. Som blant annet da Maren Hauge og Johanne Fridlund kom to mot én Kolbotn-forsvarer, men ga seg selv en litt dårlig vinkel etter to svake pasninger. 3 minutter etter hvilen ble det imidlertid millimeterpresist da Johanne Fridlund snappet utspillet fra keeper, vendte bort en Kolbotn-forsvarer, og spilte flott gjennom Theresa Nielsen alene med keeper. Hun fant luka i korthjørnet som inviterte til 0-2. Kolbotn løftet seg noe mot slutten av kampen, og spilte seg til en enorm mulighet. Men summa summarum var det ingen tvil om at de tre poengene høyst fortjent gikk til Oslo øst, og vi var nær ved å skåre vår tredje da Gunnhildur Jonsdottir traff tverrliggeren på overtid. To seire på rad, to kamper uten baklengs, fire kamper uten tap. Og vips er vi på 5. plass.

  Børsen:
  I tillegg til å være en supporter med usedvanlig lite fotballfaglig ballast, med dårlig syn og selektiv hukommelse, vil jeg gjøre oppmerksom på at inntrykkene fra dagens kamp stammer fra ei våt kameralinse som ble stadig verre for hver gang kameramannen tok fram den våte filla han tørket linsa med.

  Keeper:
  Michelle Betos 6 –Omsider kom endelig Betos’ første retur i livet. Har ikke all verden å holde fingrene i i dag heller, og tar alt. Litt mange svake utspill.

  Forsvar:
  Ellen Wang 6 – Vi står ganske lavt med begge backene våre for tiden. Kanskje er det gøyere å se på backer på stadige overlap, men så langt har det gitt poeng. «SuperEllen» var en anelse bedre enn forrige uke. Selger seg litt i en situasjon.
  Jennie Nordin 6 – rydder opp i alle situasjoner, har faktisk ikke så veldig mye å ta tak i, nær skåring igjen
  Arianna Romero 6 – varierer litt, har et par taklinger i verdensklasse, flere klassepasninger og lykkes med driblinger som bakerste kvinne, men også et par litt stygge feil i dag
  Tina Dalgård 7 – veldig god defensivt i dag, og når hun gjør feil løper hun de opp. Bidrar i likhet med backen på motsatt side ikke så mye framover.

  Midtbane:
  Aivi Luik 8 BB – enormt god i dag. Sterke prestasjoner defensivt som offensivt, gode cornere.
  Gunnhildur Yrsa Jonsdottir 7 – vi gratulerer med første skåring og tverrleggertreff
  Stephanie Verdoia 5 – litt mindre synlig enn i de siste kampene

  Angrep:
  Theresa Nielsen 7 – tenkte ved pause at dette nok kom til å bli Theresas svakeste kamp til nå, men så plutselig varter hun opp med storspill og skåring etterpå.
  Johanne Fridlund 6 – flott forspill til 0-2
  Maren Hauge 6 – god kamp, i nærheten av en del nesten-situasjoner


  Innbyttere:
  Elise Krieghoff 7 – skaper mange situasjoner med sin duellkraft
  Synne Sofie Christiansen – får et drøyt kvarter, god fot, men gjør et og annet litt underlig taktisk valg (som å søke mot sidelinja i stedet for mot mål i en potensiell tre-mot-tre-situasjon)

  Neste kamp:

  Lørdag kl. 1430 – borte mot Klepp.

 • #2
  Stor takk til deg "jerusalem" for disse kamp-rapportene.
  Har ikke den store gnisten av å gå på disse kampene, men det er ikke utenkelig framover.
  Smidighet over pennen har du og, kudos.
  "I would not live forever!, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever,"

  Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.

  Comment


  • #3
   Ganske langt om kampen i dagens gjetord på Sotahjørnet også.
   in Absinthia

   Comment


   • #4
    Takk for flott referat.
    Hyggelig å høre om går'ne supportere som synger ut bønda på bortebane :-)

    Comment


    • #5
     Ha ha! Noe av det beste jeg har lest på forumet ever! )

     Comment

     Working...
     X