Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Toppserien: Medkila - Vålerenga søndag 4. juni kl. 1500

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Toppserien: Medkila - Vålerenga søndag 4. juni kl. 1500

  Votter og vintre siden forrige damekamp nå. Hvis noen skulle planlegge å ta en liten pinseferie på nordkalotten i forbindelse med herrelagets kamp i Tromsø kan det altså la seg kombinere med damekamp i Harstad dagen derpå.

  Om byen: Det er midnattssol og det meldes om skyfri himmel på søndag, så her kan rammene for et besøk bli magiske. Kampen går på Harstad stadion som ligger midt i sentrum av byen.
  Som en liten service til hjesus og evt. andre reisende tillater jeg meg å gi et par inside tips til hva man ikke bør gå glipp av i denne byen:
  - Utsikt: Praktfull utsikt fra veien "Sambandet" (700 meter fra stadion)
  - Havnepromenaden
  - Midnattssola ses ikke i sentrum, men på Elgnes, 20 km fra byen
  - Maten på Umami
  - Unngå for all del verdens tredje nordligste Burger King. Denne sjappas tilstedeværelse vekker så stor oppsikt i distriktet at folk reiser timevis for å henge der. Med det som resultat at dette kanskje er den Burger King'en i verden med lengst kø
  - og skulle du få for mye tid kan en sjekke ut Adolfkanona og Grottebadet
  - og ellers: 2 timer+ til Lofoten

  Om kampen: Medkila (uttales Mekkjella på lokalspråket) er et lag vi oftest slår, men av og til glimter de til med en god kamp og ser vi bak resultatene har de skapt litt trøbbel for flere av topplagene. LSK slet med å avgjøre mot de hjemme, og Røa imponerte først når Medkila satt en utespiller i mål og de ble en spiller mer. De er et spillende lag med flere unge teknikere. Men om de skal være noen trussel mot oss må harstadværingene først få stabla et lag på beina. Så vidt meg bekjent mangler de i skrivende stund alle sine nøkkelspillere. Både første- og andrekeeper var ute med skade i dag (de har ikke tredjekeeper), og de måtte spille med utespiller i mål i hele cupkampen mot Tromsdalen. Hun ble til alt overmål utvist. Så det blir spennende hva de kommer med mot oss. De siste kampene har også deres brukbare spiss Tiffany McCarty vært ute med skade. Og deres gode venstreving Krystina Iourdanou skal etter sigende være i USA for å ta eksamen. Alle de tre fraværende nøkkelspillerne ventes imidlertid tilbake om ikke alt for lenge. For vår del får vi håpe det drøyer til over helga.

  Vanskelig å spå hvordan Kjell Gustad setter sammen laget denne gang, etter en svak forestilling på Jæren. Tipper (4-3-3): Michelle Betos - Teigen Allen, Jennie Nordin, Arianna Romero, Tina Dalgård - Gunnhildur Yrsa Jonsdottir, Aivi Luik, Stephanie Verdoia - Theresa Nielsen, Johanne Fridlund, Maren Hauge.
  Og jeg tror Theresa Nielsen kommer til å herje med Medkilas stakkars venstreback og at Stephanie Verdoia kommer til å åpne Medkila-forsvaret som ei låvedør med bevegelsesmønsteret sitt.

 • #2
  Planen var egentlig å fly til Tromsø, ta hurtigruta i midnattsol til Harstad. Det falt litt i fisk med kampflytting og at det er snø i Tromsø nå og at det var meldt 2 grader. Men ser at Yr nå melde 6 - 7 grader, så det aktualiseres litt igjen.
  in Absinthia

  Comment


  • #3
   og 11 grader i Harstad på søndag ække gæærnt, men flyprisene begynner å bli litt stive på lørdag hvis man ikke flyr til Bardufoss og haiker derfra. Nordlendinger er ofte greie med sånt.

   Comment


   • #4
    Harstad og Tromsø kan selvsagt kombineres, selv om det er stykke mellom stedene.
    Bergen/Stavanger eller Molde/Trondheim er f.eks. mye nærmere hverandre (og det er bare eksempler - aner ikke om det klaffer med kamper hver sin dag noen gang i de byene).
    Men - god tur, altså. Respekt for reiseviljen til enkelte.

    Comment


    • #5
     Toppserien, 8. serierunde: Medkila – Vålerenga

     Slitte oljemetaforer, hat-trick og hoftefeste fra Harstad.


     1. omgang: Kanonpasning, olje i angrepet og en keeper som ikke var keeper

     Et lite langskudd fra verdens største landkanon kom Vålerenga best i gang. Selv den mest erfarne kanonførerveteran på Sama sykehjem speidet beundringsfult ned på banen da Aivi Luik, med den største presisjon siden 2. verdenskrig, skjøt en bakromspasning langs bakken fra egen halvdel mellom 8 spillere og åpnet 30 meter bakrom for Gunnhildur Yrsa Jonsdottir. Vår kaptein gjorde ingen feil, og fire minutter ut i kampen hadde vi fått åpningen vi kunne drømme om i oljehovedstaden i nord. De neste minuttene så Vålerenga-maskineriet riktig så velsmurt ut da vi stadig sklei gjennom Medkilas forsvarslinje og fikk rom og plass i et vidåpent bakrom. Men kanskje ble det litt for mye olje for skuddbeina til Vålerenga-damene. For det var det med å sette sjansene da…

     Medkila stilte med halvparten av førsteelleveren ute med skader og karantener i denne kampen, og til alt overmål med sin snart 100 år gamle hovedtrener, Margunn Haugenes, i midtforsvaret og med utespiller i mål. Sistnevnte skulle imidlertid vise seg å ha oil grip gloves på hendene, og ble kåret til Medkilas beste. Ikke mindre enn 7 ganger kom Vålerenga alene med Alexandra Quincey uten å skåre. 4 mot 1 eller 2 mot 0. Den høyvokste amerikaneren stoppet det meste, og midtveis var det fortsatt nerve på Harstad stadion.


     Utenfor banen: «Ikkjæ håftefæste, Låttæ!»

     Mens det enda er spenning i denne kampen benytter vi anledningen til å formidle noe av det som skjedde rundt kampen. Denne gangen kunne vi ha kåret toppseriens beste tribuneutsikt (hovedtribuna på Harstad stadion har majestetiske utsikt over Vågsfjordens snødekte fjelltopper mot Senja), det var fristende å kommentere prematchmusikken fra harstadrapperen RSP og dommer Tove Marie Tanstad var nær ved å få all oppmerksomheten i denne spalten for sin bestemte tirade mot Vålerenga-trener Kjell Gustad på klingene sunnmørsk («Kutt ut! Slutt opp! Et ord til så ryker du! Er det forstått?»).

     Men dagens mann på Harstad stadion skulle bli Medkilas assistenttrener Roy Berntsen. Dagbladet hadde ikke spandert på seg kommentator til denne kampen, men hvem trenger det når Medkila-assistenten har posisjonert seg strategisk ved siden av mikrofonen. Og med hovedtreneren på banen benyttet harstadværingen anledningen til å ta aktiv coaching til et nytt nivå - og spilte både CM og FIFA 17 med stemmen: «Anja, længer bak! Spæill baill te motsatt siæ! Bærre skyt du, Ida! No klæmme du til! Aillt du har!» Med høy nordnorsk røst fikk vi justering av presshøyde, et fargerikt nordnorsk vokabular og coaching i verdensklasse fra sidelinjen. Og mest coaching fikk nord-Norges største fotballtalent Lotte Fikseth Fossem (15) som hadde en god kamp på Medkilas midtbane: «Kjæmpejobb, Låttæ! Se på baill, Låttæ! Rolig nu, Låttæ! Bra, Låttæ! Bare spæll back der, Låttæ! Returrommæ, Låttæ! Kjæmpejobb, Låttæ!» Selv kroppsholdningen ble coachet: «Ikkjæ håftefæste, Låttæ!» Til tross for det svært forutsigbare «offside, dommer!» hver gang Vålerenga slo en pasning i Medkilas bakrom, går prisen for kampens største off-pitch-attraksjon til Medkilas assistent.


     2. omgang: Lynrask skåring, disco, hat-trick og et mål som kanskje ikke var mål

     Bydelslaget fra sør i Harstad skal ha for at de ikke spiller kjip antifotball. De har lekne teknikere som får lov til å slippe seg løs og utvikle seg på mer enn stram forsvarsorganisering. Men noen ganger blir det litt for naivt og de slipper til for mye bak forsvarslinja si, og etter pause skulle de bli hardt straffet.

     Vålerenga brukte åpningsminuttet godt: Ellen Wang vant ballen høyt i banen, Aivi Luik dro bort to spillere og tre skudd senere åpnet endelig Elise Krieghoff målkontoen for Vålerenga fra nesten død vinkel. Da var omgangen 48 sekunder gammel. Bare sekunder senere fikk Maren Hauge fritt leide i Medkilas bakrom, og så ut til å ha drept kampen.

     Innbytter Martine Olsen ville det imidlertid annerledes, og sendte ballen i bue over Michelle Betos på sin første ballberøring. For meg så det ut som Theresa Nielsen reddet på strek, men i mangel på goal-line-teknologi i toppserien får vi stole på at dommerteamet gjorde rett da de gav klarsignal til å slippe Medkila-diskoen løs over stadionanlegget. Dermed måtte vi vente til 80. minutt før Elise Krieghoff dro spenningskurven ned til null med 1-4. Og derfra gikk det fort. 1-5 ved Aivi Luik på kontring etter historiens dårligste frispark (for hjemmelaget), og Krieghoff-hat-trick på overtid.

     Medkila skal normalt slås, men alle kamper skal spilles først. 3 poeng og tangering av Medkilas største tap for sesongen lar seg høre. For de som liker å se kongeblå mål finnes et (ikke helt fullkomment) utvalg av høydepunkter her https://www.youtube.com/watch?v=Ok6eKojPQ7c


     Målene:

     0-1 Gunnhildur Yrsa Jonsdottir (Aivi Luik) (4)

     0-2 Elise Krieghoff (Theresa Nielsen) (46)

     0-3 Maren Hauge (Theresa Nielsen) (47)

     1-3 Martine Olsen (63)

     1-4 Elise Krieghoff (Theresa Nielsen) (79)

     1-5 Aivi Luik (Theresa Nielsen) (83)

     1-6 Elise Krieghoff (Gunnhildur Yrsa Jonsdottir) (90)     Børsen:

     Michelle Betos 6 – har lite å gjøre, tar det ho kan ta, vanskelig å gjøre noe med målet     Ellen Wang 5 – solid defensivt, bidrar overraskende sjeldent framover (har kanskje fått beskjed om det) med tanke på at hun også har spilt ving tidligere, men kommer til en stor målsjanse og gjør en viktig gjenvinning før 0-2.

     Jennie Nordin 5 – bommer stygt før Medkilas reduseringsmål, ellers grei kamp

     Arianna Romero 4 – har lite å gjøre, og har stort sett god kontroll, men så kanskje ut til å være litt mindre konsentrert enn normalt, flere pasningsfeil og en defensiv bommert

     Tina Dalgård 5 – varierer fra det brilliante til enkle feil     Aivi Luik 7 –solid kamp, gode gjenvinninger og pasninger, og et mål!

     Gunnhildur Yrsa Jonsdottir 8 BB – var overalt i denne kampen, avsluttet i det ene øyeblikket og taklet foran forsvaret i det neste

     Stephanie Verdoia 5 – kommer som vanlig til avslutning i god posisjon, men det var på motsatt side det meste skjedde i dag     Theresa Nielsen 7 – etter en medium førsteomgang flesker ho til med fire assist på en omgang

     Elise Krieghoff 7 – litt typisk goalgetterkamp, spiller egentlig ikke sin beste kamp, noen ganger går det litt for fort for ho, men viser at ho kan avslutte, skårer hat-trick og har et par deilige DFH-aktige touch som setter andre opp i god posisjon

     Maren Hauge 5 – gjør ikke alt for mye ut av seg før hun kommer to ganger alene med keeper, burde ha satt den første, flott avslutning på nr. to     Innbyttere:

     Anne Lise Olsen 5 – fikk nesten en omgang uten å markere seg så mye, burde ha skåret alene med keeper

     Frida Lyshoel (21 min) – flott innhopp

     Ingrid Søndenå (15 min) – fikk endelig litt spilletid – i dag som back

     Comment


     • #6
      Topp referat, og herlig med en skikkelig skrell!
      "Kampen er ikke over før Frode har låst seg inne på do."

      Comment

      Working...
      X