Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Damecupen: Fløya-Vålerenga 0-5

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Damecupen: Fløya-Vålerenga 0-5

  Tone Who?

  Det er på høy tid Sogn får noe nytt å snakke om. Fra et lite sommerlig Tromsø kan vi melde om vår andre nordnorske femmålsseier med hat-trick på rad. Og det ble fullsommer for vår sogning på venstre flanke som skulle oppleve sitt livs kamp (så langt) i Vålerenga-trøya. Så sorry, alle Sogns syngedamer, Olav Stedje og Liv Signe Navarsete. I år når dere faktisk ikke helt opp. Denne kampen bør alene ha avgjort saken. Årets sogning blir Synne Sofie Christiansen.

  Et par uker forsinket kom vi omsider i gang i Nordens Paris etter at NFF utrolig nok klarte å legge både herre- og damecupkampene til Fløya til samme tidspunkt på samme bane. NFF har ikke uttalt seg om saken, men tabbefrekvensen er såpass tett at her er det vel egentlig bare for forbundet å legge inn følgende velformulerte uttalelse fra Ajer-saken som autosvar framover: – Vi er fortvilet over hele saken. Vi er kjempeskuffet over at vi ikke har klart å fange det opp. Det er en banal sak å fange opp. Det gjør det ekstra ille at vi ikke har klart det, med tanke på det profesjonelle systemet som vi faktisk har.

  Med landslagsoppdrag, skader og ønske om å gi flere spilletid stilte Vålerenga i dag uten spillere som Betos, Romero, Jonsdottir, Nielsen og Fridlund. Erstatterne grep imidlertid sjansen begjærlig, og cupskrell ble aldri et tema på Fløyabanen i dag. Vålerenga valset rett og slett over tromsøværingene.

  Målene:
  - 0-1 Synne Sofie Christiansen (Anne Lise Olsen, Tina Dalgård) (8) Jennie Nordin avanserte fra stopperplass og spilte i rommet foran Tina Dalgård. Backen satt på turboen og parkerte et par Fløya-spillere, trakk innover og åpnet rom for Anne Lise Olsen utvendig. «Ali» la perfekt inn foran nærmeste stolpe. Da hadde Synne Sofie Christiansen allerede gjort et klokt bueløp i bakrom og med akrobatikk og presisjon satt hun keeper elegant ut av spill.

  - 0-2 Elise Krieghoff (Stephanie Verdoia, Frida Lyshoel) (23) Nok en gang startet angrepet med at Jennie Nordin passerte førsteforsvarerleddet til Fløya. Frida Lyshoel førte ballen i god fart på midtbanen mot gamle lagkamerater. I enda større fart kom Stephanie Verdoia som med en klassebevegelse og en fin stikker spilte fri Krieghoff. Amerikaneren hamret inn 0-2 på et velplassert skudd fra 16-meter-streken.

  - 0-3 Selvmål (Elise Krieghoff, Anne Lise Olsen) (51) Vårt tredje mål kom også fra høyre side. Fra Lyshoel via Olsen til Krieghoff. Når hennes gode innlegg ble slått inn hadde Vålerenga dobbelt så mange spillere i straffefeltet som Fløya. Omringet av 4 Vålerenga-damer ble det for mye å håndtere for Fløyas Christine Olsen som fomlet ballen i eget mål

  - 0-4 Synne Sofie Christiansen (Stephanie Verdoia, Elise Krieghoff) (53) Så var det Champagne-fotball i Tromsø. Krieghoff utfordret Fløyas høyreside, dro av to spillere, spilte flott fri Verdoia som spilte tilbake til Christiansen, men tre Fløya-spillere kunne ikke stoppe Årets sogning. Ei kunstfinte senere var hele Fløyas forsvar satt sjakk matt, og å avslutte – det kan Synne!

  - 0-5 Synne Sofie Christiansen (Anne Lise Olsen, Tina Dalgård) (59) Et Dalgård-innkast ble skutt inn av Anne Lise Olsen, Fløya klarerte rett i Synne Sofie på 5 meter, og det gjør man ikke ustraffa
  Børsen: I dag spilte alle damene godt (og ja, 5 er en meget god karakter):


  Josefine Ervik 6 – fikk fortjent spilletid, får ingen skudd på seg, men fremstår trygg og god, gode involveringer med ballen i beina  Tina Dalgård 6 – et par virkelig herlige offensive raid i dag

  Jennie Nordin 6 – veldig solid forestilling, rydder opp bak og også en viktig bidragsyter framover

  Ingrid Søndenå 5 – forholdsvis rolig dag, har stort sett god kontroll, men et par skjønnhetsfeil

  Teigen Allen 5 – gøy å se at hun står høyere i banen enn vi har sett til nå, men får ikke så veldig mye å jobbe med offensivt. Andre får svare på om det skyldes manglende oppmerksomhet og pasninger fra lagkameratene eller litt dårlig posisjonering av Allen. Vi rekker imidlertid å se at det bor fotball i denne jenta på et par av kombinasjonsspillene hun er involvert i  Frida Lyshoel 5 – nesten et år siden jeg så henne spille en hel kamp sist. Hun har siden da blitt omskolert fra back til indreløper og utviklet seg veldig positivt på defensiv aggresjon og gjenvinning, og har blitt en skikkelig midtbaneterrier. I dag la jeg også merke til meget godt bevegelsesmønster. Fortsatt noen pasningsfeil for mye, men har blitt bedre også her.

  Aivi Luik 6 – startet litt slurvete, men eier midtbanen etter det første kvarteret.

  Stephanie Verdoia 6 – tilbake med flere gode løp, er involvert i to og et halvt mål i dag  Anne Lise Olsen 5 – fin forsering og nydelig innlegg til vårt første mål, blir litt borte i perioder

  Elise Krieghoff 6 – ny stor kamp av vår spiss med mål, assist og andrepassJ, og er umulig å frata ballen.

  Synne Sofie Christiansen 7 BB – i likhet med hat-trick-Krieghoff i forrige kamp er egentlig Synne litt variabel i dag, hun sliter litt med å orientere seg om det som skjer rundt ho og treffer ikke med alle pasningene i dag, men da er vi ferdige med alt som kan bli bedre – for når det bare er Synne og ballen og et mål foran har denne dama vist seg å være riktig så giftig. Gode bevegelser i dag, noen helt magiske finter, herlig kroppskontroll, presise skudd og for en avslutningsteknikk! Tre gode mål. De to første er pur klasse.  Innbyttere:

  Emilie Østerås 5 (30 min for Verdoia) – vi gratulerer med A-lagsdebut for en av våre mange talentfulle tenåringer. Rekker å markere seg med et par gode gjenvinninger, og kom umiddelbart til sjanse

  Celin Bizet Ildhusøy (17 min for Krieghoff)

  Maren Hauge (17 min for Christiansen)  Neste kamp:
  Som eneste lag henger vi fortsatt med i alle NFFs seks cuper. Damelaget har imidlertid fått en tøff trekning i åttendedelsfinalen. Neste hinder på vei mot vår første cupfinale er Røa, onsdag 21. kl. 1800 i Vallhall.

 • #2
  Thanx for fyldig referat !

  Alltid fint å lese om et Vålerenga-lag som står sammen og kjemper og vinner ! :-)

  Comment

  Working...
  X