Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Toppserien: Vålerenga-Klepp

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Toppserien: Vålerenga-Klepp

  Jennie – med himmer’n sjøl te tak – høytflyvende kampreferat fra Vålerenga - Klepp:

  Målet:
  1-0 Jennie Nordin (Maren Hauge, Gunnhildur Yrsa Jonsdottir) (5)

  Kampen:
  Mürren, Sveits (1638 moh): «Det var sommar med høg himmel over mark og mo». Slik heter det i Klepps store (men selvfølgelig allikevel totalt ukjente) dikter Torvald Tus verk «Høg himmel». Så også over kunstgresset i Vallhall. Allikevel må det være lov å spørre om den godeste Tu virkelig ante hva han snakka om, for på paddeflate Klepp må det være vanskelig å gripe hvor høy himmelen virkelig er. Kleppevarden strekker seg bare 80 meter til værs, og det rekker, som kjent, ikke Jennie Nordin til knærne. Etter 5 minutter steg vår representant fra det fjellhöga nord til vers og fløy inn i et luftrom som ennå syntes uoppdaget på Jæren. Godt plantet mellom mark og mo måtte Klepp-forsvaret bare måpende skue til vers der Jennie Nordin stupte inn Maren Hauges perfekte innlegg og gav Vålerenga drømmestarten.

  Åpningen av kampen ble fullstendig dominert av Vålerenga. Nærmest til å øke ledelsen før pause var Stephanie Verdoia på en dobbeltsjanse etter et praktangrep med 10 trekk, høyt tempo, framdrift og flott kombinasjonsspill. I andreomgangen vær Jennie Nordin nær ved å bli tomålsskårer da hun fløy en halvmeter høyere enn alle andre på en corner, og etter mitt syn ble vi også snytt for straffe 10 minutter før slutt da Maria Hiim grisetaklet ned Aivi Luik bakfra.

  Hva så med Klepp? Det de skapte av muligheter i første omgang kom på (altfor mange) dødballer, men etter pausepraten ble gjestene farligere også i etablert angrep. Tre minutter ut i omgangen smalt det i tverrliggeren, og da forsvaret vårt sov et lite sekund på returen kom Klepp-spissen Hanne Kogstad alene mot en liggende Michelle Betos. Senere i omgangen løp høyhastighetstoget Hege Hansen seg løs bak forsvaret vårt og spilte Tameka Butt fri på blank kasse. Men både Kogstad og Butt så ut til å være utslått av høydeskrekk etter hodeduellene med Jennie Nordin og evnet ikke å avslutte presist. Og da Butt fikk sitt andre gule like før slutt gikk lufta helt ut av Klepp-ballongen, og jærbuene kom ned der de hører hjemme: mellom mark og mo, og må slukøret dra tilbake til dragen sin for å lære mer om hvor høy himmelen virkelig er.

  Summa summarum: 4 kjempesjanser til begge lag. Vi skårer. Det gjør ikke Klepp. Det er ingen grunn til å bli fullstendig høy av denne kampen, men dette er allikevel en viktig milepæl i årets sesong: Endelig slår vi et lag foran oss på tabellen. Det er mye luft bak oss på tabellen, men foran er det tett som hagl, og definitivt lov til å sikte høyere.

  Neste og siste kamp i Vallhall er mot et forsterket Medkila 27. august, og så venter stadionåpning. Det må bli himmelsk for Jennie Nordin å flytte ut fra overbygd bane i Vallhall og endelig slippe å måtte bøye seg ned i hodeduellene – og få himmelen sjøl til tak.

  (og fra min posisjon høyt oppe i de sveitsiske alper vil jeg også rette en varm takk til Klanens webradio som sørger for at lyd og bilder fra Vallhall når helt til den høyeste topp)

  Børsen:
  Michelle Betos 7 BB – matchvinnerredning på Hege Hansens skudd i første omgang, ellers klasse i feltarbeidet i dag, lite minus for et par halvfarlige utspill
  Theresa Nielsen 6 – vår EM-finalist er tilbake på backplass og viser i dag også fram gode defensive kvaliteter
  Jennie Nordin 6 – eier luftrommet foran Klepp-målet, men faktisk ikke like suveren i egen boks i dag.
  Ingrid Søndenå 5 – står bra opp i duellene og gjør over all en god kamp, litt trekk for stygg pasningsfeil og et par glipp forut for Klepps store sjanser i 2. omgang.
  Ellen Wang 5 – også et steg opp fra forrige kamp, et par svake pasninger og er kanskje medansvarlig for Kogstads store sjanse, men ellers god begge veier, sterk femmer
  Gunnhildur Jonsdottir 6 – sensasjonelt god i åpningen av kampen, litt mer variabelt etter hvert
  Aivi Luik 7 – ny god kamp for midtbaneankeret
  Stephanie Verdoia 6 – særlig god i første omgang, veldig nær skåring
  Maren Hauge 7 – virkelig on fire, herlig samspill med Gunni, deilig målgivende, beste utespiller
  Camilla Kur Larsen 4 – i Krieghoff og Fridlunds fravær fikk vår nye danske 90 minutter, rakk å vise fram sin teknikk, god feilvendt, men trenger naturligvis mer tid på å tilegne seg norsk spillestil og vårt spillemønster. Tror dette kan bli en viktig spiller.
  Anne Lise Olsen 4 – lite stemte før pause, etter hvilen så det bedre ut, men ble byttet ut.
  Celin Bizet Ildhusøy (25 min for Anne Lise Olsen) – kanskje Norges beste i sitt årskull - ekstrem fart og stort finteregister, har et lite steg igjen før hun virkelig får blomstret like mye i toppserien som i Norway Cup (ikke minst defensivt), men gleder meg til den dagen.
  Frida Lyshoel (9 min for Maren Hauge)

  Les gjerne også Sotahjørnets oppsummering http://www.sotahjornet.no/?p=9839
Working...
X