Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Toppserien: Vålerenga-Medkila - den storslåtte avskjeden med Vallhall - søndag kl. 13

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Toppserien: Vålerenga-Medkila - den storslåtte avskjeden med Vallhall - søndag kl. 13

  Så er nok en epoke kommet til sin ende: Siste toppseriekamp i Vallhall. Du får høre hele Kjerka. Kjerka blir ikke avbrutt av speaker. Det blir målsjanser. Og mål. Og lite blomster og festtaler. Og siste sjanse til å få oppleve overgangen fra harde trebenker uten ryggstø til Norges flotteste toppseriestadion. Og til å bli kjent med vårt damelag før stadionåpning. Vi snakker søndag kl. 13.

  Som seg hør og bør i en avskjedskamp er motstanderen et bunnlag fra Troms - et bunnlag som btw. har forsterket seg med tre amerikanere og en australier, og nettopp ødela stadionåpning for Sandviken. Og som nå også stiller med keeper. Og verdens mest pratsomme assistenttrener. Så det blir ikke nødvendigvis noen walk in the park.

 • #2
  The one-touching farewell

  Midt i det som skulle bli tidenes Vålerenga-helg skulle 96 fremmøtte fra den hardeste kjernen av toppseriesupportere «keep in touch» for siste gang i Vallhall. Dette er øyeblikkene som berørte meg mest:

  - 0 min: VIF har (så langt jeg kan se) endret posisjon/spiller i 9 av 11 posisjoner siden seieren mot Arna-Bjørnar, og stiller uten kaptein Jonsdottir og uten forsvarsspillere på benken. Har det blitt litt for mange fysiske touch på trening den siste uka?
  - 33 min: 1-0 Anne Lise Olsen (Elise Krieghoff, Theresa Nielsen) – Et langt Theresa-innkast havner i beina til Elise Krieghoff. Hennes innlegg finner Anne Lise Olsen bak i straffefeltet, og «Ali» skårer med en one-touch-avslutning på halvspretten
  - 45 min: Min siste pausepølse i kiosken i Vallhall – utsøkt smak med en touch av ketchup
  - 51 min: 1-1 Jacqueline Altshuld – Medkilas amerikanske spiss vender bort Jennie Nordin med et utsøkt førstetouch. Den neste ballberøringen fører henne trolig til topps i ukens blinkskudd. Touché!
  - 53 min: 2-1 Maren Hauge (Anne Lise Olsen, Ingrid Søndenå) – Medkila så ut til å ha spilt på seg selvtillit da Ingrid Søndenå finner nøkkelen til å få VIF tilbake på sporet med en strøken klassepasning til Anne Lise Olsen. Olsen tar en liten spasertur rundt en Medkila-forsvarer før hun hamrer inn ballen mot hodet til Maren Hauge. One-touch. 2-1.
  - 59 min: 3-1 Elise Krieghoff (Maren Hauge, Anne Lise Olsen) – Denne gang er det Aivi Luik som åpner opp harstadværingenes forsvar, Maren Hauge banker inn flatt langs bakken på one-touch og Elise Krieghoff spaserer innlegget inn på én berøring. Touchdown!
  - 67 min: En litt touchy offisdeavgjørelse hindrer oss i å komme alene med tre spillere mot keeper.
  - 78 min: Vallhall-epoken avsluttes med et touching øyeblikk for framtida. 15 år og 5 måneder gamle Emilie Østerås blir historiens yngste VIF-spiller i toppserien, leverer en solid debut og gjør Vallhall-avskjeden ikke bare til et punktum, men et kolon. Emilie peker ut kursen mot neste kapittel for VIF og damefotball.

  På vei ut av Vallhall – for muligens siste gang etter å ha sett et av Vålerengas A-lag spille - strømmer noen minner på: Kvalikkampen mot Sandefjord, royal league, og mang en 2.-lagskamp. På en av de møtte jeg opp for (sikkert som den eneste) å ta en kort, stille avskjed med fotballspilleren Martin Andresen (som druknet litt i treneren, sportssjefen og sponsoren Martin Andresen). På andre nøt jeg samspillet til det kanskje beste juniorlaget i norsk fotballhistorie. Og her har jeg, mot høye odds, også lært meg å bli engasjert i kvinnefotball, og fått oppleve flere kamper og flere gleder (og for så vidt også skuffelser) enn de fleste andre supportere. Tusen takk for et verdig punktum. Eh… jeg mener kolon!

  Outside the touchline - dagens off-pitch-notes:
  - Endelig har vårt lille, men energiske sangfelt også fått rekruttert med en kvinne. Og det var ingen dum idé å lage blandakor. Har aldri hørt dere låte bedre enn i dag!
  - Tidenes VIF-helg: Med to seire over RBK og J16-lagets 9-0 over Sogndal i 1/8-finalen og den gode finalen i Vallhall må dette være tidenes VIF-helg. Vi kan også notere at damelaget vårt 8 kamper før slutt allerede har kapret like mange poeng som i hele fjorårssesongen.
  - Dagens mysterium: På Dagbladets sendinga fra kampen på youtube- går klokka direkte fra 87.59 til 89.00. Creepy! https://www.youtube.com/watch?v=v1veJT9-C34


  Har også touchtypa en liten børs:

  Josefine Ervik 6 – gjør comeback på A-laget med en solid forestilling
  Ellen Wang 6 - kler kapteinsbåndet
  Jennie Nordin 7 – vinner alle dueller bortsett fra situasjonen før Medkilas mål
  Ingrid Søndenå 6 – meget god kamp bortsett fra et par pasninger som skaper litt for mye spenning. Strålende framspill før 2-1.
  Tina Dalgård (ut etter 29 min): god kamp til hun må ut med skade
  Theresa Nielsen 8BB – har sett henne mer blendene og mer avgjørende, men summen av en skokk med gode bidrag (selv om de ikke er så synlige) gir henne bestemannsprisen
  Stephanie Verdoia 6 – eier 1. omgang, blir litt mindre dominerende etter pause
  Aivi Luik 8 – starter kampen med å demonstrere kunsten å skjerme og har en perfekt 2. omgang
  Elise Krieghoff 8 – scorer sitt 5. mål på 6 dager, og har vært et mareritt å møte for Medkila i år.
  Camilla Kur Larsen 6 – blir stadig bedre, tilfører laget også duellkraft
  Anne Lise Olsen 6 – involvert i alle målene i dag
  Maren Hauge 7 (1 t for Tina Dalgård) – åpenbart i form og er helt avgjørende for kamputfallet
  Synne Sofie Christiansen (25 min for Anne Lise Olsen) – godt innhopp
  Emilie Østerås (14 min for Camilla Kur Larsen) – går uredd til verket og biter fra seg i sin debut

  Comment

  Working...
  X