Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Vålerenga damer - Trondheims-Ørn lørdag 14. oktober kl. 1500

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Vålerenga damer - Trondheims-Ørn lørdag 14. oktober kl. 1500

  Årets nest siste hjemmekamp i toppserien. Damene har knust LSK og Stabæk og er nå 2 poeng unna den gamle poengrekorden, 3 poeng bak historiens beste tabellposisjon, og har fortsatt en ørliten mulighet til medalje. Det bør i hvert fall ikke stå på oss. Den gamle storheten Trondheims-Ørn står i veien. Det meldes om sol og 14 grader. Snakkes på Intility!

  Tipper på denne gjengen fra start: 22 Michelle Betos - 8. Theresa Nielsen, 4. Jennie Nordin, 14. Tina Dalgård, 7. Ellen Wang - 5. Gunnhildur Jonsdottir, 6. Aivi Luik, 10. Stephanie Verdoia - 28. Anne Lise Olsen, 13. Elise Krieghoff, 17. Maren Hauge.

 • #2
  Et forsinket dobbeltreferat Stabæk-Vålerenga 0-1 og Vålerenga-Trondheims-Ørn 2-2

  Drømmen er død! Leve drømmen!: Høsten er kommet. Årsresultatet begynner å komme for en dag. Visjoner møter virkelighet. Drømmer møter realisme. Og noen håp må begraves. Før sesongen anså jeg oss som outsidere til medalje. Tross fantastisk utvikling og dominans i de fleste kampene, denne helga ble den hårete drømmen om edelt metall rundt halsen historie for damelaget. Men det er ennå tid før Norges julegraner tennes, og fortsatt jakter vi poengrekord, den økonomisk viktige øvre halvdel, å bli Oslos beste lag – og Haralds pokal.


  Stabæk rundspilt – igjen…
  Var så drømmen om medalje i år fullstendig urealistisk? På ingen måte! Vi fortsatte å rundspille Stabæk på bærumsk gress ...

  Chixa – Bitcha 0-1
  - 0-1: Maren Hauge (Theresa Nielsen, Anne Lise Olsen) (44)


  Vålerenga brukte bare et halvminutt på å fortsette der de slapp i hjemmekampen for ei drøy uke siden i basketbygda vest for Oslo: Fint samspill mellom «Ali» og Stephanie Verdoia og en farlig avslutning fra Ellen Wang var startskuddet på nok en kamp hvor bæringene ble overkjørt på alle fronter. Vålerenga vant duellene og produserte mest på høyre kant, på venstre kant, i midten, på distanseskudd, i boksen, på frispark, på hjørnespark og på kontringer og var rett og slett suverene i alle spillets faser. Sjansestatistikken (riktignok medregnet en del distanseskudd som ikke var kjempesjanser) vinnes 14-2. Stabæk har ikke ett skudd på mål, og med 26-3 i sjanser over 4x45 kan vi bare konstatere at Vålerenga i øyeblikket rett og slett er veldig mye bedre enn Stabæk på bronseplass. Når Stabæk så slo sølvlaget Avaldsnes er det tydeligvis ikke bare Stabæk som har formsvikt. Dette Vålerenga-laget er i stand til å herje med alle.

  Basketfoten: Avgjørelsen kom på enten en nydelig sleiv eller høstens perle fra Maren «Magic» Hauges høyre fot. Vi går for det siste. Groruddølen har to meget presise bein og en følsom touch – og er i stand til å gjøre det samme med føttene som den store MJ (og for så vidt Nathan Scott) en gang gjorde med henda. Bakre vinkel ble brukt som kurv og med millimeterpresisjon lobbet hun ballen over landslagskeeper Ingrid Hjelmeseth, i en klassisk kurvballbue, perfekt oppunder vinkelen. Og med denne 3-poengeren fra Hauges høyrefot ble full pott med T-banelinje 2 hjemover fra Bekkestua.

  Børsen: Aivi Luik var tilbake fra strekkskade, og til tross for at hun ble forsøkt markert ut og gjorde noen feil, gjør hun så uendelig mye bra at hun blir banens beste i min børs:
  Michelle Betos 7 – Theresa Nielsen 6, Jennie Nordin 7, Tina Dalgård 7, Ellen Wang 5, Stephanie Verdoia 8, Aivi Luik 8 BB, Gunnildur Jonsdottir 6 – Anne Lise Olsen 7, Elise Krieghoff 7, Maren Hauge 7. Innbyttere: Adriana Imeri og Camilla Kur Larsen.  Trøndere på bytur rundspilt på vorspielet, men så…

  Og slik fortsatte det ...
  Ohwæææææ. «Ørnan» vart skræmt, ja. Da Gunnhildur Jonsdottir hamret inn ledermålet hadde Enga allerede produsert tre saftige muligheter på en serie rairai-angrep, og bød virkelig opp til fest. De gulkledde fra Lade så ut til å ha både kuppelhau og magasjau da Vålerenga valset over de det første kvarteret. Men dessverre virket det som om det var smittsomt - for snart gikk det «likar» for gjestene.

  Først jevnet kampen seg ut, og vi fikk en scoring til hvert lag: Trondheims-Ørns utligningsmål kom på et utspill fra keeper som ble slått direkte i bakrom i blinde og Elen Melhus løp strakaste vei’n fra et Enga-forsvar som dessverre ikke kobla seg på E6 i tide og blei for sein’. Camilla Kur (som for øvrig hadde en strålende førsteomgang) satte inn returen fra et Elise Krieghoff-skudd og førte igjen Vålerenga i ledelsen mens lukta av nykoka kaffe begynte å bre seg på tribunen.

  Og så virket det som Ørn hadde fylt på med både XL1 og Rett i koppen i pausen, og vi fikk se noe vi ikke har sett på denne siden av sommeren: Et daft Vålerenga-lag som ikke fikk spillet til å flyte, som ikke beveget seg offensivt, som ikke klarte å holde ballen i laget, som ble presset bakover og begynte å tape duellene. Og slik ble også sluttresultatet unnfanget: Tre tapte dueller på rad og vips ble tallene på stadiontavla endret til 2-2 etter Julie Adserød på kontring – selvfølgelig (slipper vi inn mål på noe annet?).

  Da vårt herrelag hindret RBK å komme til cupfinale hadde jeg et lønnlig håp om at vi endelig skulle bli skånt for disse trønderske bygdefestene i Oslo i høst, men utligningsmålet viste seg dessverre nettopp å skape tilløp til dette på en tribuneseksjon med selveste Anka Aarønes, en irriterende høylytt Guro Reiten og en trønder med DDE-caps. Sistnevnte lot Adserøds mål bli startskuddet på vorspielet til aftenens bygdefest i Spektrum med trøndersk høypoesi fra favorittbandet hans.

  Men litt glede kan man også finne på en relativt laber dag – som faktisk overrasket meg da jeg så kampen på nytt: Selv i høstens stussligste omgang vinner vi sjansestatistikken 4-2. Totalt 13-6. Og vi er som klubb fortsatt ubeseira på Intility Arena!

  Vålerenga-Trondheims-Ørn 2-2
  - 1-0: Gunnhildur Y. Jonsodottir (15)
  - 1-1: Elen Melhus (27)
  - 2-1: Camilla Kur Larsen (31)
  - 2-2: Julie Adserø (54)


  Børs: Michelle Betos 5 – Theresa Nielsen 6, Jennie Nordin 7 BB, Tina Dalgård 4, Ellen Wang 6 – Camilla Kur Larsen 7, Gunnhildur Jonsdottir 6, Stephanie Verdoia 6 – Anne Lise Olsen 6, Elise Krieghoff 6, Maren Hauge 6. Innbyttere: Adriana Imeri og Celin Bizet Ildhusøy.


  Sesongavslutning: Mens vi venter på at Theresa Nielsen får streiket ferdig og at Gunnhildur Jonsdottirs Island får slått Tyskland og Tsjekkia, kan vi forberede oss på sesongavslutning i toppserien: Først skal vi kjøre E6 hele veien til Grand Bodø lørdag 28. oktober – og så aller siste kamp – en ny mulighet til vår første toppserieseier mot LSK, hjemme på Valle lørdag 4. november kl. 1400.

  Comment

  Working...
  X