Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Vålerenga-Godset. 7/4 kl.18.00

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Originally posted by jerusalem View Post
  For å fortsette med en serie digresjoner:

  1. Når Barca og Real Madrid klarer å rote bort tremålsseire i årets så langt viktigste kamper er det kanskje håp om at ting kan snu for Enga og. Fotball er heldigvis ikke bare matte.

  2. Men for allikevel å gjøre det til litt matte (siden det begynte å gå litt i den retningen her): I en undersøkelse gjort over flere år i Premier League, bundesliga og primera division scores det i snitt på 3,5% av hjørensparkene. Man kom til avslutning i overkant av 30% av hjørnesparkene. I forrige VM ble det mål på 4,01% av hjørnesparkene. Samtidig er det også en viss sjanse for å slippe inn mål på egen corner. 13,8% av hjørnesparkene ender nemlig i kontring til det forsvarende laget som endte innenfor 35 meter fra motstanderens mål. 29,2% av disse ender i avslutning, og 4% av alle kontringene (og 13,7% av avslutningene) ender i mål. Skulle man altså få en kontring etter corner er sjansen større for å skåre på det enn på hjørnesparket. Sjansen for å skåre på corner er ganske nøyaktig lik sjansen for å score på et skudd fra 27 meter. Hvis man tar med situasjonene i etterkant av hjørnesparket skåres 15% av målene i fotball etter corner. Hvilket altså gjør at det er betydelig større sjanse for mål når det er hjørnespark enn når det ikke er det. Ellers skåres det oftere på innoverskrudde enn utoverskrudde hjørnespark.

  3. Dessverre klarte jeg ikke å hoste opp noe statistikk på Engas uttelling på corner de siste årene. Hadde vært gøy om noen satt på noen tall her.

  4. Imidlertid snublet jeg over noen andre tall som kanskje kan interessere noen av oss aller særeste og mest nerdete her:
  - Corner: Vi får i snitt 5,26 hjørnespark pr. kamp (siste 4 sesonger) og våre motstandere får 4,74.
  - Posession: De siste fire sesongene har VIF i snitt hatt 53,19% ballbesittelse i hver kamp, hvilket gjør oss til Norges fjerde mest ballbesittende lag
  - Avslutning: De siste to sesongene har vi i snitt kommet til 10,57 avslutninger pr. kamp (10,44 i 2016; 11,03 i 2017; 6,67 så langt i år). Vi er dermed 12. best i Norge. (RBK har 13,57). Mao. har vi vært relativt lite effektive ift. hvor mye ball vi har hatt.
  - Skudd på mål: 4,3 av skuddene våre (pr. kamp) går i snitt på mål. Her var vi femte best i Norge i fjor. Vi kommer altså sjeldnere til skudd enn de fleste andre norske lag, men relativt mange av skuddene våre går på mål.
  - Skudd pr. mål: I snitt trenger vi 6,82 skudd for å få et mål. Det er 5. best i Norge og omtrent på nivå med RBK (6,79).
  - Mål for: Vi har de siste årene i snitt skåret 1,59 mål pr. kamp (fjerde best i Norge)
  - Defensivt: Vi slipper i snitt til motstanderne (i 2016 og 2017) til 10,35 avslutninger pr. kamp. Det er imponerende lavt (fjerde best i Norge)...
  - Mål imot: ... Men det hjelper så lite når vi ser neste statistikk der vi dessverre begynner å nærme oss kvalikplassen. Vi slipper i snitt inn 1,53 mål pr. kamp (tolvte best i Norge).
  Mye snasen statistikk her. Vakkert. Hva er kilden/e din/e?

  Comment


  • https://dbstatic.no/69699861.jpg?ima...024&height=615

   Se på bildet... tell antall straffer...

   Comment


   • Originally posted by crl View Post
    https://dbstatic.no/69699861.jpg?ima...024&height=615

    Se på bildet... tell antall straffer...
    Jeg teller tre. Fire hvis vi skal ta med fargen på keeperdrakta.
    In the beginning the Universe was created.
    This had made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
    - Douglas Adams

    Comment


    • Originally posted by crl View Post
     https://dbstatic.no/69699861.jpg?ima...024&height=615

     Se på bildet... tell antall straffer...
     Puh!
     Endelig en forklaring på hvorfor vi tapte for Godset

     Comment


     • Originally posted by JohnF View Post
      Jeg teller tre. Fire hvis vi skal ta med fargen på keeperdrakta.
      5 hvis vi tar med Karsten Warholm (bak tollås på bildet) som umulig kan ha vært spilleberettiget til kampen.

      Comment

      Working...
      X