Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Vålerenga damer-Grand Bodø søndag 13. kl. 17

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Vålerenga damer-Grand Bodø søndag 13. kl. 17

  Denne helgens happening på vår vakre hjemmebane finner sted søndag ettermiddag. Forrige hjemmekamp var en festforestilling. Siden da har vi hatt to kjipe bortekamper.

  Motstander er Grand Bodø. I fjor var de ensbetydende med masse mål begge veier. De har vært like rause bakover i år, men mer tannløse framover. Vi så imidlertid tendenser til noe bedre offensive prestasjoner i forrige kamp mot Sandviken.

  Det er vanskelig å spå hva Enga kommer med. Det har vært flere formasjonsbytter i det siste. Forrige uke var flere spillere ute med skader, og i denne kampen vil Marte Berget vil ha karantene. Mest spenning er det kanskje om plassene på høyresiden vår.
  På backplass gikk Ingrid Søndenå ut med skade sist. Da var også Camille Levin og Tina Dalgård ute med skader mens Adriana Imeri er på vei tilbake fra skade.
  På høyre kant mister vi altså Marte Berget. Det er trolig Marie Dølvik Markussen, Anne Lise Olsen og Celin Bizet Ildhusøy som er mest aktuelle som erstattere. Alternativt også Kine Fløtre og Imeri. Det meste av angrepsrekka vår jobber fortsatt med å få opp kapasiteten til å tåle 90 minutter (etter skader mm.), så her trenger vi også innbyttere.
  Laget med helgarderinger (4-2-3-1): Korpela - Søndenå/Levin/Dalgård/Imeri, Pedersen, Reinås, Wang - Spitse, Ludvigsen - Olsen/Ildhusøy/Dølvik/Fløtre/Imeri, Schjelderup, Hauge - Herlovsen.

  Sånn det ser ut nå blir det bortimot perfekt tribunevær: Innetemperatur ute, lite vind, fint vær, men ikke for fint.

 • #2
  Når endene møtes…
  Etter en bortekamp som bekreftet Murphys lov, så det lenge ut til å gå likedand da Grand Bodø fløy til andedammen på Valle for å skitne til Vålerengas reir. Allerede før kampen måtte stopper Stine Ballisager Pedersen kaste inn handkledet. Så forsvant stopperkollega Stine Reinås ut med skade, før høyreback Camille Levin (nettopp tilbake fra skade), etter 24 minutter, ble skallet ned av en nordlending og ble tatt av. Dermed ble det deja vu fra fjorårets skademareritt i våre bakre rekker, og før kampen kom skikkelig i gang måtte hele forsvarsrekka settes på nytt. Vi får virkelig håpe vi klarer å duck-tape sammen dette forsvaret før turen til Bergen neste helg. For deja vu fra i fjor var det også da de to eneste visittene bodøværingene hadde i vårt bakrom resulterte i skåring. Og tross klar ledelse i posession og sjanser stinket resultatet som der våre to ender møtes, og etter 48 minutter lå vi under med to.

  0-1 Anne-Marthe Birkeland (32)
  0-2 Vilde Fjelldal (48)

  Når enden er god…
  Men en annen lov gjelder heldigvis også på Valle: Det skåres alltid fem mål i alle toppseriekamper på Intility! Dermed levde håpet, og Kina-oppholdet har tydeligvis lært Isabell Herlovsen at det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørket.

  1-2 Isabell Herlovsen (straffe) (49)

  Bare sekunder etter Grands andre mål ble østfoldingen klippet ned innafor 16. Herlovsen tok straffen selv, gjorde ingen feil, og satt i gang en langspurt mot 90 minutter. Etter ytterligere 20 minutters marinering av Grand Bodø bød Engas jenter endelig på festfotball på Intility

  2-2 Celin Bizet Ildhusøy (Sherida Spitse, Victoria Ludvigsen) (69)

  Med flere lekre kombinasjoner ble Sherida Spitse spilt fri i bakrom. Spitse lot lærebok være lærebok og slo en 20-graders pasning til Ildhusøy. Med cubansk magi fikk 16-åringen sette inn sitt første A-lagsmål for VIF på one-touch.
  Etter dette kjente hjemmelaget lukta av seier og Ingrid Søndenå så ut til å ha Mumle Gåseggs appetitt på tre poeng da hun hamret til i tverrligger fra over 20 meter. Grand var nå roastet så lenge at de stadig så mer ut som crispy ducks, og måtte nøye seg med å spille andrefiolin. Bedre ble det ikke av at Cecilie Noreng ble båret av banen etter at bodøværingene hadde gjort alle byttene.

  Lenge så det ut til at en assistentdommer som åpenbart ble plaget av motlys skulle stå i veien for Vålerengas seiersmål. Først ble Marie Markussen feilaktig avbrutt for offside alene med keeper. Så ble også Ingrid Søndenås matchvinnerskåring feilaktig annullert av samme grunn. Men når enden er god…

  Der møtene endes…

  2-3 Ingrid Schjelderup (Marie Dølvik Markussen) (90+1)

  For på overtid gikk Grands forsvar for endte gang på Marie Dølviks vrikk på baken, backen landet på stumpen, stopperen på rompen – og endelig skulle vi få alle endene til å møtes. Enden på visa ble at Ingrid Schjelderup stakk fram foten og gav Bodø sitt endelikt. Dermed endte møtet med Grand Bodø omsider med seier. Overbevisende? Nei. Fortjent? Ja. Deilig? Utvilsomt.

  Spillerbørs:
  32. Tinni Korpela 5 - spiller seg i likhet med resten av laget opp etter hvert

  13. Camille Levin (ut 24)
  3. Ingrid Søndenå 6 – svinger fra grove pasningsfeil og blottlegging av sin største svakhet de første 50 til å se ut som verdens beste forsvarsspiller de siste 40, da hun vinner alt, slår geniale pasninger og er nær ved å skåre to ganger.
  4. Stine Reinås (ut 17)
  7. Ellen Wang 6 – fortsetter å være levere solide prestasjoner, har aldri vært bedre over tid

  8. Sherida Spitse 7 BB – eier igjen midtbanen
  10. Victoria Ludvigsen 5 - taper litt flere dueller enn vanlig, men drar fram et øyeblikks genialitet i framspillet til 2-2

  18. Celin Bizet Ildhusøy 6 – sin beste kamp og sitt første mål for A-laget
  16. Ingrid Schjelderup 6 - solid etter pause
  25. Adriana Imeri 4 – litt mindre synlig enn i forrige kamp, men vil ta flere steg med spilletid på dette nivået (ut 52)

  9. Isabell Herlovsen 6 - fører oss inn i kampen, gjør mye bra, men har ett gir til

  Innbyttere:
  14. Tina Dalgård 5 – spiller seg godt opp etter en litt vaklende start, veldig god i siste del av kampen,
  17. Maren Hauge 5 – på vei mot formen, gode innlegg og rydder godt opp
  20. Marie Dølvik Markussen 7 – herjer i den drøye halvtimen hun får

  Highlights:
  https://www.youtube.com/watch?v=p7I-H3Rvmpw

  Comment


  • #3
   Takk for fyldig referat, god lesning 👍

   Comment

   Working...
   X