Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

2019-sesongtråd

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Spinner
  replied
  Originally posted by Flem View Post
  Legg til publikumssvikten og kiosksalget + supportereffekter og andre ting.
  De 20 millionene er borte allerede etter Nils sitt regnestykke.
  Hvis vi skulle rykke ned, da taper vi et tosifra antall millioner - la oss håpe det ikke skjer.
  Det kan vi bare spekulere i, men vi kan ikke slå fast at dette ikke hadde skjedd om vi hadde nektet Ejuke å dra. Det er en helt annen ball å sparke på.

  Uansett, gjort er gjort, og spist er spist.

  Leave a comment:


 • Flem
  replied
  Originally posted by ziggy75 View Post

  Hvis vi ender på f eks på 10 plass, og ikke 4-5 plass, så er det 4-5 mill i forskjell i premiepenger fra NFF? Er det så mye?
  Legg til publikumssvikten og kiosksalget + supportereffekter og andre ting.
  De 20 millionene er borte allerede etter Nils sitt regnestykke.
  Hvis vi skulle rykke ned, da taper vi et tosifra antall millioner - la oss håpe det ikke skjer.

  Leave a comment:


 • Nils_de-Noia
  replied
  Originally posted by ziggy75 View Post

  Hvis vi ender på f eks på 10 plass, og ikke 4-5 plass, så er det 4-5 mill i forskjell i premiepenger fra NFF? Er det så mye?
  Litt avhengig av hvor vi ender og hva som er alternativet. Men jeg sa vel 3-4 da og ikke 4-5. Størst forskjelll er det på medaljer og ikke. 3.plass gir 5 mill mer enn 4.plass. Så skiller det vel 3-4 millioner fra 4 og ned til sånn ca 10-11. Vinneren får rundt 24, dårligst får rundt 8.

  Leave a comment:


 • Pete
  replied
  Originally posted by Nils_de-Noia View Post

  Sikkert sant, men det er jo en del ting som ikke blir sagt da. Men som kan leses mellom linjene.

  Underskuddet i fjor var langt større enn planlagt. Trøim hadde på forhånd gått med på å dekke et underskudd, men ikke et så stort underskudd som ble presentert.
  For å dekke inn dette solgte vi Sam Johnson, lånte ut Carvalho og senere på sommeren solgte vi også Ejuke. Mener å ha hørt at vi fikk inn 7-8 millioner for Sam, som sikkert dekket mye av forskjellen mellom hva Trøim ville bidra med utfra en plan, og hva som viste seg å bli det virkelige resultatet.

  Jeg tror, at i sin iver etter å vise en positiv økonomisk utvikling, så har vi solgt for mye og overvurdert hvor gode erstatterne er. Vi hadde definitivt ikke vært der vi er nå med en spiss som scorer mål. Matti har vel scoret et mål i høst, mot Kristiansund 4.august.

  Og vi er der vi er mye pga elendig spillerlogistikk. Vi har Azemi og Fridjon ute på lån og vil sikkert ikke ha dem tilbake. Det samme vil vi nok heller ikke med Carvalho, men for alt vi vet dukker alle opp her igjen når utlånene er over. Godly gikk på utlån til Skeid. Han vil vi forhåpentligvis ha. Vi kan ikke bare late som at disse spillerne ikke eksisterer, for kommer de tilbake så belaster de lønnsbudsjettet. Derfor må situasjonen deres avklares før vi eventuelt henter inn permanente erstattere. Det var nok heller ikke meningen at Nouri skulle dukke opp igjen, for nå har vi tre høyrebacker.

  Kort og godt er det for mange kjøp som virker alt for planløst. Vi brenner jo penger med å ha spillere som ikke holder mål i troppen. Synes vi hadde et godt overgangsvindu foran 2018-sesongen. Ut over det har det stort sett vært tynn suppe. Dessverre så er det jo flere av de toneangivende spillerne i 2018 som ikke ble med videre.

  Regner med at Israelsson, Nouri, Juarez, Carvalho, Azemi, Fridjon, Fellah, Nakkim, George og Kanstrup er spillere vi ikke planlegger med/ønsker å beholde. Selv skulle jeg gjerne sett Carvalho tilbake. Dette er nok en stor belastning for et ikke alt for stort lønnsbudsjett og vi kan neppe hente inn gode erstattere før mange av disse er borte for godt, ikke bare på utlån.

  Så er det også en god del spillere i troppen som kanskje er gode nok og bidrar greit, men som muligens ikke er gode nok for et topplag. Om det er dårlig form, alder, eller andre ting varierer.
  Det er i alle fall ikke så mange jeg tenker at vi må strekke oss langt for å beholde. Shala, noen unggutter og kanskje et par spillere til.

  Det må i alle fall en massiv opprydding i spillerstallen etter sesongen og jeg håper vi ikke betror den jobben til Deila.
  Hvis vi skal leke litt med navn og antall så betyr det at 7 stk i dagens stall blir borte, hvorav 3 stk har jevnlig vært i start11. Jeg forutsette nå at vi skal beholde samme antall i a-lags troppen til neste år. Hvem har vi egentlig igjen som vi kan bygge lag rundt? Kan vi med dagens resterende tropp nå topp 3/4?. Får vi noe som ligner kontinuitet?

  Bjørdal og Tollås bak er gode sammen og vi må forvente at de blir foretrukne i neste sesong dersom det ikke kommer skader. Begge har tid igjen på kontrakten sin. Ivan er en god back-up kombinert med venstre back-rolle. Sammen med Sam utgjør de 3/4 av en bakre rekke. Dersom både Nouri og Juarez forsvinner (som de burde gjøre) står vi igjen med Borch og kanskje en enda yngre variant (Leo Cornic er absolutt en mulighet). På venstre back har vi også Oscar Opsahl men veien frem virker lang og her kommer det nok et utlån eller salg.

  Jeg tar nesten for gitt at Klaesson til neste år overtar ansvaret helt bakerst - elles tror jeg han forsvinner til vinteren. Kjetil Haug er i mine også god nok til å utfordre Adam.

  Midtbanen som i år i alt for mange kamper har bestått av Lekven og Abu er ikke godt nok. Abu har vært en vandrende katastrofe i år, noe sikkert skyld med bakgrunn i skader men allikevel. Hvis han blir i troppen så er det bare en dyr løsning som vi ikke får brukt om han ikke finner tilbake til gammel form. Lekven er trygg men virker dessverre ikke som en spiller for et lag som ønsker å nå topp 4. I beste fall en back-up. Shala er god nok men trenger en ny makker. Problemet er at vi også gjerne skulle hatt Shala høyere i banen. Vi har Felix - som i år ikke har fått en eneste sjanse. Jeg tror han forsvinner i neste vindu. Vi har også eldste bror Opsahl som er på lån i Ull/kisa uten all for mye spilletid. Han er ennå et hakk bak Felix og veien opp virker veldig lang. Vi trenger mao å forsterke midten, helst med 2 gode spillere (men de koster penger). Og da sitter vi med to «ekstra» spillere i Lekven og Abu. De er dyre å ha på benken. Vi har også Brede Sandemoen fra VIF2 men han har ennå ikke fått kontrakt. Fra VIF2 er Osame Sahraoui en potensiell 10 men han er nok heller ikke klar for et hovedansvar i 2020 men har igjen ett år før han trenger å vurdere videre vei.

  Vi har Dønnum på kant som nok blir fast som høyre kant eller 10er. I mine øyne er han best på kant og vi mangler en kreativ 10er med tyngde. Vega er back-up og også med en kontrakt som varer ett par år til. Dyr løsning. Hvem kan spille 10er? Matti er ikke riktig person men når Deila konsekvent bruker han feil så blir liksom det hele håpløst. I stedenfor å bruke spillere der de er best så flytter han bare spillere rundt på en «ledig» plass. Helt håpløst. Matti kan være spiss men helst i spann med en til. Bård er faktisk ganske god som spiss og veldig annerledes enn Matti. Kanskje kan de to sammen på topp fungere? Bård er jo også foretrukket venstre kant men har vært litt ustabil i år. Vi trenger også her å forsterke. Camara kan bli god men er ikke et ferdig produkt til 2020. Werni har vært god på VIF2 og fortjener en sjanse men det er et stort sprang opp til ES spill.

  Hvis vi forutsetter at de har vi har på utlån ikke kommer tilbake og at alle på utgående kontrakt eller «ute i kulda» forsvinner så må faktisk laget så å si bygges helt på nytt. Så mye for å bygge lag over tid. Mange av de yngre vil måtte ha/få spilletid for å nå et nytt nivå og det vil de aldri få under dagens regime - og kanskje er det også smart. Men uten spilletid blir de heller ikke bedre. Tøff akkurat den.

  Jeg er veldig enig med deg at jeg håper ikke Deila skal sørge for den store endringene som må/vil skje før neste sesong. Dersom det skjer så vil de fleste yngre forsvinne og vi vil få en ny sesong med leiesoldater på kort kontrakt. Det er ikke kontinuitet over dette opplegget overhodet. Om det skyldes økonomiske krav som vi ikke kjenner til eller om det kun er elendig spillerlogistikk er vanskelig å vurdere fra utsiden men jeg heller mest til det siste og sikkert litt til det første.

  Men tror jeg Deila er mannen for å bygge noe på nytt på en sesong som han ikke har klart hittil på de 3 første? Det svaret gir seg selv.

  Leave a comment:


 • ziggy75
  replied
  Originally posted by Nils_de-Noia View Post

  Ja, men vi kan jo ikke være avhengig av spillersalg. Det er sikkert enklere sagt enn gjort, men vi får starte å velge bort ting hvis vi må selge spillere for å få det til å gå rundt.
  Det burde være mulig å drive en fotballklubb, i Oslo og med egen stadion, uten å gå med store minuser.

  Ejuke ga kanskje 20 millioner i kassa, men vi taper 3-4 av dem bare på å ende lenger ned på tabellen i premiepenger fra NFF. Da holder jeg mulig spill i Europa utenfor.

  Så taper vi et par til, fordi vi må kjøpe inn Camara som erstatter. Da sitter vi ikke lenger igjen med 20 millioner, men med 14.

  Det er litt tidlig å si, men hvis Camara blir en flopp, så kan vi trekke fra lønna til Camara i tillegg. Da er vi nede i kanskje 10-11 millioner. Så kommer den summen vi må bruke på å kjøpe en spiller som faktisk er en erstatter som fungerer. Da sitter vi igjen med kanskje 6-8 millioner og et lag som trolig fortsatt er litt dårligere enn det var med Ejuke og har kanskje brukt et år på det.

  Så dukker det opp andre ting, som at denne erstatteren kanskje ikke passer like bra til f.eks. spissen som Ejuke gjorde. Så trenger vi kanskje en ny spiss i tillegg. Og så har vi det gående.

  Jeg skjønner at det ikke er så enkelt, men hvis et lag faktisk kan bygge videre på det som fungerer så er det nok på sikt mer lønnsomt enn å gjøre store utskiftninger. Selv om det skulle dukke opp et stort bud på en spiller som er fristende. Det blir veldig mange spillere som kommer og går hvis vi ikke bare skal bytte ut spillere som ikke fungerer, men også de som fungerte godt men er solgt.

  Det er i alle fall et mye mer komplisert regnestykke enn at vi kjøpte for 1 og solgte for 20.
  Hvis vi ender på f eks på 10 plass, og ikke 4-5 plass, så er det 4-5 mill i forskjell i premiepenger fra NFF? Er det så mye?

  Leave a comment:


 • Nils_de-Noia
  replied
  Originally posted by Robban65 View Post

  Vel, i en perfekt verden så hadde vi kunnet beholde disse og også andre klassespillere. Men, pengene rår i denne idretten som i alle andre idretter.
  Ja, men vi kan jo ikke være avhengig av spillersalg. Det er sikkert enklere sagt enn gjort, men vi får starte å velge bort ting hvis vi må selge spillere for å få det til å gå rundt.
  Det burde være mulig å drive en fotballklubb, i Oslo og med egen stadion, uten å gå med store minuser.

  Ejuke ga kanskje 20 millioner i kassa, men vi taper 3-4 av dem bare på å ende lenger ned på tabellen i premiepenger fra NFF. Da holder jeg mulig spill i Europa utenfor.

  Så taper vi et par til, fordi vi må kjøpe inn Camara som erstatter. Da sitter vi ikke lenger igjen med 20 millioner, men med 14.

  Det er litt tidlig å si, men hvis Camara blir en flopp, så kan vi trekke fra lønna til Camara i tillegg. Da er vi nede i kanskje 10-11 millioner. Så kommer den summen vi må bruke på å kjøpe en spiller som faktisk er en erstatter som fungerer. Da sitter vi igjen med kanskje 6-8 millioner og et lag som trolig fortsatt er litt dårligere enn det var med Ejuke og har kanskje brukt et år på det.

  Så dukker det opp andre ting, som at denne erstatteren kanskje ikke passer like bra til f.eks. spissen som Ejuke gjorde. Så trenger vi kanskje en ny spiss i tillegg. Og så har vi det gående.

  Jeg skjønner at det ikke er så enkelt, men hvis et lag faktisk kan bygge videre på det som fungerer så er det nok på sikt mer lønnsomt enn å gjøre store utskiftninger. Selv om det skulle dukke opp et stort bud på en spiller som er fristende. Det blir veldig mange spillere som kommer og går hvis vi ikke bare skal bytte ut spillere som ikke fungerer, men også de som fungerte godt men er solgt.

  Det er i alle fall et mye mer komplisert regnestykke enn at vi kjøpte for 1 og solgte for 20.

  Leave a comment:


 • ziggy75
  replied
  Originally posted by Flem View Post

  Nei jeg trodde heller ikke at vi skulle gå uten seire og havne i sumpa, men vi begge vet at vi hadde vunnet mange av de 11 siste kampene med han på laget.
  Og etterpåklokskapen forteller jo deg også, at dette IKKE var riktig økonomisk. Vi taper langt mer nå, enn vi hadde gjort om han kunne spilt ut sesongen.
  Nå får vi se når det summeres opp for året, og jeg skal love deg at det blir stygge tall og at det er flere som innrømmer at det valget var feil.
  Rykker vi ned, blir tapet så astronomisk mye mer enn de "skarve" 20 millionene vi fikk, de blir pølsepapir i forhold.
  Hva mener du med at det ikke var riktig økonomisk å selge Ejuke? Har ikke oversikt over klubbens økonomi, annet enn at Trøim vil at vi skal ha bærekraftig økonomi, og at det er noe vi ikke har enda.
  Trøim er vår "klubbpresident", så regner med at han har noe å si når vi får bud på spillerne våre.

  Leave a comment:


 • Robban65
  replied
  Originally posted by jocke View Post
  Kjenner jeg blir fysisk uvel av å bli minnet på salgene av Sam og Ejuke, og særlig sistnevnte..

  Pengene hadde vi fått etter sesongen også, og trolig mere til, og så selger vi vår soleklare ener midt i sesongen. Og resultatet kjenner vi jo nå.

  Tror neppe dette bidrar til netto i regnskapet engang, og åpenbart ikke i det sportslige "regnskapet".
  Vel, i en perfekt verden så hadde vi kunnet beholde disse og også andre klassespillere. Men, pengene rår i denne idretten som i alle andre idretter.

  Leave a comment:


 • jocke
  replied
  Kjenner jeg blir fysisk uvel av å bli minnet på salgene av Sam og Ejuke, og særlig sistnevnte..

  Pengene hadde vi fått etter sesongen også, og trolig mere til, og så selger vi vår soleklare ener midt i sesongen. Og resultatet kjenner vi jo nå.

  Tror neppe dette bidrar til netto i regnskapet engang, og åpenbart ikke i det sportslige "regnskapet".

  Leave a comment:


 • dalagubbe
  replied
  Enn å hente George isteden for å hente mawa, da er du faen ikke riktig på plass ass

  Leave a comment:


 • Nils_de-Noia
  replied
  Originally posted by Wild Touch View Post

  Er ikke til å stikke under en stol at vi er MYE dårligere uten Ejuke. Ingebrigtsen ymtet vel om at han ønsket å dra, men aldri at det var noe "jeg vil vekk nå!!!" Sitter med en følelse av at denne overgangen kunne ha vært gjennomført i januar, med en litt bedre sportsdirektør.
  Sikkert sant, men det er jo en del ting som ikke blir sagt da. Men som kan leses mellom linjene.

  Underskuddet i fjor var langt større enn planlagt. Trøim hadde på forhånd gått med på å dekke et underskudd, men ikke et så stort underskudd som ble presentert.
  For å dekke inn dette solgte vi Sam Johnson, lånte ut Carvalho og senere på sommeren solgte vi også Ejuke. Mener å ha hørt at vi fikk inn 7-8 millioner for Sam, som sikkert dekket mye av forskjellen mellom hva Trøim ville bidra med utfra en plan, og hva som viste seg å bli det virkelige resultatet.

  Jeg tror, at i sin iver etter å vise en positiv økonomisk utvikling, så har vi solgt for mye og overvurdert hvor gode erstatterne er. Vi hadde definitivt ikke vært der vi er nå med en spiss som scorer mål. Matti har vel scoret et mål i høst, mot Kristiansund 4.august.

  Og vi er der vi er mye pga elendig spillerlogistikk. Vi har Azemi og Fridjon ute på lån og vil sikkert ikke ha dem tilbake. Det samme vil vi nok heller ikke med Carvalho, men for alt vi vet dukker alle opp her igjen når utlånene er over. Godly gikk på utlån til Skeid. Han vil vi forhåpentligvis ha. Vi kan ikke bare late som at disse spillerne ikke eksisterer, for kommer de tilbake så belaster de lønnsbudsjettet. Derfor må situasjonen deres avklares før vi eventuelt henter inn permanente erstattere. Det var nok heller ikke meningen at Nouri skulle dukke opp igjen, for nå har vi tre høyrebacker.

  Kort og godt er det for mange kjøp som virker alt for planløst. Vi brenner jo penger med å ha spillere som ikke holder mål i troppen. Synes vi hadde et godt overgangsvindu foran 2018-sesongen. Ut over det har det stort sett vært tynn suppe. Dessverre så er det jo flere av de toneangivende spillerne i 2018 som ikke ble med videre.

  Regner med at Israelsson, Nouri, Juarez, Carvalho, Azemi, Fridjon, Fellah, Nakkim, George og Kanstrup er spillere vi ikke planlegger med/ønsker å beholde. Selv skulle jeg gjerne sett Carvalho tilbake. Dette er nok en stor belastning for et ikke alt for stort lønnsbudsjett og vi kan neppe hente inn gode erstattere før mange av disse er borte for godt, ikke bare på utlån.

  Så er det også en god del spillere i troppen som kanskje er gode nok og bidrar greit, men som muligens ikke er gode nok for et topplag. Om det er dårlig form, alder, eller andre ting varierer.
  Det er i alle fall ikke så mange jeg tenker at vi må strekke oss langt for å beholde. Shala, noen unggutter og kanskje et par spillere til.

  Det må i alle fall en massiv opprydding i spillerstallen etter sesongen og jeg håper vi ikke betror den jobben til Deila.

  Leave a comment:


 • Wild Touch
  replied
  Originally posted by Flem View Post

  Nei jeg trodde heller ikke at vi skulle gå uten seire og havne i sumpa, men vi begge vet at vi hadde vunnet mange av de 11 siste kampene med han på laget.
  Og etterpåklokskapen forteller jo deg også, at dette IKKE var riktig økonomisk. Vi taper langt mer nå, enn vi hadde gjort om han kunne spilt ut sesongen.
  Nå får vi se når det summeres opp for året, og jeg skal love deg at det blir stygge tall og at det er flere som innrømmer at det valget var feil.
  Rykker vi ned, blir tapet så astronomisk mye mer enn de "skarve" 20 millionene vi fikk, de blir pølsepapir i forhold.
  Er ikke til å stikke under en stol at vi er MYE dårligere uten Ejuke. Ingebrigtsen ymtet vel om at han ønsket å dra, men aldri at det var noe "jeg vil vekk nå!!!" Sitter med en følelse av at denne overgangen kunne ha vært gjennomført i januar, med en litt bedre sportsdirektør.

  Leave a comment:


 • Flem
  replied
  Originally posted by ziggy75 View Post

  Men han er solgt, og gjort er gjort. Det var nødvendig for vår økonomi! Om de andre gutta på laget har falt helt sammen pga Ejuke-salget, da er de overfølsomme sjeler.
  Argumentet ditt blir veldig hypotetisk. Ejuke ga oss en ekstra dimensjon og selvfølgelig var han viktig for oss, men så viktig var han ikke at vi skulle vinne en kamp på høsten.
  Nei jeg trodde heller ikke at vi skulle gå uten seire og havne i sumpa, men vi begge vet at vi hadde vunnet mange av de 11 siste kampene med han på laget.
  Og etterpåklokskapen forteller jo deg også, at dette IKKE var riktig økonomisk. Vi taper langt mer nå, enn vi hadde gjort om han kunne spilt ut sesongen.
  Nå får vi se når det summeres opp for året, og jeg skal love deg at det blir stygge tall og at det er flere som innrømmer at det valget var feil.
  Rykker vi ned, blir tapet så astronomisk mye mer enn de "skarve" 20 millionene vi fikk, de blir pølsepapir i forhold.

  Leave a comment:


 • ziggy75
  replied
  Originally posted by Flem View Post

  Zeta? Det er vel mannen med elsk for Lekven ut av laget
  Jeg er faktisk ikke lei av å nevne det, fordi han er skillet på laget denne sesongen. 2019 er delt i 2, en med Ejuke og en uten.
  En av flere generaltabber gjort den senere tid, og vil bli husket ekstra godt om vi rykker ned.
  Men han er solgt, og gjort er gjort. Det var nødvendig for vår økonomi! Om de andre gutta på laget har falt helt sammen pga Ejuke-salget, da er de overfølsomme sjeler.
  Argumentet ditt blir veldig hypotetisk. Ejuke ga oss en ekstra dimensjon og selvfølgelig var han viktig for oss, men så viktig var han ikke at vi skulle vinne en kamp på høsten.
  Last edited by ziggy75; 26.10.2019, 12:27.

  Leave a comment:


 • Flem
  replied
  Originally posted by ziggy75 View Post

  Zeta, har du ikke klart å legge Ejuke bak deg enda?
  ​​​​​​
  Zeta? Det er vel mannen med elsk for Lekven ut av laget
  Jeg er faktisk ikke lei av å nevne det, fordi han er skillet på laget denne sesongen. 2019 er delt i 2, en med Ejuke og en uten.
  En av flere generaltabber gjort den senere tid, og vil bli husket ekstra godt om vi rykker ned.

  Leave a comment:

Working...
X