Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

2019-sesongtråd

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Du misforstår. Jeg mener at NRC-tribunen ALLTID skal være åpen, med billige billetter, men folka som kjøper dem kommer etterhvert, av eget ønske, til å ville flytte seg til andre deler av tribunen som er dyrere.

  Comment


  • ahh, smart!

   Comment


   • Enga avbrøt G-19 kamp pga knivtrussler. Ja, der har vi det igjen vet du. Spyr.

    https://www.tv2.no/sport/10544432/

    Comment


    • Originally posted by VIFpatriot View Post
     Enga avbrøt G-19 kamp pga knivtrussler. Ja, der har vi det igjen vet du. Spyr.


     https://www.tv2.no/sport/10544432/
     Ja, der har vi deg igjen, VIF Patriot. Jeg spyr av holdningene dine og de evinnelige forsøkene på å gjøre disse trådene om til politiske diskusjoner på barneskolenivå.

     Comment


     • Originally posted by The Mayor View Post
      Ja, der har vi deg igjen, VIF Patriot. Jeg spyr av holdningene dine og de evinnelige forsøkene på å gjøre disse trådene om til politiske diskusjoner på barneskolenivå.
      Det der er da faen ikke greit. Spesielt når det går ut over Vålerenga.

      Comment


      • Originally posted by Gluecoma View Post
       Jeg tror svaret er at det er altfor dyrt å dra på kamp. 360 spenn for en plass på langsiden, da velger sofasupporteren, nettopp sofaen. Du får 2 mnd med kamper på TV til prisen av en billett. Ta med familien på kamp så gjør man ett solid innhugg i økonomien.

       Hadde vært kult om klubben hadde hatt økonomi, og baller til å sette prisen til 100,- for voksen og 50,- for barn i èn sesong.

       Skal du få folket til fotballen, så må du gjøre fotballen tilgjengelig for folket.


       Hvis en bruker IPTV får en 4 mnd med fotball for en billett til 360,-

       Helt enig, det koster for mye.
       235,- i svingen er helt latterlig. 185,- for barn gir NULL rekruttering.

       Har selv sesongkort på langsiden og velger TV på enkelte kamper da jeg rett og slett ikke gidder å dra.
       Tungt å få en vanlig mann i gata til å betale 235-360,- for en kamp.

       Langsiden må gjerne koste litt men å ha en MYE lavere pris i svingen hadde vært kult.
       Det at de kun åpner den ene svingen par ganger i året når stadion kun tar 16000 er helt krise.
       www.tsbudbil.no

       Comment


       • Grunnene til at vi sliter på tilskuersiden er flere tror jeg, men jeg skal driste meg til å si hva jeg tror er grunnene uten at jeg skal si at dette er årsaken. Og ja, dette blir langt så herved er du advart.

        Vi begynner med det sportslige. Ingen kan med hånda på hjertet si at vi over lang tid nå har hatt voldsomt å juble for. Ja vi har hatt enkelte store opplevelser som da vi slo ut RBK av cupen i 2017, åpning av stadion, seier i siste minutt mot Lillestrøm i fjor samt at vi hadde en toppscorer i serien i 2014 for første gang siden 1985 (rett meg hvis jeg tar feil). Det finnes flere opplevelser også, men det er ikke poenget. Poenget er at disse såkalt positive opplevelsene gir ikke noe gevinst i kassa med tanke på engasjement over tid. Det er opplevelser som betyr noe der og da, men så er det noe med at med en gang man får en liten opptur, så kommer det alltid en nedtur ikke lenge etterpå. Og dette har skjedd i mange år nå, og det hjelper lite å ha en toppscorer ett år, seier mot LSK i sluttsekundene osv, når totalresultatet er 7-8-9 plasser hele tiden. Det hjelper null og niks og får ikke folk på kamp. Lik det eller ei, men det er faktisk sant. Folk vil se ett lag de har grunn til å være stolte av og som virkelig markerer seg, rett og slett skiller seg ut. Vi er blitt alt for kjedelige og stasjonære og drukner i mengden av de andre klubbene. Det ser man utad også. Før var vi breiale og dreit oss ut rett som det er, men det var oss og vi hadde en liten x-faktor som klubb ikke alle andre hadde selv om ikke resultatene var topp da heller. Folk har faktisk litt vanskelig å kjenne oss igjen nå. Flere jeg kjenner som ikke holder med VIF sier dette og jeg kjenner på det selv uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hvor/når dette skjedde. Før var det en stor greie å få oss på besøk og andre veien så gleda man seg til kamp. Er ikke det samme lenger. Mulig dette bare gjelder meg.

        I tillegg så kommer man ikke unna økonomi. Dette gjelder ikke bare de med innvandrerbakgrunn, men alle. For det første så er det generelt for dyrt å se norsk fotball. Prisen står overhodet ikke i stil med produktet du får. Vi snakker norsk fotball. En bakgårdsliga rett og slett. Meningen er ikke å rakke ned på norsk fotball, men det er faktisk sannheten. Norsk fotball er langt unna mange andre ligaer i europa og avstanden til de andre seriene blir bare større og større. Og hvorfor skal man betale masse penger for ett dårlig produkt? Hva slags bakgrunn folk har er egentlig ikke så vesentlig tror jeg, jeg presiserer TROR. Men for all del, mener man at vi har ett uforløst potensiale med folk med innvandrerbakgrunn på tilskuersiden så bør klubben prøve å gjøre noe.

        Og da kommer jeg til punkt to med økonomi. Nå sikter jeg til de med barn, ikke de single pønsje som alltid stiller opp. Det er i dagens samfunn ett vanvittig press på småbarnsforeldre om å ha med unger på både det ene og det andre, og mye tid og penger går bort til fritidsaktiviteter, spesielt i helgene men også hverdagene. Fotballturneringer, håndballturneringer, ski osv. For en del småbarnsfamilier da (ikke alle), så blir det da ikke bare lite penger igjen å bruke til å gå på kamp, men også liten tid. Da blir de timene som er igjen av helgen hellige, og hvorfor skal man da bruke masse penger, når hele familien kan se dette gratis på TV, alternativt betale ett årsabonnement hos Eurosport for 599? I tillegg så begynner en del av kampene søndag klokka 20:00. Helt håpløst tidspunkt for familier. Vi snakker altså om prioriteringer og muligheter. Det er rett og slett for mye annet som skjer i samfunnet at det å følge idrett ikke blir prioritert på samme måte lenger. Holmenkollsøndagen er også ett godt eksempel. Da jeg var mindre og var oppe i Holmenkollen på slutten av 80 tallet måtte man kjøpe billetter på forhånd og var heldig hvis du i det hele tatt fikk tak i billetter. Da var det ett folkehav med 50000 hvert år i Holmenkollen. Nå er det knapt 20000 som kommer og over halvparten av tilskuerne er polakker. Hva skjer liksom? Jo samme grunnen som nevnt over. Folks tid og prioriteringer og det skjer alt for mye annet. Dette er ikke noe kritikk mot polakker, bare så det er sagt, men det er noe feil når idrettsarrangement i Norge blir dominert av utlendinger på tilskuersiden.

        Leser du fortsatt og ikke falt av lasset? Er omtrent halvveis nå.

        Noe annet som må ta litt av skylda også tror jeg er den lille computeren folk har med seg overalt, også kalt mobiltelefon. I dagens samfunn så er man fullt oppdatert hele tiden om hva som skjer og hvor det skjer og noen sitter med nesa nedi denne i timesvis uten å ense hva som skjer rundt en. Det er bare å se på T-banen. 95% sitter med nesa i mobilen. Med ubegrensede datapakker tilgjengelig så er det også da en veldig god unnskyldning for å ikke gå på kamp. Jeg ser den heller på Eurosport på mobilen alternativt VG Live sier nok en del tror jeg. Tilgjengeligheten er noe annet enn før, da det eneste man hadde var radiosporten på NRK P1. Da måtte man ut på kamp. Man kan alltids diskutere om det var bedre før når man kun hadde en tippekamp lørdag klokka 16 de 3-4 første rundene og det samme på høsten, men da hadde man hvertfall ikke noe valg hvis man ville se kamp direkte med mindre ikke din kamp gikk som tippekamp på lørdagen.

        Så hva bør man gjøre? Jeg tror man må tenke litt nytt. Det er ett poeng å presisere at alle lag sliter med færre tilskuere enn tidligere, så dette gjelder ikke bare oss men hele den norske fotballfamilien, så da lurer jeg på. Jobber klubbene noe sammen på tvers av hverandre for å ta tak i dette? Er det noe andre lag gjør bra som vi kunne tatt lærdom av? Har noen tenkt tanken på å se til utlandet, kanskje Sverige eller Danmark. Er det enkelte ting de gjør vi kunne dratt nytte av? Burde man vurdert at hovedrunden heller gikk på lørdager klokka 16:00?

        Sier ikke at det er en løsning, men vi må også kunne igjen ta debatten om alkoholservering på kamp. Det er noen som burde ta opp hansken skikkelig og si disse politikerne våre litt i mot om hva slags tid vi lever i og hva som kanskje forventes av publikum i 2019. Det blir alltid brukt mot idretten at alkohol og idrett hører ikke sammen. Jo da, det er helt riktig det at driver du med idrett så er det ikke forenelig med alkohol osv, men det betyr ikke at en tilskuer skal ha samme begrensninger. Og for å ta nettopp eksempelet med alkohol og idrett. Hvorfor er det greit at idrettsutøvere drikker øl/champagne osv etter triumfene sine foran en haug med mennesker som ikke får lov? Er dette forenelig med idrettens verdier? Neppe. Men jeg presiserer at jeg har ikke noe imot at gutta våre feirer med edle dråper på banen etter ett cupmesterskap osv, men det har noe med signalene man sender ut. All nytenkning skal liksom være så farlig i Norge og hvertfall når vi snakker om alkohol. Man bruker argument med barn. Ja jeg er helt enig at det er ikke bra med foreldre som drikker og barn har det grusomt på grunn av drikking, men de aller fleste av oss har ett normalt forhold til dette og klarer å begrense seg. Hvis man skulle skåna barn, så burde det jo vært egne soner på restauranter også da hvor det serveres alkohol+mat og kun voksne har tilgang. Det vil jo aldri skje.

        Henger du fortsatt med? Snart ferdig nå.

        Det aller viktigste som må gjøres er i hvertfall det som det er mulig å gjøre noe med og det er det sportslige. Det er kanskje det vanskeligste også, men dette punktet avhenger 100% av hva klubben gjør selv. Det er selve grunnsteinen i problematikken og innfrir vi ikke her kan vi bare glemme alt annet.

        Få bygd en skikkelig vinnerkultur i klubben for da kommer fler folk. Kommer det fler folk, se på muligheter for å kunne ta seg råd til å senke prisene litt for å få fylt siste delen av stadion. Det å være synlige er også viktig. Selv om vi har fått stadion vi har drømt om i alle år er det ikke til å stikke en stol under at beliggenheten til stadion ikke er den beste med tanke på aktivitet i området rundt, så det å være mer synlig i selve sentrum hvor ting skjer hadde kanskje hjulpet også. Se også til andre steder for å plukke opp småting som kan være til hjelp.

        Alt annet som er nevnt over kan vi være med å påvirke til enn viss grad, men det er ikke vi som kan trykke på knappen alene for å si det slik.

        Sorry for at det ble veldig langt dette og takk til deg som har lest uten å falle av.

        God påske.

        Comment


        • Originally posted by Thomas S View Post
         Hvis en bruker IPTV får en 4 mnd med fotball for en billett til 360,-

         Helt enig, det koster for mye.
         235,- i svingen er helt latterlig. 185,- for barn gir NULL rekruttering.

         Har selv sesongkort på langsiden og velger TV på enkelte kamper da jeg rett og slett ikke gidder å dra.
         Tungt å få en vanlig mann i gata til å betale 235-360,- for en kamp.

         Langsiden må gjerne koste litt men å ha en MYE lavere pris i svingen hadde vært kult.
         Det at de kun åpner den ene svingen par ganger i året når stadion kun tar 16000 er helt krise.
         200 kr for student er også spenstig. Jeg prøver å ta med meg forskjellige venner på kamp og de fleste reagerer på prisen..

         Men når det er sagt så tror jeg ikke prisene er hovedårsaken til at folk blir hjemme. Hvis man virkelig vil på kamp har de fleste råd til å betale det som det koster.

         Comment


         • Prisene klubben har er i seg selv ikke avskrekkende i internasjonal målestokk, men i norsk målestokk syns jeg det er litt for dyrt. Jeg kjenner flere med trang økonomi som ikke drar på kamp fordi selv 250 kr gjør et innhugg i økonomien. Det er dyrt å bo i Oslo.

          Klubben priser kampene på samme måte som taxisjåførene i Oslo. For høyt. Og de for redde å sette ned prisen, i frykt for å tjene mindre penger. Heller 7-8000 betalende (færre tilskuere) på kamp med høyere priser, enn 12-13000 og lavere priser og kanskje marginalt mindre inntekt. (PS: mer tilskuere betyr også mer inntekt for klubben i form av kioskvarer, samt ekstra inntekter for Øst.)

          Men jeg forstår klubben mtp den skrale økonomien som klubben har blitt så kjent for.

          Jeg har av og til ekstra råd og betaler da gjerne for å en kompis eller to for å få de på kamp. Men sjeldent jeg gjør det helt i begynnelsen av lønna. Kjedelig å komme mot slutten og ha dårlig råd.
          Jeg holder jo alltid med dommer’n

          Fagermo 2020

          Comment


          • Jeg tror ikke prisen i seg selv er det som skremmer folk. Mer hva man får for pengene. Lettere sagt enn gjort, men for de som bare kommer for å se en fotballkamp og ikke planlegger å synge i 90 minutte så må det også være en opplevelse der de ikke får på TV.

           Sportslig suksess vil alltid hjelpe. Og det er ting klubbens ledelse kan gjøre. Som å snakke med mediene av og til. Det er ikke akkurat noen ny Helmuth Steffens som driver klubben for tiden.

           Comment


           • Ronny ute i Nettavisen i dag, med et ønske om 12 lag og flere kamper.

            Comment


            • Originally posted by VIFpatriot View Post
             Ronny ute i Nettavisen i dag, med et ønske om 12 lag og flere kamper.
             Antall lag er jeg uenig med han i. Og hele logikken hans er feil.

             Men at det bør spilles på sommeren er jeg helt enig i. Tror vi trekker vel så mye folk en onsdag i juli som en søndag i mars.

             Comment


             • Det er kun én ting som hjelper i det lange løp om man skal øke publikumsnittet: Opplevelsen man får under kampen.

              Denne opplevelsen kan deles opp i tre deler:

              1. fotballkampen
              2. spillestill
              3. tribunestemning.

              Gratisbilletter mot barn og unge (vanskeligstilte og ikke) er alltid en bra ting, men jeg tror ikke det finnes noen jippo-løsning på publikumsproblemet (jess, jeg kaller det et problem at det møter opp 5000 i andre serierunde).

              Misforstå meg ikke, ja takk til fanzone, hoppeslott, matservering og maskoter og det der. Det er viktig. Men i bunn og grunn må det legges opp til en god kampopplevelse under kampen.

              Fansen eksisterer allerede. De bare møter ikke opp på kamp. Heldigvis har vi tatt mange bra steg med den nye stadion. Den blå veggen er en attraksjon i seg selv på sitt beste. Har aldri hørt noe lignende i Norge! Etter åpningskampen for et par år siden husker jeg at jeg gledet meg til neste kamp, kun på grunn av lydnivået.

              Og så må vi spille attraktiv fotball. Ikke nødvendigvis tikki-takka eller Ajax-fotball, men først og fremst gjennombruddshissig fotball. Det er alt for sjeldent at publikum blir revet med under Enga-kamp. Mye omstendig spill på midtbanen skaper en litt apatisk stemning.

              Comment


              • Litt info:
               Alle under 18 kommer inn for 100 kr og kan kjøpe sesongkort for 500 kr.

               Alle under 25, samt studenter, får plass på kortsida for 185.

               Studenter kan få plass på langsida for 200, mens det er 300 for voksne.

               I forbindelse med Engaland, spanderer OBOS billetter til alle som møter opp.

               NRC gir bort alke/de fleste av sine billetter bort til Vålerenga Samfunn som igjen gir de bort til veldedige formål.

               I tillegg har DnB flere kampanjer i løpet av sesongen hvor de deler ut billetter for voksne og barn for mellom 0-100 kr.

               Mange forslag går ut på stunts som "ta 50 kr billetten for alle. Da får man utsolgt stadion og man tjener omtrent like mye". Nei. For hver billett ender man opp med å tape penger. Ticketmaster skal ha sin cut, Skatteetaten skal ha sin del, mens utgiftene som ligger fast i bunn må likefullt betales.

               Så må jo dette markedsføres på en måte og det koster også penger.

               På toppen av dette svekker det grunnlaget for å selge sesongkort. Hvorfor skal man kjøpe sesongkort når det blir billigere å benytte seg av slike stunts og ende opp med å betale mindre?

               Og klubben har ikke penger til overs, selv ikke "for å tjene penger må man bruke penger". Man kutter ikke 2,5 årsverk for bare noen mnd sida for moro skyld...

               På alle undersøkelser som er gjort i Norge, selv våre egne, viser at pris ikke er avgjørende for folk flest om de går på kamp eller ikke. Topp to, for både om man drar, eller ikke drar, er de samme: Kamptidspunkt og om man har noen å reise sammen med.

               Når man er på kamp, scorer stemning/atmosfære alltid høyere enn sportslig resultat.

               Når det er sagt, klubben får med seg disse forslagene som kommer, både her, i blogger, sosiale medier og gjennom kontinuerlige samtaler med supporterne. Noe er prøvd, andre ikke, men man ser hele tida etter nye måter å tiltrekke seg tilskuere på - uavhengig av sportslig resultater.

               Comment


               • Originally posted by FrankO View Post
                Litt info:
                Alle under 18 kommer inn for 100 kr og kan kjøpe sesongkort for 500 kr.

                Alle under 25, samt studenter, får plass på kortsida for 185.

                Studenter kan få plass på langsida for 200, mens det er 300 for voksne.

                I forbindelse med Engaland, spanderer OBOS billetter til alle som møter opp.

                NRC gir bort alke/de fleste av sine billetter bort til Vålerenga Samfunn som igjen gir de bort til veldedige formål.

                I tillegg har DnB flere kampanjer i løpet av sesongen hvor de deler ut billetter for voksne og barn for mellom 0-100 kr.

                Mange forslag går ut på stunts som "ta 50 kr billetten for alle. Da får man utsolgt stadion og man tjener omtrent like mye". Nei. For hver billett ender man opp med å tape penger. Ticketmaster skal ha sin cut, Skatteetaten skal ha sin del, mens utgiftene som ligger fast i bunn må likefullt betales.

                Så må jo dette markedsføres på en måte og det koster også penger.

                På toppen av dette svekker det grunnlaget for å selge sesongkort. Hvorfor skal man kjøpe sesongkort når det blir billigere å benytte seg av slike stunts og ende opp med å betale mindre?

                Og klubben har ikke penger til overs, selv ikke "for å tjene penger må man bruke penger". Man kutter ikke 2,5 årsverk for bare noen mnd sida for moro skyld...

                På alle undersøkelser som er gjort i Norge, selv våre egne, viser at pris ikke er avgjørende for folk flest om de går på kamp eller ikke. Topp to, for både om man drar, eller ikke drar, er de samme: Kamptidspunkt og om man har noen å reise sammen med.

                Når man er på kamp, scorer stemning/atmosfære alltid høyere enn sportslig resultat.

                Når det er sagt, klubben får med seg disse forslagene som kommer, både her, i blogger, sosiale medier og gjennom kontinuerlige samtaler med supporterne. Noe er prøvd, andre ikke, men man ser hele tida etter nye måter å tiltrekke seg tilskuere på - uavhengig av sportslig resultater.
                Mange gode poeng her. Skulle dog ønske klubben pusha mer på for øl på stadion. Trenger et hælvete i media for at vi skal få hjulene til å snurre. Er vel eneste landet i Europa nesten som ikke har det

                Comment

                Working...
                X