Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

2019-sesongtråd

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Spinner
  replied
  Til de som finner slikt intressant:
  Glemte å lime inn cheat-sheet for 2019-sesongen, med litt statistikk fra VG-børsen og litt annet...
  Sheet1 Spiller,Kamper,Snitt Sesong VG,Snitt vår VG,Snitt høst VG,Max,Min,Mål,Assists,Gule,Røde,SM,BB,Spinners dom Kristoffer Klaesson,12,5,33,6,33,5,00,7,3,5,50 Adam Kwarasey,18,4,83,4,83,4,83,7,2,1,5,00 Jonatan Nation Tollås,10,5,30,5,30,6,3,1,5,50 Christian Dahle Borchgrevink,10,5,20,5,20,7,4,1,4

  Leave a comment:


 • tordvif
  replied
  10 år på rappen snart med elendighet og middelmådige resultater, og likevel går jeg rundt med tanker om å kjøpe sesongkort neste år. Merkelige greier, men det er helt umulig å slutte å bry seg om denne klubben. På nyåret har jeg trolig nok en gang lurt meg selv til å få litt forventninger også..

  God jul folkens. Vi får ta en velfortent pause også kommer vi sterkere tilbake.

  Leave a comment:


 • Daniel
  replied
  En berg- og dalbane av en sesong der det lenge så ut som om vi endelig skulle være et topplag før vi fikk marginer i mot hjemme mot LSK og fant ut at vi fra nå av skulle være en gjeng med aspeløv. Et par hederlige resultater etter dette men det var her det snudde. Passende at vi sluttet denne sirkelen med et sterkt bidrag til at LSK ikke får ta ferie enda.

  Styret har en stor jobb å gjøre med å evaluere seg frem til om vi skal stake ut en ny kurs eller fortsette med den gamle. Det er uvisst om Trøim er med neste år i det hele tatt og i hvert fall om han tar en ny satsning med nye kluter og full utskiftning av troppen. I hvert fall med tanke på finansresultatene hans det siste året. Uavhengig av alt dette kan vi forvente et overgangsvindu med en del aktivitet både inn og ut.

  Det eneste som er sikkert er at vi kommer til å variere i resultater også neste år, at NFF kommer til å gjøre sitt for at folk holder seg hjemme og at noen blir misfornøyde på grunn av forhold knyttet til pyro.

  God jul!

  Leave a comment:


 • Loffen
  replied
  Originally posted by Vader View Post
  Da var denne sesongen historie. 10. plass og 1 seier på de siste 16 kampene og 34 poeng totalt. Trenger ikke å si mer, da tallene taler for seg selv.
  Du glemte bortestatistikken med 2-6-7.
  De to seirene var jo fantastiske da.
  Godkjent uavgjort i Bergen, Stavanger, Skien og til dels på Åråsen (sistnevnte mest fordi tap hadde vært helt krise).
  Ellers mye trist og ingen forbedring fra 2018 der vi også var veldig varierende borte.

  Hjemme: 6-4-5
  Enorme nedturer mot LSK, Viking og Stabæk.
  Haugesund var også langt under pari.
  Forventa tap mot Molde.

  Godkjent uavgjort mot RBK.
  Skuffende uavgjort mot Ranheim.
  Orker-ikke-bry-meg uavgjort mot Sarp og KBK.

  Høydepunkter hjemme: knusingen av Glimt, seier første runde mot Mjøndalen, overtidsseier mot Odd og eneste opptur på høsten mot Brann.
  Tromsø hjemme var også innafor.

  Sum: 8-10-12.
  Orker ikke noe dypere analyse.
  Vi har desverre de samme utfordringene nå som etter 2018-sesongen. Om mulig har kanskje bunn-nivået vårt i år vært verre enn i fjor


  Leave a comment:


 • Vader
  replied
  Da var denne sesongen historie. 10. plass og 1 seier på de siste 16 kampene og 34 poeng totalt. Trenger ikke å si mer, da tallene taler for seg selv.

  Leave a comment:


 • _Christian_
  replied
  Man kan sikkert argumentere mye mot at trenere sparkes for lett (spesielt i andre ligaer), men jammen går det an å argumentere andre veien også.

  tror aldri VIF har følt ut som en så apatisk klubb som den gjør nå. Det nå skje et eller annet frem mot neste sesong, ellers så blir det knapt 2000 fremmøtte i snitt. Vi kan starte med fansen, som har vært tålmodige og "flinke" i mange år. Sett krav til de som driver ting i klubben. Det er ikke lenger forskjell på en VIF-fan og en kristiansundfan og det synes jeg er j..vla synd

  Leave a comment:


 • O.S.L.O.
  replied
  Originally posted by Daniel View Post

  Og nei, spillerne fikk ikke helt fri i sommer slik du påstår.
  Mulige dem ikke fikk det, men noen tok seg helt fri ihvertfall. Uansett hatt altfor mye fri i år til å henge med i eliteserien. Der ser man helt enkelt.

  Leave a comment:


 • zeta
  replied
  Veldig bra innlegg Flem. her ser man at det også blir et problem å dra på kamp og støtte laget, paradoksalt nok fordi man da også støtter ledelsen. Espeseth kan da peke på at folk kommer og er rimelig fornøyd tross alt.

  Jeg ønsker også de tre lederne ut nå. Men jeg tar et lite forbehold om hva slags evaluering de gjør nå. Er det samme slag som det har vært hittil er det god natt, bare å flykte fra klubben.

  En ting jeg savner svært er at ledelsen kommuniserer lite grann med fansen på nettet, helst på dette forumet. De trenger ikke være her mye bare bitte lite grann for å forklare seg litt

  Å bygge entusiasme og tro inn mot neste sesong blir et megaprosjekt. Det folk ærlig forventer nå når de drar på Intility er et vanlig svakt produkt. Liksom for spesielt interesserte. Kobler man dette med den evnen nåværende ledelse har til å melde seg ut så ser det virkelig mørkt ut. Publisiteten er svak. Dagsavisen prøver beundringsverdig å dra i gang litt, men det monner lite.

  Av treneralternativer er det bare en bra som jeg kjenner til: Jørgen Isnes. For spillestilen til KFUM passer nøyaktig til Vålerengasjelen. Det er så mange trenere som står for annen type fotball

  Av spillere som kunne temkes å forsterke laget vesentlig, så har jeg tidligere kommentert noen. Også Mads Reg kunne kanskje vært noe? Fikk 9 på børsen i går. Ellers legger jeg merke til at Vetlesen er ute av Stabæklaget. Nå er han en lett spiller, men han kan forsere med ball som er svært viktig på midtbanen. Man bør følge med hvis noen gode spillere havner på kant med treneren, da blir de kanskje rimelige. God spiss er alle ute etter, det blir litt vanskelig. jeg er meget opptatt av ballføring, fart og kraft bak spissen. Så blir jeg sprett, sprut, sprø av spillere som mangler BÅDE ballføring OG kraft OG fart

  Leave a comment:


 • Nils_de-Noia
  replied
  Originally posted by Flem View Post
  Hva hvis vi beholder Deila og de rundt han, hva skjer da?
  Det skjer vel ikke så mye. Det er også problemet.

  Leave a comment:


 • Flem
  replied
  Nå er jeg spent på hva klubben tenker framover.
  Skal man ta sjansen på å beholde de gutta som er på god vei til å ødelegge klubben? Man kan si mye rart om Helland og hvor usympatisk fyren er, men jammen fikk han stjerner i boka da han rakka ned på RBK ledelsen til de grader. Og som han sa, det viktigste er sjela, og når folk da blir likegyldige har man tapt. Med den utblåsinga til Helland friskt i minne, vil jeg si akkurat det samme om våre ledere.
  Klubben er akterutseilt, men det er fortsatt mulig å redde dette. Samtidig må jeg bare fortelle folk som tror vi har nådd bunnen og det kun er en vei, feil! Vi kan synke enda dypere.

  Hva hvis vi beholder Deila og de rundt han, hva skjer da? Vi har sikkert norgesrekord i spillere på lånekontrakter (ute og inne). Hva skjer med de? Skal de alle hjem til eiende klubb?
  Disse er jo lånt ut- og inn først og fremst for å bedre sin egen situasjon, eller vår. Det er jo ikke slik at stallen er komplett nå, den har vel aldri vært mindre komplett?
  Hvis da Deila får bli, skal han få neste år på å begynne på nytt? For det er nettopp det som må skje, dagens lag viser jo at vi ikke er bedre enn bånn og hadde rykka ned om det ikke var for en god vårsesong. Han har tross alt fått drøyt 3 år på seg til å bygge lag og feilet totalt. Er vi virkelig fornøyd med det? Dere som mener det ikke finnes bedre folk der ute, selvfølgelig gjør det nettopp det. Min påstand er at det er få trenere/lagledere der ute som hadde klart kunststykket Deila har prestert over 3 år, å ikke skape mer ut av Oslos eneste lag i øverste serie.

  Det er så forbaska trist å se laget man har fulgt i over 35 år rakne så til de grader, klubben man ble så glad i, folkene, livet, entusiasmen - ja alt. Klubben har gitt meg så forbanna mange gode opplevelser, selvom de i utgangspunktet var negative. En berg- og dalbane har denne reisen vært, men man har da for faan allikevel alltid endt opp med et smil om munnen.
  Denne klubben har samlet oss som folk, vært inkluderende og et samlingspunkt over mange år. Man kunne ikke være uten Vålenga.
  Hva har så skjedd? Ja vi har vært en pølsepapirdrevet klubb i mange år, men det har vi levd fint med - bohemene osv.
  Et eller annet sted har noe feilet, kanskje det har vært sånn lenge? Men vi har iallefall alltid kommet tilbake og brydd oss.

  For meg er store deler av gleden rundt Vålenga borte. Kall meg gjerne bitter, men jeg forventer mer av det som har skjedd de siste 3 åra. Det er ingen samhandling, ingen plan, overganger hit og dit, rokeringer og formasjoner ut av en annen liga. Min påstand er at vi har vært verre sportslig de åra jeg har vært med, men aldri vært så utydelige som vi er nå. Jeg kjenner meg rett og slett ikke igjen. Gjør forøvrig noen det i det hele tatt? Er det bare meg som er vrien?

  Fasiten i mitt hode er å få Deila og hans 2 disipler ut av klubben. Vi må dessverre starte på nytt, uansett hva som skjer, men entusiasmen må tilbake og identiteten dyrkes. Det vil aldri Deila klare, og den store faren nå er om det ikke tas grep.
  Hent inn nye koster, blanda med Vålenga sjel og kompetanse. Sett ny og tydelig kurs, få med folket på den nye reisa. Gjøres ikke noe nå, er jeg redd klubben kan dø, gå konkurs og rykke tilbake til start. Givergleden av å støtte Vålenga om det verste skulle skje, er ikke tilstede på samme måte som sist folkens, folket har allerede forlatt perrongen og er på full fart vekk.

  Kjære Vålenga, du skal vite jeg savner deg!

  Leave a comment:


 • zeta
  replied
  Originally posted by Flem View Post

  Du gir deg ikke du, men ta en titt på statistikkene Spinner gir etter hver kamp, og hva han har sett angående Abu. Han er LANGT dårligere enn Lekven denne sesongen, så slutt å gnål om at Lekven må ut og Abu spille mer (det er jo i praksis hva du sier).
  Lekven er ingen stjerne, men går utenpå Abu i 2019, så enkelt er det. Er ingen spillere i vår stall som mister ballen like ofte som Abu, og er så treg med ballen. Helt katastrofe.
  Abu anno 2018 derimot, ja takk!
  Altså, jeg kan roe ned intensiteten, men jeg kan ikke slutte helt med å snakke om hovedpoenget som er at denne saken er helt avgjørende for VIFs fremgang. Lekven er ikke rotproblemet, men et symptom på det som er galt i Enga.

  Det telles for mye feil i klubben og så klager Deila over at spillerne ikke tør å spille, de er redd for å gjøre feil! På dette nivået VIF holder på nå så er ikke enkeltfeil det som avgjør kampene, men tempo og kraft. Har ikke spillerne dette i tilstrekkelig grad så blir det meningsløst å snakke om feil som gjøres.

  VIF MÅ IKKE reise til Sogndal og KBK og bli slaktet! Når vi likevel blir det må det tas et skikkelig oppgjør, renske ut problemene. Det er helt håpløst at VIF skal finne seg i å bli slaktet av mye mindre klubber. Det er ikke seriøst. De bare skylder på dagsformen og diffuse mentale problemer og turer i vei med det samme. Nei, de spillerne som taper for mange nærkamper må ut og det må komme inn noen som utmerker seg på dette området.

  Så må klubben ikke ha spillere som er helt avhengig av å slå støtte. Spillere i VIF må være fleksible med ball og de må være i stand til å sette fart i lengderetning

  Når det gjelder Abu så ønsker jeg at han får sjansen med noen som passer ham mye bedre. Jeg må minne om at da han var god spilte han med DFH som er sterkere, raskere og bedre teknisk enn Lekven. DFH kunne dekke der Abu er svak. Selvfølgelig, hvis det viser seg at Abu ikke er god nok må han også ut.

  Leave a comment:


 • tordvif
  replied
  Originally posted by Flem View Post

  Du gir deg ikke du, men ta en titt på statistikkene Spinner gir etter hver kamp, og hva han har sett angående Abu. Han er LANGT dårligere enn Lekven denne sesongen, så slutt å gnål om at Lekven må ut og Abu spille mer (det er jo i praksis hva du sier).
  Lekven er ingen stjerne, men går utenpå Abu i 2019, så enkelt er det. Er ingen spillere i vår stall som mister ballen like ofte som Abu, og er så treg med ballen. Helt katastrofe.
  Abu anno 2018 derimot, ja takk!
  Med all respekt, Flem. Zeta har 11500 innlegg på VGD om nøyaktig de samme tingene om og om igjen. Mange tusen av de er om Lekven, og sånn har det vært nå i 3 år mens Lekven har vært i klubben. Det er ikke vits å sitte med forhåpninger om at han skal gi seg. Når Lekven gir seg er det sikkert en annen spiller han finner som han kan rakke ned på om at spilleren er for treig og veik i duellene. En periode var det Bård Finne også, men det har gitt seg.

  Jeg har vært enig med Zeta i mye jeg, og synes han har noen poenger. Det folk blir slitne av og reagerer på er jo at det blir veldig repetitivt...

  Leave a comment:


 • tordvif
  replied
  Originally posted by Pete View Post

  Hvis du ser litt på Abu sin spillerutvikling i Godset (og ett par andre klubber) så er det flere som sitter med samme spørsmål som oss...
  Har hørt flere i Godset også si at Abu var best når han var på lån, men med en gang han signerte datt han ned på det nivået vi har sett han på denne sesongen. Merkelige greier.

  Leave a comment:


 • Pete
  replied
  Originally posted by tordvif View Post

  Mulig Abu ble litt hypet forrige sesong altså, laget vårt var ikke akkurat fult av stjerner på den tiden. Så når det kom inn en brukbar spiller på midten gikk vi jo helt bananas. I tillegg hadde vi savnet en sånn type lenge. Jeg vet ikke, men synes det er vanskelig å forstå at nivået på en spiller faller så kraftig med en gang etter at han signerer kontrakt. Mest sannsynlig ble de andre spillerne i ligaen veldig obs på han tidlig også da.
  Hvis du ser litt på Abu sin spillerutvikling i Godset (og ett par andre klubber) så er det flere som sitter med samme spørsmål som oss...

  Leave a comment:


 • tordvif
  replied
  Originally posted by ziggy75 View Post

  Positivt, men det var litt i seneste laget.
  2018-modellen av Abu kunne muligens gitt oss medaljekamp.
  Mulig Abu ble litt hypet forrige sesong altså, laget vårt var ikke akkurat fult av stjerner på den tiden. Så når det kom inn en brukbar spiller på midten gikk vi jo helt bananas. I tillegg hadde vi savnet en sånn type lenge. Jeg vet ikke, men synes det er vanskelig å forstå at nivået på en spiller faller så kraftig med en gang etter at han signerer kontrakt. Mest sannsynlig ble de andre spillerne i ligaen veldig obs på han tidlig også da.

  Leave a comment:

Working...
X