Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Vålerenga damer - sesongen 2019

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • jerusalem
  started a topic Vålerenga damer - sesongen 2019

  Vålerenga damer - sesongen 2019

  7 GODE NYHETER FØR 2019

  JOIN EN OPPTUR –
  Kvinnefotball er i vinden. Nei, det blåser ikke full storm ennå. Men noe er i ferd med å skje. Og Vålerenga er i høyeste grad en del av det. Nytt stadion har kanskje ikke gitt så stor avkastning som vi drømte om for gutta - ennå, men for jentene har den betydd en revolusjon. Siden vi satt et tosifra antall tilskuere i Vallhall, hvor de aller fleste hadde samme etternavn som de på banen, har tilskuersnittet blitt tredoblet. Og jentene har bitt fra seg. Stadionåpning, LSK-skalp i semi’n og cupfinale har gitt mange nye fjes sine første opplevelser av engasjement for damefotball. Vi er klar for å ta et steg til.

  DE GODE NYHETENE:
  1. Lista er hevet: Den største skuffelsen i 2018 var at avstanden til LSK ikke ble mindre, som vi håpet, men større. Den gode nyheten er imidlertid at laget vi sammenligner oss med, laget vi håper vi snart skal bli bedre enn, det er faktisk i øyeblikket et av Europas 8 beste lag. Det er den absolutte europatoppen vi sikter mot, folkens. Om vi lykkes med å hente igjen (og gå forbi) LSK snakker vi ikke bare om å komme til Champions League, men vi kan snakke realistisk om å slå Arsenal og Barcelona på Intility.
  2. Stein på stein: De siste to sesongene har vi fått erfare at det heller ikke i kvinnefotball bare er å samle noen gode spillere, for så å hjem et seriegull. Heldigvis! Forsøkene på å finne enkle snarveier er erstattet med langsiktig bygging av et topplag. Stein på stein. Tidligere ble tilsynelatende en ny grunnstein lagt hvert år. Den andre gode nyheten er at ganske mange steiner er lagt nå. I 2016 ble grunnmuren med en storstilt satsing på ungdomsfotball lagt. Siden har nye steiner kommet til: Styrket støtteapparat, bedre økonomi, flere sponsorer, bedre treningsfasiliteter, nytt stadion, større medieinteresse og økt supporterengasjement. Siden forrige sesong ble enda en ny stein lagt til byggverket:
  3. Kontinuitet: Denne vinteren forsvant verken trener eller alle nøkkelspillerne. For første gang på så lenge vi kan huske vil det være mulig å bygge videre på en stor stamme av trenere og spillere i Vålerenga.
  4. Juniorene er ett år eldre: Den fjerde gode nyheten er at vi, i motsetning til LSK, har ett av Norges beste juniorlag. I fjor ble Norway-cup-trofeet hentet hjem til Valle. Satsingen som startet med en gjeng konfirmanter for 2 år siden er i ferd med å gi synlige frukter – i stadig større grad også på A-laget.
  5. Supportere: Den femte gode nyheten er at vi på tribunen har tatt syvmilssteg på 1½ år. Tilskuersnittet har økt, den harde kjernen som alltid kommer har blitt mye større, flere drar på bortekamper, vi har blitt attraktive å besøke for klubblag, vi har fått klubbsang, vi har sett tifoarrangement på damekamp, noen tusen flere har sett sin første damekamp og funnet ut at dette kan være gøy, vi har fått toppseriens beste flaggborg – og noen damekamper har vært noe av det gøyeste jeg har opplevd som supporter i VIF. Fordi supporterliv på damekamper er noe nytt – og det både mangler sanger om egne spillere og motstanderlag - har toppserien 2018 vært åsted for noen av de mer kreative og innovative øyeblikkene jeg har opplevd som VIF-supporter på flere år. Og sist, men ikke minst: toppnivået vårt. Ingen andre er i nærheten. Kampen hjemme mot LSK i år var et mareritt på banen, men på tribunen tok vi et steg jeg ikke hadde våget å drømme om. Og folk kom ikke folk for å se på en ny stadion eller for å få en ekstra cupfeiring en mørk høstdag. Vår nye tilskuerrekord (på kamp som ikke var stadionåpning) ble satt av folk som ikke kom for noe annet enn å se damelaget vårt. Og når det er fest og betydningsfulle kamper viste fjoråret at enda flere tar turen. Ingen andre toppserieklubber har et slikt potensiale.
  6. Profesjonalitet utenfor banen: Den sjette gode nyheten er at vi har tatt et like stort steg i det som skjer rundt klubben. Rundt laget bygges en profesjonell administrasjon. For oss supportere er det også synlig gjennom en betydelig oppgradert satsing på media.
  7. Ny toppserie: Den sjuende gode nyheten er at framtiden som toppseriesupporter straks ser ut til å bli veldig mye mer spennende. Fotballtinget har våget å gjøre modige grep som vil gi oss langt flere festdager og betydningsfulle kamper. Og flere muligheter til å slå LSK.

  Nei, jeg lover ikke at vi vinner serien i år. Jeg tror faktisk ikke engang på det. Men jeg tror på dette prosjektet! At vi i år vil bli enda et hakk bedre enn i fjor. På banen og på tribunen. Og at det vi er i ferd med å bygge i Vålerenga nå ikke bare handler om hvor vi ender på tabellen i 2019. Men at vi akkurat nå er i ferd med å bygge et flunkende nytt topplag i Norge (og kanskje Europa). Og at vi på tribunen, selv om det sikkert vil gå opp og ned, har mulighet til å bygge opp noe som norsk damefotball aldri har sett før, noe som kan forandre damefotballens kår radikalt. Kanskje for alltid!


  SERIEÅPNING SØNDAG KL. 17: ENGA- CHIXA
  Siden bæringene for 10 år siden overtok Askers toppserieplass har Stabæk, med 8 seriemedaljer og tre cupseire, vært et av de ledende lagene i norsk kvinnefotball. Men de har Vålerenga å takke for det meste. Damefotball var fremmed kost på Nadderud helt til noen tidligere VIF-spillere lærte folka i vest at fotball også er for jenter. VIF-damenes gav seg ikke før de hadde dratt i gang en stor satsing på kvinnefotball, og u-hjelpen til bygdene i vest resulterte i dannelsen av Stabæks kvinnelag. Det skulle bare mangle, men etter mange år i skyggen av «de blaa» er rollene i ferd med å bytte om. I fjor lyktes Vålerenga endelig å passere chixa på tabellen, og Stabæk har ikke kommet styrket ut av overgangsvinduet. Men vi må fortsatt overliste landslagskeeperen for å ta tre poeng.

  Det er så sykt på tide med fotball igjen nå. Endelig er vi i gang! Søndag kl. 17!

  http://vif-damefotball.no/2019/03/19...etter-og-sant/

 • panzer
  replied
  Jepp da var damene på sølvplass ( vet det er forskjellig på antall spilte)
  Da er det bare å gønne på videre

  Leave a comment:


 • Hjesus
  replied
  Hannah Seabert har ennå ikke fått arbeidstillatelse og er dermed ikke spilleklar sjøl om det er over ei uke sida overgangsvinduet åpna og godt over ei måned sida hu signerte. Det gir stryk til UDI.
  Ellers er damelaget videre til kvartfinalen i cupen og møter Avaldsnes onsdag 21. august på Valle.

  Lørdag møter vi Kolbotn som nylig mista Karina Sævik til Paris Saint Germain. Dersom Vålerenga vinner med fem mål kan de klatre opp på andreplassen på tabellen, forutsatt at Klepp og Sandvika spiller uavgjort. Andreplass gir Champions League-kvalik neste sesong ettersom Norge nå er oppe på 11. plass på UEFA-rankinga igjen. Så vidt jeg ser av årets ranking gir 1.-10. plass på UEFA-ranking 2 lag direkte til 1/16-finale, mens 11. og 12. plass gir 1 lag direkte og ett lag på kvalik.

  Leave a comment:


 • jerusalem
  replied
  Originally posted by maestro View Post

  Enig, men pga skade og sykdomssituasjon har vi pr.nå ingen 2.keeper etter Guro. Regner med at det kommer en ny keeper snart, enten på lån eller permanent. Er jo lenge til neste kamp, så ingen krise akkurat nå, men kjekt og vite.
  ...og forresten er altså også ny keeper på plass.

  Hannah Grace Seabert (24 år) fra LA.

  For oss litt for nerdete:
  Kommer fra Fortuna Hjørring. Har de to siste sesongene tatt seriegull og seriesølv med nord-Jyllands stolthet.
  Tidligere klubber: Legends FC, Pepperdine University (der hun var kaptein, tok klubbrekord i redninger og ble kåret til West Coast Conference Goalkeeper of the year), Orlando Pride (sistnevnte uten å spille kamper). Har vært innom USAs U23-landslag.
  Etter å ha skumlest et par intervjuer om dama kan jeg også fortelle at hun visstnok regnes som en av de beste keeperne i den danske elitedivisionen, og omtales som en seriøs, dedikert, atletisk og klok utøver med et smittende humør - og som av amerikanske lagkamerater også omtales som ydmyk (hva nå det vil si på den siden av Atlanteren).

  For dere som ikke følger damelaget i SoMe kan det også slenges med et par andre nyheter fra den siste tiden:
  • Nærmer seg 6000 (og ny damerekord i Norge) til kampen mot Man Utd. https://www.tv2.no/sport/10700748/?f...hdP8VXVl65hL0I
  • Vålerenga er en av 12 klubber som får glede av NFF/Norsk toppfotballs støtte til å ansette utviklingssjef for talentutvikling. Totalt deles 4,8 mill ut til de 12 klubbene. Og NB! LSK er en av to toppserieklubber som ikke får støtte https://www.vg.no/sport/i/6jVAW3/sat...kstremt-viktig
  • Og når vi først snakker om kjipe ting som rammer serielederne kan vi også ta med litt eldre nyheter: LSK mister altså begge sine to største midtbanestjerner, Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen, i sommer, i tillegg ble en tredje bærebjelke i laget, Emilie Haavi, langtidsskadet i VM.
  • Beklageligvis har også vi mistet en av våre aller beste spillere. Julie Trustrup Jensen (25) har dessverre lagt opp etter flere års skademareritt. Det ble kun noen få minutter i blått for dansken, men ryktene forteller at vi her gikk glipp av noe av det mest spektakulære og teknisk brilliante noe toppserielag har sett. Fryktelig synd både for ho og oss.
  • Vålerenga har hentet den hurtige dansken Rikke Marie Madsen (kant/spiss) http://vif-damefotball.no/2019/06/26...2ASyGUy8dUYJMo
  • VM-finale-klare Sherida Spitse dumpa ManU til fordel for Enga https://www.nrk.no/sport/vm-stjerne-...gkdx0N_pbQCmiM (edit: og der oppdaget jeg at det allerede var en hyllest-tråd for Spitse, men dere tåler vel litt mer Sherida-stoff)
  Last edited by jerusalem; 05.07.2019, 23:04.

  Leave a comment:


 • Ingar
  replied
  Dejana Stefanovic er forresten klar,serbisk dame!

  Leave a comment:


 • maestro
  replied
  Originally posted by Ingar View Post
  Korpela til Everton.Like greit,har vært en stor skuffelse siden hun kom!
  Enig, men pga skade og sykdomssituasjon har vi pr.nå ingen 2.keeper etter Guro. Regner med at det kommer en ny keeper snart, enten på lån eller permanent. Er jo lenge til neste kamp, så ingen krise akkurat nå, men kjekt og vite.

  Leave a comment:


 • Ingar
  replied
  Korpela til Everton.Like greit,har vært en stor skuffelse siden hun kom!

  Leave a comment:


 • jerusalem
  replied
  Var i ferd med å skrive eder og galle om cuptap, formutvikling og om hvor teit det er å gjøre "blø for drakta" til en destruktiv vise for utskjelling og dårligere selvtillit, men observerte raskt at denne typen innlegg er det nok av. Skriver i stedet om noe hyggelig - og da fra en fotballcup som for tiden pågår blant makroner, baguetter og gule vester i demonstrasjonenes hjemland:
  • Ajara Njoya scoret i dag to, ble matchvinner 5 minutter på overtid, og sendte med det Kamerun videre til 1/8-finalen.
  • Sherida Spitse med målgivende da Nederland vant sin gruppe.
  • Tidligere VIF-spiller Aivi Luik VM-debuterte da Australia sikret seg 1/8-finale mot Norge
  • Alle spillere med VIF-link er videre fra gruppespillet.
  Mens humøret fortsatt er godt, vil jeg også minne ferske VM-seere om en liten forskjell fra å se herre-VM som Vålerenga-supporter: Når du ser dame-VM, og du ser en sykt god spiller på et av verdens beste lag, og du tenker at "hmmm..., dette kunne kanskje vært noe for Vålerenga". Da trenger du ikke skamfullt tenke at dette var en teit og utopisk drøm. Nei, her er det lov å drømme videre. Så finn fram scouten inne i deg, noter navn og nummer og send mail til Egil Ødegaard, og så kan du fort få oppleve at drømmer faktisk går i oppfyllelse. Dame-VM - for supportere som vil drømme større drømmer...

  Leave a comment:


 • maestro
  replied
  Originally posted by olemartin View Post
  Var på kampen på søndag, veldig gøy, selv om det endte med tap. Jeg trodde sesongkort for herrene ga gratis inngang på dame-kampene, men ble stoppet i døra.. Stemmer dette?
  Sesongkortet gir gratis adgang til herrenes rekruttlag. Damene er ikke en del av Vålerenga Fotball Elite.

  Leave a comment:


 • Mikkell
  replied
  Eget sesongkort for damene. Forskjellige klubber.

  Leave a comment:


 • olemartin
  replied
  Var på kampen på søndag, veldig gøy, selv om det endte med tap. Jeg trodde sesongkort for herrene ga gratis inngang på dame-kampene, men ble stoppet i døra.. Stemmer dette?

  Leave a comment:


 • jerusalem
  replied
  Sherida Spitse er tatt ut i Nederlands VM-tropp. Også sannsynlig at Ayara Njoya blir en del av Kameruns tropp, og at Stine Ballisager Pedersens navn blir å finne i Danmarks tropp. (Forøvrig har vi hatt såpass mange spillere i VIF de siste årene at det også er en god del tidligere Enga-spillere i de ulike VM-troppene).

  Nærmest i den norske troppen var nok Marie Dølvik Markussen (var med i forrige landslagstropp), men tapte kampen om vingplassene mot Emilie Nautnes, Amalie Eikeland, Emilie Haavi og Elise Thorsnes. LSK tjener visstnok 1,6 mill på å sende spillere til VM, så vi går glipp av noen kroner her.

  De fleste av våre norske spillere som har vært landslagsaktuelle de siste årene (som f.eks. Andrine Tomter, Ingrid Schjelderup, Stine Reinås - og kanskje også Guro Pettersen og Maren Hauge) er / har nettopp vært skadet.

  Leave a comment:


 • Nils_de-Noia
  replied
  Ingen av våre spillere blir med til VM ser det ut som...

  https://www.fotball.no/landslag/norg...rges-vm-tropp/

  Leave a comment:


 • Caanradi
  replied
  Originally posted by VVV View Post
  Bart-VIF 0-1 ved Ajara etter 88 minutter på blytung matte. Fortsatt 2. plass på tabellen, 1 poeng bak kanari (som har 1/2 kamp mer spilt og leder 1-0 til pause). Kjør!
  Artig dette. Blir skikkelig toppkamp på Intility på søndag kl 17. Jeg kommer. Tror vi skal være fornøyd med uavgjort da. Virker dessverre som "Team Strømmen Setskog Høland" er i siget.

  Leave a comment:


 • VVV
  replied
  Bart-VIF 0-1 ved Ajara etter 88 minutter på blytung matte. Fortsatt 2. plass på tabellen, 1 poeng bak kanari (som har 1/2 kamp mer spilt og leder 1-0 til pause). Kjør!

  Leave a comment:

Working...
X