Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Det blir 16 lag i Tippeligaen

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Det blir 16 lag i Tippeligaen

  NFF har hatt et forslag om 16 lag i TL, og fått positiv tilbakemelding. Man regner med at utvidelsen vil gjelde fra og med sessongen 2009.  Sverige foretar en tilsvarende utvidning fra og med 2008. Der løser de det ved at kun et lag rykker ned mens tre rykker opp.  Et godt forslag. De beste lagene i 1. div er for gode for ligaen og vil styrke TL.

 • #2
  Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

  Høres jo unektelig interresant ut, men link..?

  Comment


  • #3
   Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

   Dette har jeg liten peiling på, derfor spørsmålsformuleringen:   Vil ikke dette øke avstanden fra tippeligaen og ned (lagene i lavere divisjon får dårligere matching)?   Vil ikke dette legge press på ett allerede tett kampprogram (flere kamper i året)?
   Det viktigste er å delta, men det morsomste er å vinne.

   ACAB - Allways Carry A Bible

   Comment


   • #4
    Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

    Link kommer når nettmediene har fått det med seg (pleier jo ikke ta lang tid).    Klart det vil svekke 1. div., men blir også litt rart slik det er nå at lagene som rykker ned som regel rykker rett opp året etter.

    Comment


    • #5
     Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

     Sitat: Den man, 11 desember 2006 16:10 skrev Erlink:

     >

     > Vil ikke dette legge press på ett allerede tett kampprogram (flere kamper i året)?     Og ja, det vil det naturligvis. NFF snakker om å utvide med to uker, en i hver ende av sessongen.     Comment


     • #6
      Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

      Bryne? Sogndal?      Det er jo sunt med muligheten for litt sirkulasjon. Mye skumlere å rykke ned når du må sloss med lag som f.eks. Ålesund om å komme deg opp igjen.
      Det viktigste er å delta, men det morsomste er å vinne.

      ACAB - Allways Carry A Bible

      Comment


      • #7
       Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

       Sitat: Den man, 11 desember 2006 16:27 skrev Erlink:       > Bryne? Sogndal?

       >

       > Det er jo sunt med muligheten for litt sirkulasjon. Mye skumlere å rykke ned når du må sloss med lag som f.eks. Ålesund om å komme deg opp igjen.       Noe av poenget er nok å få til sirkulasjon, ikke resirkuleing.       (men det er klart at ingen ønsker seg Songdal i TL, noe det er liten fare for tross alt)

       Comment


       • #8
        Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

        bra forslag. I år kjempa jo halve serien for å unngå redning helt til slutt. Men hvorfor må dette føre til utvidelse av sesongen i endene?

        Comment


        • #9
         Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

         Sikkert så man skal unngå så mange uker med to kamper i uka, og at man skal kunne fortsette med sommerpausen.

         Comment


         • #10
          Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

          Sitat: Den man, 11 desember 2006 16:08 skrev j_robber:          > Høres jo unektelig interresant ut, men link..?

          Her er en link om saken: http://www.nrksport.no/fotball/tippeligaen/1.1470277

          Comment


          • #11
           Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

           Sitat: Den man, 11 desember 2006 16:05 skrev Collet:           > NFF har hatt et forslag om 16 lag i TL, og fått positiv tilbakemelding. Man regner med at utvidelsen vil gjelde fra og med sessongen 2009.

           >

           > Sverige foretar en tilsvarende utvidning fra og med 2008. Der løser de det ved at kun et lag rykker ned mens tre rykker opp.

           >

           > Et godt forslag. De beste lagene i 1. div er for gode for ligaen og vil styrke TL.           --           Dette var jammenmeg på tide. Tippeligaen har nå blitt så jevn at flere lag ikke tør spille kamper med seier som mål, da tap er altfor risikabelt. 16-lagserie vil gi en litt tydeligere topp/bunn, noe som igjen gir bedre underholdning da kan tape en kamp uten å være dødsdømt vinne.           Flere kamper vil også bidra til at ujevnheter fra dommere og marginer blir jevnere (store talls lov) og da kan det hende at den nykokte buflé-Tom holder kjeft innimellom også.           Grunnen til at det drøyer er vel at det ikke er fotballting før i 2008, og at det var nevnte fotballting som bestemte forrige utvidelse (er vist noe sånn kutyme eller no).           Selvsagt kommer spillere som Christer Basma og Martin Andresen til å skrike høyt om dette her - det er jo altfortøft og forvente at man skal jobbe åtte timer ekstra i året.           Søk på Klanens Masterstipend! Fristene er 1. mars og 15. oktober, hvert år.
           [url]http://www.klanen.no/klanen/klanens-masterstipend/[/url]

           Comment


           • #12
            Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

            Var et innslag om det på tv2 sporten også.

            han derre zombie-kåfjord virket ikke akkurat positiv til ideén..

            men når har nff egentlig skjønt noe som helst... de tror vel tom at det er deres fortjeneste at tippeligaen har hatt en voldsom publikumsøkning de siste sesongene.

            vi i enga veit bedre. vi i enga veit at det var VÅR fortjeneste!

            der var VI som i 2004 erklærte kampen om seriegull for åpen, det var vi som tok opp kampen. det var DA det ble lys!            kåfjord mener at 44(eller hva det blir) matcher ekstra var veldig komplisert... "jaha" tenkte jeg...

            kan'ke skjønne det..

            dessuten vil det bidra til en litt mer løssluppen fotball, tror jeg og mange med meg. er ikke dette i nff's interesse? økt underholdningsverdi fører til økt publikumsoppslutning, noe som igjen fører til flere sponsor kroner, hvilket gagner også nff. kanskje den tankerekken ble for lang for dem...

            hva veit jeg. det som iallefall ble sagt var at SAMTLIGE klubber i TL ønsket dette og da kan jeg på ingen måte fatte og begripe hvordan nff kan gå imot et slikt forslag.

            da bør de komme med usannsynlig kreative løgner.            vi som supportere kan mest sannsynlig glede oss til 2 ekstra lag å banke i sesongen 2009. =)

            Comment


            • #13
             Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

             Det er så tett i tippeligaen at dette er tvingende nødvendig. Det er ikke bra for serien, selv om tv2 synes det er gøyalt, at 8 lag kjemper mot nedrykk et par serierunder før slutt. Det er altfor jevnt. 16 lag er virkelig nødvendig, selv om dette betyr at laga som rykker opp fra 1. divisjon stort sett vil få seg to tette og ei badehette og åke ned igjen, hvis de ikke satser skikkelig. Det er kanskje ikke dumt det heller, så slipper vi kokkosklubber som bryne, hamkam og sogndal.

             Comment


             • #14
              Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

              Sitat: Den man, 11 desember 2006 23:07 skrev qxvrea:

              >

              > Grunnen til at det drøyer er vel at det ikke er fotballting før i 2008, og at det var nevnte fotballting som bestemte forrige utvidelse (er vist noe sånn kutyme eller no).

              >

              >

              >              2008 er et naturlig valg. For kort tid til å endre forutsetningene for opp- og nedrykk i 2007-sessongen (?), i 2007 rykker et lag ned og tre opp, og vips er vi i 16 lag i 2008.

              Comment


              • #15
               Re: Det blir 16 lag i Tippeligaen

               Sitat: Den tir, 12 desember 2006 00:20 skrev g-maZta:               >

               > kåfjord mener at 44(eller hva det blir) matcher ekstra var veldig komplisert... "jaha" tenkte jeg...

               > kan'ke skjønne det..               Hvis du ber Kåfjord regne sammen 10-2+2 må han frem med kalkulator. Han egner seg best i losjen, der han kan voffe rundt med resten av Bøtekameratene sine.

               Søk på Klanens Masterstipend! Fristene er 1. mars og 15. oktober, hvert år.
               [url]http://www.klanen.no/klanen/klanens-masterstipend/[/url]

               Comment

               Working...
               X