Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Naturgress - kunstgress diskusjon

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Norsk fotball var kunstig bra for 20-25 år siden. Og fortsatt er vi vel en av ligaene med høyest tilskuersnitt ut fra befolkning.

  Utfordringen vår er ikke kunstgress, men at vi svært sporadisk spiller i Europa. Det RBK som jevnlig kvalifiserte seg for CL hadde mange blemmer før de kom dit. Men de lærte av dem. Og beholdt en stamme i laget.

  Vi er milevis unna, for vi har bygd spillet vårt på en måte der vi skal dominere kampen og ha mye ball. Det klarte vi fint mot LSK, men vi klarer ikke mot lag som Gent. Dessuten skifter vi spillertropp alt for ofte, sånn at lærdommen ikke forblir i laget.

  Skal vi ta det neste skrittet må vi ha spillere som er for gode for Eliteserien. Og det er for dyrt å hente sånne spillere, så vi må beholde de vi får fram selv lenger. Det er ikke kvaliteten som er problemet, men at vi slipper dem for raskt. Hvis vi ikke solgte spillere yngre enn 24 hadde Sander Berge og Ejuke spilt her fortsatt. Det er kanskje ikke helt realistisk, men hvis vi klarer å dra en sesong eller to til ut av våre beste spillere før vi selger dem har det mye å si.

  At vi selger dem og må selge dem har med økonomi å gjøre. Det er kanskje først og fremst vår egen feil at vi ikke klarer å utnytte alle fordelene våre. Vi burde klare å dominere en så svak serie som Eliteserien tross alt er.

  Evnen til å ta seg forbi lag som Gent utvikler vi ikke med å fjerne kunstgress, men ved å møte sånne lag i obligatoriske kamper ofte. Molde tok seg fint videre fra gruppespillet sist, til tross for kunstgress.

  Comment

  Working...
  X