Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Kunstgress på Ullevål?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kunstgress på Ullevål?

  I denne kommentaren i Aftenposten tar Bertil Valderhaug til orde for kunstgress på Ullevål. skulle det skje, er det bare enda en grunn til at Vålerenga må få sitt eget stadion på beina kjapt som faen!

  - NFF må bane vei!  ULLEVAAL FØRST. Skal Norges Fotballforbund tas skikkelig på alvor i debatten om kunstgress, må de selv rulle ut et slikt underlag på Ullevaal stadion.

  http://fotball.aftenposten.no/kommen...ticle55067.ece

 • #2
  Re: Kunstgress på Ullevål?

  Tror neppe det blir noe kunstgress på Ullevål. Bare se nå. Til august kommer Brasil, og neste år kommer Argentina. Hadde det vært kunstgress på Ullevål tror jeg aldri disse lagene ville ha møtt Norge på hjemmebane i en privatlandskamp....  Comment


  • #3
   Re: Kunstgress på Ullevål?

   Etter den hardeste, mest snørike vinteren i Oslo-området på førti år synes jeg Ullevaal så veldig bra ut til første hjemmekamp tidlig i april. Det blir helt feil å kapitulere for kunstgress selv om matta var dårlig i fjor høst. Dette berodde

   som kjent på en ekstrem rovdrift på Ullevaal med landskamper,

   cupkamper, dame- og herrecupfinaler pluss at begge Oslos

   tippeligalag spilte/spiller der. Ekstra mye regn i perioden gjorde også sitt.   Et annet tungtveiende argument er at de aller fleste spillere er sterkt imot kunstgress. Videre er vi inne i en klimaendring som vil føre til mildere, mer kontinentale vintre enn vi hadde før - noe som vil føre til bedre vilkår for gresset.   Når vi også (forhåpentligvis snart) får vårt eget stadion, og at Bislett tas i bruk i større grad, sier det seg selv at Ullevaal med skikkelig undervarme ikke på langt nær vil være utsatt for den samme overbelastning i framtida.   Det knytter seg også sterke følelser til det å spille fotball på ekte gress - "stolt gammal traddisjon".

   Konklusjon: Et hodeløst, svært lite gjennomtenkt forslag av

   journalist Valderhaug.

   Comment


   • #4
    Re: Kunstgress på Ullevål?

    Veien å gå er å bygge tak over stadionene. På Ullevål vil dette la seg gjøre uten problemer. Dette kombinert med flere anlegg i Oslo bør kunne sikre gode forhold uten å måtte ty til kunstgress.

    Comment


    • #5
     Re: Kunstgress på Ullevål?

     Sitat: Den tor, 27 april 2006 23:18 skrev BigMuff.:     Videre er vi inne i en klimaendring som vil føre til mildere, mer kontinentale vintre enn vi hadde før - noe som vil føre til bedre vilkår for gresset.

     _________     Er vi det? Det snødde skikkelig i 60 åra i Oslo - kaldt var det også - det gjorde det/var det jammen meg i 2006 også - så den klimaendringen tror jeg vi skal legge død. Vi var 10 cm eller noe sånt unna snørekorden i Oslo i år.     Motorisert tak over stadion og med lys/varme på gresset og skikkelig, ordentlig gress - DET er fotball det. Og så blir det jo så greit for oss på tribunene.     Og da er det ikke mange lag som ikke vil spille på Ullevaal stadion! Og med de penga NFF hr fått - så kan de rulle nytt gress på landskamparenaen oftere enn de hittil har gjort. I England bytter de gress oftere enn noen annen klubb i Norge gjør det.     Vi har litt for mye penger i Norge og litt for liten vilje til å bruke dem. Selv om fotball skal sies å være en av de tingene vi ikke skal prioritere, men - det er nå noen (NFF) som fikk en 1 000 000 000 kroner - da har de råd til et gressteppe på nasjonalarenaen en gang i blant!
     Inge W

     Bare en by - bare ett lag! Oslo og Vålerenga!!

     -----------------------

     Enga Mobile

     [url]http://vif-mobile.net[/url]

     Comment


     • #6
      Re: Kunstgress på Ullevål?

      Blir det kunstgress på Ullevaal må vi ha egen stadion for å utvikle oss videre som klubb. Få spillere vil komme til en klubb med kunstgressdekke og risikere egen helse. Selv om teknologien har gjort at kunstgress har blitt et bedre underlag å spille på, finnes det fremdeles mange myter og om en spiller får to nokså ganske like tilbud fra en klubb tror jeg han velger den klubben med naturlig gress på stadion.

      Comment


      • #7
       Re: Kunstgress på Ullevål?

       Sitat: Den fre, 28 april 2006 18:35 skrev IngeW:       > Sitat: Den tor, 27 april 2006 23:18 skrev BigMuff.:

       >

       > Videre er vi inne i en klimaendring som vil føre til mildere, mer kontinentale vintre enn vi hadde før - noe som vil føre til bedre vilkår for gresset.

       > _________

       >

       > Er vi det? Det snødde skikkelig i 60 åra i Oslo - kaldt var det også - det gjorde det/var det jammen meg i 2006 også - så den klimaendringen tror jeg vi skal legge død. Vi var 10 cm eller noe sånt unna snørekorden i Oslo i år.

       >

       > Motorisert tak over stadion og med lys/varme på gresset og skikkelig, ordentlig gress - DET er fotball det. Og så blir det jo så greit for oss på tribunene.

       >

       > Og da er det ikke mange lag som ikke vil spille på Ullevaal stadion! Og med de penga NFF hr fått - så kan de rulle nytt gress på landskamparenaen oftere enn de hittil har gjort. I England bytter de gress oftere enn noen annen klubb i Norge gjør det.

       >

       > Vi har litt for mye penger i Norge og litt for liten vilje til å bruke dem. Selv om fotball skal sies å være en av de tingene vi ikke skal prioritere, men - det er nå noen (NFF) som fikk en 1 000 000 000 kroner - da har de råd til et gressteppe på nasjonalarenaen en gang i blant!       Det er allment kjent at klimaet i Norge har blitt merkbart mildere, spesielt de siste 20 - 30 årene.

       1995 var det varmeste året siden man startet med temperaturmålinger i 1860. 9 av de varmeste årene har inntruffet etter 1980.

       Videre : Havnivået har steget med 25 cm de siste 100 årene, og en stor del av dette skyldes temperaturøkningen.

       I følge forskerne kommer gjennomsnittstemperaturene i Norge til å øke

       ytterligere i årene framover. Den største økningen kommer til å skje på Østlandet.

       Gjennomsnittstemperaturene kommer imidlertid ikke til å øke proporsjonalt år for år, det vil forekomme noen "unormale" vintre

       innimellom, men det er heller ikke uvanlig lenger sør i Europa.       Den ekstremt harde og snørike vinteren vi nå har lagt bak oss var

       iflg. forskerne et uvanlig unntak i så måte.

       Konklusjon : Trenden er mildere og mildere klima/vintre og mindre og mindre behov for kunstgress.

       Comment


       • #8
        Re: Kunstgress på Ullevål?

        Sitat: Den fre, 28 april 2006 22:52 skrev BigMuff.:        > Sitat: Den fre, 28 april 2006 18:35 skrev IngeW:

        >

        > > Sitat: Den tor, 27 april 2006 23:18 skrev BigMuff.:        > Det er allment kjent at klimaet i Norge har blitt merkbart mildere, spesielt de siste 20 - 30 årene.

        > 1995 var det varmeste året siden man startet med temperaturmålinger i 1860. 9 av de varmeste årene har inntruffet etter 1980.

        > Videre : Havnivået har steget med 25 cm de siste 100 årene, og en stor del av dette skyldes temperaturøkningen.

        > I følge forskerne kommer gjennomsnittstemperaturene i Norge til å øke

        > ytterligere i årene framover. Den største økningen kommer til å skje på Østlandet.

        > Gjennomsnittstemperaturene kommer imidlertid ikke til å øke proporsjonalt år for år, det vil forekomme noen "unormale" vintre

        > innimellom, men det er heller ikke uvanlig lenger sør i Europa.

        >

        > Den ekstremt harde og snørike vinteren vi nå har lagt bak oss var

        > iflg. forskerne et uvanlig unntak i så måte.

        >

        >

        > Konklusjon : Trenden er mildere og mildere klima/vintre og mindre og mindre behov for kunstgress.

        MIN og andres KONKLUSJON: Det var drittkaldt og mye snø i vinter... hva med det? Unntaket var 1966/67 et var faktisk en vinter med MYE kuldegrader.... Var det noen som skrek av den grunn? Neppe....og ditt havnivå tror jeg neppe Klanen kommer til å oppleve..ihvertfall ikke de på min alder. Konklusjon: INGEN kommer til å oppleve noe som helst av det som du prediker. Men, skikkelig gress er dog det spillere og ledere vil ha. Koster NFF ikkenoe å legge gress av en kvalitet på Ullevaal - det er bare det at de er feige..
        Inge W

        Bare en by - bare ett lag! Oslo og Vålerenga!!

        -----------------------

        Enga Mobile

        [url]http://vif-mobile.net[/url]

        Comment


        • #9
         Re: Kunstgress på Ullevål?

         Det jeg "prediker", IngeW, er det samme som forskere og meteorologer over hele verden er enige om, nemlig at vi er inne i en global oppvarming - har dette virkelig gått deg hus forbi ????         Det jeg og de fleste andre oppegående i hvert fall har fått med oss er at vintrene de siste 15-20 årene gradvis er blitt mildere, siste vinter var et unntak. Det vil imidlertid gjerne

         være slik at man husker den siste vinteren best. Hvis du gidder må du gjerne gå inn på Meteorologisk Institutts hjemmeside og sammenlikne temperaturene de siste tiårene.         Det med havnivået var noe jeg nevnte for å illustrere situasjonen i en større målestokk, ikke fordi jeg var redd vi skulle bli våte på beina...         Det virker som du i din forkynning ikke har fått med deg at vi faktisk er MOT kunstgress begge to !         Hvis det er noen her inne som er for kunstgress, det være seg på Ullevaal eller på vårt nye stadion, hadde det vært interessant å høre deres argumenter.

         Comment


         • #10
          Re: Kunstgress på Ullevål?

          grunnen til at matta var så fin ved sesongstart i år er vel at det blei rulla ut nytt gressteppe i vinter..

          Comment


          • #11
           Re: Kunstgress på Ullevål?

           Syntes at Eggen junior var veldig fornuftig i dagens Aftenposten: bruk heller mer penger og midler på å stelle og vedlikeholde naturgress, med bra undervarme og tildekking så bør det fortsatt brukes naturgress i Norge!! Og så må det bevigles nok penger til at norske klubber kan bytte gress mye oftere, gjerne etter hver sesong slik de vel gjør i de fleste Europeiske ligaer??!!

           Comment


           • #12
            Re: Kunstgress på Ullevål?

            Sitat: Den lør, 29 april 2006 16:00 skrev Kullis:            > Syntes at Eggen junior var veldig fornuftig i dagens Aftenposten: bruk heller mer penger og midler på å stelle og vedlikeholde naturgress, med bra undervarme og tildekking så bør det fortsatt brukes naturgress i Norge!! Og så må det bevigles nok penger til at norske klubber kan bytte gress mye oftere, gjerne etter hver sesong slik de vel gjør i de fleste Europeiske ligaer??!!            Kjempefint med treningsmuligheter på kunstgress, men ingen (og dette har jeg selvsagt også fra egen erfaring)kan seriøst mene at kunstgress er bedre å spille på enn vanlig gress. Da er man i feil sport i alle fall. Vi ser jo også klart en trend til at de kamper som går på kunstgress blir anderledes, spesielt gjelder dette hvordan spillerne takler(mye mindre sklitaklinger)og spillestil generelt.
            When the facts change, so does my opinon

            Comment


            • #13
             Re: Kunstgress på Ullevål?

             Positivt at så mange fans her inne foretrekker ekte gress !!!

             Comment


             • #14
              Re: Kunstgress på Ullevål?

              Ja, ekte gress er best. I alle fall når det er på sitt grønneste, men kustgress er ikke så fryktelig, det I Aalesund er veldig bra. Og man kunne vel kanskje tenkt på å lage en stor UTENDØRS kunstgressbane..

              Comment


              • #15
               Re: Kunstgress på Ullevål?

               ikke kunstgress uansett form/type.

               hva med å gjøre sitt beste for at naturgresset skal bli bra nff?

               de motarbeider etter beste evne sånn at et skifte til kunstgress framprovoseres. når folk får se en jævlig ullevaal matte hele tida så blir det vel til slutt sånn at: jaja kunstgress er jo bedre enn denne gjørma her

               Comment

               Working...
               X