Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Planlegging av nye Jordal Amfi har startet

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Originally posted by Vader View Post
  Er det noen som sitter på litt insideinformasjon vedrørende dette prosjektet nå? Er antallet arbeidere redusert nå pga karantener/permitteringer? Går dette prosjektet 100% etter planen og er de i rute, nå i disse Koronatider? Håper da inderlig ikke dette prosjektet blir ytterligere forsinka nå.
  Om det blir forsinka fordi byggherren velger å unngå spredning av coronasmitte så er det en liten pris å betale.

  Comment


  • Originally posted by Muppetkokken View Post

   Om det blir forsinka fordi byggherren velger å unngå spredning av coronasmitte så er det en liten pris å betale.
   Poenget her er ikke om det er verdt prisen å betale eller ikke i forhold til om prosjektet får ytterligere forsinkelser. Dette blir som det blir, men jeg er uansett ute etter om noen har info de kan dele rundt dette, ikke betraktninger om prisen man må betale for en eventuell permittering/karantene har sin verdi. Det sier seg selv at folks liv og helse kommer først.

   Men det er samtidig lov å ønske at det ikke oppstår en situasjon som forsinker prosjektet ytterligere uten at man skal bli oppfatta som at man ikke bryr seg om arbeidernes liv og helse. Jeg kaller det heller å ha to tanker i hodet samtidig.

   Nå vil jeg presisere at jeg sier ikke at det er slik du oppfattet meg med innlegget ditt, men i disse dager så kan det ha lett for å bli oppfattet slik, så da vil jeg gjerne ha det på det rene at det er ikke min tankegang i en slik situasjon.

   Comment


   • Jeg vil tippe at det går som planlagt. Er flere andre bygge prosjekt hvor det er full aktivitet.
    De som permitteres er gjerne ansatte i firma hvor det er økonomisk nedgang og forsvarlig.
    Forsto jeg det riktig, var det primært uteområdene som ikke var ferdigstilte?
    "I would not live forever!, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever,"

    Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.

    Comment


    • Info datert 12. mars:
     Nyhetsbrev prosjekt nye Jordal Amfi

     Nye Jordal Amfi

     Utomhusarbeidene er i gang, og det jobbes nå fra vest mot nord og deretter mot øst. Spesielt pågår det arbeider med store maskiner i Hedmarksgata og Elverumsgata. Arbeidene vil kunne medføre økt støv og støy for de nærmeste naboene.

     Nabomøte
     Neste nabomøte holdes 15. april kl. 17 på Kultur- og idrettsbygg sin brakkerigg på Jordal.

     Informasjon om prosjektet samt kontaktinfo til Kultur- og idrettsbygg finner du her


     Ny Jordal Idrettspark

     Prosjektet forholder seg til støydispensasjonen som tilsier arbeidstid med støy fra kl. 08-19 mandag-onsdag og kl. 08-16 torsdag og fredag. I tillegg vil det være 2 timer sammenhengende pause fra kl. 12-14 hver dag.

     Informasjon om prosjektet samt kontaktinfo til Bymiljøetaten finner du her


     Jordal gateopprustning

     Arbeidet med å oppgradere Hølandsgata startet i krysset Ullensakergata 2. mars. Fremkommeligheten kan bli noe redusert og det vil tidvis ikke være mulig å parkere i gaten. Når arbeidet er ferdig til høsten vil det være forbudt å parkere i hele gaten.

     I Normannsgata startet arbeidet ved Kampen skole 9. mars. Fremkommeligheten kan bli noe redusert og det vil tidvis ikke være mulig å parkere i gaten. Når arbeidet er ferdig og gaten asfaltert i løpet av høsten vil dagens parkering opprettholdes.

     Skedsmogata åpnes igjen for biltrafikk i begynnelsen av april. Jernbaneundergangen er fortsatt stengt på grunn av Skanskas prosjekt på andre siden av banen. Arbeidet med å utvide fortauet på begge sider av gaten vil være ferdig ved utgangen av mars.

     Prosjektet har oppdatert naboinformasjon på sine nettsider. Informasjon og kontaktinformasjon finner

     Comment


     • Kan bli forsinkelser pga korona-viruset, men foreløpig ser det lyst ut for åpning til høsten https://www.dagsavisen.no/oslo/hver-...lass-1.1687707

      Comment


      • Web kamera http://oslocam.m2m.as/Jordal_Amfi.jpg

       Comment


       • Nyhetsbrev fra kommunen pr. 2 april:

        Nye Jordal Amfi
        Grunnet situasjonen med korona har det vært noe redusert bemanning på byggeplass de siste ukene, men det pågår arbeider både innendørs og utendørs. Montering av tribunestolene startet denne uken og skal pågå en måneds tid. Det monteres ca. 1000 stoler i uken. Utendørs heises det grønne taket (sedum) opp på taket for planting. Det arbeides også med trappeamfiet som skal etableres nord-vest for bygget.

        Arbeider i påsken
        Det vil pågå arbeider i påskeuken. Det vil mulig pågå arbeider innendørs på helligdagene, men det er stille arbeid som ikke vil forstyrre naboene. Utomhusarbeider vil kun pågå utenom helligdager, og det vil det være mindre aktivitet enn normalt.

        Nabomøtet 15. april avlyses
        Grunnet situasjonen med korona avlyses oppsatte nabomøte. Har du spørsmål angående prosjektet kan du ta direkte kontakt med oss.

        Midlertidig ishall demonteres
        All aktivitet i den midlertidige ishallen er avsluttet for sesongen. Hallen vil derfor demonteres. Arbeidene med å fjerne is-anlegget har allerede startet, og det forventes at selve plasthallen demonteres i midten av mai. Arbeidene med nedriggingen vil pågå til midten av juni.

        Ny Jordal Idrettspark
        Driften går som normalt til tross for situasjonen med korona. Det gjøres ekstra tiltak på anleggsplassen for å minimere risikoen for og spredning av smitte. I disse dager utføres det arbeider tett inn mot Jordal Amfi, blant annet bygging av en mur. Selve byggingen av denne muren hindrer adkomst for NCC inn i Jordal amfi med større maskiner, det er derfor ønskelig å bli ferdig med muren så fort som mulig. Av denne grunn vil det være muligheter for at det jobbes på helligdager i påskeferien. Arbeidene vil ikke oppleves som spesielt støyende og entreprenør er i disse dager i dialog med bydelsoverlegen for å undersøke muligheten for slikt arbeid.

        Prosjektet forholder seg til godkjente støydispensasjon som tilsier arbeidstid med støy fra kl. 08-19 mandag til onsdag og kl. 08-16 torsdag og fredag. I tillegg vil det være 2 timer sammenhengende pause fra kl. 12-14 hver dag.
        -----------------------------------------------------------------------------------------------

        Ganske tydelig at de legger veldig mye i å bli ferdig til avtalt tid. Det er NCC som hele veien har vært klare på når de skal bli ferdig. At de vurderer å jobbe i påskeferien viser jo det. Hallen skal stå klar i juni. Utendørs skal det være ferdig til høsten, som jo er litt ubestemt tid. Så spørs det om når vi kan ha seriestart pga Korona-viruset. Hvis vi kan starte i midten av september kan det hende vi må spille en del bortekamper først, før vi kan åpne Jordal. Dette fordi det kan være vanskelig å ta i mot 5000 tilskuere på en trygg måte hvis det fortsatt er anleggsområde ute. Hvis seriestarten utsettes økes sjansene for at seriestarten kan bli i Jordal.

        PS! OL-kvalikken som skal arrangeres siste helg i august skal spilles i CC-Amfi på Hamar. Men hvis denne også må utsettes, til november eller februar vil jeg tro pga at det da er landslagspauser, synes jeg de burde flytte det til Jordal Amfi.
        Last edited by Pondus; 02.04.2020, 21:44.

        Comment


        • Igjen flott oppdatering!

         Men skal det ikke være nhl størrelse på banen? Og derfor ikke mulig å arrangere internasjonale kamper? Utenom vennskapskamper...?!
         Stolthet, tradisjon og religion kan ikke kjøpes!

         Comment


         • Originally posted by eiks View Post
          Igjen flott oppdatering!

          Men skal det ikke være nhl størrelse på banen? Og derfor ikke mulig å arrangere internasjonale kamper? Utenom vennskapskamper...?!
          Det internasjonale ishockeyforbundet forandret reglene vedr banestørrelse sist høst. Nå heter det:

          -For IIHF competitions, the recommended dimensions of the rink are 60 metres (197') long and 25 – 30 metres wide (82' – 98' 5").
          iii. In countries where the standards set out in Rules 12-i and 12-ii are not possible, other dimensions are allowed so long as they are approved by the IIHF before the competition or game is played.

          VM skal spilles på NHL-rink fra 2022 https://swisshockeynews.ch/index.php...nhl-size-rinks

          Så vi kan arrangere OL-kval på Jordal Amfi, hvis denne kvalikken flyttes fra august til november eller desember, eller februar 2021. Men Storhamar står som arrangør hvis det blir som planlagt i slutten av august, og de kan vel hevde at de har retten til å arrangere også om det blir snakk om utsettelse.

          Comment


          • Det som står her er veldig spennende: -Det arbeides også med trappeamfiet som skal etableres nord-vest for bygget.

           Vi ser hva de mener fra 02:00 i denne videoen https://vimeo.com/188958081?fbclid=I...LzDbVOq9wJQ9x8 og vi ser hvordan utsikten vil være fra dette amfiet når det er kamp etter 00:50 i denne https://vimeo.com/192771298

           Det skal monteres gardiner som kan trekkes for når det er kamp. Men det at man kan stå slik på utsiden av en så stor innendørsarena og se hva som foregår inne må være helt unikt. En moderne form for "gratishaugen". Hvor mange som kan stå i dette amfiet og se inn vet vi ikke, men neppe mer enn 100 personer. Hadde det vært en ide, bare det ikke gir problemer ift lyssettingen inne, å la det være åpent for innsyn under kampene? Jeg tror ikke noen lar være å kjøpe billett for i stedet å se kampen på "gratishaugen", eller at mange vil se hele kampen derfra. Det blir heller en attraksjon, noe helt unikt som gjør at mange vil legge kveldsturen innom Jordal, og forhåpentligvis blir de såpass nysgjerrig at de kjøper billett senere for å se sin første ishockeykamp live.

           Comment


           • Finnes det noen nye bilder fra innsiden av hallen? Hadde vært gøy å se.

            Comment


            • Originally posted by rad11vb View Post
             Finnes det noen nye bilder fra innsiden av hallen? Hadde vært gøy å se.
             Ja, denne https://www.facebook.com/photo.php?f...&theater&ifg=1 og denne https://www.facebook.com/photo.php?f...&theater&ifg=1

             Comment


             • Sorry, men lenkene resulterer bare i meldinga «Denne siden er ikke tilgjengelig»

              Comment


              • Originally posted by Farmor View Post

               Sorry, men lenkene resulterer bare i meldinga «Denne siden er ikke tilgjengelig»
               hva med denne? https://scontent.fosl3-2.fna.fbcdn.n...0a&oe=5EBD0819

               Comment


               • De har kommet skikkelig langt innendørs. Vant og plexi, tror lett det kunne vært lagt is og avholdt treninger for mindre grupper, max 5. pers.

                https://twitter.com/lkilli/status/1250782366802546688

                Ser ut til at setene har plasttrekk over seg, unntatt et felt oppe til høyre. Rød farge på setene er et godt valg !

                Comment

                Working...
                X