Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Jakten !

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Jakten !

  Jakten er i gang. Jakten på edelt metall. Det er det som bør være målet nå. Ja, det er langt opp til 3. plass, men formkurven til lagene viser at det skal være mulig å ta igjen både Frisk og Lillehammer. Et hårete mål kan være at vi er i kapp allerede om 10 serierunder. 4. januar møter vi Lillehammer i Furuset Forum. Før det er det ni kamper, hvor vi begynner nettopp mot Lillehammer borte torsdag 30. nov. I desember spiller vi så åtte kamper, hvorav to er dobbeltkamper mot Frisk i romjula. Fire av 10 kamper er altså mot de vi skal ta igjen!

  La oss se på dagens tabell, hvor alle lagene over oss har en kamp mer spilt:

  Storhamar 56
  Sparta 52
  Lillehammer 47
  Frisk 43
  Oilers 32
  VIF 31

  Formkurven til VIF er meget bra. Vi har tatt 17 av 21 mulige poeng siste sju kamper. Vi tapte 2-3 for serieleder Storhamar, men har fem seire etter full tid og en overtidsseier mot Sparta borte. Men for Lillehammer og Frisk peker pila kraftig ned. Lillehammer har åtte poeng på siste sju kamper, mens Frisk bare har seks poeng. Mens vi har fått skikk på keeperspill og backspill, og bare har sluppet inn 12 mål siste sju kamper, så har Frisk sluppet inn hele 37 mål.

  Vi får igjen for knallhard trening før sesongstart. Rasmus Ahlholm er brennhet, og Steffen Søberg er tilbake som GET-ligaens beste keeper. Søberg har en redningsprosent på 92,9 siste sju kamper. Niklas Dahlberg, som mange regner som ligaens beste keeper, har vært elendig og står med bare 83,1% siste sju.

  Jeg er ganske sikker på at vi kan ta igjen Frisk, gjerne med to seirer i romjula. Det ryktes at Sune er mer gretten en noen gang. Mario Lamoureux var så misfornøyd at han stakk til Sveits. Det gjenstår å se om ryktene om at flere spillere ønsker seg vekk holder stikk.

  Det kan bli verre å ta igjen i Lillehammer. De har en stabil keeper i Bengtsberg, og ei førsterekke med Morley, Vigier og Cameron som er meget gode. Kanskje formsvikten skyldes alt styret på forhånd før de skulle spille for 10000 i Håkons Hall mot Storhamar for 10 dager siden? Skal vi nærme oss Lillehammer på tabellen bør vi absolutt ha poeng mot dem torsdag 30. nov.

  Laget bør finne et mål å spille for nå hvor vi er midtveis i sesongen og hvor vi er litt i ingenmannsland. Å bli et vinnende lag er viktig før sluttspillet. Også for å tenne publikum. I Furuset Forum har VIF et snitt på 894 etter 10 hjemmekamper der. Det snittet kan øke ganske mye hvis laget bare begynner å nærme seg topp-3. Og, selv om vi ikke har tatt igjen Lillehammer og Frisk til 4. januar, så skal vi være så mye nærmere at vi på de siste 13 serierundene har klart målet om 3. plass!

 • #2
  Hva tror du? Noen sjanse for at VIF kan ende opp på 3. plass til slutt? Eller at vi allerede etter kampen mot Lillehammer 4. januar er på 3. plass?

  En liten uhøytidelig konkurranse. Hvor mange poeng tar VIF på de neste 10 kampene? Hvilken plass er vi på etter at disse 10 kampene er spilt (etter hjemmekampen mot Lillehammer 4. januar)?

  Jeg tror vi tar 24 poeng neste 10 kamper, og at vi er på 4. plass da.

  Comment


  • #3
   Tipper vi tar 18 poeng. Tett kampprogram sliter på tynn tropp, dessverre. Spørs litt hva som skjer med Frisk. Leser at flere av kanadierne er lei av Sunes styrspill

   Comment


   • #4
    En god start på "Jakten" med en meget sterk seier på Lillehammer. Vi står hele kampen ut pga godt trente spillere. Og Steffen Søberg var igjen veldig god.

    Samtidig så det ut til at Frisk skulle tape, men de klarte å vende 1-0 til Sparta til seier 1-2 helt mot slutten.

    Topp-6 ser slik ut. NB! Alle de andre har en kamp mer spilt enn VIF:

    Storhamar 59
    Sparta 52
    Lillehammer 47
    Frisk 46
    VIF 34
    Oilers 32

    Det er meget sterkt det VIF har gjort nå de siste rundene med sentrale spillere som Csiszar, Lyngset, Ylven og Stene ute med skade. Mot Lillehammer forsvant Morten Ask etter bare fire minutter med en hodeskade. Ble sendt til sykehus... Vi spilte videre med bare fem backer, hvorav Hybertsen ikke spilte så mye. For ikke lenge siden lovte Daglig leder at en ny back snart skulle være på plass. Kan hende det har blitt stilt i bero etter at Braavold gjorde come-back. Men klubben bør absolutt fortsette se på muligheten av å forsterke laget. En ny back og en ny forward ville gjøre oss litt mindre sårbare for skader. Er det lov til å håpe på at noe skal skje før jul?

    Comment


    • #5
     Hva tenker du om Gjøvik-tur i januar?

     LD.
     Vålerenga - Oslos stolthet

     Comment


     • #6
      Originally posted by LameDuck View Post
      Hva tenker du om Gjøvik-tur i januar?

      LD.
      Jeg tror det blir kamp mot Storhamar på Gjøvik søndag 14. januar, evt lørdag 13. januar (synes søndag er en bedre dag, flere har mulighet til å dra?). Jeg tror ikke klubben har råd til å la være. Og klarer vi å vinne kampene fremover så får folket mer lyst til å gå å se de spille. Storhamar kommer kanskje til å lede serien med et hav når vi kommer dit, men om vi er et formlag da så kan vi by dem på en skikkelig kamp.

      Kampen mangler også i denne oversikten over hjemmekamper i Forum. Det tyder på at de vurderer å spille på Gjøvik https://www.ticketmaster.no/artist/v...tickets/871848

      Så må jo klubben få til noe ifm transport til Gjøvik. Ikke enkelt å få så stor oppslutning som i serieåpninga. Men kanskje de kan få til noe med sponsorer slik at vi kommer oss dit med tog og/eller buss for en rimelig penge. Vi må forstå situasjonen klubben er i, hvor underskuddene dekkes av eierne. Så jeg drar til Gjøvik igjen, gjerne

      PS! Før det har vi en bortekamp på Hamar tirsdag 19. des kl. 1900. Det bør være en kamp for godt oppmøte fra Oslo.

      Comment


      • #7
       Originally posted by Pondus View Post
       Så må jo klubben få til noe ifm transport til Gjøvik. Ikke enkelt å få så stor oppslutning som i serieåpninga. Men kanskje de kan få til noe med sponsorer slik at vi kommer oss dit med tog og/eller buss for en rimelig penge. Vi må forstå situasjonen klubben er i, hvor underskuddene dekkes av eierne..
       Tog er vel eneste alternativ, og det gikk veldig fint i pluss sist, så vidt jeg vet. Fine tilbakemeldinger fra Gjøvikbanen også.

       Tror nok buss ville skremme bort mange. Dyrere, og Klanen har allerede en fin tone med lokførere og konduktører på banen mot Gjøvik.

       Med god PR og at dette offentliggjøres snarest, kan vi nok fylle opp et tog igjen. MEN:

       Det må være en lørdag, eventuelt en fredag (uenig med deg der)
       Det må være tog opp og ned
       Det må være et bedre opplegg for WC

       Klanen Railways er greia.

       LD.
       Vålerenga - Oslos stolthet

       Comment


       • #8
        Vålerenga-Stjernen=3poeng
        Stavanger-Vålerenga=3poeng
        Vålerenga-Vinger=3poeng
        Vålerenga-Sparta=2poeng
        Storhamar-Vålerenga=1poeng
        MS-Vålerenga=3poeng
        Vålerenga-Frisk Slasker=3poeng
        Frisk Slasker-Vålerenga=3poeng
        Vålerenga-Lillehammer=3poeng
        Stjernen-Vålerenga=3poeng


        Skulle bli 27 poeng,såpass bør det være i førjulstida

        Comment


        • #9
         Originally posted by Pondus View Post
         Så må jo klubben få til noe ifm transport til Gjøvik. Ikke enkelt å få så stor oppslutning som i serieåpninga. Men kanskje de kan få til noe med sponsorer slik at vi kommer oss dit med tog og/eller buss for en rimelig penge.

         PS! Før det har vi en bortekamp på Hamar tirsdag 19. des kl. 1900. Det bør være en kamp for godt oppmøte fra Oslo.
         Eneste alernativ er tog. Som Dr. Duck sier lenger ned; en veldig bra tur, ikke noe tull, rimelig og kjapt. Buss suger - Klanen Railways ruler!

         Du mener folk reiser i hopetall til Hamar tirsdag før jul? Get real man! 1-2 busser kanskje. Men for all del, jeg tar gjerne grundig feil!
         Last edited by Nesrene; 02.12.2017, 13:46.
         Nesrene @ Twitter

         I'm an occational drinker, the kind of guy who goes out for a beer and wakes up in Singapore with a full beard.

         Comment


         • #10
          Tror vi at Klanen vil organisere tog til Gjøvik en gang til? Er nok det som må til å få folk med oppover. Og lørdag er nok best som kampdag som Duck sier. Men, hvor skriver jeg at folk skal reise i hopetall til Hamar 19. des? Jeg nevner kampen fordi den er den beste bortekampen å dra på. Og vi har liten erfaring med kamp fem dager før jul. Jeg skriver godt oppmøte og, så får vi se om det blir fler enn de ca 150 som pleier å være der.

          Comment


          • #11
           Originally posted by Pondus View Post
           Tror vi at Klanen vil organisere tog til Gjøvik en gang til? Er nok det som må til å få folk med oppover. Og lørdag er nok best som kampdag som Duck sier.
           Jeg er ikke noen spådame, men jeg tror vi kan si ganske sikkert at det må være en lørdag, eventuelt en fredag. Det var fredag sist vi rullet oppover mot Gjøvik.

           Og ja, jeg tror vi kan gjenta et slikt stunt.

           Det eneste jeg er usikker på, er om det eventuelt bør "spares" til et eventuelt sluttspill med Storhamar som motstander.

           Men da kan man også riskere å spare seg til fant.

           Tror vi betalt 200 kroner tur/retur i september. En pris som folk digget, og Klanen kom fint ut av det. Med et par pissepauserstopp blir det nok fullt tog igjen, tror jeg.

           KonDUCKtør.
           Vålerenga - Oslos stolthet

           Comment


           • #12
            Jakten har fått en best mulig start. Ni poeng av ni mulige.

            Tabellen så slik ut torsdag, før vi hadde spilt mot Lillehammer:

            Storhamar 56
            Sparta 52
            Lillehammer 47
            Frisk 43
            Oilers 32
            VIF 31

            Nå med likt antall kamper for alle lag ser tabellen slik ut:

            Storhamar 62
            Sparta 52
            Frisk 49
            Lillehammer 47
            VIF 40
            Oilers 32

            NB! De åtte andre lagene i GET har kamper tirsdag. Så da blir vi hengende etter med en kamp mindre spilt. Denne skjevheten blir ikke borte før langt ut i januar.

            Comment


            • #13
             Selv med en fantastisk form for VIF, 26 poeng av 30 mulige siste 10 kamper, er vi fortsatt veldig sårbare for flere skader. Det var lovet en ny back. Men når Anders Braavold kom tilbake, så virker det nesten som om jakten på en ny back er stilt i bero.

             Nå mangler vi tre backer. På ubestemt tid for Ask. Mens på TV-sendinga meldte side-kommentator Geir Hoff at Tallak og Brede ikke var så langt unna å kunne spille igjen. Hoff meldte også at Joachim Sommer Nielsen reiser tirsdag med U-20 landslaget til VM. Pr dd har vi fire backer som kan spille!

             Hvis Tallak og Brede er snart tilbake så avventer kanskje klubben disse to. Vi har hjemmekamper mot Kongsvinger torsdag og Sparta søndag denne uka. For etter Sparta-kampen søndag 10.12. er det ni dagers landslagspause før bortekamp på Hamar 19.12.

             Mot Oilers mandag fikk vi i hjertet i halsen når Axel Eidstedt vrei seg i smerter, kneet. Måtte i garderoben halvveis i 1. periode. Kom heldigvis tilbake på isen til 2. periode.

             Det blir et råkjør på de backene som kan spille. Og da er lett å bli skadet. Det bør snarest inn en back, også gjerne en forward.

             PS! Geir Hoff var sidekommentator og han meldte at et rykte gikk ut på at Steffen Søberg har sagt nei til landslagsspill.

             Comment


             • #14
              På snakk om Steffen Søberg. På de siste 10 kampene, fra da vi begynte å vinne flere kamper på rad, har Steffen en redningsprosent på hele 93,85.

              Comment


              • #15
               VG+ har ofte fhv interessante saker om GET-ligaen. Nå sist med Brede som gjest i hockeyspesial hvor temaene er:

               - Hemmeligheten bak Vålerengas storform

               - Storhamar-toget som ser fantastisk bra ut

               - Utsett friskmeldingen av Stavanger Oilers

               - Frisk Asker og Lillehammers kollapser på sen-høsten

               - Stjernen-krisen bak lukkede dører

               http://pluss.vg.no/2017/12/04/3015/3015_24203645

               Anbefales.

               Comment

               Working...
               X