Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Lagbygget for sesongen 19/20

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Lagbygget for sesongen 19/20

  Følgende spillere har kontrakt:
  https://www.eliteprospects.com/team/183/valerenga

  Fritt frem for å diskutere spillerne som står uten kontrakt. Hvem ønsker supporterne med videre? Hvilke nye spillere ønsker vi oss?

  Dagsavisen melder i tillegg at Søberg, Gunnarsson. Oppøyen og Colin Spaberg Olsen snart er klare. Espen Knutsen selv som melder dette.
  Last edited by Pondus; 11.05.2019, 00:53.

 • #2
  På spilleforlengelse ønsker jeg:Spaberg Olsen,Thomas Olsen,Oppøyen og Heier.Sistnevnte syntes jeg imponerte tidvis siden han kom.

  Comment


  • #3
   Gunnarson er også en spiller jeg vil ha med videre.

   Comment


   • #4
    Enig med Ingar, de som er nevnt er viktig å få med videre. Litt usikker på Oppøyen som virker mer og mer som en squad-player. Alle hans skader har nok ødelagt karriera hans. Han er for dårlig med puck, men veldig god i undertall. Innsatsen er det ikke noe å si på, men han er ikke en topp 15 mann i et Vålenga som skal vinne bøtta.
    Begge keepere er nok fornuftig. Søberg er fortsatt ung selvom han har stått i hundre år.
    Vi må ha flere enn en rekke som produserer poeng. Hvis man ser alle andre spillere opp mot vår førsterekke, har de vel ikke produsert mer enn 1/5 tilsammen, og det er her utfordringa ligger. Vi trenger spillere som kan produsere noe framover.
    Stene som i utgangspunktet var sett på som en stor forsterkning, har jo falt helt gjennom dessverre.

    Samtidig viktig å få Ahlholm på lengre kontrakt.
    Jeg synes jo også vår Grand Old Dad i forsvaret må få et år til.
    "I would not live forever!, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever,"

    Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.

    Comment


    • #5
     Tungt å miste Espeland.

     LD.
     Vålerenga - Oslos stolthet

     Comment


     • #6
      Litt uventet,men med den sesongen bak seg,ikke så rart.Regner med vi har fått noen kroner siden han hadde kontrakt ut sesongen 20/21.

      Comment


      • #7
       Får håpe Sørvik finne tilbake formane han hadde i 2014/15 sesongen. Da kan dette blir bra
       Personlig ønsker jeg å ha med Sparberg Olsen,Thomas Olsen,oppy,greven,heier,Svendsen og eidstedt med videre.
       Kunne også tenke meg Evt Karterud og Nicolai Bryhnisveen inn.

       Comment


       • #8
        Originally posted by Ingar View Post
        Litt uventet,men med den sesongen bak seg,ikke så rart.Regner med vi har fått noen kroner siden han hadde kontrakt ut sesongen 20/21.

        Det er ikke så vanlig med penger ifm overganger. Spillere blir gjerne kontrakten ut, eller så de har med en klausul som sier at innenfor et visst tidsrom, f.eks ut mai, så kan de bryte kontrakten hvis de får tilbud fra en bedre liga.

        Vi må erstatte Espeland. Espen sier at vi allerede har en erstatter i Daniel Sørvik. Men da må han finne frem til den formen han hadde i sesongen 14/15. Uansett må det inn en ny back. Det blir spennende. Tipper vi må gå for en fhv billig løsning. Kanskje Albin Lindgren som spilte i Stjernen denne sesongen? På et svakt lag hadde han 12+14=26 poeng på 33 kamper. Det gir et poengsnitt på 0,79. Det er på nivå med gode backer som Kalle Ekelund og Aaron Irving https://www.eliteprospects.com/leagu...ion=d&sort=ppg

        Comment


        • #9
         Originally posted by LameDuck View Post
         Tungt å miste Espeland.

         LD.
         Med tanke på hvordan førsterekka spilte uten han, grøsser jeg allerede.
         Han har et nivå langt over andre folk her i landet, og spesielt spilleforståelsen her helt unik. Godt skudd har han også.
         Nei dette var trist
         "I would not live forever!, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever,"

         Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.

         Comment


         • #10
          Glad han ikke går til ojlers eller Storhamar... Blir svært spennende å se hvem Roy og Espen finner til neste sesong!
          Stolthet, tradisjon og religion kan ikke kjøpes!

          Comment


          • #11
           Ny klubb for Stefan Espeland er Fischtown Pinguins i den tyske ligaen DEL. De holder til i Bremen. Et godt lag. 7. plass sist sesong, og tap i kvartfinale.

           https://www.fischtown-pinguins.de/al...u-den-pinguins

           Comment


           • #12
            Originally posted by Pondus View Post
            Ny klubb for Stefan Espeland er Fischtown Pinguins i den tyske ligaen DEL. De holder til i Bremen. Et godt lag. 7. plass sist sesong, og tap i kvartfinale.

            https://www.fischtown-pinguins.de/al...u-den-pinguins
            For å være helt nøyaktig. Espelands nye klubb er fra Bremerhaven, ikke Bremen.

            Comment


            • #13
             I kveld tar vi en titt på VIF-gutter i utlandet. Dvs spillere med en eller flere sesonger i VIF før de dro utenlands. Spillere som Espen Knutsen helt sikkert har på blokka. Vi vet at alle norske utenlandsproffer kommer hjem og tar en flere sesonger i GET-ligaen. Disse Oslo-guttene det er snakk om ønsker helt sikkert å spille for VIF en gang i fremtiden.

             ---Lars Haugen (32), keeper Klagenfurt, Østerrike, EBEL. Haugen har aldri spilt seniorhockey i VIF, men har VIF som moderklubb. Var keeper på VIF-87 Blueberries med bl.a. Zuccarello, Bonsaksen, Dahlstrøm, Csiszar m-fl. Har en kjempesesong i Klagenfurt. Laget er klart for finale. Totalt har han 48 kamper og redningsprosent på 93,1%. Bare i sluttspillet har han 8 kamper og 94,4%, og får mye av æren for finaleplassen. De beste spillerne i EBEL (12 lag fra AUT, HUN, ITA og CZE) får gjerne sjansen i Sveits eller Tyskland.

             Jeg tror Haugen vil kunne få flere tilbud, spesielt om det går bra i VM. Så han kommer ikke hjem nå. Men med nystiftet familie og barn så kan en tilbakekomst til Oslo fort bli aktuelt når nye Jordal står klar. Men da må nok VIF åpne sjekkheftet kraftig. Og det bør de gjøre. For Haugen har et toppnivå ingen andre norske er i nærheten av. Ikke minst har han lang erfaring med spill i klubber med stort forventningspress som Dinamo Minsk og Färjestad, og som førstekeeper på landslaget i 6-7 år.
             https://www.eliteprospects.com/player/4638/lars-haugen

             ---Alexander Bonsaksen (32), back KooKoo, Finland, Liiga. Bonsaksen trives tydeligvis i Finland. Han er også finsk mester med Tappara. Han har nylig tegnet ny kontrakt med KooKoo fra Kouvela nær Helsinki. De kom ikke til sluttspill i år. Han var assisterende kaptein frem til han i februar overtok som kaptein pga en skade hos han som hadde båret "C"-en til da.

             Han får også selskap av landslagskeeper Henrik Haukeland som kommet til klubben etter et år hos Liiga-klubben TPS. At Bonsaksen både får tillit som kaptein og får ny kontrakt sier meg at han sikkert kunne fått en lengre kontrakt om han ville. Så kan vi håpe litt på at det betyr at han kommer hjem til Oslo i 2020!
             https://www.eliteprospects.com/playe...nder-bonsaksen

             --- Følg med så kommer det mer om Stefan Espeland, Mathis Olimb, Ken Andre Olimb, Mats Rosseli Olsen, Sondre Olden, Jørgen Karterud og Ludvig Hoff.

             Comment


             • #14
              PS! Lars Haugen har allerede signert for et år til i Klagenfurt!

              Comment


              • #15
               --Det er bare å ønske Stefan Espeland (30) lykke til i Tyskland. Han hadde en fantastisk sesong i VIF. Og jeg tror mange på alvor fikk opp øynene for hvor god han egentlig er. For to år siden hadde han nesten like mange poeng. Da i Lørenskog hvor han hadde 10+42. For oss hadde han 11+50. I 2017 startet han i Ilves, et topplag i Liiga. Der gjør han bare 2+2, og blir etterhvert vraket og sendt videre til Klagenfurt (AUT) som skulle prøve han ut noen uker. Der ble det også 2+2, og han havnet til slutt i VIF i februar 2018. Når han nå får sjansen i Tyskland tror jeg han endelig vil lykkes utenlands. Og at vi må vente mange år før vi ser han i blått igjen.

               ---Mathis Olimb (33), forward Skellefteå. Mathis har spilt utenlands i 12 sesonger: Tyskland, USA, Sveits, Sverige og Finland. Han har til tider vært fantastisk god. Nøkkelspiller på landslaget. Proff til fingerspissene. Men det siste året i Skellefteå har kanskje vært den svakeste, med bare fire skåringer. Han skal ha hatt høy lønn, og skulle være førstecenter. Media i Sverige mener han ikke får fornyet tillit. Men han vil neppe ha problemer med å få gode tilbud. Jeg tipper han tar med sambo og barn og flytter til bror Kennas klubb Dusseldorf. Ikke umulig at han kommer til VIF i 2020, 34 år gammel. Men det vil kreve at det legges mye penger på bordet. Men han kan også bli utenlands i mange år til.

               ---Ken Andre Olimb (30), forward Dusseldorf. Har kontrakt ut 20/21. Dessverre ødela han skulderen i sluttspillet. Er operert og mister VM. En av mine favorittspillere, som alltid jobber hardt og går rett på mål. Han har mange gode år igjen som proff utenlands, så vi må vente på han en god stund.

               ---Jørgen Karterud (24), forward Karlskrona . Hvis noen av utenlandsproffene skal komme hjem i år så er det i så fall Karterud. Han var vår beste i poengligaen sesongen 15/16 med 40 poeng. Faktisk to poeng mer enn Tobbe. Men tre år i Allsvenskan har ikke gitt særlig suksess. 36 poeng på 98 kamper. En periode fikk han prøve seg hos SHL-klubben Linköping, som hadde Vålerenga-gutten Dan Remy Tangnes som trener. Der ble det 12 kamper i SHL, og 10 kamper i Champions Hockey League. Ingen poeng i SHL, 2+2 i CHL.

               Det blir spennende å se hva han velger å gjøre om han får tilbud i Allsvenskan. Føler han er litt i samme situasjon som Andreas Stene som også stagnerte litt i Sverige. Karterud kan bruke VIF som restart. For han har utvilsomt talentet til å kunne spille på et høyere nivå. For VIF ville en signering av Karterud være viktig brikke for kunne bygge opp en poengskapende andrerekke, som vi ikke hadde i år.

               Comment

               Working...
               X