Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Lagbygget for sesongen 19/20

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  ---Mats Rosseli Olsen (27), forward Frölunda. Tross at han bare 27 år er han inne i sin åttende sesong i Göteborgs stolthet Frölunda. Og han har kontrakt to sesonger til. Svensk mester en gang, og Champions Hockey League mester tre ganger. Utrolig nyttig spiller, som alltid gir 100%. Spiller gjerne mest av alle forwards da han også er veldig god i undertallsspillet. Den dagen han kommer tilbake til VIF får vi en spiller som virkelig vi gjøre en forskjell. Vet at han er hjemme i Oslo så ofte som mulig, men umulig å tippe hvor lenge han blir i Sverige. Det vil være bare Frölunda eller Vålerenga for han.

  ---Sondre Olden (26), forward Vienna Capitals. Alltid regnet som et kjempetalent. Men har brukt litt tid på å finne nivået han skal spille på. Gjorde 58 poeng for VIF sesongen 13/14. Har deretter tre sesonger i SHL, men bare 18 poeng på 106 kamper. Så flyttet han til kroatiske Zagreb som spiller i EBEL ((12 lag fra AUT, HUN, ITA og CZE). Der gjør han hele 71 poeng på 69 kamper, før økonomiske problemer gjør at alle spillerne ble fristilt. Heldigvis får han raskt ny kontrakt med topplaget Vienna. Der har han i serie og sluttspill 36 poeng på 33 kamper. F.eks dette målet https://www.facebook.com/watch/?v=268260190722375 Spørs om han nøyer seg med å være stjerne i Wien og Østerrike. Kan trolig få tilbud fra Sveits eller Tyskland. Som med Rosseli er det umulig å vite hvor lenge han blir utenlands.

  ---Ludvig Hoff (22), forward University of North Dakota. Ferdig med tre av fire år på universitetet. Poengmessig var han best det første året. I fjor spilte han OL og VM for Norge, og vil skal være med mot Finland i påska for å kjempe om en plass på VM-laget i mai. Når han neste vår er ferdig med studiene kan han kanskje returnere til Norge. Jeg tror ikke statistikken og spillet hans der borte holder til en kontrakt med en AHL, eller ECHL-klubb.

  Comment


  • #17
   Jeg mener Vålerenga trenger tre nye spillere før neste sesong. Hvorfor, og hvem disse kan være kommer jeg tilbake til snart.

   Comment


   • #18
    Som sagt så tror jeg ikke vi trenger mer enn tre nye spillere. Jeg tror ikke på de store forandringene. Vi kan ikke bruke de store pengene ennå. Det for vente minst et år til. Og vi skal ikke glemme at vi vant serien ganske klart, selv om vi rotet litt mot slutten. Vi kunne faktisk ha vunnet allerede 4-5 runder før slutt. Da må vi heller se på hva som sviktet i sluttspillet. Hva er det vi må endre på for å kunne gå hele veien?

    Jeg ser to nøkkelpunkter. Vi må være tøffere rundt eget mål, og vi må ha ei andrerekke som kan være like farlige som førsterekka og avlaste dem med istid slik at de ikke slites ut før og underveis i de viktigste kampene.

    --Vi må erstatte Stefan Espeland. Eller, det går ikke å erstatte Espeland hvis vi skal han en back som skal gjøre 60 poeng. Slike backer finnes sikkert, men vi vil ikke ha råd til en slik spiller fra utlandet. Espen Knutsen sier vi allerede har en erstatter i Daniel Sørvik. La oss håpe at Daniel med en lang og tøff opptrening i sommer kan finne tilbake til noe av den formen han hadde sesongen 14/15 når han gjorde 58 poeng. Jeg mener vi skal se etter en backtype som først og fremst er sterk rundt eget mål og som kan bidra til nøytralisere motstanderens beste rekke.

    Mye av Frisk Askers suksess i sluttspillet skyldes keeperen, men like mye det beinharde backspillet til Henrik Ødegård og Christian Kåsastul. Man finner ikke så mange av den sorten i Norge. Alexander Bonsaksen kan spille slik, men han må vi vente på. Vi har selv to spillere som kan spille tøft i Eidstedt og Strøm. Men Strøm spiller ikke så tøft som jeg hadde trodd. Begge må opp i intensiteten, flytte beina, få motstanderne ut av fatning. Jeg håper VIF leter etter en backtype som kan gå foran i de fysiske spillet. En Henrik Ødegård-type. Kanskje vi skulle prøve en nord-amerikaner?

    ---Vi hadde ei klar førsterekke sist sesong. Men vi hadde ingen klar andrerekke. Jeg håper vi kan signere Jørgen Karterud som vil passe pefekt. Så må vi ha en center som er så god at andrerekka kan produsere noe lignende som førsterekka. Tredjemann i denne rekka mener jeg kan være Andreas Heier. Han skal ha den rollen Røymark har ved å skape rom for de andre, samtidig som han selv kan bidra med mål og assist. Jeg tror han har det i seg, noe han viste i Stjernen med 37 poeng på 45 kamper som 22-åring. Da har vi følgende seks i topp-2 rekkene: Lindström, Ahlholm, Røymark, Karterud, Heier og Mr X. De store pengene foran neste sesong må brukes på denne nye centeren.

    PS! Mathis Olimb er bekreftet ferdig i Skellefteå. Han er den type center vi skal se etter. Men det er nok lite trolig at han flytter hjem allerede nå.

    Comment


    • #19
     Herlige statusoppdateringer og spådommer, Pondus.

     Kult å ha en som virkelig følger med, og som veldig ofte treffer. Takk for tiden du legger ned på dette.

     FanDuck.
     Vålerenga - Oslos stolthet

     Comment


     • #20
      Rykter fra Lillehammer, via puckprat, om at denne karen kan være på vei til Enga:

      https://www.eliteprospects.com/playe...rtin-ellingsen

      Comment


      • #21
       Bra spiller med potensialet.Kan sikkert ha godt av et miljøskifte.Dårlig sesong iår."Rykter" gikk ifjor å,om at vi var ute etter Ellingsen,men ifølge mine kilder stemmer ikke det.

       Comment


       • #22
        Roy Einar forlenger med 2 år.

        Comment


        • #23
         Hører rykter om at Robin Dahlstrøm er aktuell for vif?

         Comment


         • #24
          Originally posted by EspenGoo View Post
          Hører rykter om at Robin Dahlstrøm er aktuell for vif?
          Han har fått tilbud om ny kontrakt med Storhamar. Hvor har du hørt rykte om Dahlstrøm til VIF ?

          Comment


          • #25
           Står på bla Storhamar tråden på Puckprat

           Comment


           • #26
            Ryktes også at #52 har fått nytt kontraktsforslag fra VIF
            Så han blir nok med videre

            Comment


            • #27
             VG+ er allerede ute med tabelltips for neste sesong. Nr. 1 Storhamar, og nr. 2 Oilers

             3) Vålerenga:

             VM-backen Stefan Espeland (30) vil prøve seg i utlandet (Fischtown Pinguins i tyske DEL) etter en supersesong for seriemesteren. Det er et stort tap for trener Roy Johansen (klar for to nye sesonger) og sportssjef Espen Knutsen.

             Mange spillere hadde kontrakter som gikk ut etter denne sesongen. Men de fleste av de viktigste og beste har langtidskontrakter: Kaptein Tobias Lindström, Martin Røymark, Rasmus Ahlholm og Daniel Sørvik.

             Vålerenga kan spille på «Prosjekt Nye Jordal» i jakten på (gode) spillere som vil erstatte de - antakelig få - som forsvinner. Klubbens nye storstue vil stå ferdig neste år. Inn til det vil kummerlige Furuset Forum fortsatt være Vålerengas hjemmebane.

             Klubben er i ferd med å bygge opp en solid bredde av unge spillere fra yngres avdelinger. Spørsmålet er om noen av dem er modne for å følge i Colin Spaberg Olsen (22) og Marcus Karlsen Ekbergs (20) skøyteskjær, og gjøre seg fortjent til en plass i Get-ligalaget til Norges mestvinnende klubb.

             Comment


             • #28
              To spillere for framtidens Enga i aksjon i finaleserien Haugen og #13 Olden. Sistnevnte scoret seiers målet i kamp 1. 1-1 i kamper så langt.

              https://www.vienna-capitals.at/newsd...l-auftakt.html

              Comment


              • #29
               Originally posted by kimo View Post
               To spillere for framtidens Enga i aksjon i finaleserien Haugen og #13 Olden. Sistnevnte scoret seiers målet i kamp 1. 1-1 i kamper så langt.

               https://www.vienna-capitals.at/newsd...l-auftakt.html
               Sondre Olden har 3 overtime goals i playoffs 👍

               Comment


               • #30
                Originally posted by EspenGoo View Post
                Hører rykter om at Robin Dahlstrøm er aktuell for vif?
                På ryktebørsen, og kun der, har vi Robin Dahlstrøm, Mikael Dokken og Martin Ellingsen. Får vi både Dahlstrøm og Dokken bulker vi laget opp ganske kraftig. Dokken har vært 1,5 år på Hamar, og har ikke hatt den helt store tilliten. Mye spill i 4. rekka. Men han har vist før at han kan produsere. Ellingsen er et talent. Nest best av våre i U-20 VM forrige sesong. Hvis vi får disse spillerne tror jeg ikke det blir brukt penger på en utenlandsk center. Da bør vi heller bruke de store pengene på den backen som vi trenger etter at Espeland forsvant. En beintøff back à la Henrik Ødegård ville jeg gått for.

                PS! En regelendring som får betydning for lagbygget er at antall utlendinger først skal ned til seks allerede til neste sesong 19/20, og videre ned til fem fra sesongen 21/22 (den siste er en intensjon som Forbundet har).

                Vi har jo bare hatt fire utlendinger denne sesongen. I tillegg har Tobias Lindström blitt norsk. Når jeg skrev at vi trenger en back og en center så tror jeg vi må lete utenlands. Men da fyller vi kvota. Det tror jeg ikke skjer. Hvis vi skal ha flere utlendinger blir det maks en til. Eller så kommer det inn nye i stedet for Filip G og Axel Eidstedt. De to er uten kontrakt foreløpig.

                Så er det et utropstegn ved Filip G. Han har faktisk sju sesonger i VIF. Det betyr at etter sesongen 19/20 så går han utenom kvota pga et unntak som sier at de med åtte sesonger i Norge ikke lenger går på kvota. Vi kan derved fra sesongen 20/21 ha seks utlendinger, pluss Lindström og Filip G. Jeg håper ikke vi ender opp med åtte importspillere totalt den første sesongen i Nye Jordal. Vi bør ikke ha flere enn seks i den kategorien (fire utlendinger + Tobbe og Filip G.) hvis målet først og fremst er å ha et lag med Oslo-gutter og andre nordmenn. Vi må ta vår del av ansvaret for utviklingen av norske spillere. Slik vi har gjort de siste sesongene.

                Comment

                Working...
                X