Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Lagbygget for sesongen 19/20

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Har sett litt på ledige spillere i Allsvenskan. Det er ikke så mange å velge i, men noen meget gode spillere er ledig:

  Christian Sandberg, AIK https://www.eliteprospects.com/playe...stian-sandberg

  Lucas Sandström, Almtuna https://www.eliteprospects.com/playe...ucas-sandstrom

  Tobias Hage, Almtuna https://www.eliteprospects.com/player/13718/tobias-hage

  Nicklas Jadeland, Pantern https://www.eliteprospects.com/playe...cklas-jadeland

  Björn Svensson, Pantern https://www.eliteprospects.com/playe...bjorn-svensson

  Johan Eriksson, Modo/Villacher https://www.eliteprospects.com/playe...johan-eriksson

  Alexander Hilmerson, Mora https://www.eliteprospects.com/playe...nder-hilmerson

  Felles for disse spillerne er at det er erfarne spillere som har levert over flere sesonger. Spesielt de to første ville forsterke VIF Hockey veldig.

  Edit: Justin Hickman, ex Lillehammer, er ledig. Gjorde mange poeng, men var også veldig mye utvist. En type spiller vi kan trenge, bare han kunne bli litt mer disiplinert https://www.eliteprospects.com/playe...justin-hickman
  Last edited by Pondus; 06.08.2019, 23:05.

  Comment


  • Fortsatt intet nytt om spillerjakten i Sverige. Vi spiller første treningskamp allerede nå på søndag. Og laget reiser til Italia i neste uke for å spille Dolomitten Cup. Første kamp der nede er fredag 16. Vi får håpe at to nye spillere er på plass slik at de kan reise med laget til Italia.

   Det bør være noen kroner å legge på bordet til de nye spillerne. Hvis man ser ift hvem som var på lønningslista i april så er det noen tunge navn borte. Brede F. Csiszar, Stefan Espeland, Morten Ask, Rasmus Ahlholm og Andreas Heier. Inn har kommet Magnus Brekke Henriksen og Linus Rotbakken. Det bør derfor være penger på budsjettet for to solide forsterkninger.

   PS! Joachim Andre Martinsen er tilbake i Vålerenga etter en try-out i Østerrike. Han er 99-modell, siste års U-21, og fikk fire kamper på A-laget sist sesong. Skåret det siste målet mot Sparta i denne kampen https://www.tv2.no/v/1414026/ Han kan være med å bidra til at vi får litt større bredde på forwardssiden. Han gjorde hele 61 poeng for U-21 sist sesong. https://www.eliteprospects.com/playe...ndre-martinsen

   PS! Stortalentet Leo Halmrast Johansen kan havne i finske Jokerit U-18/U-20. Han er bare 16 år, men spilte for U-21 sist sesong https://www.eliteprospects.com/playe...ansen-halmrast
   https://vartoslo.no/finsk-storklubb-...cy4QKi4zwzw66w

   Comment


   • Sundelius blir ikke å se i VIF kommende sesong. Han har nylig signert en 1-års kontrakt med Comet i første div.

    Comment


    • Originally posted by EspenGoo View Post
     Sundelius blir ikke å se i VIF kommende sesong. Han har nylig signert en 1-års kontrakt med Comet i første div.
     Og Christian Sandberg, som er en av svenskene jeg nevnte, har signert for SHL-klubben HV 71.

     Comment


     • https://www.dagsavisen.no/sport/rasm...9?paywall=true

      Noen med tilgang som har lyst til å være greie og komme med en oppsummering eller sende saken på privat melding?
      Kjekkere gutter finnes vel ei

      Comment


      • Originally posted by vifboy93 View Post
       https://www.dagsavisen.no/sport/rasm...9?paywall=true

       Noen med tilgang som har lyst til å være greie og komme med en oppsummering eller sende saken på privat melding?
       Kort fortalt:

       - Jeg har mange gode venner på Manglerud fra jeg spilte der, og kjenner treneren Livingston godt. Jeg må holde meg i form, og det passa det best med MS, siden jeg var i Oslo nå, sier han til Dagsavisen.

       -Trolig konflikt

       Det virker ganske opplagt at noe har skjedd mellom Vålerenga og Rasmus Ahlholm. Selv ønsker han ikke å gå inn på detaljer rundt bruddet med Roy Johansens mannskap.

       – Både jeg og klubben ble enige om å avslutte samarbeidet, forklarer han kort.

       – Hva er det som har skjedd mellom deg og Vålerenga?

       – Det ønsker jeg ikke å kommentere akkurat nå. Men du kan jo lese mellom linjene, forklarer Ahlholm.

       -Dagsavisen erfarer at Storhamar skal være en av de norske klubbene som er interessert i svenskens tjenester, men hovedpersonen selv drømmer om utlandet.

       – Tyskland eller Østerrike kanskje. Eller Sverige. Det er mange brikker som skal falle på plass, sier han.

       Comment


       • Fra Dagsavisen:

        -Den svenske løperen Ludvig Steenberg (24) har signert en ettårsavtale med ishockeyklubben Manglerud Star. Det skjedde torsdag.

        Det kan ha vært i grevens tid. For Dagsavisen erfarer at Vålerenga skal ha slått på tråden, og forhørt seg om spillerenes navn, allerede fredag. Men da var avtalen allerede underskrevet med drabantbyklubben.

        Svensken var med da MS gikk på is for en uke siden, og den 182 centimeter høye løperen imponerte fra første skøytetak.
        ----------

        Her er hans statistikker https://www.eliteprospects.com/playe...dvig-steenberg Han har altså holdt til i NCAA divisjon 3. Det er ikke på nivå med NCAA hvor f.eks Mathias Emilio Pettersen har tilhold. Hvis VIF har vært interessert i denne spilleren tenker jeg at vi ikke skal ha så store forventninger til hvilke spillere Espen Knutsen kan få fatt i. Men jeg tar gjerne feil..

        Comment


        • Jeg har nevnt backen Sondre Bolling Vaaler. Han blir ikke VIF-spiller nå. Han skal til USA for prøvespill i en klubb tilhørende USHL, som er øverste juniorliga i USA.

         Comment


         • Må si jeg ikke har store forventninger til denne sesongen.Vi hadde maks flyt ifjor samtidig som de andre lagene var unormalt svake.Uten Ahlholm,å med lite spennende signeringer er vi en middelhavsfarer.Her viler det mye på Lindstrøm,Røymark og Søberg.Må si jeg er skuffa hvis vi ikke enter noe grovkalibra! Å fortsetter den harde coachinga på 1.rekka så blir det magert ellers....

          Comment


          • I treningskampen mot Frisk stilte vi slik (Ylven er skadet, låret?):

           Søberg (Svendsen)

           Ekelund - Trygg
           Sørvik - Rotbakken
           Strøm - Eidstedt
           7. back Francke-Enersen

           Lalande - Lindström - Røymark
           Brekke Henriksen - Gunnarsson .- Oppøyen
           Thomas Olsen - Stene - Blegen
           Frøberg - Colin Olsen - Johansen Halmrast.

           Meget solid keeperspill av Søberg. Og aggressivt backspill holdt Frisk unna, de fikk bare 18 skudd. Sørvik anno 2019 er en helt annen spiller enn Sørvik anno 2015 da han gjorde 58 poeng. Han spiller veldig fysisk og aggressivt. Mats Trygg var akkurat så god som vi er vant til å se han. Rotbakken var litt anonym, men vi ser at han er meget god på skøyter. Ligner ellers en del på Trygg, både i størrelse men også måten å spille på. Ekelund er veldig offensiv, skårer vinnermålet men blir også sendt i dusjen etter en stygg slashing. Francke-Enersen fikk også mange bytt, uten å markere seg.

           Førsterekka lider uten Ahlholm. Lalande er jo en helt annen spillertype. Jobber bra, men har ikke den oversikt og finesse som trengs for å produsere poeng. Rekka med Oppy, Filip G og Brekke spiller hardt og har full fart på jerna hele tiden, Ei rekke å bruke mot motstandernes førsterekke. Stene, Olsen og Blegen gjorde en grei jobb, men klarte ikke å skape sjanser. Fjerderekka med Colin Olsen, Sander Frøberg og Leo Johansen Halmrast klarte seg veldig bra. Frøberg er en storvokst forward med bra fart, og Leo Halmrast var helt uredd og prøvde hele tiden å være skapende. Dessverre ble Colin skadet ifm en slåsskamp hvor svensken Björkung var i overkant brutal.

           Blir spennende å se hva som skjer med Halmrast. Han er aktuell for Jokerit U-18. At Roy ga han sjansen mot Frisk kan tyde på at VIF ønsker å beholde han og gi han sjanser på A-laget. For hvis han skal til Finland burde en annen junior fått sjansen i denne kampen.

           Slik jeg ser laget i dag tenker jeg at vi skal legge alle penga på en spiller. Og det skal være en erstatter for Ahlholm i førsterekka. Det er viktig at vi har en poengsterk førsterekke, og ditto en poengsterk første overtallsfemmer. Så kan vi vente med en evt sjette utlending til rundt juletider. Lalande er en spiller som kan være alternativ både i andre- eller tredjerekka, eller spille fast i fjerderekka. Blegen og Halmrast bør tilbys A-lagskontrakt slik at vi har 14 forwards. Altså de 12 som spilte i dag, pluss Ylven og en ny forward til førsterekka.
           Last edited by Pondus; 11.08.2019, 23:04.

           Comment


           • Fra Dagsavisen mandag:

            -VIF-treneren vil fortsatt forsterke. Vålerenga Hockey-trener Roy Johansen ønsker seg flere spillere inn før sesongstarten neste måned. Han mener det trengs, skal seriegullet forsvares.

            -Vi mangler noen spillere for å få stallen komplett

            -Mens klubben jobber med å få inn flere spillere, jobber Johansen med det han har. Sesongoppkjøringen er alltid viktig for å finne gullformen.

            – Det er viktig å samle laget, få den rette innkjøringen. Onsdag drar vi til Italia, der vi får vi noen kamper mot tyske lag. Vi ser bra ut foreløpig, sier VIF-treneren.

            Lytt også til Hockeypodden http://hockeypodden.no/Podcasts/Foer...Lidb4Ey26O_6L0
            Last edited by Pondus; 12.08.2019, 21:04.

            Comment


            • Joachim Sundelius klar.

             Comment


             • Hadde litt tid til overs på jobben i dag, og sjekka gjennom hvem Vålerenga, Stavanger og Storhamar har henta (og kvitta seg med) før den kommende sesongen. Helt sikkert mangler på lista, men det gir jo en liten indikasjon på hvordan det ligger an. La til antall spilte kamper og antall poeng for moroskyld, selv om dette selvsagt må ses i sammenheng med hvilke klubber spillerne har blitt hentet fra, nivået på klubbene, samt rekkekameratene og tid på is, etc, etc..... Vi har som kjent ikke akkurat forsterka laget, og haugevis med rutine forsvinner med Ask, Espeland og Csiszar - og ikke minst poeng (tenker da spesielt på Ahlholm). Kan bli en tung sesong med mindre vi er like heldige som vi var forrige sesong, da vi unngikk skader.

              Uansett; statistikk er moro! I hvert fall hvis du holder med Storhamar eller Stavanger....


              Vålerenga

              SIGNERT (3 spillere):
              Magnus Brekke Henriksen - 47 kamper, 21 poeng for Manglerud Star forrige sesong
              Linus Rotbakken - 40 kamper, 15 poeng for Almtuna IS (Allsvenskan, Sverige)
              Joacim Sundelius - 45 kamper, 23 poeng for Stjernen
              TOTALT: 132 kamper, 59 poeng

              DRATT (8 spillere):
              Stefan Espeland - 47 kamper, 61 poeng
              Marcus Ekberg - 33 kamper, 4 poeng
              Petter Grønstad - 46 kamper, 10 poeng
              Brede Csiszar - 46 kamper, 14 poeng
              Andreas Heier - 8 kamper, 6 poeng
              Rasmus Ahlholm - 47 kamper, 81 poeng
              Morten Ask - 39 kamper, 20 poeng
              Calle Spaberg Olsen - 5 kamper, 0 poeng (men 37 kamper og 64 poeng for U21! Gutten er 17 år. Bare å glede seg til å følge ham i Rögle U20
              TOTALT: 271 kamper, 202 poeng

              Storhamar

              SIGNERT (7 spillere):

              Mats Larsen Mostue - 48 kamper, 6 poeng forrige sesong for Stavanger
              Jonas Djupvik Løvlie - 43 kamper, 14 poeng for Stavanger
              Tony Cameranesi - 55 kamper, 53 poeng for Manchester (ECHL) og 19 kamper, 4 poeng for Utica (AHL)
              Matt Prapavessis - 40 kamper, 30 poeng for SønderjyskE (Danmark)
              Luka Gracnar - 93.0 % for HK Poprad (Slovakia) og 90.1 % for HC Innsbruck (Østerrike) i 2018/19-sesongen
              Phil Marinaccio - 38 kamper, 40 poeng for SønderjyskE (Danmark)
              Ilka Pikkarainen - 31 kamper, 16 poeng for Ravensburg (DEL2) og 16 kamper, 10 poeng for KalPa (Finland)
              TOTALT (uten keeper): 290 kamper, 173 poeng

              DRATT (12 spillere):

              Joel Johansson - 46 kamper, 29 poeng
              Victor Svensson - 48 kamper, 54 poeng
              Niklas Fogström - 45 kamper, 19 poeng
              Joakim Jensen - 21 kamper, 7 poeng
              Troy Josephs - 7 kamper, 8 poeng
              Mikael Dokken - 46 kamper, 13 poeng
              Håkon Engh - 5 kamper, 2 poeng
              Oskar Östlund - 34 kamper - 91 %
              Lars Løkken Østli - 42 kamper, 6 poeng
              Aaron Irving - 47 kamper, 38 poeng
              Kjetil Martinsen - 48 kamper, 8 poeng
              Lars Erik Hesbråten - 40 kamper, 10 poeng
              TOTALT (uten keeper): 395 kamper, 194 poeng

              Stavanger Oilers

              SIGNERT (8 spillere):
              Dan Kissel - 44 kamper, 53 poeng forrige sesong for Visp (Sveits)
              Tommy Kristiansen - 46 kamper, 34 poeng for Sparta (250 (!) utvisningsmin.)
              Andreas Klavestad - 44 kamper, 11 poeng for Sparta
              Nicolai Bryhnisveen - 60 kamper, 42 poeng for Coventry (England)
              Ludvig Hoff - 31 kamper, 11 poeng for Univ. of North Dakota (NCAA)
              Nolan Zajac - 52 kamper, 31 poeng for Oskarshamn (Sverige)
              Brady Brassart - 61 kamper, 11 poeng for Syracuse Crunch (AHL)
              Mathias Trettenes - 44 kamper, 10 poeng for Krefeld (Tyskland)
              TOTALT: 382 kamper, 203 poeng

              DRATT (10 spillere):
              Peter Lorentzen - 31 kamper, 9 poeng
              Jacob Lagace - 46 kamper, 50 poeng
              Johannes Johannesen - 48 kamper, 23 poeng
              Mats L. Mostue - 48 kamper, 6 poeng
              Jonas D. Løvlie - 43 kamper, 14 poeng
              Even M. Kjellesvik - 28 kamper, 5 poeng
              Stephan Vigier - 48 kamper, 44 poeng
              Mario Lucia - 48 kamper, 39 poeng
              Phil Lane - 31 kamper, 25 poeng
              Henrik Medhus - 48 kamper, 10 poeng
              TOTALT: 419 kamper, 225 poeng

              Comment


              • Originally posted by Ingar View Post
               Joachim Sundelius klar.
               Sånn som det har blitt, med åtte spillere ut av laget, så vil jeg si at dette er en meget bra signering. Sundelius jobber alltid hardt, og har også produsert bra med poeng. 66 poeng på de siste 132 seriekamper, et snitt på akkurat 0,5 poeng pr kamp. https://www.eliteprospects.com/playe...acim-sundelius

               Sundelius spilte i førsterekka i kampen mot Sparta torsdag. Han er 4. mann som er prøvd i rekka med Tobbe og Røymark. Så de famler litt foreløpig. Jeg tror vi nå mangler bare en spiller på komplett tropp. Og den spilleren bør være tiltenkt plass i førsterekka. Med Sundelius har vi 12 forwards på kontrakt. Og så håper jeg det blir plass til Leo Halmrast. Da skulle det bli 14 forwards, inklusiv den siste signering som vi bare kan håpe på. Vi trenger det når vi ser at både Ylven og Colin Olsen nå er skadet.
               Last edited by Pondus; 24.08.2019, 02:02.

               Comment


               • Å da la Ylven skøytene på hylla......

                Comment

                Working...
                X