Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Lagbygget for første sesong i Nye Jordal Amfi, sesongen 20/21

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #91
  Fantastiske nyheter for alle Vålerengas hockeysupportere i dag. Tre av Norges største talenter har signert, og alle tre er Vålerenga-gutter!

  -Tobias Breivold, keeper og sønn av Tom Johansen. Meget talentfull. Var utlånt til Narvik og hadde 93,7% over to kamper, og hadde en kamp for VIF til 93,8% https://www.eliteprospects.com/playe...ansen-breivold

  -Leo Johansen Halmrast, forward og sønn av Stig Johansen. Bare 16 år gammel spilte han seg fast plass på A-laget sist sesong. En kommende stjernespiller! https://www.eliteprospects.com/playe...ansen-halmrast

  -Calle Spaberg Olsen, forward og sønn av Svenna Olsen. Største talentet i norsk ishockey ved siden av Emilio Pettersen! Kan bli draftet til NHL i sommer. Kommer hjem fra Rögle, hvor han ble notert for 10 SHL-kamper. Noen vil stusse på at han kommer hjem. Men de fleste av våre største stjerner på landslaget var gode i GET før de reiste utenlands. Calle har to år igjen som junior, og trenger ikke stresse. Men en evt NHL-klubb vil nok etterhvert gjerne ha noe å si om hvor han bør spille. https://www.eliteprospects.com/playe...-spaberg-olsen

  Vi har nå 5 backer og 12 forwards. Vi får håpe at det snart signeres flere backer. F.eks Linus Rotbakken og Christian Bull. Og vi har fire ledige plasser på utlendingskvota...

  Comment


  • #92
   Helt enig. Fantastiske nyheter dette her. La Tobias få kamptrening når det lar se passe. Calle må inn i 1 femmer og Leo inn i 2. Eneste måten å la dem få utvikle det enorme potensialet de har. Norsk back ser vanskelig ut, men tror de ha par navn til dem snakker med før de ser utenlands. Så er jeg ganske sikker på at dem kommer 2-3 utlendinger hvor en er back. Må som alle vet bare få litt mere oversikt over hva som skjer med ligastart, tilskuere etc.

   Comment


   • #93
    Vi har fem backer og 12 forwards. Vi trenger minst fem spillere til, tre backer og to forwards. To av disse bør være norske. Slik at vi starter sesongen med maks fem utlendinger.

    Vi bør resignere Linus Rotbakken. Synes han viste mye bra. Kan hende han kan bli norsk (har norsk far). Men han kan også være på utlendingskvota.

    Ledige norske backer: Christian Bull, Adrian Saxrud Danielsen og Magnus Eikrem Haugen.

    Ledige norske forwards: Alexander Reichenberg, Sondre Olden, Fredrik Lystad Jacobsen, Kristian Forsberg og Steffen Thoresen.

    Slik kan laget bli seende ut til slutt:

    Steffen Søberg - Tobias Breivold

    Ekelund - Mr X utlending
    Eidstedt - Mr X nordmann (Bull?)
    Sørvik - Strøm
    Rotbakken ?? - Holm Larsen

    Mr X utlending - Lindström - Karterud
    Calle SO - Reichenberg ?? - Røymark
    Halmrast - Stene - Thomas Olsen
    Oppøyen - Gunnarsson - Brekke Henriksen
    Colin SO - Lalande

    Her er det da fem utlendinger (Ekelund, Eidstedt, Rotbakken og to helt nye). Men om Rotbakken blir norsk har vi to ledige plasser. De må benyttes hvis vi ikke får inn to nye nordmenn (f.eks Bull og Reichenberg).

    Comment


    • #94
     Ny unggutt er signert. Nicolai Eliesen (forward) får sin første A-lagskontrakt. Er født i 2001, og er dermed U-20 spiller kommende sesong. Er notert for åtte kamper på A-laget sist sesong. Dette er en fhv storvokst og tøff spiller. En som kjenner til Eliesen fra U-21 laget skriver på FB: -Var meget god på U21. God på skøyter, fysisk og uredd som ofte tar korteste vei mot buret.

     https://www.vif-hockey.no/artikel/uy...i-moderklubben

     https://www.eliteprospects.com/playe...icolai-eliesen

     Comment


     • #95
      For de av oss som har håpet på å se Alexander Reichenberg i VIF-drakt må jeg dessverre melde at det blir det neppe noe av. Han blir for dyr for VIF. Da tenker jeg han kan bli for dyr for Lillehammer eller Storhamar også (hvis han helst vil være ved Mjøsa). Kan hende han må fire litt på kravene sine. Men VIF planlegger nok uten han nå.

      Vi trenger nå først og fremst tre backer. Ledige norske backer er som nevnt: Bull, Saxrud Danielsen og Eikrem Haugen. Vi har ikke resignert Linus Rotbakken, det synes jeg vi bør gjøre. Og vi kan også signere et par utenlandske backer. Siste alternativ er å flytte Stene ned på backplass permanent. Men da må vi ha inn en ny (utenlandsk) center for han. En ting er sikkert. De siste 4-5 signeringene, og kvaliteten på disse spillerne, avgjør om vi kan oppfylle målet om å ta bøtta i første forsøk i Nye Jordal.

      PS! Seriestart ser ut til å bli 3. oktober. To uker senere enn opprinnelig dato. VM i 2021 er også forskjøvet to uker, fra 7. mai til 21. mai. Det betyr at vi kan spille en helt normal sesong, med 45 seriekamper (inkl fire tirsdagsrunder) og sluttspill som starter sent i mars i stedet for ca 8. mars som har vært vanlig. Nye Jordal skal snart være ferdig innvendig, og VIF har fått disp til å flytte inn med de ansatte, og ha istreninger i den nye hallen. Men utendørs blir de ikke ferdig før månedsskiftet sept/okt. Det spørs om VIF tar sjansen på å spille hjemme i første serierunde, men heller spiller et par bortekamper før offisiell åpning som da kan bli 10. oktober. Vi får se. Uansett blir det neppe med mange publikummere. Nå er det tillatt med 200 på fotballkamper. Men det er utendørs. Og hockeyklubbene, da gjelder det Oilers og Storhamar, går ut å sier at de ikke kan spille uten publikum. Men det hjelper neppe å prøve å presse myndighetene. Samtidig er det heller et rop om at kompensasjonsordningene som fotballen har fått også må gjelde for ishockeyen. Det vil det naturligvis gjøre.

      Atle skriver om dette på klanen.no https://klanen.no/Blogger/Veien-tilb...IxRfajIc9U1bh0

      Comment


      • #96
       Sander Frøberg har signert for byrival Gruner.
       Synes dette er synd da jeg har sansen for Frøberg. Men jaaa han gikk vel dit pga mere spilletid og større rolle i laget.

       Comment


       • #97
        Det har vært snakket en del om Christian Bull, og mulig overgang til VIF. Nå forteller Pravda på Hamar:

        Per nå tyder lite på at Christian Bull (23) er Storhamar-spiller den kommende sesongen. Han har avvist et kontraktsforslag fra VIF.

        Landslagsbacken står uten kontrakt, og det er foreløpig uklart hvilket lag han representerer i 2020/2021-sesongen.

        Vålerenga er sterke beilere for ham, og i slutten av mai kunne HA-sporten erfare at 23-åringen hadde et tilbud fra VIF.
        Bulls agent, Håkon Taskerud, bekrefter at VIF har gjort et framstøt på hans klient. For en stund tilbake avslo 23-åringen kontraktsforslaget fra hovedstadsklubben.

        – Han takket nei til Vålerenga på grunn av ønsket om å spille i utlandet. Det var et godt tilbud, og vi setter pris på at de virkelig prøvde å få ham, sier Taskerud.

        – Status er at Bull fremdeles venter på noe konkret fra utlandet. Markedet er tøft, men vi tror det løser seg, sier agenten.

        Storhamar-stallen har blitt fylt opp med en kombinasjon av nye spillere og kontraktsforlengelser de siste månedene. Likevel har klubben bare syv backer på kontrakt.

        Bull ønsker ikke å stenge døren til Storhamar.

        – Vi har hatt en god dialog med Storhamar. Om ting ikke løser seg i utlandet, er Storhamar et godt alternativ for Christian, sier Taskerud...................................

        At Bull skulle få et bra tilbud utenlands er nok bare fifty/fifty. I så fall kanskje Allsvenskan (har prøvd seg der før, uten særlig hell), eller Østerrike?

        Hvis det ikke skjer noe spesielt kan han fortsatt være aktuell for VIF. Men vil vi ha spillere som ikke har VIF som førstevalg?. Ja, dette handler om penger, og en spiller som tror han har noe å by på.

        Samtidig har Reichenberg sagt nei til et tilbud fra Lillehammer. Det samme gjelder for han som med Bull. Når lagene går på is, og vi gjør det så tidlig som 27. juli, begynner timeglasset å renne ut og da må man fire på lønnskravene. Det gjelder bare for VIF å holde saken varm, og vise at vi fortsatt er interessert.

        Comment


        • #98
         Espen Knutsen blir ny medieansvarlig,
         Frikk Juell ny sportssjef,
         Morten Ask ny assistenttrener.

         Supert med Juell inn som sportssjef med all erfaringen han har!

         https://www.vif-hockey.no/artikel/2q...styrker-staben
         Kjekkere gutter finnes vel ei

         Comment


         • #99
          Dagsavisen har et intervju med ny sportssjef Frikk Juell, bak betalingsmur https://www.dagsavisen.no/sport/nye-...ppen-1.1745311

          I kontakt med nye spillere - kan komme flere

          Hvordan kommer så VIF til å se ut sportslig den kommende sesongen? Juell er klar på at de vil få stabla et godt lag på beina. I første omgang ser han etter to spillere, men utelukker ikke at det kan komme fler tett opp mot sesongstart.

          – Det er veldig usikkert i Europa, men også i AHL. Det kommer til å være spillere på markedet. Så i første omgang vil vi hente to spillere, og så har vi litt is i magen framover, og ser hva som dukker opp.

          Målsettingen er i hvert fall klar:

          - Vi bygger nå for å være med å konkurrere i toppen.
          -----------------------------------------------------------------------

          Vi har bare fem backer på kontrakt, og 13 forwards. Går ut fra at de to spillerne vi skal hente i første omgang er backer (evt så har de bestemt seg for å bruke Stene på backplass, slik at de to nye er en back og en forward). Så får vi håpe at det komme flere nærmere sesongstart. For vi kan ikke gå inn i sesongen med 20 utespillere. Det bør være minst 22 spillere.

          Comment


          • Alternativene på backplass skrumper inn. Christian Bull, som tidligere har bekreftet å ha mottatt kontraktsforslag fra VIF, er nå klar for den tyske klubben Krefeld. Adrian Saxrud Danielsen er klar på at han vil til utlandet. Han skal ha tilbud fra Østerrike. Den eneste ledige backen som holder brukbar standard er Magnus Eikrem Haugen som ikke ønsket å fortsette i Stjernen. Han sier: "Situasjonen er usikker. Jeg hører litt rundt og er åpen for alt. Det er ting på gang, men ingenting er avklart enda". Jeg tipper at Frisk, MS og VIF vil være interessert. Kanskje også Storhamar (Eikrem Haugen er fra Hamar) https://www.eliteprospects.com/playe...-eikrem-haugen

           Ting pleier å løse seg. Men man kan være litt bekymret for situasjonen rundt backplassene.Vi har fortsatt bare fem backer på kontrakt. Og vi vet at Sørvik og Eidstedt har vært langtidsskadet. Vi må bare håpe at begge er klar fra dag 1 med istreninger. Vi vet også at Emil Holm Larsen er temmelig fersk som seniorspiller. Sportssjef Frikk Juell har som nevnt i forrige innlegg sagt at vi skal ha inn to nye spillere nå, og kanskje flere nærmere sesongstart. Ingen tvil om at det er backer vi trenger. Vi vet at Andreas Stene kan gjøre en god jobb på backplass. Det kan Linus Rotbakken også. Eller er det to helt nye utenlandske backer som Frikk Juell har i sikte?

           Comment


           • Slik kan "back-kabalen" gå opp! Hvis vi velger å sette Andreas Stene permanent ned på backplass får vi et kinder-egg, Vi får en back som tok den nye jobben veldig lett sist sesong. Spilte ca 15 kamper som back, Er rolig og fin med puck, men kan gjerne være mer aggressiv. Vi må bli tøffere på backplass, Med Eidstedt tilbake fra skade får vi en skikkelig tøffing som kan gå foran. Men de andre backene må følge opp. Med Stene som back må vi ha inn en ny center. Kommer tilbake til det. Vi trenger minst en back til. Vi vet at Christian Bull fikk et veldig bra tilbud fra VIF (iflg Hamar Arbeiderblad). Vi må nå bruke de pengene som var tiltenkt Bull, og kanskje litt til, på en kvalitetsback fra utlandet. En back som skal være vår beste back, og som kan være med å styre spillet i overtall. Bør være så god at han kan produsere i hvert fall i nærheten av det Stefan Espeland gjorde sesongen 18/19.Han gjorde hele 61 poeng på 47 kamper. Med Stene og en ny utenlandsk back har vi sju backer. En evt åttende back kan komme senere når man ser hvordan det fungerer, bl.a. med tanke på om alt er OK med Sørvik og Eidstedt som har vært skadet lenge.

            Vi trenger en ny center hvis Stene blir back. Og vi trenger virkelig en ny god center som kan gå inn i andrerekka og som er offensivt sterk med solid poengproduksjon. Vi har bare Lindström som produserer mye poeng fra centerplass, De siste fire sesongene har han 245 poeng på 185 kamper. Utrolig sterke tall. Men de fire andre som ble brukt som center sist sesong er ikke nærheten av dette. Det gjelder Stene, Gunnarsson, Brekke Henriksen og Lalande. Stene hadde 23 poeng sist sesong. 22 poeng sesongen før der. Vi trenger en andrecenter som kan produsere på nivå med Lindström, men som også kan være en som passer godt sammen med unge spillere som f.eks Thomas Olsen og Calle Spaberg Olsen som jeg ser for meg som vinger i andrerekka.
            Last edited by Pondus; 03.08.2020, 11:43.

            Comment

            Working...
            X