Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Lagbygget for første sesong i Nye Jordal Amfi, sesongen 20/21

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • EspenGoo
  replied
  Sander Frøberg har signert for byrival Gruner.
  Synes dette er synd da jeg har sansen for Frøberg. Men jaaa han gikk vel dit pga mere spilletid og større rolle i laget.

  Leave a comment:


 • Pondus
  replied
  For de av oss som har håpet på å se Alexander Reichenberg i VIF-drakt må jeg dessverre melde at det blir det neppe noe av. Han blir for dyr for VIF. Da tenker jeg han kan bli for dyr for Lillehammer eller Storhamar også (hvis han helst vil være ved Mjøsa). Kan hende han må fire litt på kravene sine. Men VIF planlegger nok uten han nå.

  Vi trenger nå først og fremst tre backer. Ledige norske backer er som nevnt: Bull, Saxrud Danielsen og Eikrem Haugen. Vi har ikke resignert Linus Rotbakken, det synes jeg vi bør gjøre. Og vi kan også signere et par utenlandske backer. Siste alternativ er å flytte Stene ned på backplass permanent. Men da må vi ha inn en ny (utenlandsk) center for han. En ting er sikkert. De siste 4-5 signeringene, og kvaliteten på disse spillerne, avgjør om vi kan oppfylle målet om å ta bøtta i første forsøk i Nye Jordal.

  PS! Seriestart ser ut til å bli 3. oktober. To uker senere enn opprinnelig dato. VM i 2021 er også forskjøvet to uker, fra 7. mai til 21. mai. Det betyr at vi kan spille en helt normal sesong, med 45 seriekamper (inkl fire tirsdagsrunder) og sluttspill som starter sent i mars i stedet for ca 8. mars som har vært vanlig. Nye Jordal skal snart være ferdig innvendig, og VIF har fått disp til å flytte inn med de ansatte, og ha istreninger i den nye hallen. Men utendørs blir de ikke ferdig før månedsskiftet sept/okt. Det spørs om VIF tar sjansen på å spille hjemme i første serierunde, men heller spiller et par bortekamper før offisiell åpning som da kan bli 10. oktober. Vi får se. Uansett blir det neppe med mange publikummere. Nå er det tillatt med 200 på fotballkamper. Men det er utendørs. Og hockeyklubbene, da gjelder det Oilers og Storhamar, går ut å sier at de ikke kan spille uten publikum. Men det hjelper neppe å prøve å presse myndighetene. Samtidig er det heller et rop om at kompensasjonsordningene som fotballen har fått også må gjelde for ishockeyen. Det vil det naturligvis gjøre.

  Atle skriver om dette på klanen.no https://klanen.no/Blogger/Veien-tilb...IxRfajIc9U1bh0

  Leave a comment:


 • Pondus
  replied
  Ny unggutt er signert. Nicolai Eliesen (forward) får sin første A-lagskontrakt. Er født i 2001, og er dermed U-20 spiller kommende sesong. Er notert for åtte kamper på A-laget sist sesong. Dette er en fhv storvokst og tøff spiller. En som kjenner til Eliesen fra U-21 laget skriver på FB: -Var meget god på U21. God på skøyter, fysisk og uredd som ofte tar korteste vei mot buret.

  https://www.vif-hockey.no/artikel/uy...i-moderklubben

  https://www.eliteprospects.com/playe...icolai-eliesen

  Leave a comment:


 • Pondus
  replied
  Vi har fem backer og 12 forwards. Vi trenger minst fem spillere til, tre backer og to forwards. To av disse bør være norske. Slik at vi starter sesongen med maks fem utlendinger.

  Vi bør resignere Linus Rotbakken. Synes han viste mye bra. Kan hende han kan bli norsk (har norsk far). Men han kan også være på utlendingskvota.

  Ledige norske backer: Christian Bull, Adrian Saxrud Danielsen og Magnus Eikrem Haugen.

  Ledige norske forwards: Alexander Reichenberg, Sondre Olden, Fredrik Lystad Jacobsen, Kristian Forsberg og Steffen Thoresen.

  Slik kan laget bli seende ut til slutt:

  Steffen Søberg - Tobias Breivold

  Ekelund - Mr X utlending
  Eidstedt - Mr X nordmann (Bull?)
  Sørvik - Strøm
  Rotbakken ?? - Holm Larsen

  Mr X utlending - Lindström - Karterud
  Calle SO - Reichenberg ?? - Røymark
  Halmrast - Stene - Thomas Olsen
  Oppøyen - Gunnarsson - Brekke Henriksen
  Colin SO - Lalande

  Her er det da fem utlendinger (Ekelund, Eidstedt, Rotbakken og to helt nye). Men om Rotbakken blir norsk har vi to ledige plasser. De må benyttes hvis vi ikke får inn to nye nordmenn (f.eks Bull og Reichenberg).

  Leave a comment:


 • O.S.L.O.
  replied
  Helt enig. Fantastiske nyheter dette her. La Tobias få kamptrening når det lar se passe. Calle må inn i 1 femmer og Leo inn i 2. Eneste måten å la dem få utvikle det enorme potensialet de har. Norsk back ser vanskelig ut, men tror de ha par navn til dem snakker med før de ser utenlands. Så er jeg ganske sikker på at dem kommer 2-3 utlendinger hvor en er back. Må som alle vet bare få litt mere oversikt over hva som skjer med ligastart, tilskuere etc.

  Leave a comment:


 • Pondus
  replied
  Fantastiske nyheter for alle Vålerengas hockeysupportere i dag. Tre av Norges største talenter har signert, og alle tre er Vålerenga-gutter!

  -Tobias Breivold, keeper og sønn av Tom Johansen. Meget talentfull. Var utlånt til Narvik og hadde 93,7% over to kamper, og hadde en kamp for VIF til 93,8% https://www.eliteprospects.com/playe...ansen-breivold

  -Leo Johansen Halmrast, forward og sønn av Stig Johansen. Bare 16 år gammel spilte han seg fast plass på A-laget sist sesong. En kommende stjernespiller! https://www.eliteprospects.com/playe...ansen-halmrast

  -Calle Spaberg Olsen, forward og sønn av Svenna Olsen. Største talentet i norsk ishockey ved siden av Emilio Pettersen! Kan bli draftet til NHL i sommer. Kommer hjem fra Rögle, hvor han ble notert for 10 SHL-kamper. Noen vil stusse på at han kommer hjem. Men de fleste av våre største stjerner på landslaget var gode i GET før de reiste utenlands. Calle har to år igjen som junior, og trenger ikke stresse. Men en evt NHL-klubb vil nok etterhvert gjerne ha noe å si om hvor han bør spille. https://www.eliteprospects.com/playe...-spaberg-olsen

  Vi har nå 5 backer og 12 forwards. Vi får håpe at det snart signeres flere backer. F.eks Linus Rotbakken og Christian Bull. Og vi har fire ledige plasser på utlendingskvota...

  Leave a comment:


 • Pondus
  replied
  Originally posted by glindh View Post
  https://www.vif-hockey.no/artikel/qa...n-i-nye-jordal

  Viktig å ha med Stene videre, god allround-spiller.
  Hørte noen rykter idag om at Christian Bull blir VIF-spiller. Aner ikke om det stemmer men det hadde vært en klassesignering.
  Ja, en veldig viktig signering. Stene er en anvendelig spiller som viste sist sesong at han kan spille back også.

  Det har vært omtalt i Hamar Arbeiderblad at Christian Bull har fått et kontraktsforslag fra VIF. Men det har vært stille om det de siste ukene. Hadde vært en kjempesignering i så fall.

  På TV 2 Hockeyprat (podcast) er vår daglige leder Jon Thore Thorstensen gjest i den siste utgaven. Han forteller der at vi hadde 13 spillere på kontrakt ved sesongslutt. Nå har vi tre til (Lalande, Holm Larsen og Stene). Han sier det kommer flere resigneringer og nye signeringer denne uka slik at vi kommer opp mot 20 spillere med kontrakt innen kort tid. Den ene skal være en overraskelse, som han kalte det. Han ville ikke si om det var en nordmann eller utlending. Det kan jo være Bull, eller kanskje Reichenberg som også er ryktet til VIF.

  Thorstensen snakket mye om at vi skulle bygge lag. Ikke kjøpe et lag. Det er viktig for klubben å slippe til de yngre og det har vært prioritert å gi kontrakter til de unge. Jeg tror derfor at de neste signeringene er Leo Halmrast, Sander Frøberg og Tobias Breivold. Så får vi se om det er enda flere unggutter som får sjansen.

  Det ble også snakket om at det var veldig mange ledige spillere. Vidar Wold, som representerte Frisk i podcasten, sa han fikk 5-6 mailer hver dag fra agenter som tilbyr dem spillere. Han tror dette vil vare til august/september. Så de ville ha litt is i magen når det gjelder utenlandske spillere. Det tror jeg også VIF vil gjøre. Hvis vi har 20 spillere på plass i juni kan de siste to-tre (utlendinger) komme på plass i august. Jeg tror også at VIF har noen i kikkerten som de har kontakt med. Men at de venter til man vet når seriestart blir og hvordan det blir med kompensasjoner fra Staten om vi må spille med begrenset antall tilskuere.

  PS! spillerstallen er oppdatert i åpningsinnlegget.
  Last edited by Pondus; 16.06.2020, 19:22.

  Leave a comment:


 • glindh
  replied
  https://www.vif-hockey.no/artikel/qa...n-i-nye-jordal

  Viktig å ha med Stene videre, god allround-spiller.
  Hørte noen rykter idag om at Christian Bull blir VIF-spiller. Aner ikke om det stemmer men det hadde vært en klassesignering.

  Leave a comment:


 • Pondus
  replied
  En konto på Twitter, GET Ryktebørs, setter søndag kveld ut et rykte om at Alexander Reichenberg er på vei til VIF. Det ville i så fall være en kjempesignering. En spiller med x-faktor. Får vi han og Christian Bull ser det kjempebra ut. Spesielt med tanke på at vi fortsatt bare har to utlendinger med kontrakt.

  https://twitter.com/rykteb/status/1272245100949786624

  Stats for Reichenberg https://www.eliteprospects.com/playe...er-reichenberg

  Sjekk denne skåringen https://www.youtube.com/watch?v=nGbUEb5BEII og denne https://www.youtube.com/watch?v=_n3G9zzC7rY

  Leave a comment:


 • Pondus
  replied
  Emil Holm Larsen har signert for et år. Han blir vår femte back med kontrakt. Fikk 21 kamper på A-laget sist sesong.

  https://www.vif-hockey.no/artikel/19...larsen-er-klar

  Leave a comment:


 • Pondus
  replied
  Originally posted by Nesrene View Post

  Vi har jo vært innom dette på Facebook, men der dævver jo ting ganske fort i nyere saker.

  Jeg vil ikke ha Steffen Thoresen. Han vil ikke spille for oss, han vil bare spille hos for å denge gamle lagkamerater. Storhamar kan vi denge sjæl uten en sippunge som ble veid og funnet for lett.
  Enig med du. En spiller som Sander Frøberg kan gjøre den samme jobben og han fremtiden foran seg og kan bare bli bedre år for år

  Leave a comment:


 • Nesrene
  replied
  Originally posted by Pondus View Post
  Steffe Thoresen ser ut til å ikke være ønsket med videre hos Storhamar. Bor visstnok på Lørenskog, og har pendlet til Hamar i tre år nå. Noe for oss? Ble 35 år i forrige uke. Spilte seks sesonger for Vålerenga fra 08 til 13. Gjorde 200 poeng på 225 kamper for oss, før han gikk til Lørenskog... Vi kan vel svelge en kamel, eller hva synes folket?

  PS! Steffen sier at om dem ikke vil ha han på Hamar så kommer det til å gå en faen i han for å vise at dem tok feil. Bra holdning!
  Vi har jo vært innom dette på Facebook, men der dævver jo ting ganske fort i nyere saker.

  Jeg vil ikke ha Steffen Thoresen. Han vil ikke spille for oss, han vil bare spille hos for å denge gamle lagkamerater. Storhamar kan vi denge sjæl uten en sippunge som ble veid og funnet for lett.

  Leave a comment:


 • Pondus
  replied
  Steffe Thoresen ser ut til å ikke være ønsket med videre hos Storhamar. Bor visstnok på Lørenskog, og har pendlet til Hamar i tre år nå. Noe for oss? Ble 35 år i forrige uke. Spilte seks sesonger for Vålerenga fra 08 til 13. Gjorde 200 poeng på 225 kamper for oss, før han gikk til Lørenskog... Vi kan vel svelge en kamel, eller hva synes folket?

  PS! Steffen sier at om dem ikke vil ha han på Hamar så kommer det til å gå en faen i han for å vise at dem tok feil. Bra holdning!

  https://www.eliteprospects.com/playe...effen-thoresen

  Leave a comment:


 • Pondus
  replied
  Filip Lalande har signert for to nye år https://www.vif-hockey.no/artikel/kz...-er-med-videre

  Kan vi håpe dette er startskuddet for at VIF kompletterer troppen? Den inneholder nå 1 keeper, 4 backer og 9 forwards. Det betyr at vi skal ha inn 8-10 spillere til. La oss håpe at i hvert fall Andreas Stene og Leo Halmrast er blant disse.

  PS! laget er oppdatert i åpningsinnlegget.

  Leave a comment:


 • EspenGoo
  replied
  Originally posted by Pondus View Post
  Vålerenga jakter Storhamar-backen Christian Bull. Hamar Arbeiderblad skriver at han er ønsket med videre i Storhamar, men at Bull selv helst vil til utlandet.

  Men VIF skal være veldig interessert: -Vålerenga skal være svært ivrige etter å få Bull i stallen, spesielt etter at de mistet rutinerte Mats Trygg (43) til byrival Manglerud Star.

  Etter det HA-sporten erfarer, skal Vålerenga ha gitt Bull signaler om at han vil bli satset på som en av lagets høyest prioriterte backer. Og at han skal ha blitt tilbudt en god kontrakt fra Oslo-klubben....

  Det hadde passet perfekt å få Christian Bull inn på laget. Han er opprinnelig Lørenskog-gutt. Han er bare 23 år, men har allerede to VM og 5 poeng på 14 kamper derfra. At det ikke ble noe VM i år fratok han et vindu ut mot utenlandske klubber, og han hadde en litt svak sesong for Storhamar. Så det er ikke sikkert det står så mange klubber i kø for å sikre seg han.

  Stats https://www.eliteprospects.com/playe...christian-bull

  Vi har bare fire backer på kontrakt. Bull kan bli femte mann. Så håper jeg vi resignerer Linus Rotbakken, og henter en ny utenlandsk back. Espen Knutsen har jo sagt at planen er å krydre laget med noen gode utenlandske spillere.

  En annen spiller som fortsatt er ledig er Alexander Reichenberg. Skal vi sprenge banken er det for en spiller som Reichenberg som har en x-faktor. Det bør også evt nye utenlandske spillere ha. Vi må ha inn spillere som kan underholde slik at folk møter opp på Nye Jordal i hopetall når vi får lov til å åpne for normal drift.

  PS! Tre skåringer fra Bull, og en fra Reichenberg, i denne https://www.youtube.com/watch?v=zB7F8AHFbes
  Bull hadde vært en knallsignering.
  Men både Salsten, Henke Ødegaard og Olden er også ledige. Blir spennende å se hvem norske spillere Enga henter.

  Leave a comment:

Working...
X