Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Kamptråd Sparta - Vålerenga tirsdag 26. nov kl. 1900

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kamptråd Sparta - Vålerenga tirsdag 26. nov kl. 1900

  Det store spørsmålet blir hva slags lag vi kan stille med mot Sparta. Vi må vente til utpå dagen tirsdag for å se laget i appen Min Hockey.

  I utgangspunktet er fem mann ute: Axel Eidstedt som er kneoperert og ferdig med sesongen, Linus Rotbakken med infeksjon i en fot og Daniel Sørvik hode/nakke. Martin Røymark med skulder ute av ledd? og Thomas Olsen forslått hofte?

  Rotbakken sto i lagoppstillinga helt frem til kampstart lørdag. Så ble han erstattet av Andreas Stene på backen. Hvis Rotbakken var så nærme å spille på lørdag så spiller han mot Sparta !?

  Prøver meg på en lagoppstilling.

  Ekelund - Rotbakken
  Trygg - Strøm
  Francke Enersen - Larsen

  Lindström - Stene - Brekke Henriksen
  Halmrast - Gunnarsson - Oppøyen
  Blegen - Lalande - Spaberg Olsen
  Berger - Frøberg

  Den av våre unge spillere som har hatt størst utvikling siden sesongstart er utvilsomt Magnus Brekke Henriksen, som også var god i landskampene på Lørenskog. Herlig å se han gå rett i trynet på Stjernens tøffing O`Brien i sist kamp. Brekke har selvtillit og trøkk i spillet sitt.

  Tabellen https://www.flashscore.com/hockey/no...aen/standings/

  PS! U-20 VM spilles i Minsk fra mandag 9. desember. Fra VIF er keeper Tobias Breivold, og forwards Leo Halmrast og Sander Frøberg tatt ut. Ingen av disse kan dermed spille for VIF mot Lillehammer 5. desember og Oilers 7. desember (VM-laget samles 2. desember).

  PS! Hos vår motstander Sparta er backen Niclas Jessesen, en 99-modell. løst fra kontrakten, En storvokst kar, 190 cm, med to U-18 VM. Ingen frelser, men kunne gjøre en jobb for VIF resten av sesongen. Billig løsning i så fall. https://www.eliteprospects.com/playe...iclas-jessesen og http://www.sparta.no/nyheter/avslutn...rbeidsforhold/

  Fra Sparta.no http://www.sparta.no/kamper/2019-202...ta-vaalerenga/

  Sparta har bare Nicklas Roest og Eirik Børresen ute med skade. Men de har også kvittet seg med en svensk back de ikke var fornøyd med, men har i stedet hentet en tøff forward i Robin Dahse som ikke har gjort så mange poeng i Allsvenskan men i Sparta har han allerede 7 poeng på bare 4 kamper https://www.eliteprospects.com/player/21450/robin-dahse
  Last edited by Pondus; 26.11.2019, 00:26.

 • #2
  Det kom fram i Sa -Sarpsborg arbeiderblad og siden jeg bor i Sarpsborg og har felles bekjente så kommer det fram at Niclas har mistet motivasjonen til å forsette og satse videre, og at han er rett og slett lei. Han sier det er vanskelig å legge ned alle den harde treningen når motivasjonen ikke er på topp. Han sier at han ønsker å ta en pause, men hva som skjer videre er usikkert. Per dags dato nå så er han lei hockey, men utelukker ikke at han evt vil gjøre comeback senere. Han har tenkt mye den siste tiden på om han skal forsette eller ikke med hockey.
  Han spilte også et par kamper for Ringerike.

  Niclas er en spillende back med bra skudd og size. Han er også høyerefatet.Dette er en spiller som spiller litt på små marginer som også gjør en del store feil i avgjørende situasjoner. Men det er ingen tvil om at han er potensiale og har hele tiden blitt sett på som en av spartas største talenter.

  Men Niclas kommer nok neppe til å spille for oss denne sesongen. Etter hva jeg har erfart.

  Comment


  • #3
   Hva tenker du om Philip Åman, Pondus? Han har gjort masse poeng for Haugesund denne sesongen og herjer rett og slett. Han prøvde seg også i MS for noen sesonger siden.
   Jeg mener han kunne vært en smart signering og løsning per dags dato. Sikkert ikke så altfor dyr å hente heller. Selv om han kontrakt med Haugesund ut sesongen.
   Har også hørt at fra noen supporter fra Haugesund at han er for god for en 4 rekke i Get, men får dårlig i en 1 eller 2 rekke Pga at han er for treg og har for lite fart.

   Comment


   • #4
    Originally posted by EspenGoo View Post
    Hva tenker du om Philip Åman, Pondus? Han har gjort masse poeng for Haugesund denne sesongen og herjer rett og slett. Han prøvde seg også i MS for noen sesonger siden.
    Jeg mener han kunne vært en smart signering og løsning per dags dato. Sikkert ikke så altfor dyr å hente heller. Selv om han kontrakt med Haugesund ut sesongen.
    Har også hørt at fra noen supporter fra Haugesund at han er for god for en 4 rekke i Get, men får dårlig i en 1 eller 2 rekke Pga at han er for treg og har for lite fart.
    Hvis Martin Røymark er borte for flere uker bør han jo erstattes. Det samme har vi sagt om Axel Eidstedt i flere måneder nå. Men ingenting skjer. Røymark har sikkert godt betalt. Når NAV overtar sykelønna frigjøres masse penger. Men til hva da? Redusere underskuddet? Jeg tenker at om vi skal hente en spiller eller to bør de være så gode at de kan være aktuelle også for laget som spiller på Jordal neste sesong. Men det vil jo ikke bli billige spillere. Så kan hende vi bare må ha et par billige vikarer for å fullføre sesongen på en anstendig måte.

    Philip Åman har en vanvittig statistikk i norsk 1. divisjon. 330 poeng på 148 kamper gir et snitt PPG på 2,23. Hva kan man sammenligne med. Jo, ta meget gode Arttu Niskakangas i Narvik, som har 14 poeng på 20 kamper i GET. Han har omtrent like mange kamper i 1. div som Åman, og har 201 poeng på 133 kamper. et snitt på 1,51. Man kan også se at Åman over flere sesonger produserte like bra som Robin Olsen Syversen som nå har 13 poeng på 20 kamper for Gruner. Etter at alle kampene i 1. div sendes på LiveSport (hvis man har abonnement på en lokalavis så følger kampene med gratis). Her sett på litt på noen av målene og assistene til Åman. Han er veldig god, og kan minne om Rasmus Ahlholm. Åman spilte hele junioralderen i storklubben HV71 og gjorde bra med poeng, mens Ahlholm var i Djurgården og Hammarby og gjorde gjennomgående litt mer poeng som junior enn Åman. Åman spilte for øvrig ikke hockey sesongen 17/18 og 18/19. Som du sier spilte han fem kamper for MS i sesongen 16/17 uten å notere seg for poeng. Jeg vet ikke hvorfor ha ga opp, eller fikk sparken og dro tilbake til Bergen i 1. div. Det hadde vært spennende å se Åman i GET, men jeg tror ikke det blir i VIF.
    Last edited by Pondus; 26.11.2019, 01:18.

    Comment


    • #5
     Laget er klart. Og som forventet er Linus Rotbakken tilbake. Men ingen Thomas Olsen, eller Daniel Sørvik, eller Martin Røymark.

     Roy og Espen har virkelig kastet rundt på laget. Overraskende nok fortsetter Andreas Stene på backplass, slik at vi har seks backer og ni forwards. Et signal om at Stene blir å fortsette som back? Bare det ikke er fordi at Sørvik blir lenge borte...

     Backpar:
     Ekelund-Rotbakken,
     Trygg-Stene,
     Strøm-Francke

     Rekker:
     Berger-Lindström-Halmrast,
     Blegen-Brekke-Spaberg,
     Oppøyen-Gunnarsson-Lalande.

     Comment


     • #6
      Vi starter kampen med 15 utespillere, men avslutter med bare 13. Og, så vant vi kampen 3-2 !

      Det var tydelig at vi skulle ligge lavt, være disiplinerte og satse på at Steffen Søberg skulle ta det som kom. I 1. periode skapte vi ingen sjanser, men heller ikke Sparta var særlig farlig. Selv om de hadde flere spillere enn oss så er ikke dette Sparta-laget så mye å skrive hjem om. I 2. periode tar så Sparta ledelsen etter 4 min. Da skrur VIF på bryteren, legger press og skårer to fine mål ved Berger og Strøm. Ikke akkurat dagligdags at de to skårer.

      Men, dessverre skjer det noe mellom de to målene. Etter en dropp får Mats Trygg pucken oppe på blå, han skyter mot mål men nærmeste Sparta-spiller bare fortsetter mot Trygg og setter inn en fryktelig stygg knetakling. Typisk nok er det Didrik Svendsen som gjør dette. Trygg blir skadet og kommer ikke tilbake på is. Det utrolige er at dommerne ikke reagerer.

      3. periode starter med at Sparta utligner til 2-2. Men i et overtall setter Tobbe inn vinnermålet. Vi får også ytterligere en skade da Filip Lalande må gi seg etter en kne mot kne. Ikke noe stygt med den.

      Målene https://www.tv2.no/sport/11020922/?f...i4mkDg9lm5ZirU

      På tabellen gjør det seg bra at vi har tre strake seire. Vi ligger nå 3. plass og er et poeng bak Storhamar som spiller borte mot Oilers torsdag.
      https://www.flashscore.com/hockey/no...aen/standings/

      PS! At Andreas Stene spilte back, slik at vi for første gang på mange uker spilte med seks backer, kan bety at han fortsetter som back. Det åpner for at vi kan hente en ny forward i stedet for. Spesielt med tanke på at Røymark kan være ute lenge pga det med skulderen ut av ledd.

      PS! Har aldri sett et VIF-lag med så få spillere. Dette bildet er tatt etter vinnermålet hvor vi har fem mann på isen, resten på benken https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
      Last edited by Pondus; 26.11.2019, 22:40.

      Comment

      Working...
      X