Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Kamptråd romjulskampen VIF - Frisk lørdag 28.12.2019 kl. 1600

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kamptråd romjulskampen VIF - Frisk lørdag 28.12.2019 kl. 1600

  Klart for den etterhvert så tradisjonsrike romjulskampen, som også inkluderer bortekamp to dager senere mot samme motstander. I år det dermed kamp i Askerhallen mandag 30.12. kl. 1900.

  De to foregående sesongene har vår hjemmekamp i romjulen vært sesongens klart mest besøkte kamp. I 2017 mot Frisk kom det 1763 tilskuere, og jeg beskrev det slik: -For en kveld i Furuset Forum! Sesongens klart beste kamp. Mest dramatisk også, og vanvittig spennende. Og da er det bare ekstra morsomt med publikumsrekord, 1763 tilskuere. Dvs ca 300 på ståtribunen. Og slik så det ut https://www.tv2.no/v/1273983/

  I fjor var det Oilers som var på besøk, og det kom 1741 tilskuere. Og igjen en høydramatisk kamp, som Ingar beskrev slik: -Fantastisk! En kamp som hadde nesten alt! Høyt tempo,harde taklinger,mye folk,fine mål,dramatikk,to veldig gode keepere og sist men ikke minst;hjemmeseier! Herlig! Og slik så det ut https://www.tv2.no/v/1409261/

  Vi har fire strake tap nå, og må bryte den trenden snarest. Verst var 6-2 for MS, hvor vi bare brukte 14 utespillere. Men mot Storhamar på Gjøvik lørdag tok de endelig den fulle konsekvensen av en i utgangspunktet tynn stall som i tillegg har fem av de faste ute med skade. Hadde noen i sommer sagt at VIF skulle stille med bl.a.disse spillerne mot Storhamar i GET-ligaen ville ingen ha trodd på det. Men disse fikk fra 3-12 minutters istid: Emil Holm Larsen, Lars Erik Francke-Enersen, Leo Johansen Halmrast, Oskar Blegen, Joachim Hauen Martinsen, Sander Frøberg, Nicolai Eliesen, Carl Erik Kraabøl og Marcus Ilseng Kristiansen. Disse ni U-21 spillerne gjorde en veldig bra kamp, sammen med 10 seniorer og en meget opplagt Steffen Søberg i mål. For første gang på lenge stilte vi med tre bacpar og fire fulle rekker + en ekstra spiller i Kristiansen som fikk sjansen mot slutten på bekostning av Oskar Blegen.
  Vi taper 2-0 men både Thomas Olsen og Colin Spaberg Olsen hadde skudd i stolpen.

  For VIF mangler følgende pga skader: Daniel Sørvik, uvisst hvor lenge pga hodeskade, Axel Eidstedt ute for resten av sesongen (kneoperert), Martin Røymark tilbake i februar etter skulderskade og Filip Lalande tilbake om ca fem uker etter kneskade. Filip Gunnarsson brakk en finger før jul og ble meldt å være ute til nyttår. Jeg blir ikke overrasket om tøffingen Filip G. spiller mot Frisk.

  Frisk Asker har tapt fem av de siste seks kampene. Bl.a tapte de hele 6-3 mot svake Grüner. De har også skader. Manglet Henrik Ødegård, Patrick Bowim, Alex Lavoie og Reid Petryk i siste kampen før jul, lørdag når de tapte 4-6 for Lillehammer.

  Tabellen viser at det er er jevnt om 4. til 6. plassen. Mens det er ni poeng opp til Lillehammer på 3. plass som har en kamp mer spilt. https://www.flashscore.com/hockey/no...aen/standings/ Vi bør absolutt ha et mål om å kapre 3. plassen, For hvis vi havner på 4. eller 5. plass, med nettopp Frisk som tabellnabo havner vi en kvartfinale mot dem. En 3. plass gir oss i alle fall et reelt valg da vi trolig kan velge mellom lag 5 eller lag 6 på tabellen (kan fort bli Sparta eller Stjernen).

  PS! Etter kampen på Gjøvik bekreftet Shampo på direkten at vi håpet å forsterke stallen og at de nå ventet svar fra en spiller. Rykter sier at det skulle være en norsk back som nå har takket nei. Jeg aner ikke hvem dette evt skulle være. Det er ingen ledige backer, men det kan jo være en back med lite istid i en annen klubb eller fra 1. divisjon. Rykter sier videre at det nå er snakk om en svenske, som ikke skremmer resten av ligaen. Uansett spennende at noe er på gang.
  Last edited by Pondus; 26.12.2019, 21:06.

 • #2
  Det kommer sikkert mer lesestoff om denne kampen. Vi kan begynne med Espen B, på Klanen.no http://klanen.no/Blogger/Espen-B/Rom...R0eCT0ijb3b6Pw

  Når det gjelder billetter så ser det igjen utsolgt ut på felt B og D https://www.ticketmaster.no/event/va...lletter/614117 Mens det er ca 150 ledig på felt A. I tillegg er det helt sikkert mange ledig på klansfeltet (felt E) og på ståplassene. Men så vet vi at et større antall plasser på felt B og D kan bli åpnet nærmere kamp. Håper de gjør det tidligere enn sist mot Oilers da man annonserte at det nærmest var utsolgt dagene, men så ble plutselig over 100 plasser frigjort bare timer før kamp. Så hvis du helst vil på B eller D kan du ha litt is i magen og vente å se om det blir noe ledig utover fredagen eller lørdag formiddag.
  Last edited by Pondus; 27.12.2019, 01:06.

  Comment


  • #3
   Denne svensken ryktes å være klar til lørdagens kamp. Gustaf Berling har 12 poeng for MS hittil i sesongen, men har blitt benket i det siste da de har for mange utlendinger. Ingen frelser, men en tøffing på 193 cm og 95 kg. Arbeidshest. https://www.eliteprospects.com/playe...RT54ODXaB_EIoI

   PS! Hadde 54 poeng i svensk Div 1 sesongen 17/18. Det er kruttsterke tall i en OK liga. Mange gode svensker i GET har kommet fra Div 1. F.eks Ahlhom som hadde 41 poeng på sitt beste over fem år i Div 1.

   Comment


   • #4
    Gustaf Berling er klar og går rett inn i 2. rekka.

    Laget ser slik ut i dag:

    Rotbakken - Ekelund
    Trygg - Emil Larsen
    Strøm - Francke-Enersen

    Spaberg Olsen - Lindström - Olsen
    Oppøyen - Brekke Henriksen - Berling
    Halmrast - Stene - Frøberg
    Eliesen - Martinsen - Blegen
    Kråbøl

    Comment


    • #5
     Originally posted by Pondus View Post
     Gustaf Berling er klar og går rett inn i 2. rekka.

     Laget ser slik ut i dag:

     Rotbakken - Ekelund
     Trygg - Emil Larsen
     Strøm - Francke-Enersen

     Spaberg Olsen - Lindström - Olsen
     Oppøyen - Brekke Henriksen - Berling
     Halmrast - Stene - Frøberg
     Eliesen - Martinsen - Blegen
     Kråbøl
     Hjalp dessverre ingenting idag. Jeg så ikke kampen, men gikk kjapt gjennom nå nettopp og ser vi har tonnevis av powerplay uten å score mål.
     Hva er det gutta driver med der ute? Vi har ikke nok kvalitet i laget til å produsere sjanser en gang. Trygg avslutter fra blå gang på gang, og hele powerplayet går ut på å transportere pucken rundt langs vantet og da til Trygg som avslutter. Ingen pass inn i slottet, eller direkte skudd - håpløst dårlig.
     "I would not live forever!, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever,"

     Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.

     Comment


     • #6
      Første matchen min uten å være spiller i Forum.
      Fin ramme ,bra med folk(stille som i graven men..)
      Kult om gutta kunne holdt kruttet oppe hele matchen som etter 0-1 og ut 2 perioden.
      må legge flere pucker på mål,mann foran keepern dems og hvorfor fullfører vi ikke taklingene?

      Uansett,hadde med to smårollinger som var lystne på mer.

      Comment


      • #7
       Var en litt kjedelig kamp av begge lag i dag. Til tross for at vi hadde minst skudd synes jeg vi var hakket hvassere i spillet. Hadde en del skudd som gikk over mål også som ikke teller på skuddstatestikken.
       Synd at Tobbe sitt skudd i stanga ikke gikk inn på 0-0, da kunne kampen ha sett helt annerledes ut.

       Vårt annullerte mål brukte Hansen lang tid på å avgjøre som tyder på at han var veldig i tvil. Burde ha mikrofon på dommerne slik at publikum i hallen får en begrunnelse på video-avgjørelser over høytaleranlegget.

       Kjipt med tap, men dette askerlaget har vi god sjangs på å slå i returkampen!

       Comment


       • #8
        Vi taper altså kampen 0-3, skuddstatistikk 17-20. Vi er inne i ei skikkelig blindgate med bare tre skåringer på det siste fire kampene. Vi klarer ikke å sette press på motstander og skyter alt for lite. Spesielt i overtall flytter vi bare pucken rundt og rundt. Mye fordi vi ikke har backer med tunge, eller lure skudd. Ekelund skyter ikke i det hele tatt, mens Trygg har for dårlige skudd.

        Slik kom målene til Frisk. Nr. 2 der skal jo Søberg bare ta https://www.tv2.no/v/1530139/

        Tabellen
        https://www.flashscore.com/hockey/no...aen/standings/

        I dag brukte vi bare tre rekker igjen, Hele 4. rekka ble sittende å se på. Gustaf Berling var satt opp i 2. rekka, men ble flyttet opp til 1. rekka før 3. periode (Spaberg ble flyttet til 2. rekka). I sitt første bytt fikk han pucken bak mål og kom rundt og inn foran Dahlberg. Men han burde ha spilt en ledig Tobbe (det var spill 4 mot 4) som jeg er sikker på ville ha knallet pucken i mål. I stedet forsøkte Berling å avslutte selv, men det ble alt for enkelt mot en en god Dahlberg. Berling kom på nytt i søkelyset da Colin Spaberg styrer et skudd fra Strøm rett i kassa til 1-2. Men i sin iver i å komme foran keeper kommer Berling dessverre borti venstre leggskinnet til Dahlberg slik at han kommer litt ut av posisjon akkurat da pucken smetter forbi. Forsåvidt våkent av dommer Hansen som sjekket med video. Det var en ok annullering. Svakt av Berling å ikke unngå den der.

        Ting kunne sett annerledes ut om Tobbe sitt skudd i 2. periode hadde gått i mål (til 1-0) i stedet for i tverrligger. Og så har vi ventet på at Leo Halmrast skal skåre sitt første mål for a-laget. Han og Frøberg dannet ei bra 3. rekke sammen med Stene. Midtveis i 3. periode tar Halmrast med seg pucken fra rundvant og drar seg fint inn mot slottet og fyrer et bra skudd som dessverre går rett i Dahlbergs høyre stolpe. Jeg tror at om bare Halmrast får sitt første mål så kan det løsne skikkelig for han.

        PS! Når vi får tilbake Gunnarsson, kanskje mot Frisk på mandag, lurer jeg på om det ikke ville være smart å flytte Stene ned på backen og spille med fem backer. De to U-21 backene vi bruker nå har ikke helt nivået inne. Og så venter vi på Røymark. Han trente på is lørdag, men det betyr ikke at han er tilbake noe snarere enn forventet (februar).

        Når vi går inn mot sluttspillet håper jeg vi ser disse rekkene:

        Rotbakken - Ekelund
        Sørvik - Trygg
        Strøm - Stene

        Røymark - Lindström - Olsen
        Oppøyen - Gunnarsson - Halmrast
        Berling - Brekke Henriksen - Spaberg Olsen
        Lalande - Frøberg - Eliesen

        Alternativt; spille med 5 backer og sette Stene inn som center i 3. rekka, og Brekke opp i 2. rekka i stedet for Halmrast (som da må ned i 4. rekka).

        Comment


        • #9
         Fra Friskasker.no http://www.friskasker.no/hockey/sist..._holdt_nullen/

         Comment

         Working...
         X