Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Kamptråd VIF - Sparta lør 11. jan kl. 1600

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kamptråd VIF - Sparta lør 11. jan kl. 1600

  Jakten på 3. plass er i gang ! 30 av 45 kamper er spilt, nøyaktig 2/3 av sesongen. Det er fire poeng opp til Lillehammer (som har en kamp mer spilt) og vår verste fiende Frisk (med tanke på sluttspill) er bare tre poeng foran oss. Tabellen https://www.flashscore.com/hockey/no...aen/standings/

  I Overblikket skriver Enersen at drømmen er å få Oilers i semifinalen. Han tror vi kan få Narvik i kvartfinalen. Det tror jeg ikke skjer. For Narvik kommer ikke til sluttspill. Dette fordi MS kommer til å ta dem igjen da de har forsterket laget kraftig. Klarer vi 3. eller 4. plassen. med Frisk som laget bak eller foran oss (da slipper vi dem i kvart), vil vi møte Lillehammer, Sparta. Stjernen eller MS. Overblikket - https://vartoslo.no/jeg-har-en-drom-...-sluttspillet/

  Vi møter et svakt Sparta-lag. De hadde tapt fem kamper på rad, bl.a. 3-9 mot Stjernen, før det vant 2-1 mot Gruner sist torsdag. Eneste lyspunktet der i gården er at veteranen Niklas Roest er tilbake etter langtidsskade,

  For VIF er nyheten om at Daniel Sørvik er ferdig for sesongen en veldig dårlig nyhet. Men jeg hadde nesten regnet med at det ville bli slik. Vi får bare håpe det aller beste for Daniel, men det er alltids en fare for at karrieren ryker etter så mange smeller mot hodet. Man snakker om spillernes sikkerhet, og man innfører nye regler om f.eks Late Hit og oppretter nye utvalg som Player Safety. Men det var akkurat det som skjedde med Daniel når han uventet blir taklet knallhardt og baklengs inn mot vantet. "Ren takling" roper fansen, men de veit ikke hva de snakker om og ingen reaksjon fra hverken dommere eller Player Safety. Vi burde ha et system hvor alle hjernerystelser granskes av et medisinsk utvalg, og det bør selvsagt være automatikk i at Player Safety også gransker slike saker. Spillere som ødelegger motstanderne på denne måten må straffes hardt. Ingen spillere, ingen liga.

  VIF kan også melde at Magnus Brekke Henriksen er ute til februar med en leddbåndskade. Altså er Eidstedt og Sørvik ute for resten av sesongen. Mens Røymark, Brekke Henriksen og Lalande er ute til februar. Jo tidligere, jo bedre.

  VIF må nå ta et valg vedr backplassene. Enten må det hentes inn en helt ny back, eller flytte Stene permanent ned på backplass. Senere når de tre forwardene er tilbake ville det å ha både en helt ny back og et alternativ i Stene være en fordel med tanke på å spille med seks seniorbacker. Det er i alle fall et sjakktrekk det VIF har gjort med å hente tre rutinerte forwards i Jørgen Karterud, Gustaf Berling og Henrik Olsèn. Jeg tror de tre bare vil bli bedre og at de fort kan vise seg å være sterke i sluttspillet. F.eks Karterud som helt klart har blitt en mye bedre to-veisspiller, sterk både defensivt og offensivt.
  Last edited by Pondus; 11.01.2020, 02:06.

 • #2
  Laget er klart: https://scontent.fosl3-1.fna.fbcdn.n...91&oe=5EA8D2B9

  Comment


  • #3
   Så litt av kampen i reprise da jeg ikke hadde tid å se den LIVE idag.
   5 skudd på mål - totalt på 2 siste? Hvordan kan det være mulig da?
   "I would not live forever!, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever,"

   Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.

   Comment


   • #4
    Originally posted by Flem View Post
    Så litt av kampen i reprise da jeg ikke hadde tid å se den LIVE idag.
    5 skudd på mål - totalt på 2 siste? Hvordan kan det være mulig da?
    Ja, det kan man lure på. Det begynte så bra med trøkk i 1. periode uten at vi får uttelling. Så med ca 3 min igjen av perioden klarer å Tobbe å krangle seg til ok skudd, men rett på keeper som ser ut til å ha kontroll. Men han mister etterhvert pucken ned på isen og Sparta-junior #7 Trym Løkkeberg lager selvmål når han forsøker å legge pucken inn under skinna til Lillegren. Slik så det ut https://www.tv2.no/v/1533775/ Så kommer kveldens høydepunkt, og det eneste foruten Søbergs gode keeperspill. Henrik Olsèn gjør en veldig bra jobb med puck,og med en delikat pasning finner han Jørgen Karterud som har hele målet åpent. Han setter den kontant i mål og feirer som ekte Vålerenga-gutt skal gjøre når han skårer sitt første mål i come-backet. Slik så det ut https://www.tv2.no/v/1533777/

    Selv om VIF nå leder 2-0 og det er tøff motbakke for Sparta (som har tapt alt i det siste unntatt mot Grüner) så opptrer dem bra som lag. De har mange unge spillere og når noen dekket skudd, eller gjorde noe annet bra så var hele benken høylytt med, inkl banking i vantet. Bra lagmoral. Og de tok kommandoen direkte i 2. periode og kjørte over oss til tider. Hos oss er det jo også mange forandringer i rekkene. Alle rekkene er nye egentlig. Det kan ha litt å si for samspillet. Til slutt må de bare ta time-out, etter 7-8 min. Forandret litt igjen på rekkene. Stene gikk fra å være center i 3. rekka til å spille back, mens Marcus Kristiansen fikk spille i 3. rekka. Senere tok de Thomas Olsen ut av 1. rekka og satte Jørgen Karterud inn der. Vi avsluttet altså med: Berling-Tobbe-Karterud, Thomas Olsen-Gunnarsson-Henrik Olsèn, Oppøyen-Spaberg-Kristiansen. Som dere skjønner så er det ikke helt enkelt å forholde seg til for spillerne. Med bare ni forwards, hvorav fire ikke var på laget for to uker siden ble det veldig tynt utover i kampen.

    At vi allikevel vinner kampen kan vi takke et litt blodfattig Sparta-lag for, som selv om de har bra innsats ikke ikke klarer å komme til de store sjansene. Litt manglende kvalitet i laget dems. Vi har gode backer og Steffen Søberg, med keepertrener Stefan Lahde på tribunen, var ekstrem tett og fin og slapp ingen returer.

    Sparta sitt mål, 5 min ut i 2.periode, https://www.tv2.no/v/1533788/ (finner ikke Karteruds 2. mål, med det var i åpen kasse bare sekunder før slutt).

    PS! Leo Halmrast og Sander Frøberg spilte U-21 kamp hvor de vant 5-2 mot Sparta. Leo hadde 3 assist og 8 skudd på mål, mens Frøberg hadde 2 assist og 3 skudd på mål. Regner med at begge er på laget i bortekampen mot Narvik torsdag.

    PS! Neste hjemmekamp er førstkommende lørdag 18. jan mot Lillehammer som er fire poeng foran oss. Når vi er i Narvik har LIK besøk av et bra Stjernen-lag. Her kan LIK miste poeng, slik at vi kan gå forbi dem med seier lørdag.

    Tabellen https://www.flashscore.com/hockey/no...aen/standings/
    Last edited by Pondus; 12.01.2020, 02:02.

    Comment


    • #5
     Viktige tre poeng som ble hentet i går, ristet av oss Sparta og kan se oppover på tabellen. 3.plassen er helt klart innen rekkevidde, forutsatt at det ikke blir flere langvarige skader og at Røymark/Brekke/Lalande blir skadefrie etterhvert. Med de på plass ser egentlig troppen ganske bra ut og det er grunn til forsiktig optimisme foran sluttspillet. En eventuell 3.plass i seriespillet vil være en meget god prestasjon i en svært vanskelig sesong med mye skader og tynn tropp.

     Artig at 84 Kristiansen fikk istid på slutten når Sparta tok ut keeper og spilte 6 mot 5. Veldig viktig at unge spillere får istid når kampene avgjøres. Generelt synes jeg norsk hockey er altfor dårlig på dette, iallefall topplagene. Vålerenga har mange store talenter, man må bare tørre å bruke de! Eller hva tenker folket?

     Karterud ser bra ut, har helt klart blitt en voksen spiller siden sist. Jobber hardt begge veier og kommer til å produsere mye poeng. I en litt profilløs tropp er det viktig å få inn en ekte VIF-gutt som kjenner kulturen i og rundt klubben.

     Comment


     • #6
      Mange juniorer har fått prøvd seg denne sesongen, men skulle gjerne sett at de fikk litt mer spilletid enn 4. rekke minutter sammen med andre juniorer. Synd det har vært så mange skader i år, ikke alltid lett å gi juniorene vilkår som gjør det lettere å lykkes.

      Når det gjelder matchen mot Sparta var vi heldige. Ikke ofte vi blir slått på arbeidsinnsats, men det skjedde i går. Slet enormt med styrspillet og den harde forecheckingen til Sparta. Dårlige bevegelser og slurv i pasningsspillet. Ser dette også som en konsekvens av at vi rullerer på få backer. Neste 3 matchene bør gi 9 poeng om vi skal henge med i kampen om 4. plassen. Narvik borte, Lillehammer og M/S hjemme.

      Comment

      Working...
      X