Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Kamptråd Vålerenga - Grüner lørdag 10. okt kl. 1800. Åpningskamp Nye Jordal Amfi!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kamptråd Vålerenga - Grüner lørdag 10. okt kl. 1800. Åpningskamp Nye Jordal Amfi!

  Da er det endelig kamp igjen på Jordal Amfi. Det har gått tre år og ni måneder siden siste kamp på gamle Jordal Amfi, 7. januar 2017. Alt skal nå være klart innvendig, og ved selvsyn forrige dagen var mange mann og maskiner i gang med finpussen utvendig.

  Resultatmessig har vi fått en god start med klare borteseire mot MS og Frisk. Men sitter med følelsen at det fortsatt er noe uforløst. Det er et enormt potensiale i dette laget. Vi skal selvsagt være glad for at vi har et skadefritt lag. Men det gir litt utfordringer når rekkene skal settes opp. F.eks finner de ikke plass til Calle Spaberg Olsen i en av de to første rekkene. En spiller som har sin force i det offensive spillet. I stedet må han spille i 3. rekka sammen med Filip Gunnarsson og Magnus Brekke Henriksen som har sine styrker i helt andre ting enn å produsere målpoeng. Og mot Frisk måtte Leo Halmrast og Filip Lalande se hele kampen fra benken.

  Når det gjelder Grüner så har alle tippet dem på 10. plass. Og slik blir det nok. Men de ser litt bedre ut enn i fjor, og gjorde en bra kamp mot MS torsdag selv om det ble tap 6-5 etter sudden. Det er faktisk det første poenget Grüner har tatt på bortebane i Eliteserien! De har byttet ut ni spillere, og blant de nye er VIF-kjenninger som Joachim Sommer Nielsen, Sander Frøberg og Nicolai Eliesen (sistnevnte på lån fra VIF). De har også hentet Christoffer Larssen Berger (som var i VIF i fjor høst). To unge svensker er lånt inn fra AIK Stockholm. Vi skal se opp for Carl Wassenius som har øst inn poeng som junior, og som har tre poeng på de to første kampene. En annen svenske, som ser bra ut på papiret, er Erik Lindhagen men han er skadet. Skadet er også den lille playmakeren Robin Olsen Syversen som ble grisetaklet av Didrik Nøkleby Svendsen i kampen mot MS. Resultat; kravebeinsbrudd på Syversen, matchstraff på Svendsen. Alle målene fra den kampen, og taklingen etter 2:30 https://www.tv2.no/v/1598643/

  Tabellen https://www.flashscore.com/hockey/no...aen/standings/

  Kampen vises på TV 2 Sport 1, med sendestart kl. 1730.

  Snytt for festen
  APEROPET: Et flunkende nytt Jordal Amfi åpner lørdag. Men bare et fåtall får oppleve det.
  https://www.dagsavisen.no/sport/snyt...sten-1.1784174
  Last edited by Pondus; 09.10.2020, 22:29.

 • #2
  Slik gikk de sist vi spilte mot Grüner https://www.tv2.no/v/1548011/

  Comment


  • #3
   Selv om Grüner tok ledelsen 0-1 gikk det ikke lenge før VIF utlignet og deretter hadde de full kontroll og vinner 4-1. Bestemann var to-målsskårer Jonas Oppøyen som i sesongåpningen har sett kvikkere og sterkere ut enn noensinne før. Og det sier ikke lite for denne evighetsmaskinen.

   Alle målene https://www.tv2.no/v/1599259/

   Når Grüner tok ledelsen 0-1 tenkte jeg det var litt rart at de hadde satt Tobias Breivold i mål. Litt rart at Søberg ikke spilte første kamp i Nye Jordal. Men det var et lurt skudd som til og med Søberg kunne ha sluppet inn. Sannsynligvis følger de en plan for hvordan gi Breivold riktig matching slik at han har nødvendig selvtillit om Søberg skulle bli skadet. Samtidig har vår førstekeeper visstnok slitt med en liten skade. PS! Joachim Svendsen er vår 3. keeper, og han hjelper til på treningene som en slags coach for Breivold.

   Vi fikk fire overtall mot Grüner. Men vi skårer ikke. Den første PP-oppstillinga vår er: Sørvik-Murphy-Lindström-Olden-Røymark. På papiret en veldig sterk femmer. Men de får det ikke helt til. Hvis det er riktig at Espeland er på vei inn vil han kunne bidra med litt mer smartness og kreativitet enn Sørvik som ikke er helt på høyde med da han gjorde 58 poeng i sesongen 14/15.

   Selv om vi har vunnet 4-1 i alle de tre første kampene, og leder serien som det eneste laget som ikke har avgitt poeng, er det fortsatt noe uforløst i dette laget som har enormt potensiale. Det er flere nye spillere, og det er nye rekkekombinasjoner. Mot Gruner ble det mest kjemping og lite finspill. Mange dårlige pasninger. Men det ble snakket om at isen var dårlig?

   Tabellen https://www.flashscore.com/hockey/no...aen/standings/

   PS! Vålerenga Hockey sitt nye draktsett anno 2020 er rålekkert Spesielt at de har fått Oslo Byvåpen på begge skuldrene! Vi ser det her https://www.vg.no/sport/ishockey/i/R...0IcY2vpomKGQ1k

   Comment


   • #4
    Grüner scoret først, men så tok Vålerenga grep i sin nye lekegrind

    https://www.dagsavisen.no/sport/grun...rind-1.1785326

    14 ting du kommer til å elske med Nye Jordal Amfi (og 5 ting å bli litt irritert av)

    Amfin er åpna. Her er alt du trenger å vite.

    https://www.dagsavisen.no/sport/14-t...t-av-1.1785344

    Mange gode poenger her. Bl.a denne som jeg er helt enig med skribenten om:

    9. Det er (såvidt) mulig å se kamp gjennom vinduet fra oversida.

    En lang vindusrad på Kampen-sida av nye Jordal åpner for en helt fantastisk bonus-opplevelse. At man kan stoppe opp og se litt på hockey når man egentlig bare er på vei forbi. Eller at man ikke har råd. Eller, sånn helt hypotetisk, at det bare slipper inn 200 folk på grunn av smittevern.

    Riktignok har Vålerenga i dag valgt å lukke gardinene foran vinduene. Det håper jeg de kommer til å slutte med. Hvis de åpner vedder jeg lett på at massevis av unger fra nabolaget får sin første hockeyopplevelse fra feil side av det vinduet. Og før du veit ordet av det har dem overtalt mamma til å ta dem med inn på kamp også. Det er lavterskel-rekruttering, det!

    Enn så lenge bare en bitteliten sprekk. Men det sto folk der. Sjøl i høstregnet.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Hele øvre vegg består av vinduer. Poenget må jo være at man skal kunne se inn i arenaen. Ganske så unikt vil jeg påstå. Men gardinene har vært nede de siste dagene. Men hvorfor ikke la det stå åpent??

    Man ser på videoen her hvordan det er tenkt. 1:58 https://vimeo.com/188958081

    Comment


    • #5
     Vet ikke, men kan det være av hensyn til naboene at gardinene holdes nede? Husker det var noen innvendinger på forhånd fra beboere i Kampen hageby mot lysinnslipp. Men helt enig i at det er synd, har sett hvordan det ser ut med åpne gardiner en mørk kveld - magisk er bare fornavnet.

     Comment

     Working...
     X