Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Kamptråd Vålerenga - Sparta lør 14. nov kl. 1600

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kamptråd Vålerenga - Sparta lør 14. nov kl. 1600

  Det gjelder å gå ut å ta tak i denne kampen fra første dropp. Vi har ikke for vane å spille to dårlige kamper på rad. Men det er litt typisk Vålerenga å være dårlig i første kamp etter en landslagspause og spillefri i 10 dager. Etter at vi tapte 4-0 på Lillehammer var vi helt overlegne i 7-4 seieren mot Stjernen noen dager senere. Sparta er et veldig midt på treet-lag, uten noen store stjerner. Men de jobber alltid hardt, og har en bra lagmoral. Sist vi møttes, i Sarpsborg 13. oktober, vant vi 2-3. Slik så det ut https://www.tv2.no/v/1600098/ Sparta har nylig fått inn en ung canadisk back i Cameron Crotty som spilte universitetshockey sist sesong men som også har kontrakt med NHL-laget Arizona Coyotes.

  Steffen Søberg sto ingen god kamp mot Frisk torsdag. Jeg tror derfor at vi ser Tobias Breivold i målet. Han har stått i mål i fire av de 10 første kampene, og har en meget imponerende redningsprosent på 95,1 https://www.hockey.no/live/Player?te...amentid=397960

  Mot Frisk manglet vi Jørgen Karterud og Sondre Olden. Vår offensive kraft var helt klart svekket i disse to sine fravær. Karterud spiller heller ikke mot Sparta, da han skal sone siste kamp av karantenen han fikk etter kampen mot Narvik (slåssing, ja Karterud slåss..). Vedr Olden skrev VG følgende etter kampen torsdag: Vålerenga måtte for øvrig klare seg uten sin toppscorer og beste målpoengjeger Sondre Olden (28). VM-løperens korttidskontrakt utløp i utgangspunktet for halvannen uke siden. Olden selv ønsker ikke å kommentere om den er fornyet eller ei, og Vålerenga-ledelsen har ikke besvart spørsmål i sakens anledning....... Vi får håpe det ordner seg med Olden og ny kontrakt. Dette handler nok om penger.

  Vår nye finske back Tommi Taivi er intervjuet av Dagsavisen +:
  – Det var tøft å debutere med et sånt tap. Vi pådro oss for mange utvisningsminutter, og var ikke effektive nok foran mål. Personlig var det kjekt å spille kamp igjen, men jeg hadde selvsagt håpet på et bedre resultat. Det skal vi få til på lørdag mot Sparta, sier Taimi til Dagsavisen.

  – Du merker at det er en stund siden du har spilt sist, og derfor var det gøy å endelig komme i gang med sesongen også for min del. Det var godt å komme i gang med poengproduksjonen allerede i første kamp, og skape et par sjanser for mine lagkamerater. Vi hadde flere sjanser vi burde scoret på i dag, og jeg burde også scoret på noen av de sjansene jeg selv fikk i overtallsspillet i dag, men det ville seg ikke i dag, forteller Taimi.

  Lørdag er det Sparta som er motstander på Jordal Amfi, og da vil finnen ha revansj.
  – Det å ha en ny kamp allerede to dager etter et sånt tap er viktig for oss, slik at vi kan vise oss fra en bedre side. Nå handler det om å gjennomføre de tingene vi må for å være bedre forberedt til lørdag, med restitusjon og en god treningsøkt fredag, så skal vi slå bedre fra oss mot Sparta, lover Taimi.

  Tabellen https://www.flashscore.com/hockey/no...aen/standings/

  PS! vi bør vinne denne kampen for å holde følge med Frisk på toppen av tabellen. Neste uke venter to tøffe kamper. Oilers borte på torsdag, og Storhamar hjemme på lørdag.
  Last edited by Pondus; 14.11.2020, 01:49.

 • #2
  Olden spiller i dag! Men Eidstedt er ikke med, spilte bare de to første periodene sist. Søberg er vår keeper. Rekkeoppsett er ikke klart, men tipper at Stene er back igjen i Eidstedts fravær.

  Comment


  • #3
   Rekkene https://www.hockey.no/live/Live/Match/7267713

   Comment


   • #4
    Godt vi slo tilbake etter Frisk kampen. Dog skeptisk til at vi drar på oss mye utvisninger og slipper inn mål i 2 av eget undertall og det så igjen ut til at vi skulle misbruke eget powerplay totalt men heldigvis da vi trengte det mest satt vi den avgjørende scoringen i det siste powerplayet. Litt skeptisk til de to neste kampene mot Stavanger og bønda men vi får håpe gutta har fått en liten vekker nå av de to siste kampene. Men vi vinner i dag og det er det aller viktigste

    Comment


    • #5
     Det ble en tøff kamp som ikke ble avgjort før vi satte 3-2 med bare tre minutter igjen, og med 4-2 i åpen kasse med et minutt igjen. Masse utvisninger, men ikke stygt spill. Mest pga pirkete dommere som ga ni utvisninger til VIF og sju til Sparta. To gode keepere var det også. Vår mann Steffen Søberg sto på hodet ved flere tilfeller og tok 28 av 30 skudd (målene til Sparta kom i overtall).

     Må dvele litt ved 2-1 målet vårt. Tommi Taimi og Daniel Sørvik er våre backer på is når vi blir presset bakover. Men når det avtar får Sørvik pucken nede i rundvantet bak Søberg. Da har faktisk Tommi T. allerede satt full fart oppover i banen. Sørvik ser det og sender avgårde en 30 meters lobb. Resten er hockey-porno fra Tommi T. Sjekk selv https://www.tv2.no/v/1609663/

     Men VIF famler en del nå for å få alle rekkene i gang. I dag var det 2. rekka med Olden, Røymark og Olsen som var best. 1. rekka med Lindström og Murphy sliter nå når Karterud har vært i karantene. I forrige kamp fikk Calle SO sjansen, i dag var det Brekke Henriksen. Han er ingen førsterekkespiller.. Karterud sliter visstnok med en skade. Så ikke sikkert han spiller mot Oilers og Storhamar til uka. Calle SO var plassert i 3. rekka med Oppøyen og Filip G. Men med så mange utvisninger ble det veldig oppstykket, og lite istid for Calle. Men det er han som får Game-Winning Goal når vi skårer 3-2 målet fint satt opp av Tommi T. og Lindström. Dermed har vår nye finske back notert 1+3 på sine to første kamper i VIF-drakta.

     Vårt Oslo skriver om kampen her https://vartoslo.no/axel-eidstedt-ca...LUHnja4bcr66xY og forteller bl.a. "En småskadd Jørgen Karterud blir neppe å se på isen de neste par kampene, det er et minus for Enga. Axel Eidtstedt står også over idag, men sier til VårtOslo at han håper å være klar til neste kamp."

     Tabellen https://www.flashscore.com/hockey/no...aen/standings/

     PS! Colin Spaberg Olsen får en takling som slett ikke er av det harde slaget. Han går rett i garderoben, dette så mistenkelig ut som en skulder ut av ledd. Synd for en spiller som har hatt en fin start på sesongen. Har nå fått bekreftet at det var skulder ute av ledd. Det samme skjedde i fjor. Skulderen er på plass igjen, men han kan vel neppe spille de neste kampene? Hvis Eidstedt er tilbake mot Oilers torsdag kan vi flytte Stene frem igjen. Men om Colin blir borte lenge burde vi hente tilbake Leo Halmrast som er på lån til Grüner (han har fire poeng på seks kamper for dem).
     Last edited by Pondus; 14.11.2020, 23:42.

     Comment


     • #6
      VG https://www.vg.no/sport/ishockey/i/R...LVCKS_FxGSjzYo

      Comment


      • #7
       Jeg lurer på om det fokuseres for mye på hvem som skal spille sammen med Lindstrøm. Pr idag mener jeg han ikke er god nok for en 1.femmer.
       Han er alt for treg, og har mista teften foran mål ser det ut som. Lindstrøm er en av de som drar ned tempoet i overtall også.
       Kanskje det kan være en tanke å flytte Lindstrøm ned i tredje rekka og ut av powerplayet? Vi har ganske så mange fra forwards nå, så det finnes garantert andre kombinasjoner som vil fungere bedre.
       "I would not live forever!, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever,"

       Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.

       Comment


       • #8
        Originally posted by Pondus View Post
        Karterud sliter visstnok med en skade. Så ikke sikkert han spiller mot Oilers og Storhamar til uka.
        Karterud har armen i fatle etter skade på trening Mandag. Noe er røket i skulderen og blir ute ca 4 uker.

        Comment


        • #9
         Originally posted by O.S.L.O. View Post

         Karterud har armen i fatle etter skade på trening Mandag. Noe er røket i skulderen og blir ute ca 4 uker.
         Takk for info. Vi har fortsatt 12 forwards i troppen (de som spilte mot Sparta i går), Men vi vet jo ikke om Colin Spaberg Olsen sin skulder er ok, eller om også han blir borte noen uker. Så har vi jo også Andreas Stene som kan spille forward, men det avhenger av om Axel Eidstedt er klar igjen mot Oilers torsdag og Storhamar lørdag. Vi må tenke på laget først og fremst, og ikke basere oss på å ha for få spillere. Hvis Colin SO er ute et antall uker bør vi hente tilbake Leo Halmrast. Han har gjort det bra i Grüner. Er i 1. rekka og spiller over 20 min i hver kamp. Har 1+3 på 6 kamper. Hvis man bestemmer seg for å hente han tilbake må det meldes vanlig overgang. Det bør gå ganske raskt nå midt i sesong, slik at han kan spile mot Oilers torsdag.

         Comment


         • #10
          Originally posted by Flem View Post
          Jeg lurer på om det fokuseres for mye på hvem som skal spille sammen med Lindstrøm. Pr idag mener jeg han ikke er god nok for en 1.femmer.
          Han er alt for treg, og har mista teften foran mål ser det ut som. Lindstrøm er en av de som drar ned tempoet i overtall også.
          Kanskje det kan være en tanke å flytte Lindstrøm ned i tredje rekka og ut av powerplayet? Vi har ganske så mange fra forwards nå, så det finnes garantert andre kombinasjoner som vil fungere bedre.
          Jeg synes det er for tidlig å avskilte Tobias Lindström. For alle spillere er det viktig hvem de spiller med. Tobbe hadde en voldsom poengproduksjon sesongen 17/18 og 18/19, hhv 61 og 78 poeng. Da hadde han bl.a. med seg Rasmus Ahlholm, Martin Røymark og Stefan Espeland. Vi har ikke erstattet en så god spiller som Ahlholm. Nå spiller Tobbe med Karterud og Murphy. Murphy er ingen poengmaskin. Siste tre kamper har Murphy bare to skudd på mål og en assist, selv om han har mye istid inkl. overtall. VIF famler litt nå så lenge Karterud er skadet. Men for laget er det viktig at Tobbe kommer i gang med poengproduksjonen for alvor. Så vi må gi han litt tid.

          På sikt må vi være nøyere med hvilke utlendinger vi skal på laget. Antallet vi kan ha skal ned til fem foran neste sesong. Når vi ser hvor god Tommi Taimi er så er det tydelig at vi kan hente bedre utlendinger enn vi har i dag. Kanskje vi skal se mot Finland før neste sesong? Den eneste utlendingen som har kontrakt neste sesong er Kalle Ekelund. Han er god nok til å forsvare en av fem plasser for utlendinger på laget. Og vi må prøve å få Tommi Taimi med videre.

          Comment

          Working...
          X