Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Kamptråd Vålerenga - Sparta tirsdag 15.12. kl. 1830 (TV 2 Sport 2)

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kamptråd Vålerenga - Sparta tirsdag 15.12. kl. 1830 (TV 2 Sport 2)

  Det blir en spesiell kamp dette. Sparta har ikke spilt kamper på nesten fire uker. Siste kamp for dem var hjemme mot MS torsdag 17. november. Etter formiddagstreningen meldte en av spillerne fra at han følte seg dårlig. Kampen ble spilt uten at han var med. Men en koronatest viste at han var korona-smittet. Begge lag måtte ut i 10 dagers karantene. For Sparta ble det et mareritt da etter hvert 17 spillere var smittet. Heldigvis ble ingen hos MS smittet.

  Sparta har så vidt fått spillere tilbake i trening, men har knapt hatt fellestreninger. Ikke alle spillere er klar for kamp mot oss. Til sammen har Sparta fått utsatt sju kamper. Bl.a. skulle vi ha spilt borte mot dem sist lørdag. Nå skal Sparta spille fire kamper på åtte dager, fra 15. til 22.12. og de får et veldig tett kampprogram etter nyttår for å ta igjen det tapte ift utsatte kamper. Men kampen på Jordal tirsdag er faktisk flyttet frem fra 9. mars til 15. desember. Sparta sier de vill utnytte den landslagspausen vi har inneværende uke (landskampene er avlyst). Jeg synes det er en litt underlig flytting av kampen som skulle være den 3. siste seriekampen, og som kanskje kunne ha gått med publikum. Sparta kunne også ha fått et par dager ekstra med trening før kampen mot Oilers torsdag 17.12.

  Trener Sjur Robert Nilsen har gitt denne tilbakemelding til Nesrene vedr at de skal spille fire kamper på åtte dager: -"Vi må forholde oss til NIHF’s kampreglement. Hvis vi har fler enn 50% av troppen friskmeldt må vi spille kamper som er berammet. Det er ikke optimalt sportslig. Vi må hente opp spillere fra U-21. Vi har forhåpninger om at minimum 12-15 spillere er friskmeldt til tirsdagens kamp på Jordal. Vi kan IKKE drive «rovdrift» på spillerne. Derfor fyller vi nok opp med spillere som ikke nødvendigvis er sportslig kvalifisert. Vi krysser fingrene å håper vi så raskt som mulig kan være med å kjempe om poeng også, selvom det blir vanskelig i starten. Håper og tror at «Back to play trappen» vi bruker ivaretar spillernes medisinske sikkerhet".

  Overblikket: En dag forstår kanskje Norges Ishockeyforbund hva «fair play» er for noe
  Når Norges Ishockeyforbund sender Sparta ut mot lokomotivet i norsk ishockey, med dagens bakteppe, så er det som å sende lam til slakting.
  En dag forstår kanskje Norges Ishockeyforbund hva «fair play» er for noe (vartoslo.no)

  Når det gjelder oss selv tror jeg at Jørgen Karterud er tilbake fra skulderskade. Dvs at vi har fullt lag og at en av 21 utespillere ikke får være med, og at to blir reserver på benken. Det blir spennende å se hvordan rekkene blir. Men jeg er ganske sikker på at vår topprekke med Røymark, Lindström og Olden ikke endres på.

  Vi har møtt Sparta en gang i høst. Vi vant 2-3 i Sparta Amfi etter at Sparta vant skudda 44-19. Strålende kamp av Steffen Søberg. Slik så det ut Sammendrag: Sparta - Vålerenga 2-3 (tv2.no)

  PS! To kamper til er flyttet. Vi spiller borte mot Stjernen fredag 18.12. Den kampen skulle vært spilt 4.3.. Og vi spiller hjemme mot Storhamar mandag 21.12. i stedet for tirsdag 22.12.

 • #2
  Fire Sparta-spillere er fortsatt syke. Det gjelder førstekeeper Jens Kristian Lillegrend, lagets beste forward Martin Grönberg, samt Magnus Nilsen og Even Kjellesvik.

  Det forteller daglig leder Henning Svendsen i Sparta til Sarpsborg Arbeiderblad. Etter dialog med spillerne velger klubben nå å gå ut med navnene på dem som har vært smittet av covid-19.

  – Vi har fire spillere som fortsatt er syke og ikke spiller mot Vålerenga. Det er Jens Kristian Lillegren, Even Myreng Kjellesvik, Martin Grönberg og Magnus Nilsen. Alle fire er fortsatt i stigen med opptrening, og det er foreløpig usikkert når de kommer tilbake. I beste fall blir det til romjulskampene mot Stjernen. Det er disse fire spillerne som sist fikk påvist smitte, sier Svendsen.

  Det er totalt 17 spillere i Sparta som har testet positivt på covid-19, og dette er de andre som har hatt sykdommen:

  Kristian Jakobsson.

  Jonas Meisingset.

  Sondre Ahlsen.

  Cameron Crotty.

  Sebastian Labori Christiansen.

  Niklas Roest.

  Sander Thoresen.

  Håkon Løken Pedersen.

  Mattias Nilsson.

  Tobias Normann.

  Henrik Knold.

  Emil Martinsen Lilleberg.

  Svein Petter Falk-Larssen.

  – Det er noen spillere som nettopp er ferdig med stigen og de testes på treningen mandag, og det blir først klart etter treningen eller på tirsdag om de må stå over mot Vålerenga. Dermed er det mulig at det kan bli flere enn fire spillere som ikke kan spille kampen, sier Henning Svendsen.

  Brevik-klubben har kun en seniorkeeper tilgjengelig ettersom Jens Kristian Lillegrend fortsatt er syk.

  – Det er vår U21-keeper Trym Nilsen Watterud som stepper inn for «Jensi» som målvakt, sier Svendsen.

  Det er mulig at også flere U21-spillere blir hentet inn til tirsdagens oppgjør i hovedstaden.

  Comment


  • #3
   Sparta.no
   ENDELIG KAMP IGJEN
   26 dager siden siste kamp er det endelig klart for kamp igjen borte mot Vålerenga.

   Endelig kamp igjen - Sparta Sarpsborg Ishockey

   Comment


   • #4
    Troppen er klar. Karterud er ikke med, ellers fullt lag. Rekkeoppsett kommer senere.

    Comment


    • #5
     Ingen endringer på rekkene. Slik ser det ut:

     Sundberg - Stene - Thomas Olsen
     Røymark - Lindström - Olden
     Oppøyen - Gunnarsson - Calle SO
     Colin SO - Brekke Henriksen - Murphy

     Ekelund - Eidstedt
     Taimi - Sørvik
     Strøm - Lindgren

     Ekstra: Holm Larsen og Lalande

     Keeper: Søberg (Breivold)

     Comment


     • #6
      Sparta mangler "bare" de fire som fortsatt sliter med korona: Jens Kristian Lillegren, Even Myreng Kjellesvik, Martin Grönberg og Magnus Nilsen.

      Comment


      • #7
       Vi har møtt Sparta to ganger i høst, ikke en gang som jeg skrev tidligere. 14. november hjemme på Jordal, seier 4-2, og slik så det ut Sammendrag: Vålerenga - Sparta 4-2 (tv2.no)

       Comment


       • #8
        Blir spennende å se i dag, men jeg tror vi skal vinne ganske greit.

        Karta nærmer seg og er tilbake på is og i trening. Han er nok trolig tilbake snart

        Comment


        • #9
         Her ser vi et lag med en trener som har en klar filosofi. Må være flaut for Roy at en mindre merittert trener med en haug "ukjente" spillere pisser på Vålenga i overtall.
         I spill og sjanser, skaper de stadig vekk gode oppspill i tillegg, ikke bare rundt i vantet som Roy sin taktikk tydelig er.
         Nei jeg håper det kommer en eller annen ny trener neste sesong, dette er rett og slett ikke bra nok.

         Edit: så ser vi at i sudden death, presterer Roy å bruke Oppøyen og Brekke Henriksen TO ganger. De gutta har en jobb hvor man skal ødelegge for motstander, hva faan er det Roy tenker med?

         Legger også merke til at hver gang 1.rekka ikke har pucken, ser vi hvor dårlig begevelse det er på Tobbe. Han dasser etter og gjør ingen verdens ting. Vi spiller rett og slett med en spiller mindre når han er på banen og vi ikke har pucken. Framover var han tilbake til langt under middels idag også.
         I tillegg registrerer jeg at Strøm stort sett aldri spiller en pasning, det er lemping framover uten adresse, spesielt når han er pressa rundt eget mål. Det holder heller ikke mål på et lag som ser for seg edelt metall - noe som ikke skjer med Roy som trener er det bare å innse.

         Nei, ingen vendetta mot Roy og Tobbe, men det er kaptein og trener som må gå foran, og det klarer de ikke.
         Last edited by Flem; 15.12.2020, 20:27.
         "I would not live forever!, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever,"

         Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.

         Comment


         • #10
          Alle målene, unntatt Sundberg sitt 4-3 mål, i denne Høydramatisk Sparta-comeback etter 26 dagers koronafravær: - For en triumf (tv2.no) Sundberg sitt mål Vålerenga tar ledelsen igjen (tv2.no)

          VG Spartas corona-comeback: – Kommer langt med hjerte og karakter – VG

          Jeg synes ikke det var mye som tydet på at Sparta ikke hadde spilt kamper på 26 dager og at 13 av kveldens spillere har hatt korona. De har mange små og teknisk gode spillere, og de hadde et veldig bra overtallsspill. Tre av fire mål i overtall. Men når vi snur kampen i 2. periode og leder 3-2 før siste periode må det finnes en måte å drepe kampen på. Og når vi måtte ut i sudden er jeg enig med Flem i at det var veldig rart at Oppøyen og Brekke Henriksen var det tredje forwardsparet. Vi burde jo satse alt på å ta bonuspoenget og en spiller som Axel Sundberg var god gjennom hele kampen og han er en veldig god avslutter (har seks mål nå). Også Calle Spaberg Olsen viste mye bra, og det er en spiller som trives med litt mer plass på isen som her hvor det er spill tre mot tre.

          Tabellen Fjordkraft-ligaen 2020/2021 Standings - Hockey/Norway (flashscore.com)

          Neste kamp er allerede på fredag, borte mot Stjernen som vant 6-2 borte mot Narvik i kveld. Det gjelder for VIF å komme på vinnersporet igjen. For de tre neste kampene er mot de to lagene som er foran oss på tabellen. Først hjemme mot Storhamar mandag 21.12., før dobbeltmøte mot Frisk i romjula. Først i Askerhallen 28.12. og så på Jordal 30.12.

          Comment


          • #11
           Litt flere reaksjoner fra kampen, inkl et intervju med en diplomatisk Kalle Ekelund (3) Mesterlig keeperspill og solid laginnsats sørget for overraskende seier - YouTube

           Comment

           Working...
           X