Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Fjordkraft-ligaen settes på pause

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Fjordkraft-ligaen settes på pause

  Forbundet bestemte fredag kveld at serien settes på pause. I helgen var det kun Lillehammer-VIF som skulle spilles. Den kampen er avlyst. Det skal ikke være snakk om smitte i noen av disse to lagene, men det ene laget måtte trolig i karantene. Skal være smitte i Oilers, så da er det oss som må i karantene.

  Helt OK å pause serien noen uker. Men det vil nok bety at de må redusere serien fra 45 til 36 kamper. Det viktigste er spillernes helse disse kritiske vinterukene. Det kan hende mye er bedre når vi kommer til slutten av mars, og til sluttspillet.

  Eliteserien i ishockey stoppes med umiddelbar virkning • Budstikka

 • #2
  VÅLERENGA MÅ UT I KARANTENE

  Klubben er nå i tett dialog med smittesporingsteamet og kommuneoverlegen for videre rådføring.

  Vålerenga må ut i karantene - Vålerenga Oslo (vif-hockey.no)

  Comment


  • #3
   Fra VIF-hockey.no

   Det har nå blitt påvist to tilfeller av covid-19 smitte i Vålerenga. De to positive testene ble avlagt lørdag. 09.01.

   Øvrige spillere og personell har tester seg og venter på svar.

   Vi kommer tilbake med mer informasjon.

   Comment


   • #4
    Fra Forbundet blir det nå sagt:

    – Vi ønsker å spille flest mulig kamper, både når det gjelder det sportslige og det økonomiske. Vi jobber med et opplegg og skal gå en runde med klubbene i løpet av uken om hvordan situasjonen er, og om når vi kan skal starte opp igjen, sier generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund til NTB.

    Norges Ishockeyforbund har allerede satt ned en beredskapsgruppe med representanter fra klubbene, forbundet og Norsk Topphockey.

    – Vi er blitt enig om et grunnprinsipp med Norsk Topphockey om at vi skal forsøke å gjennomføre 36 runder. Det vil si at lagene har møtt hverandre fire ganger. Så må vi se hvor lang tid dette tar. Vi har også diskutert å kutte i sluttspillet, hvor man kan spille best av fem kamper i kvart- og semifinaler i stedet for best av sju, sier Eide.

    – Dessuten må vi også ta hensyn til kvalifiseringen til eliteserien og «time» den slik at klubbene fra eliteserien og 1. divisjon ikke får for langt spilleopphold. Det er etter hvert en komplisert kabal som må gå opp. Vi er enige om grunnprinsippene, men det er spillernes helse som kommer i første rekke, sier Eide.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Det er lett å være etterpåklok. Men all smitten vi ser nå stammer trolig fra Sparta og de to kampene de spilte mot Stjernen i romjula. For de som husker tilbake så startet det hele i Sparta i midten av november da 17 spillere var smittet. Det endte med at de måtte utsette sju kamper. Når de var klare til å spille igjen måtte de ut i fire kamper på åtte dager, fra 15.12. til 22.12. I romjula så var det to av spillerne som ikke var rammet i første omgang som etter hvert testet positivt. Dermed ble Stjernen, og to dommere, smittet. Den ene dommeren rakk å dømme Frisk-Oilers 2. januar, og da ble også disse rammet. Og vi spilte jo mot Oilers 5. januar. Skremmende hvordan dette viruset sprer seg.

    Dette fordi klubbene ønsker å gjennomføre serien som planlagt med 45 kamper, og så heller korte ned litt på sluttspillet om det blir nødvendig. Og så har det sammenheng med kompensasjonsordningen som gir 70% kompensasjon for tapte inntekter når kampene spilles som normalt, men bare 50% om et arrangement avlyses. Intensjonen var å stimulere til at man arrangerte kultur og idrett, ikke avlyste. Eneste måten å få 70% på ved avlyst arrangement er om det er myndighetene som har nektet arrangør å arrangere. Jeg mener dette slår feil ut ift til at når et helt lag er smittet så blir de presset til å bare utsette kampene, og få et vanvittig kampprogram senere for å ta igjen det tapte (for Sparta sin del sju kamper som skal plottes inn når man allerede spiller to ganger i uka).

    Heldigvis trekker Forbundet og klubbene i bremsen nå, men jeg mener det burde vært gjort allerede da det viste seg at Sparta måtte utsette så mange kamper. Jeg følte at utøverne ble glemt i den debatten. Det er de som må bære belastningen, og ikke de som sitter på klubb- eller forbundskontoret. Og så må alle huske det signalet som sendes til resten av samfunnet også. Alle må ta sitt ansvar og jeg likte ikke at noen bruker økonomi for å prioritere 45 seriekamper. Nå handler ikke dette om økonomi, men om spillernes sikkerhet.

    Comment


    • #5
     Onsdag ettermiddag melder klubben: Av 33 som har avlagt test, har 22 mottatt testsvar. Sju av dem har fått påvist covid-19.

     Forbundet tar nå sikte på å starte opp seriespillet igjen tirsdag 26. januar. Ser man på terminlista på HockeyLive er alle kamper strøket. Det skal settes opp en ny terminliste med 36 kamper, slik at alle lagene møter hverandre fire ganger. Hvis de kommer i gang 26. januar har de god tid til å få gjennomført dette til 13. mars som er planlagt fra før som siste serierunde.

     Jeg tror vel at 26. januar blir for tidlig. Og de tåler å vente et par uker til.

     VIF har spilt 25 kamper, og trenger da bare å spille 11 kamper til. Jeg har sjekket terminlista frem til nå, og kommet frem til at dette er de 11 kampene vi må spille:

     Manglerud hjemme
     Manglerud borte

     Grüner hjemme
     Grüner borte

     Lillehammer hjemme
     Lillehammer borte

     Stavanger borte
     Storhamar borte
     Sparta borte
     Narvik hjemme
     Stjernen hjemme
     Last edited by Pondus; 14.01.2021, 00:51.

     Comment


     • #6
      Forbundet planlegger restart av serien torsdag 4. februar. Vår første kamp av 11 kamper skal være borte mot Sparta. Sju av spillerne har vært smittet. To av de sliter visstnok fortsatt.

      Men spøkelset her er jo at all idrett, inkl toppidrett, er satt på pause i Oslo t.o.m. søndag 31. januar. Hvis det ikke blir endring på det kan ikke VIF trene, og dermed heller ikke kan de spille kamper. Det blir ei avgjørende uke dette på alle måter. Det positive er at polet er åpent...

      Comment

      Working...
      X